13 λάθη που μπορεί να κάνετε με τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

By | 30 Ιουλίου, 2023

Φυτά εσωτερικού χώρου με λάθη στο ράφι

τα προηγούμενα χρόνια Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ενταχθεί στο κλαμπ. «Οι γονείς των φυτών του σπιτιού» αγοράζοντας τουλάχιστον ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή διακοσμώντας το σπίτι τους. Για όσους από εσάς απλώς πηδάτε στην κηπουρική εσωτερικών χώρων, πιθανότατα έχετε. έχουν κάποια προβλήματα Στην πορεία, μπορεί να κάνετε μερικά λάθη που σας κοστίζουν ένα ή δύο φυτά. Αν και είναι ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους.

Πολλά από τα κοινά λάθη των φυτών σε γλάστρες μπορούν να αποφευχθούν εντελώς και να διορθωθούν εύκολα εάν ενεργήσετε γρήγορα αφού ανακαλύψετε το πρόβλημα. Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου παρουσιάζουν αγωνία νωρίτερα από άλλα. Αυτό κάνει τον εντοπισμό προβλημάτων έγκαιρα. πιο σημαντικό

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά κοινά λάθη. Αρχάριοι και έμπειροι κηπουροί εσωτερικού χώρου. κάντε εάν τα αποφεύγετε Όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας μπορούν να ζήσουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή!

πολυ νερο

Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα γίνονται κίτρινα.

Όλοι έχουμε καλές προθέσεις όταν φέρνουμε στο σπίτι ένα νέο φυτό εσωτερικού χώρου. Και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα φυτά φαίνονται τόσο συναρπαστικά όσο την πρώτη μέρα. στις προσπάθειές μας Τείνουμε να παρακάνουμε ορισμένες εργασίες συντήρησης και προστασίας που δεν χρειάζονται πραγματικά εκείνη τη στιγμή. Μία από αυτές τις εργασίες είναι η άρδευση.

Αυτό το λάθος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνο. Η υπερβολική υγρασία στο έδαφος είναι η αιτία μιας επίφοβης και δύσκολης θεραπείας που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε – σήψη ριζών.Οι νεαρές, μαλακές ρίζες δεν μπορούν να απορροφήσουν νερό ή θρεπτικά συστατικά. με αποτέλεσμα γενικά συμπτώματα Τα φύλλα κιτρινίζουν ή μαραίνονται. Ας δούμε τι φυτά έχουμε στο σπίτι μας. Και ορισμένα φυτά που μοιάζουν με πόθο παρουσιάζουν κιτρίνισμα νωρίτερα από άλλα. που σας δίνει πρώιμα σημάδια προβλήματος.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διευκρινίσουμε ότι το υπερβολικό πότισμα δεν έχει σχέση. πόσο νερό που προσθέτετε στο χώμα Θα πρέπει να ποτίζετε το χώμα καλά και τακτικά μέχρι να τρέξει το νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης. είναι πραγματικά που σχετίζονται με πόσο συχνά Πότισες όλα τα φυτά. Αλλά θα ποτίσει ξανά όταν δεν χρειάζεται πραγματικά.

κατά μέσο όρο Χρειάζεται μόνο να ποτίζετε τα φυτά σας. μια φορά την εβδομάδαΑνάλογα με τον τύπο του φυτού, το μέγεθος, την ηλικία και το περιβάλλον, πριν το πότισμα, δοκιμάστε το χώμα με το δάχτυλό σας. Εάν το επάνω στρώμα είναι ακόμα υγρό περίμενε λίγες μέρες ακόμα

Αν μάλιστα είσαι εσύ που του αρέσει να ποτίζει πολύ. Μια καλή συμβουλή είναι να προσέξετε πότε πιστεύετε ότι πρέπει να ποτίσετε και να το δώσετε άλλες δύο μέρες πριν το πότισμα. Τα φυτά σας μπορούν να επιβιώσουν καλύτερα κάτω από το νερό από το υπερβολικό πότισμα.

Χρήση δεξαμενής χωρίς οπές αποστράγγισης

δοχείο αποστράγγισης
Φροντίστε να επιλέξετε μια δεξαμενή με σωστή αποστράγγιση.

Μερικές φορές, η υπερβολική υγρασία στο χώμα σας δεν εξαρτάται από το πόσο συχνά το ποτίζετε. Υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολικό πότισμα και σήψη των ριζών χωρίς την άμεση δράση σας.

Το πρώτο χρησιμοποιείται χωρίς γλάστρα. τρύπα αποστράγγισηςΌλοι έχουμε πάει εκεί. Μπορείτε να βρείτε όμορφες γλάστρες. Για να ταιριάζει απόλυτα το φυτό σας με το σχήμα και την εσωτερική του σχεδίαση. χωρίς τρύπα αποστράγγισης

αλλά ό,τι κι αν κάνεις Μην συνεχίσετε να τα σπέρνετε και ελπίζετε για το καλύτερο. Αυτός είναι ένας τρόπος για να στρεσάρετε το φυτό και να μειώσετε τη διάρκεια ζωής του.

Σε αυτή την περίπτωση, έχετε μερικές επιλογές. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε πλαστικές γλάστρες και να τα βάλετε σε διακοσμητικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αν πας αυτή τη διαδρομή Αφαιρέστε τα φυτά από το καταφύγιό τους για πότισμα και επανατοποθετήστε τα μόλις στραγγίσει το νερό. Μπορείτε να ανοίξετε τις δικές σας τρύπες αποστράγγισης εάν το επιτρέπει το υλικό. Ή μπορείτε να το προσαρτήσετε σε πολλές γλάστρες με ενσωματωμένη αποστράγγιση.

Το ίδιο ισχύει και όταν αφήνουμε ένα φυτό σε ένα δίσκο με σταγόνες γεμάτο νερό. Ο δίσκος σταγόνων κάνει πολύ πιο εύκολο το πότισμα σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά το νερό πρέπει να χύνεται μετά το πότισμα. Η υπολειπόμενη υγρασία εισχωρεί στο έδαφος. προκαλώντας στο τέλος υπερχείλιση και σήψη των ριζών

Μετά από 30 λεπτά ποτίσματος, περπατήστε γύρω. κάθε δέντρο σου Αδειάστε το δίσκο αποστράγγισης. αποτρέψτε το κάθισμα στο νερό

Περιμένετε να βγει το νερό.

μαραμένα φυτά
Προσπαθήστε να ποτίζετε τα φυτά σας πριν αρχίσουν να μαραίνονται.

Αν και είναι λιγότερο επιζήμιο από το πολύ γρήγορο πότισμα. Αλλά η υπερβολική αναμονή για το πότισμα των φυτών είναι ένα σοβαρό λάθος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτό κάνουν πολλοί ξεχασιάρηδες γονείς φυτών. (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) ένοχος

Αντί να ελέγχετε συχνά το έδαφος και ποτίζουμε μόλις στεγνώσει το χώμα Θα περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται τα φυτά. που δείχνει την ανάγκη για νερό Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τείνετε ξεχάστε το νερό Και επειδή αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε το μαρασμό ως οπτικό σήμα ή ένδειξη για το πότε πρέπει να ποτίζετε.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική πρέπει να αποφεύγεται για οποιονδήποτε λόγο.Ναι, τα μαραμένα φυτά χρειάζονται οπωσδήποτε νερό. Όταν όμως στεγνώσει, τα σημάδια της μάχης είναι ορατά. Περιμένατε πάρα πολύ.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα τείνουν να αγχώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επηρεάζουν την ανάπτυξη και το προσδόκιμο ζωής τους.Αντί να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους, κρατήθηκαν πίσω Ορισμένα φυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαραθούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αφυδατωθούν για εβδομάδες πριν μαράσουν.

αντί να περιμένει το σήμα Ορίστε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας. ελέγξτε το έδαφος Κάθε τρεις μέρες, εάν το φυτόχωμα είναι στεγνό (ανάλογα με το φυτό), ήρθε η ώρα να ποτίσουμε ξανά.

Συγκρίνετε το «χωρίς φως» με το «χαμηλό φως»

καλύτερος φωτισμός
Τα περισσότερα φυτά τα καταφέρνουν καλύτερα σε φωτεινά μέρη.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις στο διαδίκτυο όσον αφορά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι – Ποια φυτά είναι καλύτερα για συνθήκες χαμηλού φωτισμού; Αν και αυτά τα φυτά υπάρχουν. Αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά φωτισμένο χώρο. και υπάρχει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα επιβιώσουν.

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι μπερδεύουν το «χαμηλό φως» με το «χωρίς φως». Ένας κακώς φωτισμένος χώρος δεν είναι ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. ή μια άδεια γωνιά κάτω από τις σκάλες που δεν βλέπει το φως του ήλιου Τοποθετούνται σε χώρους σε δωμάτια με μεγάλα παράθυρα. μακριά από την πηγή φωτός ή σε περιοχές όπου υπάρχουν άλλα αντικείμενα στο μπλοκ σπίτι

Υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις για εγκαταστάσεις χαμηλού φωτισμού για την απόκτηση της τεχνολογίας. Κερί 100 ποδιών (1000 lux) Οτιδήποτε κάτω από αυτό κατηγοριοποιείται ως «χωρίς φως» όπου τα φυτά σας δεν θα επιβιώσουν. Κράτησε λίγους μήνες. Μερικά είναι πιο ανθεκτικά από άλλα. Σίγουρα όμως είναι βραχύβια.

Αφήστε το φυτό να λάβει άμεσο απογευματινό φως.

Καμένα φύλλα σε φύλλα βιολιού.
Μην τοποθετείτε το φυτό σας στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Αν και τα καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι έχουν χαμηλό επίπεδο ανοχής στο φως, Υπάρχει όμως και ένας βαθμός αντίστασης στο άμεσο ηλιακό φως. για το μεγαλύτερο μέρος Αυτός ο αριθμός είναι κοντά στο μηδέν. Ανάλογα με την περιοχή και την ώρα της ημέρας.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα φυτά εσωτερικού χώρου προέρχονται από υπάρχοντα τροπικά δάση. συνηθισμένοι στο έντονο φωςτο ίδιο με τον άνθρωπο Η έκθεση σε έντονες ακτίνες UV μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα. Έτσι οι καφέ-πράσινες κηλίδες δεν θα γίνουν ποτέ ξανά πράσινες.

Μερικά είδη μπορούν να ανεχθούν μια ή δύο ώρες απευθείας ηλιακό φως και να ευδοκιμήσουν ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, μπορεί να είναι μόνο στον πρωινό ήλιο. που δεν είναι πολύ επικίνδυνο Η έκθεση του φυτού σας σε άμεσο απογευματινό ή απογευματινό ηλιακό φως –ακόμα και για μία ώρα– μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο φύλλωμα.

μόνο άμεση επιλογή Πρωίνο φωςκαι όχι περισσότερο από δύο ώρες μόνο Εάν ζείτε σε περιοχή με πολύ ζεστά καλοκαίρια ή δεν είστε σίγουροι για την ένταση του φωτός Είναι καλύτερο να το κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

χρησιμοποιήστε χώμα κήπου

χώμα κήπου
Τα φυτά εξωτερικού χώρου και τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν διαφορετικές ανάγκες. Γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε μείγμα γλάστρας για εσωτερικούς χώρους.

Αν και αυτό δεν είναι συνηθισμένο λάθος όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου, είναι ένα κοινό λάθος. Αλλά είναι σημαντικό να τα αποφεύγετε εάν θέλετε τα φυτά σας να ζήσουν περισσότερο.

Όταν έρθει η ώρα να μετακινήσετε την κατσαρόλα Μπορείτε να σηκώσετε μια νέα γλάστρα και να γεμίσετε τα σημεία με χώμα από τον κήπο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση τους σε δοχεία είναι ακίνδυνη επειδή τα φυτά θα αναπτυχθούν καλά στο εξωτερικό έδαφος. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Υπάρχουν πολλά φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία. διαφορετικές προδιαγραφές από αυτό που φυτρώνει στο έδαφος όταν το νερό σταδιακά διαρρέουν από το έδαφος και διαρρέουν κάτω από την επιφάνεια επομένως υπάρχει περιορισμένη κίνηση στο δοχείο. Και πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση για να μην βυθιστούν οι ρίζες των φυτών στο νερό.

Το έδαφος στον κήπο φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία ζωντανών όντων. συμπεριλαμβανομένων των εντόμων και των ασθενειών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα φυτά στο δοχείο. Επιλέξτε να αποφύγετε τη χρήση γενικού χώματος κήπου. ειδική επιλογή Σχεδιασμένο για φυτά εσωτερικού χώρου

Χρησιμοποιήστε κανονικό χώμα γλάστρας για αναφύτευση.

κατάλληλο μίγμα εδάφους
Φροντίστε να αγοράσετε χώμα για γλάστρες ειδικά για φυτά ή να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώμα κήπου, Ίσως αναρωτιέστε ποιος τύπος κανονικού χώματος για γλάστρες είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο. Αν και είναι καλύτερο από το χώμα του κήπου. Αλλά δεν είναι κατάλληλα ούτε για φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα κοινά εδάφη γλάστρας σχεδιάζονται συνήθως για φυτά σε εμπορευματοκιβώτια εξωτερικού χώρου. Αποστραγγίζει καλύτερα από το έδαφος του κήπου και συνήθως έχει τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη των φυτών. Αλλά είναι. κρατήστε πολλή υγρασία Για την καταπολέμηση της ταχείας εξάτμισης που εμφανίζεται έξω σε έντονο ηλιακό φως.

Σε εσωτερικούς χώρους, τα φυτά λαμβάνουν πολύ λίγο ηλιακό φως και η εξάτμιση είναι πολύ αργή. σε αυτές τις περιπτώσεις Το συμβατικό χώμα γλάστρας τείνει να διατηρεί υπερβολική υγρασία. Προκαλεί γρήγορα σήψη των ριζών εάν δεν τον χειριστείτε προσεκτικά.

έτσι ώστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας να ευδοκιμήσουν πραγματικά. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ένα ειδικό μείγμα φυτών εσωτερικού χώρου, το οποίο θα του επιτρέψει να στραγγίζει καλά και να παρέχει οξυγόνο στις ρίζες.

Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε το δικό σας ανακατεύοντας. 2 μέρη χώμα για γλάστρες, 1 μέρος περλίτη, 1 μέρος κοκοφοίνικα. (Ή παντζάρι αν έχετε ήδη ένα.) Προσαρμόστε τα συστατικά όπως χρειάζεται με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του φυτού σας.

επανεκκίνηση σύντομα

ώρα επανεκκίνησης
Εάν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες αρχίζουν να αναδύονται από τις οπές αποστράγγισης, Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε ξανά.

Όταν πρόκειται για αναφύτευση Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τους ενθουσιασμένους γονείς των φυτών που φέρνουν νέα φυτά στο σπίτι και τα ξαναφυτεύουν αμέσως. Ή εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να επαναφυτεύσουν τα φυτά τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αν και αυτό απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι απαραίτητο.

επανάληψη είναι αγχωτική εμπειρία για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας Οι ρίζες τους είναι διαταραγμένες. Βρίσκονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. πιο αργή ανάπτυξη και αντιμετωπίζοντας πιθανές ζημιές στο μεταξύ Ο έλεγχος αυτής της πίεσης μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν φέρνετε φυτά στο σπίτι για πρώτη φορά. Ένα νέο φυτό χρειάζεται αρκετές εβδομάδες για να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον στο σπίτι σας. Η επανεκκίνηση προσθέτει άγχος και συσσωρεύεται αμέσως. Τα φυτά είναι δύσκολο να τα συνηθίσεις..

Περιμένετε έως ότου παρατηρήσετε ρίζες να καμπυλώνουν γύρω από τον πάτο της γλάστρας ή να μεγαλώνουν μέσα από τις οπές αποστράγγισης. Ο μαρασμός και η κακοσμία είναι σημάδια ότι το δέντρο σας χρειάζεται περισσότερο χώρο. Μετακινήστε γρήγορα και επιστρέψτε το φυτό στο σπίτι το συντομότερο δυνατό για να μειώσετε το σοκ.

Επιλέξτε γλάστρα με λάθος μέγεθος

Επαναφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα
Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι 1-2 φορές μεγαλύτερη από το φυτό σας.

Όταν έρθει η ώρα να φυτέψουμε ξανά Υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Από την επιλογή του εδάφους μέχρι το πότισμα, ωστόσο, το μεγαλύτερο λάθος που επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είναι το μέγεθος της γλάστρας που επιλέγετε..

Μερικοί ιδιοκτήτες φυτών σε γλάστρες πιστεύουν ότι η φύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα θα επιτρέψει περισσότερο χώρο στο φυτό να επεκταθεί και τελικά να μεγαλώσει μακροπρόθεσμα. Ενώ αυτό ισχύει για τα φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα και εξαπλώνονται. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα φυτά.

τα περισσότερα φυτά του σπιτιού Τους αρέσει να ριζώνουν.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη ανάπτυξη του στελέχους και των φύλλων από την επέκταση και ανάπτυξη της ρίζας. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη Τα αργά αναπτυσσόμενα φυτά εσωτερικού χώρου θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να εξαπλωθούν σε μια νέα τοποθεσία. και μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη πάνω από το έδαφος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό το επιπλέον χώμα συγκρατεί πολύ νερό γιατί δεν υπάρχουν ρίζες να ξεριζωθούν. μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σήψης των ριζών

κατά την επανεκκίνηση Καλό είναι να επιλέξετε γλάστρες. μία με δύο φορές στο μέγιστο. Όπως πάντα, υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Αλλά αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη για τα περισσότερα τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου.

περισσότερο από τη γονιμοποίηση

καμένο κομπόστ
Προσοχή στην υπερβολική λίπανση. γιατί μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μεγαλύτερες γλάστρες μεγαλώνουν καλύτερα. Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν τη γονιμοποίηση στην ταχύτερη ανάπτυξη.

αντί να διαβάζεις οδηγίες Μπορεί να κάνετε γονιμοποίηση πιο συχνά ή περισσότερο. Ελπίζοντας ότι αυτό θα κάνει τα φυτά να αναπτυχθούν γρηγορότερα ή καλύτερα. Χειρότερο από αυτό Μπορείτε να κάνετε λίπανση όταν έχετε άγχος για να προσπαθήσετε να αναζωογονήσετε το δέντρο. επιδεινώσει το πρόβλημα

Η τακτική λίπανση είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας των φυτών του σπιτιού σας. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά και με φειδώ. Όταν γονιμοποιήσεις περισσότερο Περισσότερο αλάτι συσσωρεύεται στο έδαφος και καταλήγει καμένο φυτό αντί να προωθήσει την ανάπτυξη

Λιπάνετε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε λίπασμα μισής ισχύος μόνο όταν τα φυτά σας αναπτύσσονται καλά. και αυξήστε το ποσό μόνο όταν χρειάζεται επιπλέον ενθάρρυνση.

ακάθαρτα φύλλα

καθαρά φύλλα
Σκουπίστε τα φύλλα σας με ένα υγρό πανί. κάθε λίγες εβδομάδες

Όπως όλα τα άλλα στο σπίτι σας, τα φυτά μπορούν να συσσωρεύσουν σκόνη και υπολείμματα που εγκαθίστανται στο σπίτι σας. Εκτός από το ότι κάνει τα κάποτε γυαλιστερά φύλλα να φαίνονται θαμπά και αντιαισθητικά. Αυτή η σκόνη επηρεάζει επίσης την ανάπτυξη των φυτών περιορίζοντας την ικανότητά τους να φωτοσυνθέτουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φυτά με μεγάλα φύλλα, όπως το Monstera, το οποίο μπορεί να χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά.

Η φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία που χρησιμοποιούν τα φυτά για να φτιάξουν τη δική τους «τροφή».Χρησιμοποιώντας νερό, διοξείδιο του άνθρακα και ηλιακό φως, τα φυτά αναπτύσσονται μόνα τους. Η σκόνη περιορίζει την απορρόφηση του ηλιακού φωτός και τελικά επιτρέπει τη φωτοσύνθεση. αργή ή καθυστερημένη ανάπτυξη στα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Μπορεί να φαίνεται σαν μια περιττή εργασία ή ομορφιά. Αλλά η τσουγκράνα των φύλλων κάθε λίγες εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν καλύτερα. υγρό πανί και λίγα λεπτά ελεύθερου χρόνου Θα τελειώσεις σε χρόνο μηδέν.

Δεν καταλαβαίνετε τις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών σας

ειδικές ανάγκες του φυτού
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει κάθε φυτό σας. Γιατί η φροντίδα δεν είναι ενιαία.

Όλα αυτά τα σημεία είναι κοινά στα συνηθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου. ωστόσο, Δεν δημιουργούνται όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου ίσα. όπως ήδη γνωρίζουμε Μερικοί άνθρωποι είναι πιο δύσκολο να παρατηρηθούν από άλλους. Μερικοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες που διαφέρουν από άλλους, και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, ορισμένοι κηπουροί εσωτερικών χώρων με πολύ φωτεινά σπίτια επιλέγουν να καλλιεργούν παχύφυτα ή κάκτους σε εσωτερικούς χώρους. Οι απαιτήσεις αυτών των φυτών απέχουν πολύ από τα τυπικά τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου με τα οποία ξεκινούν οι περισσότεροι αρχάριοι. Η εφαρμογή της ίδιας φροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία καταστροφή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι πολλά φυτά που χρειάζονται ελαφρώς πιο έντονο φως. (ανάλογα με την ποικιλία) για διατήρηση του χρώματος και της ανάπτυξης χωρίς να κάνετε την έρευνά σας Μπορείτε να τα μεταχειριστείτε όπως κάθε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου. και προκαλούν προβλήματα ανάπτυξης

Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε φυτό, ξεκινήστε ελέγχοντας την ετικέτα. κάνε την έρευνά σου Στο σωστό είδος για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του. Ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν διαφέρουν από τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου γενικά, πολλοί άνθρωποι κάνουν και αποτυγχάνουν να κάνουν ένα μεγάλο λάθος.

Μπράβο με τα φυτά σας

υπερβολική φροντίδα
Εάν υπάρχει πρόβλημα με το φυτό σας Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές φροντίδας και δώστε χρόνο στον σκύλο να αναρρώσει πριν επιχειρήσει περαιτέρω τροποποίηση.

Τέλος, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι είναι η φασαρία στα φυτά του σπιτιού. Μάλλον έχετε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά το να δίνετε υπερβολική προσοχή στα φυτά σας και να ανησυχείτε για κάθε ανάγκη τους συχνά προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. υπερβολικό πότισμα υπεργονιμοποίηση πίεση από το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πολλά άλλα προβλήματα Προκαλείται από υπερβολική φροντίδα.

ακόμη και τα λεγόμενα Τα φυτά «μαύρος αντίχειρας» στην αυλή σας θα είναι πάντα πιο χαρούμενα όταν τα παραμελείτε παρά τα περιποιούνται υπερβολικά. Είναι πιο δυνατοί από όσο νομίζεις. Μην τους σκοτώσετε λοιπόν με καλοσύνη.

τελικές σκέψεις

Τώρα γνωρίζετε τα κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φυτών σε γλάστρες. Μπορείτε να αρχίσετε να αποφεύγετε αυτά τα λάθη! Αν για κάποιο λόγο έχετε δει αυτά τα πράγματα, Το εργοστάσιό σας έχει ήδη ένα σφάλμα.Τα καλά νέα είναι ότι πολλά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν εάν τα εντοπίσετε και ενεργήσετε γρήγορα.Σε γενικές γραμμές, η σωστή φροντίδα και συντήρηση είναι το κλειδί. Προσέξτε λοιπόν για σημάδια αγωνίας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να φροντίσετε τα φυτά του σπιτιού σας μόλις τα δείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *