Philodendron Tortum Care Guide for Beginners

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Philodendron Tortum

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Το Philodendron tartum δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου· ωστόσο, το σπάνιο είδος απαιτεί ένα σχολαστικά οργανωμένο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει σωστά. τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους

Αυτός ο οδηγός φροντίδας του Philodendron Tortum θα σας δώσει όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να αναπτύξετε το φυτό με επιτυχία.

Philodendron Tartum

Η πιο σημαντική πτυχή της φροντίδας της χελώνας philodendron είναι το καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα σε μια μεγάλη γλάστρα. φωτεινό αλλά λαμπερό φως και μέτρια προς υψηλή υγρασία Τα αειθαλή φυτά ευδοκιμούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με σωστό πότισμα και λίπανση.

Το Philodendron tortum είναι μέλος του γένους Philodendron Schott και σπάνιο είδος της οικογένειας Araceae Juss. Αυτά τα πολυετή φυτά μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες με λίγη αλλά έγκαιρη φροντίδα.Αυτά τα καλλωπιστικά φυτά μπορούν επίσης να φυτευτούν εφ’ όρου ζωής χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους πολλαπλασιασμού.

Τι είναι το Philodendron Tortum;

Το Philodendron tortum είναι ένα τροπικό φυτό ιθαγενές στην περιοχή του Αμαζονίου της Βολιβίας και της Βραζιλίας. Το Philodendron tartum είναι γνωστό για το όμορφο φύλλωμά του. Αναπτύσσεται γρήγορα από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Το φυτό είναι μέτρια ανθεκτικό στην ξηρασία. Δεν αντέχει όμως τον παγετό.

Ένα από τα πρώτα βήματα Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μετά την αγορά ή την παραλαβή ενός philodendron turtum είναι να του επιτρέψετε να προσαρμοστεί στο σπίτι ή το νηπιαγωγείο σας. Τα φυτά καταπονούνται κατά τη μεταφορά. και θα έχει μια αντίδραση σαν σοκ κατά τη μεταφύτευση ή τη μεταφύτευση

Επίσης, να είστε προσεκτικοί όταν φέρνετε philodendron tartum στον κήπο ή την αυλή σας. συμπεριλαμβανομένων άλλων φυτών εσωτερικού χώρου Τα μολυσμένα φυτά μπορεί να εκραγούν. Επομένως, είναι καλύτερο να αφήσετε τα φυτά σε γλάστρες φυτωρίου ή σε δοχεία αποστολής για κάποιο χρονικό διάστημα.

Επιθεωρήστε νέα φυτά για σημάδια ζωυφίων, ακάρεων και άλλων εντόμων ή παρασίτων. Εν τω μεταξύ Τα φυτά μπορούν επίσης να αλλάξουν την εξωτερική ή την εσωτερική σας ατμόσφαιρα. Αυτό το είδος προσοχής είναι επίσης απαραίτητο όταν πολλαπλασιάζετε ένα philodendron tartum. Διαφορετικά, τα σπορόφυτα θα έχουν την ίδια μόλυνση.

Το Philodendron Tortum απαιτεί πότισμα.

Τα κολοβώματα Philodendron χρειάζονται άφθονο πότισμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Δηλαδή από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται τόσο πολύ νερό το χειμώνα όταν είναι σε λήθαργο.

Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις ποτίσματος του Philodendron tortum ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του φυτού, το μέγεθος της γλάστρας και τους άμεσους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη ρουτίνα ποτίσματος με βάση τη σύνθεση του εδάφους και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε κάθε στάδιο.

Ακολουθούν ορισμένες τυπικές πρακτικές ποτίσματος για το philodendron tortum σε διαφορετικές καταστάσεις:

Tartum Philodendron
 • Μπάλα Philodendron tartum σε παχύ χώμα: Δύο φορές την εβδομάδα για τον πρώτο μήνα
 • Μωρά σε καλά στραγγιζόμενο, καλά στραγγιζόμενο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.: Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για τον πρώτο μήνα.
 • φυτό μεσαίου μεγέθους σε γλάστρα: Μία φορά την εβδομάδα όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 • Ώριμο δέντρο σε μια μεγάλη γλάστρα: Κάθε 10 ημέρες ή την άνοιξη και το καλοκαίρι
 • Τα νεαρά φυτά βλασταίνουν ή ωριμάζουν το χειμώνα.: Όταν το έδαφος είναι σχεδόν στεγνό ή μία φορά στις δύο εβδομάδες.

Το μέγεθος της γλάστρας και το χώμα δεν πρέπει να ποτίζονται το ίδιο. Μια μεγάλη γλάστρα θα διατηρήσει την υγρασία περισσότερο από μια μικρή γλάστρα.Η ηλικία του φυτού είναι επίσης σημαντική καθώς το ριζικό σύστημα και η ανάπτυξη των φύλλων καθορίζουν πόσο νερό χρειάζεται.

Σε πολλούς κηπουρούς και ερασιτέχνες αρέσει να δοκιμάζουν την υγρασία του εδάφους με το άγγιγμα και την αίσθηση πριν το πότισμα. Αυτό το βήμα είναι χρήσιμο. Αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε εγκαίρως. Μην περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα.

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος. Για να δείτε εάν ένα philodendron Tortum χρειάζεται πότισμα:

 1. Αν έχετε μικρή κατσαρόλα Τοποθετήστε μια ίντσα στο χώμα περίπου το μισό έως τρία τέταρτα του βάθους της γλάστρας.
 2. Νιώστε την υγρασία στο έδαφος όσο πιο βαθιά γίνεται.
 3. Εάν το έδαφος είναι υγρό, το πότισμα δεν είναι απαραίτητο αμέσως.
 4. Εάν το έδαφος αισθάνεται ξηρό σε βάθος, ποτίστε.

Θα πρέπει επίσης να ποτίζετε καλά το χώμα και να στραγγίζετε το υπερβολικό νερό.Το Philodendron tortum είναι ένα φυτό με προσκολλημένες ρίζες. χρειάζονται αρκετή υγρασία Αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί το βρεγμένο χώμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να στραγγίξετε το υπερβολικό νερό από την γλάστρα philodendron:

 • Σηκώστε την κατσαρόλα πάνω από το πιάτο. ή αν στο πάτωμα έξω Το υπερβολικό νερό θα στραγγίσει.
 • Εάν η κατσαρόλα είναι ελαφριά ή εύχρηστη, ανακινήστε την απαλά πάνω-κάτω μερικές φορές.
 • Για νέες γλάστρες, πιέστε ελαφρά το χώμα μετά το πότισμα για να αφαιρέσετε μεγάλους θύλακες αέρα.

Το Philodendron Tortum χρειάζεται χώμα.

στις περισσότερες περιπτώσεις Το χώμα για γλάστρες που μπορείτε να πάρετε με το baby philodendron tartum είναι κοινό κομπόστ. Τέτοια λιπάσματα δεν είναι κατάλληλα για φυτά.

Επιπλέον, το άδειο ή καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά ενός καλλιεργητικού μέσου που χρειάζεται το φυτό.Τα αροειδή φυτά εσωτερικού χώρου όπως το Philodendron tortum απαιτούν ελαφρύ αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο.

Εδώ είναι οι απαιτήσεις του εδάφους για να εξασφαλιστεί ότι το φιλόδενδρο μεγαλώνει. Το Tortum θα αναπτυχθεί σωστά:

 • Κομποστ πολλαπλών χρήσεων (χωρίς κάρβουνο).
 • περλίτης.
 • μάζα: Φλοιός ορχιδέας ή πεύκου Φλοιός καρύδας ή ροκανίδια ή αδρανές έδαφος από ξύλο
 • περιττός: κάρβουνο, φλοιοί ρυζιού και βερμικομπόστ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίσες ποσότητες μιγμάτων κομπόστ για όλες τις χρήσεις (χωρίς κάρβουνο), περλίτη και σβώλους. Όλες οι επιλογές ανάμειξης σβώλων που αναφέρονται εδώ είναι εξίσου αποτελεσματικές. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ή να τακτοποιήσετε ορχιδέες, πεύκο, καρύδα ή συνδυασμό ξύλων με βάση αυτό που έχετε.

Βοηθητικά συστατικά όπως ενεργός άνθρακας, καμένοι φλοιοί ρυζιού ή βερμικομπόστ. Μπορεί να προσθέσει αξία στο έδαφος, ωστόσο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ. ειδικά μια μικρή κατσαρόλα

Μερικοί χομπίστες χρησιμοποιούν τύρφη σφάγνου αναμεμειγμένη με πηλό για τα philodendron tartums τους. Θα πρέπει να αποφεύγετε το κάρβουνο καθώς συγκρατεί την υγρασία.

Επίσης, δεν χρειάζεται να προσθέσετε βερμικουλίτη, καθώς δεν θέλετε να συγκρατήσετε πολύ νερό. Τα μόνα παραδείγματα όπου μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε βερμικουλίτη ή τύρφη σφάγνου είναι σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε παχύφυτα philodendron σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προετοιμασία του εδάφους για philodendron tortus:

 • Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο δοχείο για να αναμίξετε τα συστατικά του εδάφους. Όχι μικρή ή μεσαία κατσαρόλα.
 • Θα πρέπει να αναμίξετε κομπόστ, περλίτη, μίγμα συσσωμάτωσης. και επιπλέον υλικά για να συνδυάσετε
 • Μην χρησιμοποιείτε υπολείμματα ορχιδέας ή φλοιό πεύκου, φλούδες καρύδας ή μεγάλα κομμάτια ξύλου.
 • Βρέξτε τον περλίτη πριν ανακατέψετε. Γιατί δεν πρέπει να εισπνέετε σκόνη.
 • Προσθέστε vermicompost ή κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης στο μείγμα πριν μεταφυτέψετε τη γλάστρα.
 • Δοκιμάστε το στεγνό χώμα με τα χέρια σας. Πρέπει να είναι ελαφρύ και χαλαρό, όχι λιπαρό και πυκνό.

Το Philodendron Tortum χρειάζεται κομπόστ.

Οι απαιτήσεις για λίπασμα Philodendron tortum είναι αρκετά απλές. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Θα πρέπει να λιπαίνετε κάθε φορά που ποτίζετε ένα ώριμο φυτό. Αν λοιπόν ποτίζετε κάθε 10 μέρες, θα πρέπει να λιπάνετε ομοιόμορφα το έδαφος.

Ωστόσο, δύο φορές το μήνα είναι η ιδανική ρουτίνα για αυτό το πολυετές φυτό σε γλάστρα.Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα λίπασμα αργής αποδέσμευσης ή ένα βερμικομπόστ όταν καλλιεργείτε philodendron tortus. σε αυτή την κατάσταση Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το πρόγραμμα γονιμοποίησης από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε το philodendron tortum κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή του λήθαργου του. όταν αρχίζουν να φυτρώνουν νέα φύλλα Οι απαιτήσεις των φυτών σε θρεπτικά συστατικά αυξάνονται. Με αποτέλεσμα μια πλούσια πράσινη εμφάνιση από ζαφείρι.

Εδώ είναι μερικά λιπάσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη χελώνα φιλόδενδρων:

 • Χύτευση σκουληκιών.
 • κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης
 • Λίπασμα 7-9-5 NPK.
 • περιεκτικότητα σε σίδηρο
 • πολλά συμπληρώματα
 • Κομποστ ψαριών και φυκιών

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το μείγμα λιπασμάτων που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Το Vermicomposting ή η αργή κομποστοποίηση μειώνει την ανάγκη για άλλες επιλογές.Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε σίδηρο ή μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών για να διατηρήσετε τα φύλλα που χρειάζεστε για να αναπτυχθούν.

Έλλειψη σιδήρου, μαγνησίου ή άλλων απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών Είναι σημαντικό ότι είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα για φυτά εσωτερικού χώρου όπως το philodendron tartum. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα, ο αποχρωματισμός ή το ασυνήθιστο σκουρόχρωμο των φύλλων.

σκουλήκι χύτευσης

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε το Brut Worm Castings Soil Builder Αυτό το οργανικό λίπασμα δεν περιέχει τοξίνες. Αυτό το κομπόστ είναι κατάλληλο για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε μυρωδιά.

Μια ακόμη καλύτερη επιλογή είναι το Wiggle Worm Soil Builder Worm Castings Unco Industries Inc. Organic Fertilizer. Αυτό το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. για να μην πω Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το λίπασμα για άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Είτε είναι λουλούδια είτε λαχανικά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου

κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης

Ένα κοινό πρόβλημα με πολλά οργανικά λιπάσματα είναι η απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Εάν δεν υπάρχουν αρκετά μικρόβια Η οργανική ύλη δεν αποσυντίθεται ή επιβιώνει πάντα.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως η υδατοδιαλυτή φυτική τροφή πολλαπλών χρήσεων της Miracle-Gro. Αυτή η συσκευασία των 8 ουγγιών (226 g) οργανικών θρεπτικών συστατικών είναι έτοιμη για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. εβδομαδιαία ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες

7-9-5 Λίπασμα NPK

Πολλά λιπάσματα NPK 7-9-5 είναι διαθέσιμα στα καταστήματα και στο διαδίκτυο. Μια αξιόπιστη επιλογή είναι η φυτική τροφή Dyna-Cro-Cro Αυτό το λίπασμα περιέχει 16 βασικά θρεπτικά συστατικά με ελάχιστα διαλυτά άλατα. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα διαλυτά άλατα που ξεπλένουν το νερό από τις ρίζες του ταρτάμ.

περιεκτικότητα σε σίδηρο

Ως κηπουρός ή χομπίστας Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο κοινή αιτία αποχρωματισμού των φύλλων. Είτε είναι κίτρινο, χλωμό ή ανομοιόμορφο. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα σιδήρου θα πρέπει να λαμβάνονται πριν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε εμφανή προβλήματα με το philodendron tortum.

Δοκιμάστε ένα προϊόν όπως το LawnStar Chelated Liquid Iron for Plants. Αυτό το ευέλικτο συμπλήρωμα μπορεί να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει τον αποχρωματισμό και τη ζημιά των ριζών διασφαλίζοντας ότι τα φυτά του σπιτιού σας έχουν αρκετό βιοδιαθέσιμο σίδηρο στο έδαφος. Αυτό το προϊόν δεν περιέχει EDTA.

πολλά συμπληρώματα

καθώς και σίδηρος Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για όλα τα φιλόδεντρα. συμπεριλαμβανομένου του ταρτού Η έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει την ανάπτυξη των φύλλων και τα φύλλα φαίνονται ανθυγιεινά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Botanicare HGC732110 Cal-Mag Plus με τις περισσότερες πωλήσεις. που είναι ένα από τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής στο Amazon.com, αυτό το λίπασμα περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο.

Περιέχει επίσης σίδηρο. Δεν χρειάζεστε ξεχωριστό συμπλήρωμα εάν χρησιμοποιείτε αυτό το πολυθρεπτικό λίπασμα.

Κομποστ ψαριών και φυκιών

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Neptune’s Harvest Fish and Seaweed Fertilizer από την Amazon.Αυτό το ευέλικτο λίπασμα NPK 2-3-1 είναι ιδανικό για φυτά εσωτερικού χώρου όπως philodendron tortus, λαχανόκηπους και ανθοφόρα φυτά.

Το Philodendron Tortum χρειάζεται φως.

Το tortum philodendron αναπτύσσεται σε πλήρη ήλιο ή έμμεσο φως.Ιδανικά, εάν θέλετε να μεγαλώσετε το tortum philodendron σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκιά. Ή μπορείτε να το βάλετε στο σπίτι σας. ειδικά όπου υπάρχει αρκετός προβληματισμός.

Διατηρήστε το philodendron succulent σε άμεσο ηλιακό φως για αρκετές ώρες.Ωστόσο, το φυτό προτιμά μερικές ώρες απευθείας ηλιακό φως το πρωί ή το απόγευμα. Κρατήστε το μακριά από τον καυτό ήλιο για πολλές ώρες κατά τις ώρες αιχμής.

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο κοντά σε παράθυρο Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη φροντίδα των φιλόδενδρων, των ταρτών και άλλων φυτών εσωτερικού χώρου. Μια πιο πρακτική επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες ή ανακλαστικά υλικά για να αντανακλούν το φυσικό φως στο δωμάτιο.

Philodendron, Tortum, επιθυμητή θερμοκρασία

Το Philodendron tortum είναι ένα τροπικό φυτό. Ως εκ τούτου, αναπτύσσεται καλά σε ζεστά ή πολύ ζεστά κλίματα. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας είναι 68 °F έως 86 °F (20 °C έως 30 °C), ωστόσο, μπορείτε να διατηρήσετε αυτό το φυτό σε εσωτερικούς χώρους περίπου στους 59 °F (15 °C).

Η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία είναι 35 °F (1,7 °C). Το Philodendron tartum δεν θα ανεχθεί ακραίες θερμοκρασίες σε κλίματα ψυχρότερα από τη ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών USDA 10(a), οπότε αν ζείτε οπουδήποτε εκτός από τον τροπικό Νότο, Ανατολή, Δύση ή Midwest, θα πρέπει να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό στη σκιά.

Το Philodendron Tortum χρειάζεται υγρασία.

Η μέση υγρασία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι περίπου 80%, η οποία είναι μεγαλύτερη την περίοδο των βροχών και ελαφρώς χαμηλότερη την περίοδο της ξηρασίας. Δεν χρειάζεται να αναδημιουργήσετε αυτές ακριβώς τις συνθήκες στο σπίτι σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την υγρασία γύρω στο 50% για το philodendron tartum.

Ένας υγραντήρας είναι μια εύκολη λύση εάν δεν έχετε. Στοιβάξτε πολλά φυτά σε γλάστρες Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου χάνουν την υγρασία από τα φύλλα τους μέσω της διαπνοής. Επομένως, η υγρασία που απελευθερώνεται στον αέρα αυξάνει την υγρασία γύρω από αυτά τα φυτά καθώς και τη στάση του σώματος.

Το Philodendron Tortum απαιτεί κλάδεμα.

Το Philodendron tartum δεν απαιτεί πολύ κλάδεμα. Αρκεί η οριζόντια ανάπτυξη να είναι πολύ υψηλή για μια δεδομένη θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση Μπορείτε να κόψετε τα παλιά φύλλα. Εναλλακτικά, αφήστε το φυτό να προσκολληθεί σε αυτό καθώς μεγαλώνει.

Ο Philodendron Tortum είναι ορειβάτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πασσάλους, κλαδιά ή οτιδήποτε άλλο είναι κατάλληλο για να διατηρήσετε το φυτό να αναπτύσσεται κάθετα αντί να απλώσετε τα φύλλα στο πλάι. Τα φύλλα του φυτού έχουν κλίση ή οριζόντια κάμψη λόγω βάρους. Δεν ήταν απαραίτητα αδυναμία. υποσιτισμός ή ασθένεια

Οδηγός διάδοσης Philodendron Tortum

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το Philodendron tortum χρησιμοποιώντας άκρες και εναέριες ρίζες. Η όλη διαδικασία είναι εύκολη αν επιλέξετε τις σωστές λήψεις και τις επεξεργαστείτε σχολαστικά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαδώσετε το Philodendron Tartum:

 1. Προσδιορίστε τους αναπτυσσόμενους βλαστούς με τουλάχιστον έναν κόμβο και δύο εναέριες ρίζες.
 2. Επιλέξτε βλαστούς με δύο ή περισσότερους κόμβους και πολλές ρίζες αέρα.
 3. Δείτε αν αυτός ο βλαστός έχει μερικώς αναπτυγμένα φύλλα.
 4. Γενικά, τα εμφανώς ανεπτυγμένα αλλά ξεδιπλωμένα φύλλα philodendron tartum είναι ροζ.
 5. Μην κλαδεύετε τους βλαστούς εάν τα φύλλα βρίσκονται στο στάδιο της εκκόλαψης.
 6. Επιλέξτε βλαστούς που έχουν μόνο μικρούς μίσχους που θα μεγαλώσουν σε νέα φύλλα.
 7. Επιλέξτε ένα σημείο κάτω από τον κόμβο με εναέριες ρίζες και στενά αναπτυσσόμενα φύλλα.
 8. Καθαρίστε τη γλάστρα tartum philodendron χωρίς να την καταστρέψετε.
 9. Αφήστε το κομμένο τμήμα για λίγο. Μπορείτε να αποστειρώσετε το αποκομμένο τμήμα του βλαστού.
 10. Εάν οι ρίζες του αέρα είναι μικρές και θέλουν να αναπτυχθούν Απλώστε αυτό το ψιλοκομμένο αφέψημα στο νερό.
 11. Διαφορετικά, φυτέψτε τους βλαστούς με μακριές εναέριες ρίζες σε καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος.
 12. Θάβετε πάντα τους εναέριους ριζικούς κόμβους στο έδαφος όταν φυτεύετε για να πολλαπλασιάσετε αυτό το φυτό.

Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για τη σωστή διάδοση του Philodendron tortum:

 • Μην απλώνετε αυτή τη γλάστρα καθώς απλώνει τα φύλλα της.
 • Προσπαθήστε πάντα να πολλαπλασιάζεστε την άνοιξη ή νωρίτερα. όχι καλοκαίρι
 • Μην πολλαπλασιάζετε το χειμώνα όταν το φυτό είναι αδρανές.
 • Αποφύγετε το κόψιμο στις άκρες ή στις άκρες. Οι κόμποι πρέπει να κόβονται καθαρά.
 • Αφήστε την περιοχή κοπής να έχει κάλους πριν την τοποθετήσετε στο νερό ή στο χώμα.
 • αφήστε τις μικρές εναέριες ρίζες Αναπτύξτε σε ένα μπουκάλι νερό για έως και 4 εβδομάδες.
 • Μεγάλες ή μακριές εναέριες ρίζες κόβονται για να χωρέσουν στη γλάστρα μετά την αποστείρωση.

Συμβουλές αναπαραγωγής Philodendron Tortum

Οι χελώνες Philodendron χρειάζονται τουλάχιστον δύο γλάστρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν περιλαμβάνει κοντέινερ που αποστέλλονται από φυτώρια ή πωλητές. Επομένως, η αναφύτευση πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε το φυτό να μην υποστεί αδικαιολόγητο σοκ ή πίεση.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές αναπαραγωγής Philodendron tortum:

 • Επιλέξτε ένα μέγεθος γλάστρας αρκετά μεγάλο για τουλάχιστον ένα χρόνο φύτευσης ή έναν πλήρη κύκλο.
 • Καθαρίστε και αφαιρέστε τις σάπιες, ανθυγιεινές ρίζες πριν τη φύτευση.
 • όταν φυτεύουμε ή πολλαπλασιάζουμε ταραντούλες Μην κόβετε ή καταστρέφετε νεαρές ρίζες.
 • Ελέγξτε για ασθένεια ή προσβολή και διορθώστε το πρόβλημα πριν φυτέψετε ένα νέο.
 • Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τις απαιτήσεις εδάφους, λιπασμάτων, νερού και φωτός.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές επανεκκινήσεις ηλεκτροπληξίας και δώστε χρόνο στη μονάδα να αντιμετωπίσει το στρες.

Κοινά προβλήματα Philodendron Tortum

Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την καλλιέργεια του philodendron tortum:

κίτρινα ή καφέ φύλλα

όπως εξηγήθηκε προηγουμένως Όταν τα φυτά στερούνται θρεπτικών συστατικών ή λαμβάνουν ανεπαρκές ηλιακό φως Τα φύλλα του μπορεί να γίνουν κίτρινα ή καφέ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι μόνο ένας λόγος ανησυχίας όταν πρόκειται για νεαρά, υγιή φύλλα. Τα παλαιότερα φύλλα αλλάζουν εμφάνιση και ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου.

δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως

όπως αναφέρθηκε Αν και το φιλόδενδρο Τα Tortums δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το φυτό μπορεί να μείνει στη σκιά για αρκετές ημέρες, επομένως θα πρέπει να εκθέτετε το φιλόδενδρο σας σε συνεχή, έμμεση ηλιακή ακτινοβολία. για να εξασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη

Έντομα – ακάρεα αράχνης και αλευροφόρα

Τα Philodendrontotums είναι ευαίσθητα στις αφίδες, τους αλευρωτούς, τα λέπια, τα ακάρεα της αράχνης και την μάστιγα.Επιπλέον, τα αειθαλή φυτά είναι ευαίσθητα σε σήψη των ριζών, αποχρωματισμό των φύλλων, μαρασμό και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ωστόσο, αυτός ο οδηγός φροντίδας για τη θαλάσσια χελώνα philodendron θα πρέπει να αποτρέψει κοινά προβλήματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι neem, φυτικό σαπούνι ή ισοπροπυλική αλκοόλη για να απολυμάνετε το philodendron σας. Αυτοί οι τύποι διαλυμάτων είναι αποτελεσματικοί κατά των αλευροφόρων, των αλευροφόρων, των φολίδων και των ακάρεων της αράχνης.Ωστόσο, η λοίμωξη Erwinia amylovora είναι μια ανίατη βακτηριακή ασθένεια αυτών των φυτών εσωτερικού χώρου.

Philodendron Tortum: Συχνές Ερωτήσεις

Ακόμη και μετά την ανάγνωση αυτού του εγχειριδίου Μπορεί επίσης να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα του philodendron thurtum και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Εξέτασα τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες.

Είναι το Philodendron Tortum δηλητηριώδες;

Το Philodendron tartum είναι τοξικό λόγω του αδιάλυτου οξαλικού ασβεστίου που υπάρχει στο φυτό. Επομένως, το Forbes είναι τοξικό εάν καταποθεί. Επηρεάζει το λαιμό, τον οισοφάγο και το γαστρεντερικό σωλήνα.Οι κρύσταλλοι του μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά μαζί με άλλες ιατρικές παθήσεις.

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του philodendron tartum;

Τα φύλλα του Philodendron tartum κιτρινίζουν λόγω ανεπαρκούς φωτός και έλλειψης θρεπτικών συστατικών. Αν τα νεαρά φύλλα είναι πράσινα Μην ανησυχείτε μήπως κιτρινίσουν ελαφρώς τα παλιά φύλλα. Λιπαίνετε και παρέχετε αρκετό φως για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό και το ξεθώριασμα.

Θα ριζώσει το Philodendron Tortum;

Το philodendron tartum μπορεί να ριζώσει με ένα κόψιμο κάτω από τον κορυφαίο βλαστό. για τη διατήρηση της φυτεμένης έκτασης Ωστόσο, ελέγξτε αν οι ρίζες του αέρα είναι λευκές ή πράσινες. γιατί αυτές οι ρίζες θα αναπτυχθούν καλά Οι καφέ εναέριες ρίζες και η κορυφαία σήψη δεν θα αναπτυχθούν όταν ξαναφυτευτούν.

Να μου λείψει το philodendron tartum;

Μπορείτε να καλύψετε τη χελώνα philodendron. Αλλά δεν θα λειτουργήσει εάν ο περιβάλλοντας αέρας είναι πολύ ξηρός και ζεστός. Ιδανικά Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα ή να τοποθετήσετε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου κοντά, έτσι ώστε η υγρασία που απελευθερώνεται μέσω της διαπνοής να αυξάνει την υγρασία στην περιοχή.

τελικές σκέψεις

Το να μεγαλώνεις γλάστρες όπως το philodendron tortum είναι σαν να μαγειρεύεις το αγαπημένο σου πιάτο. Εάν γνωρίζετε τη φόρμουλα και πώς να την εφαρμόσετε, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Ελπίζω αυτός ο οδηγός φροντίδας χελώνας philodendron να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε όμορφα αειθαλή φυτά για να προσθέσετε στο χαρτοφυλάκιό σας για τον εξωραϊσμό σας.


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *