12 Συμβουλές για να μεγαλώσετε υπέροχα όμορφα φιλόδεντρα σε εσωτερικούς χώρους

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

φιλόδενδρο συμβουλές

περιεχόμενο που Τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά στην τρέχουσα αγορά Τα φιλόδεντρα είναι τέλεια φυτά τόσο για νέες μητρικές όσο και για έμπειρες πράσινες ποικιλίες. Είναι όμορφα φυτά. Πολλά είδη έχουν πολύχρωμα σχέδια φύλλων.

Με φύλλα διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων Αυτό το γένος έχει κάτι για όλους. Από τη φροντίδα του φιλόδεντρου από την καρδιά μέχρι την αγαπημένη ροζ πριγκίπισσα philodendron στα social media. Σχεδόν κάθε λάτρης των φυτών εσωτερικού χώρου έχει τουλάχιστον μία από αυτές τις ομορφιές στο σπίτι του.

Αν και έχουν τη φήμη ότι είναι εύκολο να τους φροντίσουν. Αλλά τα φαινόμενα μπορεί να εξαπατούν. Μπορεί να μην φαίνεται να δυσκολεύονται να αναπτυχθούν. Αλλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες Το φιλόδενδρο σας σίγουρα δεν θα μεγαλώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά σας όταν μεγαλώνουν σε εσωτερικούς χώρους. 12 σημαντικά μυστικά του Philodendron.

Επιλέξτε τη φυλή που σας ταιριάζει.

Τα φιλόδεντρα είναι δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου που υπάρχουν σε διάφορα είδη. ταχέως αναπτυσσόμενο και έχει καλή ποιότητα φινιρίσματος

Το Philodendron είναι ένα γένος φυτών. γεμάτο ποικιλία Σε χρώμα, σχήμα και μέγεθος, στην πραγματικότητα, μπορείτε να βάλετε δύο φιλόδεντρα μαζί χωρίς καν να γνωρίζετε ότι σχετίζονται. Κάθε είδος έχει διαφορετική συνήθεια ανάπτυξης.

Αυτές οι αποχρώσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της ποικιλίας φιλόδεντρου που θα φυτευτεί. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή ποικιλία για την τοποθεσία και τις ανάγκες σας.

Μερικοί τύποι φιλοδένδρων θέλουν περισσότερα από τους άλλουςΟρισμένα είδη απαιτούν σχετική υγρασία πάνω από 60%, ενώ άλλα απαιτούν σχετική υγρασία πάνω από 40%.Πολλά φιλόδενδρα μπορούν να χειριστούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού με ευκολία. ενώ ορισμένα είδη απαιτούν έντονο, έμμεσο φως όλη την ημέρα για να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Φροντίστε να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Επιλέξτε το φιλόδενδρο που σας ταιριάζει.Εάν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα και δεν έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε τα φυτά σας. Επιλέξτε ποικιλίες που είναι ανθεκτικές. Αν δεν έχεις φωτεινό σημείο επιλέξτε ένα σημείο κατάλληλο για χαμηλό φωτισμό κ.λπ.

Η αντιστοίχιση του φιλόδενδρου με την περιοχή και τις ικανότητές σας θα κάνει τα άλλα βήματα πιο εύκολα. Είναι πιο εύκολο να μεγαλώσεις ένα καλό φιλόδενδρο. Παρακάτω είναι μερικές δημοφιλείς ποικιλίες philodendron.

κάνε την έρευνά σου

        Ροζ πριγκίπισσα Φιλόδενδρο
Το ροζ πριγκίπισσα philodendron έχει εκπληκτικά βαρύγδουπα ροζ φύλλα και απαιτεί πολύ φως.

Αφού επιλέξετε το τέλειο φιλόδενδρο για εσάς. Ήρθε η ώρα να σκάψουμε. Τα μέλη του γένους Philodendron μπορεί να έχουν παρόμοιες απαιτήσεις. Αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαφορές μεταξύ κάθε είδους.

Πάρτε για παράδειγμα το Pink Princess Philodendron Αυτό το απίστευτα δημοφιλές φυτό έχει όμορφα ροζ φύλλα που κάνουν πάταγο στα social media. Αλλά αν δεν παίρνετε τη σωστή ποσότητα φωτός. Θα αρχίσουν να χάνουν αυτό το χρώμα με τον καιρό. χωρίς να κάνετε την έρευνά σας Δεν ξέρετε πώς να φροντίσετε το συγκεκριμένο δέντρο σας.

Τα περισσότερα φιλόδεντρα έχουν παρόμοιες ανάγκες σε πότισμα, λίπανση, φως και θερμοκρασία, αλλά η ανοχή τους σε συνθήκες έξω από αυτά ποικίλλει πολύ. Εάν καταλαβαίνετε τη φυλή που έχετε επιλέξει Μπορείς να το κάνεις. παρέχουν την καλύτερη φροντίδα Έτσι μεγαλώνουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Φιλόδενδρο στο φως του ήλιου
Το Philodendron του αρέσει το έντονο έμμεσο φως.

Το πιο κοινό φιλόδενδρο που καλλιεργείται ως φυτό σε γλάστρα θεωρείται ανεκτικό στο χαμηλό φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το τοποθετήσετε οπουδήποτε στο σπίτι σας. Και δεν δείχνουν τόσα σημάδια προβλήματος. Αλλά αν θέλετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν καλά μακροπρόθεσμα. Ο χαμηλός φωτισμός δεν είναι η απάντηση

Τα φυτά που ανήκουν στο γένος Philodendron είναι εγγενή στα τροπικά δάση. Αναπτύσσονται κάτω και πάνω από τον κορμό του δέντρου. Το αμυδρό φως που λαμβάνουν στο φυσικό τους περιβάλλον είναι ισοδύναμο με αυτό που ονομάζουμε έντονο έμμεσο φως μέσα σε ένα κτίριο. Αυτά είναι πιο κοντά στην πηγή φωτός από τη διαδρομή του άμεσου ηλιακού φωτός. αλλά δεν εμποδίζεται από κοντινά αντικείμενα

Να μεγαλώσει ένα καλό φιλόδενδρο Βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμο. αντί για συνηθισμένα φιλόδεντρα ή μετά βίας επέζησε. έντονο έμμεσο φως Σχεδόν καθημερινά, ορισμένα είδη, ειδικά αυτά με ανοιχτόχρωμα φύλλα Μπορεί να ωφεληθεί από μια ή δύο ώρες απευθείας ηλιακό φως. Αρκεί να μην είναι πολύ σκληρό.

ποτέ πάνω από το νερό

Το φιλόδεντρο και το λευκό μπορούν να ποτιστούν.
Το Philodendron δεν του αρέσει το άφθονο και στάσιμο νερό.

Από αυτό προήλθε το όνομα του γένους Philodendron. Ελληνική λέξηPhilo’ σημαίνει εραστήςδενδρόνιο σημαίνει δέντροΑυτή η φράση περιγράφει τις αναπτυξιακές τους συνήθειες. Επειδή συχνά κουρνιάζουν σε δέντρα και χρησιμοποιούν υποστήριξη στον εγγενή βιότοπό τους.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ταξινομήσεις των φιλοδένδρων. Επίφυτα ή Ημιεπίφυτα Αντί να παίρνεις όλη την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Χρησιμοποιούν τις εναέριες ρίζες τους για να πάρουν υγρασία από τον αέρα και θρεπτικά συστατικά από τις μικροσκοπικές τσέπες του φυτού.Οι ρίζες βρέχονται όταν βρέχει και χρησιμοποιούν την υγρασία τον υπόλοιπο χρόνο.

Με αυτή τη συνήθεια ανάπτυξης, φιλόδενδρο Απίστευτα ευαίσθητο στο νερό.Προτιμούν ελαφρώς υγρό έδαφος για να διατηρήσουν την ανάπτυξη. αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί τα υγρά ή βρεγμένα εδάφη. Το πότισμα ενώ το φυτικό έδαφος είναι ακόμα υγρό μπορεί να προκαλέσει πρόωρο θάνατο του φυτού.

αντί να ποτίζει στην ώρα του Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ελέγχετε συχνά. όταν τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά συγουρεύομαι Ελέγξτε ξανά τις απαιτήσεις της φυλής σας.Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται περισσότερο νερό από άλλους.

Μην περιμένετε να μαραθεί.

πράσινο φύλλο φιλόδεντρου με σταγόνες νερού
αν το φιλόδενδρο δεν ποτίζεται σωστά Τα φύλλα του θα μαραθούν και θα κατσαρώσουν.

Στο αντίθετο άκρο του φάσματος, είναι πιο σημαντικό. αποφύγετε υποβρύχια σε αυτά τα φυτά γιατί είναι πολύ ευέλικτοι Πολλά είδη φιλόδενδρων μπορούν να επιβιώσουν για λίγο χωρίς επιπλέον πότισμα. Δεν θα δείξουν κανένα σημάδι προβλήματος μέχρι να στεγνώσει τελείως το έδαφος. Όταν τα φύλλα αρχίσουν να μαραίνονται και να κατσαρώνουν προς τα μέσα

Μερικοί κηπουροί εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούν αυτό το μαρασμό ως σήμα στο νερό. Αφήστε το φυτό στη θέση του μέχρι τότε. Αυτό οδηγεί σε υψηλό στρες και καθυστερημένη ανάπτυξη.Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά σας δεν αναπτύσσονται στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αντί να κάνεις το δέντρο υγιές και χαρούμενο Το πότισμα όταν αρχίζει να μαραίνεται είναι το ελάχιστο για να το κρατήσει ζωντανό — αυτό είναι.

Ελέγχετε συχνά το έδαφος. για να αποτρέψετε το στρες και το νερό πριν στεγνώσει τελείως.

τρέφονται κατόπιν ζήτησης

γυναίκα που γονιμοποιεί το φιλόδενδρο
Τα φιλόδεντρα αγαπούν τα ορυκτά. Οργανικά λιπάσματα ή σύνθετα λιπάσματα.

Κάθε είδος φιλόδεντρου χρειάζεται λίπασμα σε διαφορετικούς χρόνους ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξής του και τις συνθήκες. Αλλά σίγουρα το έκαναν όλοι. επωφελούνται από τη λίπανση καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδουΕιδικά αν βρίσκονται στην ίδια δεξαμενή για περισσότερο από ένα χρόνο.

Όταν αγοράζετε ένα φιλόδεντρο από ένα φυτώριο Το έδαφος από το οποίο προέρχεται πρέπει να περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αντέξει για λίγο. Μετά από λίγους μήνες Αυτά τα θρεπτικά συστατικά εξαντλήθηκαν. Υπάρχει όλο και λιγότερο για να τονωθεί η ανάπτυξη. οδηγώντας σε βραδύτερη ή καθυστερημένη ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου

α. ανάπτυξη Τυποποιημένο πρόγραμμα γονιμοποίησης Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και να δώσετε στο philodendron σας την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σε ένα υγιές φυτό. Τα λιπάσματα προάγουν τα φωτεινά φύλλα, τους δυνατούς μίσχους και τις δυνατές ρίζες.

Ελέγξτε το συγκεκριμένο είδος σας για να προσδιορίσετε τον βέλτιστο χρόνο για λίπανση και ποιο λίπασμα να χρησιμοποιήσετε. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από το συνιστώμενο. Στη συσκευασία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις ρίζες και τα φύλλα.

Αναδημοσίευση την κατάλληλη στιγμή.

Καλλιέργεια Philodendron Monstera
Τα φιλόδεντρα μεταμοσχεύονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Η καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου είναι δυσκίνητη διαδικασίαΠολλοί άνθρωποι φυτεύουν νέα φυτά πολύ σύντομα μετά την αγορά τους. πιστεύοντας ότι χρειάζονται ένα νέο σπίτι κάθε χρόνο ή χειρότερα. Μερικοί άνθρωποι αφήνουν τα φυτά τους στις γλάστρες που αγόρασαν για πάρα πολύ καιρό. ξεχνώντας ότι αγοράστηκε για πρώτη φορά Καμία από τις δύο καταστάσεις δεν είναι ιδανική.

Οι εργασίες αποκατάστασης είναι μία από τις εργασίες συντήρησης που πρέπει να εκτελεστούν. μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητοΗ μεταμόσχευση πολύ νωρίς ή πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει περιττό άγχος. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψουν τα φυτά. Η μεταφύτευση πολύ αργά μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη και να δυσκολέψει το φυτό να εγκατασταθεί στη νέα του γλάστρα.

Μερικά φιλόδεντρα αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλα και χρειάζονται αναφύτευση νωρίτερα. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χρόνος παρακολούθησης. Αντιθέτως, Προσέξτε αυτά τα σημάδια. Φυτέψτε τα φυτά σας και περιμένετε να ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος ή αντιμετωπίστε αμέσως το πρόβλημα:

  • Οι ρίζες αναπτύσσονται μέσω οπών αποστράγγισης.
  • Καχεκτική ανάπτυξη.
  • Κίτρινη κάρτα.
  • Το νερό ρέει απευθείας μέσω του εδάφους χωρίς μούσκεμα.

διατηρεί το φως του εδάφους

Έδαφος για την καλλιέργεια φιλοδένδρων
Τα Philodendron προτιμούν ένα ελαφρύ μείγμα που στραγγίζει καλά.

Όταν έρθει η ώρα να φυτέψουμε ξανά Μπορείτε να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας ένα νέο μείγμα γλάστρας. Η απόκτηση αυτού του δικαιώματος είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το φιλόδενδρο σας ευτυχισμένο για πολλά χρόνια ακόμα. λάθος μείγμα εδάφους Όχι μόνο θα οδηγήσει σε προβλήματα ανάπτυξης. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί Αυτά τα προβλήματα μπορούν να σκοτώσουν τα φυτά σας.

Όλα τα φιλόδεντρα είναι πολύ απαιτητικά. Μίγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Αποφύγετε Root Rot Θα πρέπει να είναι ελαφρύ και ευάερο για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετό οξυγόνο για τις ρίζες. γενικά Ανάμειξη τυχόν ειδικών γλάστρες φυτών τροποποιημένο με περλίτη και τύρφη πρέπει να κάνει το κόλπο.

Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να μεγαλώσετε μεγάλα φιλόδεντρα. Μπορείτε επίσης. φτιάξτε το δικό σας μείγμα εδάφουςΞεκινήστε αξιολογώντας την υπάρχουσα σύνθεση του εδάφους. Ελέγξτε τη συνοχή και την υφή. Αυτό σας λέει ποια φυτά έχουν συνηθίσει να μεγαλώνουν τους τελευταίους μήνες ή χρόνια. και πόσο καλά μεγαλώνει

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας μείγμα γλαστρών και πρόσθετα. Ανακατέψτε το δικό σας χώμα μέχρι να ταιριάζει με την υφή του προηγούμενου μείγματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το philodendron σας χαρούμενο στο νέο του σπίτι. ενώ περιορίζει την πιθανότητα εμφύτευσης σε κατάσταση σοκ.

Η ζεστασιά είναι σημαντική

Philodendron verrucozum
Τα φιλόδενδρο αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 85 βαθμών Φαρενάιτ.

Τα φυτά που ανήκουν στο γένος Philodendron προέρχονται από τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. σε αυτές τις κατοικίες Η θερμοκρασία γενικά παρουσιάζει διακυμάνσεις. 75F ή 80F Και σπάνια πέφτουν κάτω από 65F, δεν ανεβαίνουν πάνω από 90F για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και παραμένουν ζεστά όλο το χρόνο.

Να μεγαλώσει το ιδανικό φιλόδενδρο Πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις θερμοκρασίες. Οι φυλές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς. Αλλά τα περισσότερα αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 F και 85 F όλο το χρόνο. Η ψύξη κάτω από τους 60 F θα μειώσει την ανάπτυξη και τη θερμοκρασία. Κάτω από 50F θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Κρατήστε το φιλόδενδρο σας στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού. και προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία παρόμοια σε κάθε εποχή ακόμα κι αν η θερμοκρασία είναι εντός του επιθυμητού εύρους. Οι ξαφνικές αλλαγές στις συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

αποφύγετε τα προσχέδια

Philodendron Birkin
Το Philodendron δεν ανέχεται καθόλου τα ρεύματα.

Μπορεί να μας αρέσει ο αέρας από το παράθυρο ή το κλιματιστικό που είναι αναμμένο. Σίγουρα όμως δεν αρέσει στα φυτά του σπιτιού μας. αερισμός γύρω Το Philodendron είναι σημαντικό. δυνατή φιγούρα Το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα από το ανοιχτό παράθυρο. Τα φύλλα γίνονται εύθραυστα και στρεσαρισμένα.

αέρα από το κλιματιστικό έχουν το ίδιο αποτέλεσμα Οι συνθήκες γύρω από το φυτό αλλάζουν ασυνήθιστα και οδηγούν σε πτώση των φύλλων.

Κρατήστε το φιλόδενδρο σας μακριά από ανοιχτά παράθυρα. ειδικά το χειμώνα Θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από κλιματιστικά ή καλοριφέρ όλο το χρόνο. Εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από το φυτό και δεν συνωστίζεται σε γωνίες, δεν χρειάζονται πρόσθετο αερισμό.

αύξηση της εσωτερικής υγρασίας

spray philodendron
Δεν συνιστάται ο ψεκασμός μόνο των φύλλων του φιλόδεντρου. αλλά δημιουργεί και πρόσθετες συνθήκες για υψηλή υγρασία.

Η υγρασία μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση εσωτερικού χώρου για διαχείριση. Δυστυχώς, είναι απαραίτητο εάν θέλετε τα φυτά σας να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα και υγιή.

για τα περισσότερα φιλόδεντρα Υγρασία άνω του 40% αρκεί για την ανάπτυξη πρέπει να είναι περισσότερο από 40% καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αποφύγετε την καθυστέρηση, ακόμη και σε ξηρό καιρό. Ωστόσο, αυτή η υγρασία δεν φτάνει το 80% και μάλιστα υψηλότερη από αυτή που έχουν συνηθίσει στον εγγενή βιότοπό τους.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ανάπτυξη και να βοηθήσετε το φιλόδενδρο να αναπτύξει τις δυνατότητές του Η αύξηση της υγρασίας πρέπει να είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. αλλά το πιο αποτελεσματικό χρησιμοποιήστε υγραντήραΕίναι πιο ακριβό από άλλες λύσεις, αλλά είναι τελικά πιο ασφαλές για το φυτό σας και παράγει καλύτερα αποτελέσματα.

Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες.

Μούκας των φύλλων φιλόδενδρων
Τα φιλόδεντρα είναι επιρρεπή σε διάφορες ασθένειες μόνο λόγω ακατάλληλης φροντίδας.

Παράσιτα και ασθένειες – Υπάρχουν ζιζανιοκτόνα που μπορεί να είναι αναπόφευκτα ακόμη και με την κατάλληλη φροντίδα. Τα φιλόδεντρα δεν είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτά τα προβλήματα. Μπορεί όμως να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Συνήθεις ασθένειες και παράσιτα εσωτερικού χώρου Το ίδιο ισχύει για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Παρατηρήστε συμπτώματα όπως κοινά έντομα φυτών εσωτερικού χώρου. Ακάρεα αράχνης, αλευροφόρα, αλευρώδη και σκωρίεςΕπαναλαμβανόμενη χρήση λαδιού neem ή εντομοκτόνου σαπουνιού Θα λύσει γρήγορα το πρόβλημα και θα επαναφέρει τα φυτά σας σε καλή υγεία.

Η ασθένεια είναι δύσκολη. Αλλά ευτυχώς είναι πολύ σπάνιο. Αν παρατηρήσετε κάτι Ακανόνιστα σημεία ή αποχρωματισμόςΚόψτε αμέσως αυτές τις περιοχές και διαχωρίστε τα φυτά. Φέρτε το σπίτι μόνο όταν εξαφανιστούν όλα τα σημάδια του προβλήματος.

τελικές σκέψεις

Τα Philodendrons είναι μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται συντήρηση και είναι πιο φιλικά για αρχάριους. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε. Αυτό σας δίνει μια μεγάλη ποικιλία φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε για τον εσωτερικό σας κήπο. με μικρές αλλαγές στη φροντίδα και τις συνθήκες Μπορείτε να μεταφέρετε το επιλεγμένο στέλεχος από εκτροφή σε εκτροφή σε χρόνο μηδέν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *