12 καλύτεροι τύποι παχύφυτων για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

12 καλύτεροι τύποι παχύφυτων για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τα παχύφυτα ως φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ο χυμός στο σαλόνι σας θα κάνει το σπίτι σας να νιώσει ζεστό και φρέσκο. Τα φυτά καθαρίζουν φυσικά τον αέρα και διατηρούν το σπίτι σας υγιές.

Πριν βγείτε όμως και φυτέψετε όποιο παχύφυτο βρείτε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλα κατάλληλα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.Άλλα κλουβιά δεν έχουν καλή απόδοση σε εσωτερικούς χώρους. Και κάποιοι σας δυσκολεύουν να τα φροντίσετε. αλλά υπάρχουν και άλλα παχύφυτα Πολλά είναι εύκολα στη φροντίδα και αναπτύσσονται καλά στη σκιά. αλόη χριστουγεννιάτικος κάκτος Και το αγκάθινο στέμμα είναι ένα τέλειο παράδειγμα χυμώδους που αναπτύσσεται σε εσωτερικούς χώρους.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε έναν εσωτερικό κήπο με κάκτους Πρέπει να επιλέξετε το σωστό. Ακολουθεί μια λίστα με 12 είδη παχύφυτων που μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους και να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται όμορφο και φρέσκο.

1. αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο που καλλιεργείται εύκολα και ευδοκιμεί σε πλήρη σκιά. Αυτό το φυτό είναι γνωστό για την ομορφιά και τη λειτουργικότητά του. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλόη βέρα για ιατρικούς σκοπούς. Τα φύλλα αυτού του φυτού περιέχουν χυμό που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, των εγκαυμάτων και των πληγών.Το φυτό χρησιμοποιείται για την παρασκευή μιας ποικιλίας κρέμες, λοσιόν και αλοιφές για ιατρικούς σκοπούς.

Η αλόη βέρα είναι ένα χυμώδες φυτό που είναι εύκολο να αναπτυχθεί στις τροπικές περιοχές. Αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί καλά σε εσωτερικούς χώρους.

Η αλόη βέρα αναγνωρίζεται εύκολα από τα πυκνά, πράσινα, μυτερά φύλλα της.Ορισμένες ποικιλίες έχουν λευκές κηλίδες στα φύλλα. Η αλόη βέρα ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Αλλά θα ευδοκιμήσει σε όλα τα κλίματα εάν φροντιστεί σωστά σε εσωτερικούς χώρους.

2. Γκράσουλα

Το Crassula καλλιεργείται ως φυτό σε γλάστρες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή σας με παχύφυτα. Είναι πολυετές φυτό με γυαλιστερά φύλλα. Αυτό το παχύφυτο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και μπορεί να ανεχθεί διάφορους τύπους εδάφους, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση. Χρειάζεται τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Μπορεί όμως να ανεχθεί και τη σκιά.

Όταν φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους, το Crassula μεγαλώνει σε ύψος έξι ποδιών και απλώνει κλαδιά με σαρκώδη φύλλα. Όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, η Crassula ανθίζει με λευκά και ροζ λουλούδια.

3. χριστουγεννιάτικος κάκτος

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιείται ευρέως ως δώρο. είναι η προέλευση του ονόματος Αυτός ο χυμώδης κάκτος ανήκει στο γένος αλλά όχι αγκάθια σαν άλλους κάκτους Είναι ελαφρώς διαφορετικό από τους άλλους κάκτους στο ότι χρειάζεται λίγο περισσότερη υγρασία. Ποτίστε το φυτόχωμα κάθε φορά που παρατηρείτε ότι στεγνώνει. Μην ανησυχείτε αν ξεχνάτε να ποτίζετε τον χριστουγεννιάτικο κάκτο σας μια στο τόσο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κάκτος θα ανακάμψει εύκολα από την ξήρανση και θα αναπτυχθεί ξανά.

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα αγκαθωτό φυτό που παράγει όμορφα λευκά, ροζ, κόκκινα ή ροδακινί άνθη το χειμώνα.

Η αλόη βέρα ανθίζει όμορφα το χειμώνα. Αν το κρατήσετε κοντά σε παράθυρο Τα άνθη έχουν όμορφους κίτρινους στήμονες. Φροντίστε το καλά όλο το χρόνο. και θα έχεις όμορφα λουλούδια Ως δώρο τα Χριστούγεννα

4. η ουρά του λαγούμι

Εγγενές στο Μεξικό, το provin’s vale είναι ένα όμορφο φυτό που πρέπει να έχετε στη συλλογή εσωτερικών χώρων σας. Αυτό το φυτό παράγει όμορφα παχιά στελέχη. επομένως κατάλληλο για φύτευση σε κρεμαστά καλάθια Θα το αναγνωρίσετε από τα μπλε-γκρι ή γκριζοπράσινα φύλλα του, τα οποία έχουν συχνά μήκος 2 πόδια.

για να μεγαλώσει η ουρά του κουνελιού Βεβαιωθείτε ότι η ουρά του έχει άφθονο ηλιακό φως. Διατηρήστε το έδαφος στεγνό κατά τη διάρκεια του χειμερινού λήθαργου και λιπάνετε το καλοκαίρι. Μην ενοχλείτε τα φυτά καθώς τα φύλλα θα πέσουν εύκολα με το παραμικρό άγγιγμα.

5. αγκάθινο στεφάνι

Το χυμώδες αγκάθινο στεφάνι, γνωστό και ως χριστιανικό δέντρο ή αγκάθι του Χριστού, είναι εγγενές στη Μαδαγασκάρη. Οι Λατινοαμερικανοί το αποκαλούν Corona de Cristo, ένα όμορφο, ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο εσωτερικού χώρου με όμορφο χοντρό, αγκαθωτό κορμό.

Αν θέλετε αυτό το φυτό να ευδοκιμήσει και να σας δώσει όμορφα λουλούδια σε αντάλλαγμα. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το φυτό λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως. Ανθίζει όλο το χρόνο με ροζ και κόκκινα άνθη. αν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως

6. Εχεβέρια

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι σας πράσινο όλο το χρόνο, το Echeveria είναι το τέλειο παχύφυτο για καλλιέργεια. Η ομορφιά αυτών των φυτών έγκειται στο σχήμα ροζέτας και στο σχήμα των φύλλων. Είναι ένα αειθαλές φυτό με μια παλέτα από πολύχρωμα λουλούδια σε εύθραυστους μίσχους.

Το Echeveria είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο που απαιτεί αμμώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για την παραγωγή λουλουδιών.

Βεβαιωθείτε ότι η echeveria σας δέχεται πλήρη ήλιο και μερική σκιά για να της επιτρέψετε να αναπτυχθεί και να σας ανταμείψει με όμορφα λουλούδια. Παρέχετε αμμώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση. κατά το πότισμα των φυτών Βεβαιωθείτε ότι το νερό πηγαίνει κατευθείαν στο χώμα και όχι στα φύλλα.Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε την επίστρωση κεριού και προστατεύετε το φυτό από τη σήψη.

7. αλογοουρά παλάμη

Το φυτό αλογοουράς είναι γνωστό για τον ξυλώδη κορμό και τα φύλλα που μοιάζουν με φοίνικα. Τα παχύφυτα μεγαλώνουν αργά και είναι πολύ όμορφα. επομένως κατάλληλο για εσωτερική κηπουρική Μεγαλώνουν έως και τέσσερα πόδια σε εσωτερικούς χώρους και έως και 20 πόδια όταν μετακινείστε σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτό το φυτό ονομάζεται επίσης πόδι ελέφαντα λόγω των βολβωδών μίσχων του. Ο κύριος σκοπός του στελέχους είναι να βοηθήσει το φυτό να συγκρατεί νερό. Τα φυτά αλογοουράς ευδοκιμούν σε έντονο φως, χαμηλή υγρασία και ζεστές θερμοκρασίες. Τα πάει καλά στη σκιά εάν μπορείτε να παρέχετε αυτές τις συνθήκες ανάπτυξης.

8. κότες και νεοσσούς

Κοιτάξτε αυτά τα φυτά σε δοχεία και θα εκτιμήσετε πώς λειτουργεί η φύση. Τα τριαντάφυλλα, όπως τα επίπεδα λουλούδια με στρογγυλεμένες άκρες, θα φέρουν αναμφίβολα τέλεια γοητεία στον εσωτερικό σας κήπο. Το δέντρο ανταμείβει τη σκληρή δουλειά σας με τοξωτά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας. Προσθέτουν ενδιαφέρον σχέδιο και χρώμα στον κήπο σας. Μετατρέψτε το σπίτι σας σε μια ζωντανή συλλογή φυτών.

Όταν φυτεύετε αυτά τα παχύφυτα ως φυτό σε γλάστρα Φροντίστε να το αφήσετε να στεγνώσει λίγο μεταξύ του ποτίσματος για να μην σαπίσει. Τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Το έδαφος πρέπει να είναι αμμώδες έδαφος με καλή στράγγιση.

9. επιφάνειες λιθίου

Αν δεν νομίζετε ότι κάποια φυτά μοιάζουν με βράχους. Τα παχύφυτα μοιάζουν με πέτρες ή βότσαλα. Λέγονται και ζωντανές πέτρες.Αν δεν ξέρετε, δεν θα ξέρετε ότι είναι φυτά. Αυτά τα παχύφυτα είναι εύκολο στη φροντίδα και την ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό ηλιακό φως. Παρέχετε φτωχό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος και μια ρηχή γλάστρα. Τείνουν να αναπτύσσονται υπόγεια και εκθέτουν τα φύλλα τους μόνο για υγρασία από το έδαφος. Ποτίστε με φειδώ τους χειμερινούς μήνες για να διασφαλίσετε ότι η πέτρα δεν σαπίζει.

10. Ανδρακλή

Η γλιστρίδα, γνωστή και ως τριαντάφυλλο βρύου, είναι ένα όμορφο παχύφυτο που ευδοκιμεί χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Το φυτό θα ευδοκιμήσει σε ξηρό έδαφος εάν έχει πλήρη ήλιο και άφθονο χώρο.Η γλιστρίδα είναι ένα ημίσκληρο παχύφυτο που δεν ανέχεται τις χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να ποτίζετε μόνο όταν πέσουν τα φύλλα.

Με την προϋπόθεση ότι παρέχετε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ποτίζετε σωστά, η γλιστρίδα θα ανταμείψει τον κήπο σας με φωτεινά, επιδεικτικά λουλούδια με διπλές ή μονές σειρές πέταλα. Τα λουλούδια κυμαίνονται από κίτρινο έως ζεστό ροζ. Έχει κοντά φύλλα σαν φύλλα πεύκου. Τα υστερούντα στελέχη φαίνονται υπέροχα σε κρεμαστές γλάστρες.

11. Howardia

Το Haworthia είναι το τέλειο διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου που δεν θα καταλάβει πολύ από τον εσωτερικό σας χώρο. Είναι ένα μικρό παχύφυτο που έχει ύψος μόλις λίγα εκατοστά και μεγαλώνει με λίγη προσοχή.Τα παχύφυτα αναπτύσσονται σε όμορφες ροζέτες που μοιάζουν με φυτά κάκτων. Μπορείτε εύκολα να τα αναγνωρίσετε από τις λευκές ρίγες στα πράσινα φύλλα. Μοιάζει με μοτίβο σαν δέντρο ζέβρας.

Το Haworthia είναι ένα συμπαγές φυτό σε γλάστρα. Κατάλληλο για παχύφυτα χαμηλής συντήρησης.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε πολλά από αυτά τα φυτά σε ρηχά δοχεία που τοποθετείτε στο περβάζι σας. Αν θέλετε να μεγαλώσει όμορφα Βεβαιωθείτε ότι είναι φωτεινό αλλά σε άμεσο ηλιακό φως.

12. φυτό φιδιού

Το φυτό φιδιού είναι άλλο ένα όμορφο παχύφυτο που θα προσθέσει ενδιαφέρον στο δωμάτιό σας. Για να διατηρήσετε την ομορφιά του, θα πρέπει να σκουπίζετε περιοδικά τα φύλλα με ένα πανί. Φροντίστε να δώσετε στο φυτό φιδιού λίγο άμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει. Αυτό το φυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ακόμη και χωρίς νερό ή φως. αλλά και πάλι διατηρεί την ομορφιά

Το φυτό φιδιού μεγαλώνει έως και τρία πόδια και έχει παχιά, δύσκαμπτα φύλλα και ακίδες. Θα τα αναγνωρίσετε από τα σημάδια σχήματος που δίνουν το όνομά του στο φυτό φιδιού. Αν και μπορεί να ανεχθεί χαμηλό φωτισμό και χαμηλό πότισμα. Χρειάζεται όμως ακόμα έντονο φως και υγρασία όταν το χώμα στεγνώσει.

συνοψίζω

Υπάρχουν πολλά παχύφυτα για να διαλέξετε για να ομορφύνετε τον εσωτερικό σας κήπο. Πρέπει να γνωρίζετε τι λειτουργεί καλά στο κλίμα σας και τι μπορείτε να φροντίσετε χωρίς προβλήματα. πριν το πάρεις στο σπίτι Ας δούμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του φυτού και ας καταλάβουμε πώς να το φυτέψουμε και να το φροντίσουμε.

Αν φροντίζετε τα παχύφυτά σας όπως τους αξίζει. Θα δώσουν χρώμα και ομορφιά στον κήπο σας. Επιλέξτε από αυτή τη λίστα με 12 παχύφυτα και θα ερωτευτείτε τον κήπο σας τους επόμενους μήνες.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *