Ultimate Guide: How To Care For Sedum (Stonecrop) Plant

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Ultimate Guide: How To Care For Sedum (Stonecrop) Plant

Το Sedum είναι ένα πολυετές παχύφυτο που απαντάται σε πολλά μέρη του κόσμου και αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να φυτευτεί για να καλύψει τις πιο ξηρές περιοχές του κήπου σας. Χρειάζεται όμως πολύ λίγη φροντίδα για να επιβιώσει. Τα φυτά κέδρου απαιτούν πολύ λίγο νερό και μπορούν να ανεχθούν διάφορες συνθήκες. για τη στήριξη της ανάπτυξης

Τι συντήρηση χρειάζεται το φυτό σας sedum; σαρκώδη φύλλα, μίσχοι και ρίζες φυτών για να βοηθήσουν τα φυτά να απορροφήσουν νερό Έτσι θα χρειαστεί να το ποτίζετε συχνά. όταν ξαναφύτευση Οταν τελειώσει Ποτίζεις με φειδώ. Θα θέλετε να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή, φροντίζοντας να λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως και λίπασμα. Το επίστρωμα βοηθά να διασφαλιστεί ότι συγκρατεί νερό και λαμβάνει θρεπτικά συστατικά όταν χρειάζεται να κλαδευτεί και να κοπεί για να διατηρήσει το ύψος ανάπτυξής του σταθερό.

Τα Sedum κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται όμορφο. Αλλά για να πάρει αυτό το βλέμμα Πρέπει να φροντίσετε σωστά. Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πρόκληση της κηπουρικής σε εσωτερικούς χώρους; Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι χρειάζεται για τη φροντίδα των φυτών sedum.

Βασικές απαιτήσεις για μια υγιή πέτρα

ηλιακό φως

Η λάσπη αναπτύσσεται καλά σε ζεστές, ξηρές περιοχές. Ακριβώς επειδή δεν ζείτε σε αυτήν την περιοχή δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν στον κήπο σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας είναι σε πλήρη ηλιοφάνεια και λαμβάνει τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Η λήψη επαρκούς ηλιακού φωτός βοηθά τα φλέγματα να έχουν το καλύτερο χρώμα. Τα ψηλά αναπτυσσόμενα είδη χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως από αυτά στο έδαφος.

Τα παχύφυτα χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.

Η έλλειψη ηλιακού φωτός θα κάνει το φυτό να μαραθεί στο στέλεχος. Οι μίσχοι είναι σπασμένοι. Ψηλώνει και λεπταίνει καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός, επομένως το να κρατάτε τα φυτά σας όρθια κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Επειδή μερικά στελέχη είναι βαριά.

άρδευση

όπως και με τα περισσότερα φυτά Το Sedum χρειάζεται νερό για να επιβιώσει. Αν και μπορούν να διατηρήσουν νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ποτίζοντας περιοδικά τα φυτά σας θα τα διατηρήσετε υγιή και καρποφόρα.Προσέχετε όμως την ποσότητα νερού που δίνετε για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Η γυναίκα πότισε το φυτό της σε ένα φλιτζάνι.
Πρέπει να νιώσετε το χώμα του sedum σας για να δείτε αν χρειάζεται να ποτιστεί.

πριν ποτίσετε το γκαζόν Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να δείτε εάν το χώμα είναι εντελώς στεγνό ή όχι. και διευκρινίστε πότε εάν το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι στεγνό Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ποτίσουμε τα φυτά. Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό, τα φύλλα θα φαίνονται παχουλά, μαραμένα και μαραμένα. σε ακραίες περιπτώσεις Τα φύλλα μπορεί να πεθάνουν και να πέσουν.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε; όταν πρωτοφύτεψες Φροντίστε να ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα.Το καλοκαίρι κάθε 7 με 10 ημέρες και το χειμώνα κάθε 2 με 3 εβδομάδες.

σάπια φύλλα

Το σάπια φύλλα χρειάζεται για δύο λόγους. κατακράτηση νερού και έλεγχος ζιζανίων Μερικοί τύποι sedum κολλάνε μεταξύ τους. Αν όχι σάπιασμα Τα ζιζάνια μπορούν να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν τα φυτά σας για θρεπτικά συστατικά. μετά τη φύτευση καλαμιών Φροντίστε να προσθέσετε λίπασμα σε πάχος 1 ίντσας Μάλταψτε τα φυτά σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να τους επιτρέψετε να αναπτυχθούν και να παράγουν λουλούδια.

Μια ποικιλία δέντρων περιβάλλεται από βράχους.
Καλύψτε τα φυτά σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το πολύ σάπια φύλλα μπορεί να προκαλέσει σήψη των φυτών σας. Το επίστρωμα πρέπει να διατηρείται μακριά από τη βάση του φυτού για να αποφευχθεί η εξάπλωση. Θυμηθείτε ότι η επίστρωση με χαλίκι συνιστάται γενικά επειδή επιτρέπει στο νερό να περνάει εύκολα. Μειώνει τον κίνδυνο σήψης και κάντε τον κήπο σας πιο ελκυστικό.

καλσόν

Ενώ οι έρπουσες ποικιλίες sedum ευδοκιμούν χωρίς ποντάρισμα. Οι ποικιλίες φρεζαρίσματος γίνονται δισκέτες λόγω ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και θρεπτικών συστατικών. Όταν συγκεντρώνονται δέντρα sedum κοντά στο στάδιο της ανθοφορίας Κρατήστε το όρθιο τυλίγοντας κορδόνι ή σύρμα γύρω του.

Αποφύγετε να δένετε πολύ σφιχτά τα φυτά. για την αποφυγή τραυματισμού από την κοπή σύρματος Εάν έχετε ποικιλίες φρεζαρίσματος Σκεφτείτε να τα φυτέψετε κοντά μεταξύ τους για να βεβαιωθείτε ότι αλληλοσυμπληρώνονται.

κλάδεμα και κλάδεμα

Το δέντρο sedum έχει όμορφα λουλούδια από την εκκόλαψη έως την πλήρη άνθιση. Κόψτε τα λουλούδια sedum αμέσως αφού ανθίσουν ή αφήστε τα λουλούδια να στεγνώσουν για να πέσει το χρώμα. Το κλάδεμα μπορεί να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού για να μην πάρει πολύ ψηλό ύψος. Μερικοί κηπουροί το τσιμπούν στο σημείο ανάπτυξης για να δώσουν στο φυτό μια πιο θαμνώδη εμφάνιση.Ωστόσο, αυτό καθυστερεί τη διαδικασία ανθοφορίας του φυτού. Την άνοιξη, το κλάδεμα είναι απαραίτητο μόνο εάν η ανάπτυξη του φυτού εκτείνεται σε περιττές περιοχές. Το κλάδεμα εκείνη τη στιγμή θα προκαλέσει σάπισμα των φυτών σας.

λίπασμα

Τα Sedums είναι γενικά φυτά χαμηλής συντήρησης και απαιτούν πολύ λίγο λίπασμα. Μερικές φορές ένα στρώμα 1 ίντσας σάπια φύλλα κομποστοποίησης στη βάση του φυτού μπορεί να παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Τούτου λεχθέντος, δεν θέλετε να ρισκάρετε το φυτό σας. Ταΐστε τα με αρκετά θρεπτικά συστατικά για να τα διατηρήσετε υγιή και όμορφα. Ένα μήνα μετά τη φύτευση Λιπαίνετε το φυτό και φροντίστε να συνεχίσετε το τάισμα μετά από τρεις μήνες. Βεβαιωθείτε ότι το λίπασμα που χρησιμοποιείτε έχει ίσες ποσότητες καλίου, αζώτου και φωσφόρου.

βασικά εργαλεία κηπουρικής που χρησιμοποιούνται
Αν και αυτά τα φυτά χρειάζονται πολύ λίγο λίπασμα, Αλλά εξακολουθεί να είναι καλύτερο να τους δίνετε αρκετή τροφή για να τα διατηρήσετε υγιή και ευημερία.

πολλαπλασιασμός των φυτών sedum

Για να διαδοθεί το sedum:

 • Κλαδέψτε την ισχυρή νέα ανάπτυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα κομμάτια.
 • Χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι κλαδέματος για να κόψετε το 1/3 του στελέχους κάτω από την άκρη που θέλετε να κόψετε. Κόψτε το κάτω μέρος του στελέχους πάνω από το μπουμπούκι.
 • Γεμίστε ένα ρηχό τηγάνι με βρεγμένη τύρφη.
 • Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα πιάτο με τις άκρες προς τα κάτω.
 • Καλύψτε τα μέρη με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τα κλαδιά να καθίσουν ανενόχλητα για μια εβδομάδα.
 • Μετά από επτά ημέρες, αφαιρέστε απαλά την πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε μεμονωμένες γλάστρες γεμάτες με χώμα γλάστρας. Ριζοβολημένα μοσχεύματα εντός τριών μηνών.
 • Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε τα ώριμα φυτά, αφαιρώντας απαλά τις ρίζες από το μητρικό φυτό. Προσθέστε υγρή τύρφη στο δοχείο Φυτέψτε το φυτό σε ένα δοχείο σε απομόνωση.

Παράσιτα και ασθένειες που σχετίζονται με βλάβες

έντομο

Τα πιο κοινά παράσιτα που σχετίζονται με τα έντομα είναι οι αφίδες, τα ακάρεα αράχνης, οι λευκές μύγες, οι αφίδες, οι θρίπες, οι αλευρώδεις, οι γυμνοσάλιαγκες, τα σαλιγκάρια, οι κάμπιες και τα μυρμήγκια.

 • Οι αφίδες προκαλούν καθυστερημένη ανάπτυξη και κίτρινα φύλλα. Οι προσβολές από αφίδες πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα με εντομοκτόνο σαπούνι.
 • Τα ακάρεα της αράχνης σχηματίζουν ένα σχέδιο που μοιάζει με ιστό αράχνης στην κάτω πλευρά του φύλλου. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα ρουφούν χυμό από τα φύλλα. με αποτέλεσμα τα φυτά να μαραίνονται και τελικά να πεθαίνουν Χρησιμοποιήστε νερό αναμεμειγμένο με υγρό πιάτων για να το εφαρμόσετε απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
 • Η λευκή μύγα προκαλεί μικροσκοπικές λευκές κηλίδες στις κάτω πλευρές των φύλλων, αφαιρώντας και καταστρέφοντας τα μολυσμένα φύλλα. Ψεκάστε ολόκληρο το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι.
 • Οι αφίδες προκαλούν μικρές καφέ κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων. Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα και ψεκάστε ολόκληρο το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι.
 • Οι θρίπες προκαλούν ωχροπράσινες κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων. Οι θρίπες προσβάλλουν τους μίσχους και τους οφθαλμούς. Καταστρέψτε τα προσβεβλημένα φύλλα και ψεκάστε ολόκληρο το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι.
 • Τα mealybugs παράγουν ένα γλυκό, κολλώδες χυμό στην κάτω πλευρά των φύλλων. Οι αλευρώδεις κοριοί επιτίθενται αμέσως με εντομοκτόνο σαπούνι.
 • Οι γυμνοσάλιαγκες και οι γυμνοσάλιαγκες τρέφονται με τους νεαρούς βλαστούς του φυτού. για να αποτρέψουν αυτά τα παράσιτα. Καλύψτε τη βάση του φυτού με μια ίντσα σάπια φύλλα.
 • οι κάμπιες τρώνε φύλλα φυτών για την πρόληψη αυτού του παρασίτου Αφαιρέστε τακτικά τα πεσμένα φύλλα. και κρατήστε τον κήπο σας καθαρό.
 • Τα μυρμήγκια τρέφονται με το χυμό και βλάπτουν τα φύλλα του φυτού. Καλύψτε τη βάση του δέντρου με 1 ίντσα σάπια φύλλα για να ελέγξετε τη δραστηριότητα των μυρμηγκιών.
σαν φυλλοβόλο
Ένα είδος αφίδας που βρίσκεται σε χυμώδη φυτά όπως το sedum.

ασθένεια

Τα Sedums είναι ευαίσθητα σε πολλές ασθένειες. Συμπεριλαμβανομένου του περονόσπορου, της σκουριάς, της προσβολής και διάφορων ιών.

Το ωίδιο προκαλεί σκούρες κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως με μυκητοκτόνο.

Η σκουριά προκαλεί κόκκινες ή πορτοκαλί κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων. Η σκουριά προκαλείται από έναν μύκητα που ζει στο έδαφος και μολύνει τα φυτά με κοψίματα ή τραυματισμούς. Η σκουριά μπορεί να αποφευχθεί διατηρώντας καλό έδαφος και αποφεύγοντας την καταστροφή του φυτού.

Η λοίμωξη προκαλεί σκοτεινές περιοχές στην κάτω πλευρά των φύλλων. Προκαλείται από βακτήρια που εισέρχονται από κοψίματα ή πληγές. Αφαιρέστε και καταστρέψτε τα μολυσμένα φύλλα και ψεκάστε ολόκληρο το φυτό με μυκητοκτόνο.

Ο ιός κάνει τα φύλλα να παραμορφώνονται και να καθυστερούν. Οι ιογενείς λοιμώξεις πρέπει να ελέγχονται με ψεκασμό των φυτών με εντομοκτόνο σαπούνι.

Ψάχνετε για ένα παχύφυτο χαμηλής συντήρησης για να φυτέψετε στον κήπο σας; Γιατί να μην κάνει ζημιά; Όχι μόνο κάνει τον κήπο σας να φαίνεται όμορφος αλλά και εύκολο στη συντήρηση Αποθηκεύουν νερό στα φύλλα, τις ρίζες και τους μίσχους τους και είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αν και αναπτύσσονται καλά σε ζεστές και ξηρές περιοχές. Αλλά με την κατάλληλη φροντίδα, θα ανθίσουν καλά στον κήπο σας ανεξάρτητα από τον καιρό.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *