4 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός τριαντάφυλλου της ερήμου

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

4 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός τριαντάφυλλου της ερήμου

Το Adenium obesum, κοινώς γνωστό ως τριαντάφυλλο της ερήμου, είναι ένα εξαιρετικά αργά αναπτυσσόμενο φυτό που απαιτεί λίγη φροντίδα.Οι σαρκώδεις μίσχοι, τα ροζ άνθη και τα νεαρά φύλλα του το καθιστούν ιδανικό φυτό μπονσάι. Ιθαγενής στη Μέση Ανατολή και την Αφρική Αλλά μπορεί να βρεθεί σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο για οικιακή κηπουρική. Το Desert Rose τα έχει όλα. όμορφα λουλούδια στις αρχές της άνοιξης φρέσκα κόκκινα μούρα το καλοκαίρι και τα λουλούδια είναι γιορτινά το χειμώνα.

Ποιοι είναι λοιπόν οι κανόνες για το πότισμα των τριαντάφυλλων της ερήμου; Τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου έχουν διαφορετικές ανάγκες σε νερό ανάλογα με τη θερμοκρασία και την εποχή. Για παράδειγμα, στα τέλη της άνοιξης Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι κορεσμένο. κατά τους ψυχρότερους μήνες για μείωση του κύκλου ποτίσματος και πότισμα μόνο μια φορά το μήνα

Το ακατάλληλο πότισμα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα τριαντάφυλλα της ερήμου μαραίνονται και πεθαίνουν. Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να ποτίζετε σωστά τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου, ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν. ακολουθώντας απλές οδηγίες Μερικά πράγματα κάνουν εύκολη την καλλιέργεια αυτών των λουλουδιών. και οι ανταμοιβές είναι τεράστιες Διαβάστε παρακάτω για χρυσές συμβουλές για το πώς να ποτίζετε τριαντάφυλλα της ερήμου.

1. Μάθετε πότε να ποτίζετε τα τριαντάφυλλα της ερήμου.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Παρέχετε αποτελεσματικό πότισμα για να επιτύχετε την επιθυμητή ποσότητα ανάπτυξης και ανθοφορίας.

Αν θέλετε να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους Παρέχετε αποτελεσματικό πότισμα για να επιτύχετε τα επιθυμητά επίπεδα ανάπτυξης και ανθοφορίας.

Όταν ποτίζετε τριαντάφυλλα της ερήμου Φροντίστε πάντα να χρειάζεται σωστό φωτισμό.

Αυτά τα φυτά είναι καλά προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ερήμου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Η ίδια η φωτιά δεν θα καταστραφεί όταν χρειαστεί να ποτίσετε τα φυτά. Αλλά αν το βάλετε σε μέρος με άμεσο ηλιακό φως. Το έδαφος στεγνώνει γρήγορα και απαιτεί συχνό πότισμα.

Επηρεάζει το έδαφος το χρόνο ποτίσματος;

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου χρειάζονται ξηρό, τραχύ, καλά στραγγιζόμενο έδαφος της ερήμου για να ευδοκιμήσουν. Το χώμα δεν θα καταστραφεί όταν χρειάζεστε νερό. Σε μια τέτοια περίπτωση Πρέπει να ποτίζετε λιγότερο. Αλλά εξακολουθείτε να διατρέχετε τον κίνδυνο να πνιγείτε οι ρίζες σε βρεγμένο έδαφος.

2. Δείτε την ποσότητα και τη συχνότητα ποτίσματος.

με το όνομά του Τα τριαντάφυλλα της ερήμου είναι φυτά της ερήμου που χρειάζονται πολύ λίγο νερό για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν.Ωστόσο, όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, διαφορετικές εποχές απαιτούν διαφορετικό νερό.

Γενικά, τα τριαντάφυλλα της ερήμου πρέπει να διατηρούνται σε υγρό αλλά υγρό έδαφος. Εάν οι ρίζες εκτεθούν σε υπερβολική υγρασία, θα σαπίσουν, με αποτέλεσμα το φυτό να πεθάνει. Αυτό καθιστά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος πολύ σημαντικό.

Ποτίζετε τακτικά για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε.Πχ το καλοκαίρι μπορείτε να ποτίζετε κάθε 10 μέρες ή όποτε φαίνεται στεγνό.Από την άλλη, τον χειμώνα χρειάζεται να ποτίζετε μόνο μία φορά το μήνα. γιατί τα φυτά είναι σε λήθαργο αυτή την περίοδο

Η έρημος μεγαλώνει με σταγονίδια νερού.
Τα τριαντάφυλλα της ερήμου είναι φυτά της ερήμου που χρειάζονται πολύ λίγο νερό για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν.

Σύμφωνα με τις γενικές αρχές για άρδευση Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος. Σκάψτε μερικά εκατοστά πάνω από το χώμα και βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό. αν είναι έτσι Μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά.

Ένα άλλο κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να επιθεωρήσετε το κηρύκειο του φυτού σας εάν το φυτό σας είναι καλά ποτισμένο. Ο κορμός πρέπει να φουσκώσει στο μέγεθος του δέντρου.

έρημος πότισμα αυξήθηκε από ένα δοχείο

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος για να ελέγξετε ότι το έδαφος είναι στεγνό. αν είναι έτσι Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα πλαστικό πιατάκι και ποτίστε απαλά χρησιμοποιώντας ένα ποτιστήρι από κάτω.

Αν το χώμα διαρρέει και φαίνεται υγρό Το έδαφος πρέπει να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Σε έντονη ξηρασία Παρέχετε βαθύ πότισμα των φυτών στο ίδιο τοπίο. Αυτό γίνεται με αργή στάλαξη. για αρκετές ώρες στο πιο δροσερό μέρος της ημέρας

3. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα ή το υπερβολικό πότισμα των τριαντάφυλλων της ερήμου.

Αυτό συμβαίνει επειδή το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι ανθεκτικό στην ξηρασία όπως και άλλα φυτά. Επομένως, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας. Το πότισμα είναι πρόβλημα μόνο κατά την ανάπτυξη των φυτών. Ωστόσο, τα φυτά χρειάζονται πολύ χρόνο για να πεθάνουν λόγω της άρδευσης.

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα πέφτουν ή οι μίσχοι είναι αναλογικά λεπτότεροι από το αναμενόμενο, τότε το πότισμα είναι χαμηλό.

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τα τριαντάφυλλα της ερήμου. στην πραγματικότητα Τα υπερποτισμένα τριαντάφυλλα της ερήμου σαπίζουν πιο γρήγορα από άλλα παχύφυτα.

Οι ρίζες του τριαντάφυλλου της ερήμου είναι πολύ ευαίσθητες στην υγρασία. Όταν βυθιστούν στο νερό θα σαπίσουν και τελικά θα καταστρέψουν το φυτό.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε το έδαφος να μην πλημμυρίσει πουθενά.Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα νερού για να γονιμοποιήσετε τα φυτά κάθε φορά.

Μόλις παρατηρήσετε ότι το χώμα είναι υγρό Μειώστε την ποσότητα του νερού και τη συχνότητα του ποτίσματος. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το φυτό σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία όπου θα χρησιμοποιεί το νερό πιο γρήγορα.

4. Το πότισμα των σπόρων τριαντάφυλλου της ερήμου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Κατά τον πολλαπλασιασμό ενός τριαντάφυλλου της ερήμου από σπόρους Μουλιάστε τα για μια μέρα πριν τα φυτέψετε. μπορεί να φυτευτεί σε υγρό έδαφος Αλλά όχι υγρό για μια εβδομάδα έως 10 ημέρες.

νεαρό τριαντάφυλλο της ερήμου
Τα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν χρειάζονται ειδικό σύστημα ποτίσματος.

Διατηρήστε το έδαφος υγρό ποτίζοντας όποτε το χώμα στεγνώνει, ωστόσο, φροντίστε να μην το ποτίζετε υπερβολικά. Διαφορετικά, διατρέχετε τον κίνδυνο να πνιγούν οι αναπτυσσόμενες ρίζες.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν χρειάζονται ειδικό σύστημα ποτίσματος. Σχεδόν κάθε μη τοξικό νερό θα λειτουργήσει καλά.

Άλλοι τρόποι φροντίδας για τα τριαντάφυλλα της ερήμου

Εκτός από το πότισμα Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το τριαντάφυλλο της ερήμου σας μεγαλώνει υγιές.

λάμπα

γιατί είναι φυτό της ερήμου Ως εκ τούτου, τα τριαντάφυλλα της ερήμου αξίζουν όσο περισσότερο ηλιακό φως μπορούν. Επιλέξτε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 5 έως 6 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα.

Υψηλή έρημος με φόντο ουρανού
Το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι εξίσου πολύτιμο. με ηλιακό φως που μπορεί να ληφθεί

Για καλύτερα αποτελέσματα σε εξωτερικούς χώρους Επιλέξτε μια τοποθεσία που δεν θα εμποδίζεται από ψηλά δέντρα. Ωστόσο, φροντίστε να είναι σκιασμένη από τον μεσημεριανό ήλιο. Όταν τα φυτά εκτίθενται σε πλήρες απογευματινό ηλιακό φως σε πολύ ζεστές περιοχές. Τα φύλλα θα γίνουν καφέ.

γη

Όπως και άλλα φυτά της ερήμου, τα τριαντάφυλλα της ερήμου χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να ευδοκιμήσουν. Το χαλίκι ή το αμμώδες έδαφος κάκτων με όξινο pH πρέπει να είναι καλό για την καλλιέργεια φυτών της ερήμου.Το pH πρέπει να είναι ακριβώς 6,0.

ιδέα

Αν και το λίπασμα δεν είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια τριαντάφυλλων της ερήμου, είναι απαραίτητο. Αλλά προσθέτει θρεπτικά συστατικά στα φυτά και τα κάνει πιο υγιή. κάνει το άνθος να ανθίσει πιο φωτεινό Αν θέλετε να καλλιεργήσετε τριαντάφυλλα της ερήμου ως καλλωπιστικά φυτά Συνιστάται η λίπανση.

Τροφοδοτήστε το αδένιο σας με ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα. (μισή αραίωση) τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά την περίοδο ανάπτυξης.

θερμοκρασία

Διατηρήστε την έρημο σας ζεστή στους 65 έως 95 βαθμούς Φαρενάιτ ανά πάσα στιγμή. Εάν το φυτό έχει εκτεθεί σε θερμοκρασίες κάτω των 50 βαθμών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα Το δέντρο τελικά μαραίνεται και πεθαίνει.

τριαντάφυλλο της ερήμου
Τα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν τα πάνε καλά σε πολύ κρύες περιοχές.

Εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ ψυχρό κλίμα Μην φυτεύετε τριαντάφυλλα της ερήμου έξω. Συνήθως πεθαίνει από παρατεταμένη έκθεση στον παγετό.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν αναπτύσσονται καλά σε περιοχές με πολύ ψυχρό κλίμα. και θα πρέπει να αποφεύγεται εάν ζείτε σε αυτήν την περιοχή.

υγρασία

Η υγρασία δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία καθώς αυτό το φυτό χρησιμοποιείται σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Προσθέστε στράγγιση στο έδαφος. Ειδικά τους μήνες που τα φυτά είναι σε λήθαργο.

κλάδεμα

Κλαδεύετε το τριαντάφυλλο της ερήμου όσο συχνά θέλετε.Αποφύγετε ωστόσο να το κλαδέψετε αργά το φθινόπωρο. Γιατί θα τονώσει τη νέα ανάπτυξη του φυτού. καθιστώντας το ευαίσθητο στο κρύο

φυτεύοντας τριαντάφυλλα της ερήμου

Εφαρμόστε ξανά τριαντάφυλλο της ερήμου όταν χρειάζεται.Κατά γενικό κανόνα, μεταφυτεύετε το φυτό σας όποτε οι ρίζες γεμίζουν το δοχείο. Αυτό μπορεί να συμβεί μια φορά το χρόνο.

Κάθε φορά που μεταφέρετε ένα τριαντάφυλλο της ερήμου Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό. Πριν φυτέψετε σε νέο έδαφος, αφαιρέστε το παλιό χώμα από τις ρίζες. Θυμηθείτε να φοράτε πάντα γάντια κηπουρικής.

να το κλείσω

Το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι ένα υπέροχο φυτό. Είναι όμορφα και απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Το σύστημα ποτίσματος είναι τόσο απλό όσο ακολουθεί τα βήματα που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό. Η ομορφιά του τριαντάφυλλου της ερήμου είναι αρκετή για να εμπνεύσει κάθε λάτρη των φυτών. Αν είστε περήφανοι για το τριαντάφυλλο της ερήμου Οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν. Και θα σας ζηλέψουν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πότισμα ή τη γενική συντήρηση; Να συμβουλεύεστε πάντα έναν επαγγελματία κηπουρικής. Το πότισμα των τριαντάφυλλων της ερήμου δεν είναι βιαστική επιστήμη. και με τη σωστή φροντίδα Τα τριαντάφυλλα θα μεγαλώνουν για πολλά χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *