20+ ποικιλίες Aglaonema – Λίστα ειδών κινεζικών αειθαλών τύπων με εικόνα

By | 30 Ιουλίου, 2023

Ποικιλίες Αγλαόνεμα

Είδος Aclonema
Ένα μάτσο πράσινα μοσχεύματα σε γλάστρα Aglaonema

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια όταν αγοράζετε χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μου.

Το Aclonema, ή κινέζικο αειθαλές, είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό.Το Aclonema διακρίνεται από 21 έως 24 είδη, ανάλογα με τον ειδικό που συμβουλευτείτε.

Είναι ελκυστικό και σχετικά εύκολο στη συντήρηση. Και έχει επίσης θετικά περιβαλλοντικά οφέλη. Οι διάφορες εμφανίσεις και τα μοτίβα προσθέτουν επίσης στη γοητεία τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγαπούνται τόσο από αρχάριους καλλιεργητές όσο και από έμπειρους λάτρεις.

Πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις κατά τη λήψη του Aclonema, καθώς μπορεί να εμφανιστούν τοξικές αντιδράσεις.

αλλά με την κατάλληλη προστασία Δεν υπάρχει κανένας λόγος που τα διάφορα στελέχη του Aclonema δεν μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες και μορφές Aclonema, καθώς και βασικές πληροφορίες και συμβουλές για τη φροντίδα αυτού του όμορφου τροπικού φυτού.

Πόσα είδη Aclonema υπάρχουν;

Μέσα στο Aclonema 21-24 γνωστά είδη έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων φύλλων. με τα χρόνια Έχουν αποδειχθεί ότι είναι εύκολο να αναπαραχθούν και να χρωματιστούν.

Δύο αστέρια του Ακλονέμα

Aclonema Είδος Αναγνώριση

Το Aclonema είναι μέρος του Arum. αρακία Οικογένεια παρόμοια με το Monstera atansoni

Το Aclonema είναι εγγενές στην Ασία και τη Νέα Γουινέα. Σήμερα υπάρχουν πολλά υβρίδια και αυτό το φυτό είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Φύλλο ακλόμα
Συλλογή από διαφορετικά τροπικά φύλλα Aclonema

Είναι ανθοφόρο φυτό με αειθαλή πλατιά φύλλα που βγαίνουν από την κόμη. Τα κινέζικα χόρτα χρησιμοποιούνται συχνά ως γυαλιστερά καλλωπιστικά φυτά. αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό Στην πραγματικότητα, είναι χρήσιμο ακόμη και σε μέρη με πολύ τεχνητό φως.

Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται αργά και συχνά παράγουν άγρια ​​μούρα. Ωστόσο, στο σπίτι ή στο γραφείο δεν παράγουν πάντα φρούτα ή λουλούδια.

Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες παραλλαγές, είναι απίθανο να γίνει σε εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερες ποικιλίες Aclonema

Είδος φυτού Aclonma

Φυσικά ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Αλλά εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Επιλέξτε αυτήν τη λίστα ειδών Aclonema.

Το Aclonema είναι μια καινοτομία.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ροζ κινέζικης ποικιλίας. Αυτό είναι το φύλλο του Anyamoney (μερικές φορές γράφεται λάθος ως Anyanmoney), το οποίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Αυτός είναι ένας από τους πιο όμορφους πολύχρωμους Αγλαονέμες. Έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς με κυρίαρχο το ροζ χρώμα και το βαρύγδουπο πράσινο. καθιστώντας το γνωστό ως “Pink Anyamanee” σε σπάνιες περιπτώσεις που ανθίζει σε εσωτερικούς χώρους τα λουλούδια είναι λευκά

Το Aclonema είναι μια καινοτομία.
Aclonema mastum άνθη σε πλήρη άνθηση

Η ανάπτυξη των φυτών είναι ιδιαίτερα ελκυστική επειδή τα μεγαλύτερα φύλλα φαίνεται να είναι πάνω από το κεφάλι. Μια όμορφη εναλλακτική λύση στα εργοστάσια επιτραπέζιων υπολογιστών.

Άκλων Μαπιθάρι

Αν τα κινέζικα αειθαλή είναι γνωστά για τα ενδιαφέροντα χρώματα και την ποικιλία τους, το Pitadari είναι σίγουρα ένα από τα κύρια παραδείγματα. Υπήρχε μια λωρίδα κόκκινου και κρεμ πράσινου στο πιάτο.

Αυτό κάνει το φυτό να ξεχωρίζει ιδιαίτερα καθώς τα φύλλα του είναι φαρδιά και προεξέχοντα.

Έχει μια πολύ εκπληκτική εμφάνιση γιατί δεν υπάρχει ομοιομορφία του σχεδίου από φύλλο σε φύλλο. Κάθε φύλλο φαίνεται να είναι ένα πείραμα σχεδιασμού.

Acloma BJ Freeman

Για κάποιο λόγο, ο BJ Freeman χρησιμοποιεί άλλα ανθρώπινα ονόματα, συγκεκριμένα Gabriel ή Cecelia.Είναι ένα τεράστιο φυτό, ύψους έως 4 πόδια και περίπου 3 πόδια πλάτος.

Αλλά είναι ένα υπέροχο ανοιχτό πράσινο με υπέροχο πυκνό φύλλωμα και μεγάλα γυαλιστερά φύλλα.

Aclonema Black Lance

Σύντομο και σχετικά απλό στην οπτική του γοητεία, το Black Spear είναι μια δημοφιλής προσθήκη γραφείου και λόμπι.

Το φυτό έχει πράσινο περίγραμμα με ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμες πλάκες φύλλων. Προσθέτει ένα όμορφο πράσινο χρώμα στο δωμάτιό σας και ολοκληρώνει μια υπέροχη γωνιά.

Το Aclonema είναι έξυπνο

Όμορφα σκούρα πράσινα και λάιμ χρώματα ξεχωρίζουν ενάντια στην εμφάνιση αυτού του φυτού. Οι μίσχοι κινούνται προς την κρέμα.

Αλλά η πραγματική απήχηση βρίσκεται στο σχήμα του. που είναι σχεδόν κυκλική τουλάχιστον Υπάρχει μια όμορφη συμμετρία σε αυτά τα σχήματα των φύλλων.

Εάν έχετε μια εξωτερική βεράντα ή ένα προστατευμένο ωδείο Αυτό το πλατύφυλλο δέντρο θα προσθέσει μια υπέροχη τροπική ατμόσφαιρα στη συλλογή σας.

Aklon Macory

Το Thai Gori μεγαλώνει σε ύψος 35 ιντσών και έχει ασημί ρίγες στα φύλλα, τα οποία είναι κυρίως πράσινα. Οι μίσχοι φαίνονται λευκοί ή ωχροί και τα φύλλα πυκνώνουν.

Μεταξύ των ποικιλιών Aclonema, το Cory έχει την καλύτερη αντοχή στα ψυχρά κλίματα. Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα και άλλες ποικιλίες αγωνίζονται, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το Cory.

Aclonema Curl Deborah

Αυτή η παραλλαγή έχει τη δυνατότητα να παράγει φρούτα σχεδόν σαν θάμνους. Είναι αρκετά κοντό, οκλαδόν και φαρδύ.

Αλλά συνήθως έχει αειθαλή φύλλα. Το πράσινο και το ασημί συνδυάζονται καλά με τις ουδέτερες παλέτες χρωμάτων στο σπίτι.

Ακλόνεμα νυστέρι

Οι μακριές, λεπτές, κοντές λεπίδες σαν σπαθί κάνουν αυτό το φυτό μοναδικό. αλλά συνολικά Αυτό το φυτό είναι πράσινο όλο το χρόνο. Το σκούρο πράσινο και το ανοιχτό πράσινο προσθέτουν στην αίσθηση της έντασης και του πλούτου.

Τα ανοιχτά πράσινα στοιχεία έχουν περισσότερο ασήμι. Γι’ αυτό τα φύλλα συγκρίνονται με τις λεπίδες.

Μακριά φύλλα και σχετικά κοντοί μίσχοι. Δηλαδή, το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος και μήκος περίπου 20 ίντσες.

Aklonema Emerald Bay

Το Emerald Bay έρχεται σε δύο ακόμη χρώματα, το πράσινο και το ασημί. σε κατάλληλη κατσαρόλα Η γλάστρα θα μεγαλώσει φαρδύ και χοντρό. Δημιουργήστε ένα καταπράσινο και πλούσιο περιβάλλον για το περιβάλλον.

Ακόμη και από την οικογένεια Aclonema, το Emerald Bay είναι ένα από τα καλύτερα ανεκτικά στο χαμηλό φως.

Aclonema σμαραγδένιο αστέρι

Αν και τα ονόματα είναι παρόμοια Αλλά αυτό το αστέρι στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα κοινό με το Emerald Bay.

Αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες. Ωστόσο, μεγαλώνει εξίσου παχύ και είναι ένα εξαιρετικό πολυετές φυτό.

Ruby of Aclonema, Georgia

Εδώ είναι ένα άλλο μοτίβο με κόκκινα στοιχεία που φωτίζουν πραγματικά το δωμάτιο. Ορισμένοι καλλιεργητές μπορεί να αναφέρουν τη σύνθεση του χρώματος ως τραγωδία.

Οπως και να έχει Έχετε ένα όμορφο φαρδύ φύλλο που αποκαλύπτει χρωματιστά τμήματα ή μεσαίες φλέβες και πολύχρωμες φλέβες.

Aclonema Arlequin

Τα χρώματα του Αρλεκίνου που θυμίζουν αυτόν τον τίτλο φαίνεται να προδίδουν την παιχνιδιάρικη προσωπικότητά του. Έχει ροζ φλέβες και πράσινα φύλλα και δίνει μια οπτική γροθιά για ένα σχετικά μικρό φυτό.

Τα νεαρά φύλλα είναι συνήθως πράσινα και χρωματισμένα καθώς μεγαλώνουν. Δεν είναι περίεργο που αυτό το μικρό ροζ Aklonema είναι τόσο δημοφιλές.

Άκλο Μαρία

Άκλο Μαρία
Aclonema maria φυτό σε γλάστρα

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Μαρίας είναι το σκούρο πράσινο χρώμα της. Έχει ένα όμορφο δεύτερο χρώμα στα φύλλα. Κάντε το βαθύ πράσινο χρώμα για το σπίτι σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε: Τα πιο σκούρα χρώματα κάνουν τη Μαρία πιο κατάλληλη για συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα χρώματα μπορεί να έχουν αντίθεση εάν το φυτό αφεθεί σε πολύ έντονο φως. Επομένως, τα φυτά πρέπει να μετακινούνται. μέχρι να βρείτε ένα κατάλληλο σημείο με βαθιά σκούρα πράσινα εξωτερικά φύλλα.

Acloma Maria Cristina

Acloma Maria Cristina
Acloma Maria Cristina

Αυτό το κινέζικο αειθαλές αναδεικνύει το χρώμα του όπως η Ασημένια Βασίλισσα με τα στενά, μακριά φύλλα του. Έχει σκούρες πράσινες άκρες και φαίνεται υπέροχο ακόμα και σε μικρές γλάστρες.

Οι αποχρώσεις του σκούρου πράσινου μπορεί να σαρώνουν το φύλλωμα σε μοτίβο chevron.

Ακλονμαμότος

Το Modestum εμφανίζεται ως καθαρά πράσινα φύλλα. Αυτό είναι ένα από τα λίγα είδη Aclonema με «απλό» χρώμα.

Ακλονμαμότος
Το Aclonema είναι σεμνό.

Συχνά όμως φαίνονται σαν φύλλα με διαφοροποιημένα σχέδια με λευκές, κρεμ ή ανοιχτόπράσινες κηλίδες σε όλα τα μεγάλα φύλλα. Τα φύλλα αναπτύσσονται από μίσχους που αναπτύσσονται από ένα κεντρικό σημείο του εδάφους.

Ακλόνημα σε λήθαργο

NitidumNitidium κυρίως ασήμι Μερικές φορές είναι πράσινο με ασήμι.

Αυξάνεται σε περίπου 1,5 πόδια, άρα όχι πολύ ψηλό. Αλλά είναι θαμνώδης και απαιτεί πολύ λίγο λίπασμα σε σύγκριση με άλλα Aclonema.

Aclonema κόκκινος χρυσός

Aclonema κόκκινος χρυσός

Το Red Gold θεωρείται ταϊλανδικό υβρίδιο. Έχει ένα διακριτικό χαρακτηριστικό με όμορφες κόκκινες άκρες φύλλων. Τα φύλλα είναι πράσινα και χρυσά.

Στη συνέχεια οι φλέβες δείχνουν ένα χρυσαφί ή ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Αυτό είναι ένα ελκυστικό πολύχρωμο φυτό που είναι δημοφιλές στον πίνακα Aclonema.

Acloma Siam Dawn

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ποικιλίες της Aurora είναι το βαθύ κόκκινο εξωτερικό φύλλωμα. που έρχεται σε αντίθεση με τα γενικά πράσινα εσωτερικά φύλλα

Acloma Siam Dawn
Acloma Red Siam

Η κεντρική γραμμή έχει επίσης ένα χρώμα που ταιριάζει με την άκρη. που μοιάζει με αρτηριακό σύστημα

Θα δώσει χρώμα στο σαλόνι σας. Αλλά κάνει επίσης ένα υπέροχο φυτό μπάνιου. Τα μεγάλα πλατιά φύλλα είναι εντυπωσιακά. είτε ξαπλώνει στο πάτωμα σε μια γωνία ή σε ένα τραπεζάκι

Acloma Silver King

Ο Silver Monarch αυξάνεται δύο πόδια ψηλός και δύο πόδια πλάτος. Όταν ωριμάσει, έχει πράσινα και ασημένια φύλλα μήκους μέχρι ένα πόδι. Μερικές φορές είναι λευκό.

Ένα χαρακτηριστικό που το διαχωρίζει από το Silver Queen είναι η έλλειψη σημαδιών chevron στο φύλλωμά του.

Acloma Silver Queen

Αυτή η παραλλαγή φαίνεται λίγο πιο λεπτή από τον τύπο King, αλλά έχει περισσότερα φύλλα. Τουλάχιστον φαίνεται

Acloma Silver Queen

Το φύλλωμα είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς πιο λεπτό από άλλα αγλωνήματα, αλλά το ασημί και το πράσινο χρώμα του δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας.

Σε αυτό το φυτό αρέσει ένα ευδιάκριτο σημείο όπου μπορείτε να το απολαύσετε – καλύτερα αν δεν αισθάνεται ότι είναι γεμάτο. Θα μπορούσε να είναι μια γωνία ή ένας κενός τοίχος.

όπως αναφέρθηκε Τα φύλλα μπορεί να έχουν πράσινα σιρίτια στις ασημένιες λεπίδες. Σε αντίθεση με τα κλαδιά

Aclonema viduri – κόκκινο παγώνι

Όμορφοι χοντροί λευκοί μίσχοι απλώνονται σε όμορφα φύλλα, συμπαγή αλλά ζωντανά.

Ωστόσο, το Aclonema δεν είναι το μεγαλύτερο φύλλο. Αλλά το χρώμα και η ποικιλία αναπληρώνουν την έλλειψη μεγέθους. Το κόκκινο και το πράσινο είναι κυρίαρχα χρώματα. Μπορεί να είναι χρυσό, κρεμ και ανοιχτό πράσινο.

όσον αφορά τη διάδοση Το κόκκινο παγώνι μπορεί να φαίνεται αρκετά μικρό. Αλλά πηγαίνει καλά προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό τον έκανε να δείχνει πολύ εντυπωσιακός.

Acloma «Σούσι»

Η Σούζι είναι ένα εύθραυστο άτομο. Τα ελαφρώς μακρύτερα φύλλα μπορεί να έχουν ένα χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα με την πρώτη ματιά. Αλλά μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει ένα κινέζικο αειθαλές ροζ που προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ενθουσιασμού.

Αυτό το φυτό έχει πυκνό φύλλωμα. Φτιάχνει ένα υπέροχο κρεβάτι γύρω από το Aclonema ή άλλα πιο πολύχρωμα ανθοφόρα φυτά.

Σπάνιο είδος Aclonema

Μερικά είδη Aclonema – αληθινά είδη ή φυλλώδη είδη – αξίζει να αναφερθούν εδώ. ακόμα κι αν είναι σπάνιο

Εδώ είναι μερικά από τα πιο σπάνια είδη Aclonema που οι αληθινοί γνώστες θα θέλουν να προσέχουν.

Aclonema pictum tricolor

Αυτή η ασυνήθιστη εμφάνιση είναι εκπληκτική. Τα φύλλα του είναι φαρδιά και θυμίζουν ιδιαίτερα δυναμικό στρατιωτικό καμουφλάζ.

Στην πραγματικότητα, ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε αν οι σχεδιαστές των στρατιωτικών μπουφάν εμπνεύστηκαν από αυτά.

Το ανοιχτό, μεσαίο και σκούρο πράσινο σχέδιο στα πλατιά φύλλα θα κάνει μια δήλωση σε κάθε δωμάτιο. με το καμουφλάζ του χρώμα Είναι ειρωνικό. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποια στιγμή θα γίνει το επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Ευημερία του Aclonema

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρώς ασυνήθιστο φυτό για να προσθέσετε μια αφηρημένη αίσθηση στο σπίτι σας, το Prosperity σίγουρα αξίζει να το δείτε.

Τα φύλλα απλώνονται σαν να τραβούν την προσοχή. ή αν το επιθυμείτε να μοιάζει με στροβιλιζόμενη χορεύτρια

Το ροζ και το πράσινο είναι τα κύρια χρώματα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι το συνολικό σχήμα του δέντρου που κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα προσθέτει ένα περίεργο μήνυμα.

Είναι το ακλόνεμα τοξικό;

Τα δηλητηριώδη φυτά και ο χυμός μπορεί να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα. Συνιστάται να φοράτε προστατευτικά γάντια όταν χειρίζεστε το φυτό. Η κατανάλωση μπορεί επίσης να προκαλέσει ασθένεια.

Ο λόγος αυτής της τοξικότητας είναι η παρουσία κρυστάλλων οξαλικού ασβεστίου. Η ίδια ουσία προκαλεί πέτρες στα νεφρά στον άνθρωπο.

Σε επαφή με αυτά τα κρυσταλλικά γάλα. θα προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος Και η κατάποση κρυστάλλων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

Να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό είναι πολύ τοξικό για τα κατοικίδια ζώα. Επομένως, μην δίνετε πολύ μεγάλη προσοχή στη γάτα και τον σκύλο σας. Αν είναι έτσι Μπορείτε να προσπαθήσετε να σταματήσετε την έκθεση ή να εξετάσετε μια νέα θεραπεία για το ακλόνεμα.

Φροντίδα τύπου Aclonema

Τα φυλλώδη πράσινα είναι τροπικά φυτά και δεν τα πάνε καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά προτιμούν να μένουν σε εσωτερικούς χώρους. και τα πάει καλά σε σπίτια και χώρους εργασίας μέτριας θερμοκρασίας.

Μπορείτε να κρατήσετε τα φυτά σε μια προστατευμένη βεράντα το καλοκαίρι. Αλλά τα φυτά πρέπει να φέρονται σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

όταν ήταν νέοι Τα κινέζικα πράσινα θα ήταν ένα υπέροχο στολίδι στην επιφάνεια εργασίας. Μεγαλύτερες και παλαιότερες ποικιλίες είναι κατάλληλες για επιδαπέδια γλάστρες.

Το Aclonema δεν είναι δύσκολο να το φροντίσεις. Αλλά υπάρχουν μερικές βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα αειθαλή φυτά σας να δείχνουν την καλύτερη τους εμφάνιση.

  • αποφύγετε τα κρύα ρεύματα – Μακριά από ανοιχτές πόρτες και παράθυρα όπου μπορεί να φυσά ψυχρός αέρας.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό άμεσο ηλιακό φως. – Τα αειθαλή φυτά όπως το χαμηλό φως ή το έμμεσο φως. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει το όμορφο φύλλωμά του.
  • Διατηρήστε το περιβάλλον μέτριο και ζεστό. – Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για το Aclonema είναι 68 – 77 °F (20 – 25 °C).
  • Προσφέρει πολλή ενυδάτωση – Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο με βότσαλο ή χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εάν χρησιμοποιείτε υγραντήρα Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το φυτό σας λειτουργεί καλύτερα.
  • Ποτίζετε συχνά, αλλά όχι πολύ – Ελέγχετε συχνά την υγρασία του εδάφους και το νερό το καλοκαίρι. Το ακλόνεμα γενικά δεν απαιτεί μεγάλη γονιμοποίηση το χειμώνα. κατά την περίοδο της μεγαλύτερης ανάπτυξης Το υγρό λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί έως και δύο φορές το μήνα.
  • Κρατήστε τα φύλλα απαλλαγμένα από σκόνη. Αν και το βερνίκι φύλλων δεν απαιτείται. Αλλά το τακτικό ξεσκόνισμα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το φύλλωμα λαμπερό και απαλλαγμένο από ακάρεα σκόνης.

Υπενθύμιση ασφαλείας: Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε το Aclonema, καθώς ο χυμός του φυτού είναι δηλητηριώδης στην επαφή.

Μια νέα δημιουργία της Aclonema

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Το κινέζικο πράσινο μεγαλώνει πολύ αργά. Τα νέα φυτά πρέπει να φυτεύονται μόνο μία φορά το χρόνο. Τα παλαιότερα φυτά διαρκούν 3 έως 5 χρόνια σε γλάστρες πριν χρειαστεί να ξαναφυτευτούν πλήρως.

Είναι καλή ιδέα να προγραμματίζετε να κάνετε εκ νέου αίτηση κάθε μήνα. δύο χρόνια ή περισσότερο Το έδαφος πρέπει να αναπληρώνεται συχνά. Και πρέπει πάντα να διατηρεί το χώμα φρέσκο ​​και ζωντανό. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εκστρατεία, αν θέλετε να το κάνετε.

Μετά τη μεταφύτευση, εφαρμόστε υγρό λίπασμα κάθε 5 εβδομάδες.

πολλαπλασιασμός ακλώματος

Το κινέζικο αειθαλές θεωρείται αρκετά δύσκολο να πολλαπλασιαστεί, αν και μπορεί να γίνει από έμπειρα χέρια. Τα περισσότερα φυτά χρησιμοποιούν σπόρους και μοσχεύματα. Αλλά το παιδικό φυτό μπορεί να χωριστεί σε ρίζες.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι ο διαχωρισμός των βλαστών με πέντε ή περισσότερα φύλλα μέσα στο καλοκαίρι.

Κόψτε το στέλεχος διαγώνια κάτω από την άκρη του φύλλου. Βουτήξτε τα μοσχεύματα σε ένα δοχείο με νερό. Παρακολουθήστε το νερό για τις επόμενες μέρες. Αν έχει συννεφιά, αλλάξτε το νερό.

Τα μοσχεύματα μπορούν να ληφθούν από κομμένα στελέχη και χρειάζονται 3 έως 6 εβδομάδες για να ριζώσουν.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Aclonema και Dieffenbachia;

Είδος φυτού Aclonma
Όμορφο δέντρο Aclonema σε γλάστρα

Το Aclonema και το Dieffenbachia μερικές φορές συγχέονται.

Dieffenbachia Μέλος της οικογένειας Araceae, μερικές φορές γνωστό ως «χαζό ζαχαροκάλαμο» ή «λεοπάρ κρίνο», το Dieffenbachia περιλαμβάνει περίπου 30 διαφορετικά είδη. σαν κινέζικη λεύκα Στην πραγματικότητα, οι κρύσταλλοι του οξαλικού ασβεστίου μπορεί να μείνουν άφωνοι. Γι’ αυτό ονομάστηκε βουβό καλάμι.

Στο γενικό μάτι, μπορεί να μοιάζουν με αειθαλή, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Τα χαζά καλάμια ψηλώνουν ελαφρώς από τα Aclonemas, τα οποία είναι πιο κοντά και πιο θαμνώδη.

Υπάρχουν επίσης μικρές διαφορές στα φύλλα. Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια είναι η αλλαγή χρώματος. Τα χαζά καλάμια είναι συχνά πράσινα με σκούρα περιθώρια φύλλων.Τα ακλονήματα διατίθενται σε διάφορα χρώματα και παραλλαγές, όπως κόκκινο, ασημί και ροζ.

Συνολικά, Dieffenbachia Είναι ψηλότερο από τα περισσότερα κινέζικα πρασινάδα και αναπτύσσεται από έναν κορμό που μοιάζει με ζαχαροκάλαμο. (Θυμάστε το χαζό μπαστούνι;) Το ακλόνεμα μπορεί να είναι τσαμπιά ή συστάδες.

Ποια είναι τα οφέλη του κινέζικου Evergreen;

Αυτά είναι φυτά σχετικά χαμηλής συντήρησης που ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για το λόγο αυτό, είναι δημοφιλές ως εργοστάσιο γραφείου όπου υπάρχει πολύ τεχνητό φως.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Aclonema είναι ότι προσφέρει δύο οφέλη. Τα κινέζικα χόρτα έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στο περιβάλλον τους.

Απορροφούν τις τοξίνες και λειτουργούν ως φίλτρα για πολλούς ρύπους στον αέρα. Και αυτό έχει αποδειχθεί σε μελέτες της NASA.

Συγκεκριμένα, φημίζεται ότι είναι εξαιρετικός μαχητής φορμαλδεΰδης και βενζολίου.

Εκτός από το ότι είναι καθαριστής αέρα Είναι επίσης μια εξαιρετική γεννήτρια οξυγόνου. Κάντε το σπίτι ή το γραφείο σας πιο βιώσιμο και λειτουργικό.

σε μια άλλη σημείωσηΣε ορισμένες περιοχές της Ασίας, το Aclonema θεωρείται ένα τυχερό φυτό. Αυτό είναι ένα φυτό που φέρνει τύχη στον ιδιοκτήτη του τουλάχιστον σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Μπορεί να μην μπορεί να αποδείξει αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά σήμερα όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τύχη. Δεν βλάπτει να αυξήσεις τις πιθανότητές σου, σωστά;

Τελικές σκέψεις για τις κινεζικές αειθαλείς ποικιλίες

Το Aclonema είναι ένα αγαπημένο φυτό όλων των εποχών για ιδιοκτήτες σπιτιού και διακοσμητές γραφείων. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

δέντρο εύκολης φροντίδας έχουν ποικιλία εμφανίσεων Και είναι τέλειο για εσάς!

Στην πραγματικότητα, στην εποχή μας είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί κανείς με όμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον φυλλώδη φυτά.

Η εξαγωγή τοξινών από τον αέρα και η δημιουργία ζωογόνου οξυγόνου κάνει κάθε γραφείο πιο ανεκτό.

Αλλά ακόμα κι αν ψάχνετε για ένα τροπικό πράσινο, ασημί, κόκκινο ή ροζ για να συμπληρώσετε το χώρο σας ή να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα στο σαλόνι σας, το Aclonema μπορεί να είναι το φυτό για εσάς.


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *