6 εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τριαντάφυλλο της ερήμου

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

6 εκπληκτικά γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το τριαντάφυλλο της ερήμου

Το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι ένα όμορφο και μοναδικό φυτό που προέρχεται από τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής. Κοινώς γνωστό με διαφορετικά ονόματα: Μαροκινή πικροδάφνη. Αλγερινή ίριδα Αιγυπτιακό γιασεμί Και η αραβική τουλίπα πήρε το όνομά της “Desert Rose” (που σημαίνει το ροζ χρώμα της) επειδή φυτρώνει μόνο σε άνυδρες περιοχές. Αυτό το χυμώδες φυτό παράγει όμορφα ροζ λουλούδια και ένα όμορφο χυμώδες μίσχο.Επιπλέον, εκπληκτικά στοιχεία για το φυτό που δεν γνωρίζατε θα σας εκπλήξουν.

Το αδένιο αναφέρεται σε χυμώδη θάμνο ή δέντρο που προέρχεται από την Αφρική και την Αραβία.

Ποια είναι μερικά εκπληκτικά γεγονότα για το τριαντάφυλλο της ερήμου που δεν γνωρίζατε; Υπάρχουν όμως πολλά διαφορετικά είδη. Αυτό το φυτό έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές χώρες για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων. Ο χυμός είναι τοξικός και μπορεί να είναι θανατηφόρος για ανθρώπους και ζώα. Εξάλλου Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε τελετουργίες για τον καθαρισμό των κηλίδων. Διαρκούν έως και πεντακόσια χρόνια. και εμπορευόταν στο εξωτερικό

Μπορεί να γνωρίζετε και να θαυμάζετε τα τριαντάφυλλα της ερήμου για τα όμορφα λουλούδια, τα φύλλα και τους μίσχους τους. Εκτός από την ομορφιά Υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα παχύφυτα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα γεγονότα. για φυτά που δεν γνωρίζετε που θα σας εκπλήξει

1. Ιατρική

Όλα τα μέρη του τριαντάφυλλου της ερήμου έχουν φαρμακευτικές αξίες και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική σε πολλές χώρες.Στο Ομάν, οι μίσχοι, οι ρίζες, τα άνθη και τα φύλλα του φυτού αλέθονται και αναμειγνύονται για τη θεραπεία σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Χρησιμοποιούν επίσης το φλοιό και τις ρίζες για να φτιάξουν λοσιόν που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και σκοτώνουν τις ψείρες. Το φυτό λευκό λατέξ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μολυσμένων πληγών και τερηδόνας.

Το τριαντάφυλλο της ερήμου χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις αφρικανικές χώρες για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.Στη Σομαλία, μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ρινικών λοιμώξεων. Το φυτό έχει ένα δηλητηριώδες λευκό χυμό που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα έντομα.Στην Κένυα, το λάτεξ χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τις ψείρες. Οι Κενυάτες φτιάχνουν μια σκόνη από τους μίσχους του φυτού για να τη χρησιμοποιήσουν στα ζώα για να σκοτώσουν τα παράσιτα. Το εκχύλισμα χρησιμοποιείται ως παράγοντας αποβολής για τον τερματισμό της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε ανθρώπους και ζώα.

Η παραδοσιακή ιατρική στη Νιγηρία χρησιμοποιεί διάφορα μέρη του τριαντάφυλλου της ερήμου για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων που περιλαμβάνουν πονοκεφάλους. πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς και διάφορες δερματικές παθήσεις στον ιατρικό κόσμο Ορισμένες ιδιότητες του φυτού χρησιμοποιούνται σε ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να θεραπεύσει ορισμένους τύπους καρκίνου.

2. Τοξικό

Λατρεύετε τα τριαντάφυλλα της ερήμου για τα όμορφα λουλούδια, τα φύλλα και τους μίσχους τους. Γνωρίζατε όμως ότι περιέχει επικίνδυνες τοξίνες; Ο χυμός από τις ρίζες και ο χυμός από τα στελέχη περιέχουν τοξίνες. Εάν καταποθεί και οι τοξίνες φτάσουν στην καρδιά μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια και σε ακραίες περιπτώσεις Μπορεί να είναι θανατηφόρο για ανθρώπους και ζώα, ωστόσο, στις αφρικανικές χώρες. Το δηλητήριο χρησιμοποιείται σε κυνηγετικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται με την αιχμηρή άκρη των βελών κυνηγιού που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι μεγαλύτερων ζώων.

Γάντια Poisonous Magenta Fox
τοξικό για τα ζώα

Το δηλητήριο σκοτώνει γρήγορα. και όταν πυροβολήθηκε με δηλητηριασμένο βέλος Το ζώο θα πεθάνει εντός δύο χιλιομέτρων από το σημείο που πυροβολήθηκε. Το δηλητήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες δηλητηριώδεις ενώσεις. Ένα μείγμα φλοιού και φύλλων χρησιμοποιείται για τη δηλητηρίαση των ψαριών. Το μεγαλύτερο μέρος του δηλητηρίου χρησιμοποιείται στο κυνήγι στην Τανζανία, την Κένυα, το Καμερούν, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη.Το δηλητήριο χρησιμοποιείται επίσης για εγκληματικούς σκοπούς, όπως η δηλητηρίαση ανθρώπων στη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία.

3. Χρησιμοποιείται σε τελετουργίες εξαγνισμού.

σε πολλά σπίτια ιθαγενών της Αμερικής Το τελετουργικό του να κάνεις λεκέ για να καθαρίσεις το πνεύμα του σπιτιού Είναι ένας διαλογισμός για να διώξετε την αρνητική ενέργεια. βελτίωση της διάθεσης και καθαρίστε το σπίτι Και τι σχέση έχει το τριαντάφυλλο της ερήμου με αυτό το πικρό τελετουργικό; Κατά τη διάρκεια των τελετουργιών, το φυτό χρησιμοποιείται ως στοιχείο στο διαλογισμό και ως σύμβολο διαύγειας του νου. Η παρουσία του κατά τη διάρκεια των τελετουργιών πιστεύεται ότι δημιουργεί ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα και ηρεμεί τον διαλογιστή διώχνοντας τις κακές σκέψεις. όταν κάποιος εκτελεί μια ιεροτελεστία Ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους τονίζοντας τα τριαντάφυλλα της ερήμου για να προσκαλέσουν θετική ενέργεια στα σπίτια και τα σπίτια τους.

4. Έρχεται σε πολλές μορφές.

Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το Adenium obesum, το παλαιότερο γνωστό τριαντάφυλλο της ερήμου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν και άλλα φυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Αυτά είναι το Adenium olifolium, το Adenium chocotranum, το Adenium sommelens και το Adenium swasicum.

αδενίου olifolium

Το oleifolium είναι κοινό στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική. Έχει μεγάλο μίσχο με λαδοπράσινα στενά φύλλα. Τα άνθη είναι ροζ ή κόκκινα και σωληνοειδή σε σχήμα.

Adenium chocotranum

Το Socotron είναι κοινό στη Σοκότρα μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας. Είναι το μεγαλύτερο στην οικογένεια, με ύψος έως 15 πόδια και έχει μεγαλύτερα άνθη από άλλες ποικιλίες. Ο κορμός του είχε διάμετρο έως και οκτώ πόδια. Το φυτό είναι άφυλλο και τα άνθη είναι ροζ.

δέντρο που μοιάζει με αδένιο
Αυτό το αδένιο έχει περισσότερο ξύλο από άλλα είδη.

Adenium Sommelen

Οι περισσότεροι Σομαλοί βρίσκονται στην Ανατολική Αφρική. με παραμορφωμένα κλαδιά και κοντά φύλλα Αυξάνονται σε μήκος έως και 12 πόδια και τα στελέχη τους είναι συχνά στριμμένα. Τα άνθη τους έχουν σχήμα τρομπέτας και μπορεί να είναι λευκά. σκούρο κόκκινο ή ροζ

Swazi Adenium

Το Swazicum είναι το μικρότερο τριαντάφυλλο της ερήμου. όχι περισσότερο από δύο πόδια Βρέθηκε στη Νότια Αφρική και τη Σουαζιλάνδη. Έχει κοκκινοροζ και ροζ άνθη.

5. έχει μεγάλη διάρκεια ζωής

Το τριαντάφυλλο της ερήμου μπορεί να ζήσει έως και 500 χρόνια, διαθέτει εκπληκτικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να ζει για δεκαετίες.Για παράδειγμα, οι μίσχοι του έχουν διογκωμένες βάσεις που παραμένουν διογκωμένες για πολλά χρόνια. και μπορεί να έχει διάμετρο έως δύο μέτρα. Οι μίσχοι αποθηκεύουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να τροφοδοτήσουν το υπόλοιπο φυτό σε διαφορετικά κλίματα.

Για να προσδιορίσετε την ηλικία ενός τριαντάφυλλου της ερήμου Για να μετρήσετε τη διάμετρο του στελέχους. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης και κάθε χιλιοστό αντιπροσωπεύει ένα έτος. Είναι ένα εποχιακό παχύφυτο που ρίχνει τα φύλλα του όταν είναι εκτός εποχής.Είναι ενδιαφέρον ότι το φυτό παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά ακόμα κι αν άλλα φυτά αρχίσουν να πεθαίνουν λόγω του αφόρητου καιρού.

6. Διαθέσιμες διεθνείς συναλλαγές

Τώρα ξέρετε τα οφέλη. της ερήμου τριαντάφυλλο Σκέφτεστε να τα καλλιεργήσετε στο σπίτι σας για την ομορφιά ή τη φαρμακευτική τους αξία ή ακόμα και για τις κυνηγετικές σας ανάγκες. Αναρωτιέστε λοιπόν πού θα βρείτε τα φυτά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί τα φυτά είναι διαθέσιμα σε αγορές κοντά σας.

πλεκτός παγκόσμιος χάρτης
Το Desert Rose διαπραγματεύεται στο εξωτερικό.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου ανταλλάσσονται σε όλο τον κόσμο για μια ποικιλία ποιοτήτων. Αλλά κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Αν και δημοφιλές στην Αφρική για τις φαρμακευτικές και τοξικές του ιδιότητες. Αλλά είναι δημοφιλές στη Δύση για την αισθητική του αξία. Και για τους δύο λόγους γίνεται μεγάλος αριθμός εξαγωγών και εισαγωγών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επισκεφτείτε την τοπική σας αγορά ή να ψάξετε στο Διαδίκτυο για φυτά στην περιοχή σας.

Πώς να καλλιεργήσετε με επιτυχία τριαντάφυλλα της ερήμου στο σπίτι

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου καλλιεργούνται ευρέως για τα όμορφα λουλούδια, τα φύλλα και τους χυμώδεις μίσχους τους. Μερικοί άνθρωποι το φυτεύουν ως φράκτη γύρω από το σπίτι τους. και στην Τανζανία Χρησιμοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει τη θέση του τάφου. Από τον κορμό και τα κλαδιά του βγαίνουν ξύλα, τα οποία κάποιοι χρησιμοποιούν για καυσόξυλα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τα φυτεύετε. Λάβετε προφυλάξεις κατά το χειρισμό για να αποφύγετε την έκθεση σε τοξικούς χυμούς φορώντας προστατευτικά ρούχα Κατά τη φύτευση, βεβαιωθείτε πάντα ότι τα μέλη του νοικοκυριού και τα κατοικίδια σας είναι ασφαλή από τις επιπτώσεις του.

φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου
Τα τριαντάφυλλα της ερήμου προσθέτουν προσωπικότητα στο σπίτι σας.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου αναπτύσσονται καλύτερα σε ξηρές περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό ηλιακό φως και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι εντελώς στεγνό πριν το πότισμα. Και αποφύγετε να ρίχνετε νερό απευθείας στα φυτά. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους ή μοσχεύματα και μίσχους. Οι μίσχοι των φυτών που αναπτύσσονται από μοσχεύματα δεν είναι τόσο χυμώδεις όσο αυτοί που παράγονται από σπόρους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάτι τόσο όμορφο και δυνατό όσο το τριαντάφυλλο της ερήμου υπάρχει σε ένα μέρος σαν αυτό. Το δέντρο υπέμεινε πολλές κακουχίες όπου φύτρωσε. Τώρα όμως ξέρετε πώς να το φροντίσετε. Έτσι μπορούν να ζήσουν. Με αυτό το εκπληκτικό γεγονός Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα τριαντάφυλλα της ερήμου. Βεβαιωθείτε ότι το τριαντάφυλλο της ερήμου σας έχει αρκετό νερό, λίπασμα, ηλιακό φως και προστασία από έντομα. με αυτές τις οδηγίες Ελπίζουμε να σας αρέσει να φροντίζετε το δικό σας μικρό κομμάτι της ερήμου Σαχάρα στο σπίτι ή στο γραφείο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *