11 συμβουλές για την καλλιέργεια όμορφων φυτών Hoya σε εσωτερικούς χώρους

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Συμβουλές καλλιέργειας φυτών hoya

Με τόσα πολλά διαφορετικά είδη, τύπους, χρώματα και πολλά άλλα, υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε για τα είδη hoya. Εξαρτάται από τα φυτά που θα επιλέξετε. Είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα τους. Το Hoya είναι εύκολο να αναπτυχθεί. χρειάζεται λίγη φροντίδα και δίνει όμορφα λουλούδια ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους

Αλλά εξαρτάται από τα φυτά σας. Ίσως αναρωτιέστε πώς να προσθέσετε όμορφα άνθη. ειδικά αν τα φυτέψεις στη σκιά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε τα περισσότερα λουλούδια από το hoya σας.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα μεγάλο hoya στρατηγική επιχείρησης μπορεί να σας βοηθήσει στην πορεία Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ένα όμορφο hoya σε εσωτερικούς χώρους. Δείτε τις κορυφαίες συμβουλές μας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα λουλούδια!

γνωρίστε το είδος σας

Το Hoya είναι ένα αειθαλές τροπικό φυτό της οικογένειας lastovnev.

Το Hoya είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ολόκληρο γένος φυτών. 500 είδη Σε αυτό το γένος, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μέγεθος, χρώμα και συνήθειες ανάπτυξης. Φυσικά, υπάρχουν μερικά κοινά είδη που είναι εύκολο να εντοπιστούν. Αλλά δεν υπάρχουν δύο είδη που να είναι ίδια.

Η καλλιέργεια του ιδανικού φυτού hoya ξεκινά με την κατανόηση των χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου είδους σας και την προσαρμογή της φροντίδας σας σε αυτό το φυτό. Για παράδειγμα, ορισμένα είδη έχουν παχύτερα, παχύτερα φύλλα από άλλα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο πότισμα.Μερικά επίφυτα είναι προσαρμοσμένα να σκαρφαλώνουν σε κοντινές κατασκευές για να στηρίξουν και να αναπτυχθούν. ενώ τα περισσότερα είδη ζουν στην ξηρά

έχω Λίγα είδη που πρέπει να προσέξετε Στην κοινή καλλιέργεια περιλαμβάνονται:

  • χυμώδης
  • Αυστραλία
  • κάρι
  • Pubicalix

Μέσα σε αυτά τα είδη ή υβρίδια δύο ή περισσότερων ειδών. Υπάρχουν πολλά είδη που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.

συγουρεύομαι ελέγξτε την ετικέτα Πριν αγοράσετε ένα δέντρο Θα πρέπει πρώτα να μάθετε τι χρειάζεται αυτό το φυτό. Μπορείτε να περιορίσετε ορισμένες απαιτήσεις εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά των φυτών, όπως το χρώμα και το σχήμα των φύλλων. Αλλά τίποτα δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο η σταθερή έρευνα.

Μην ποτίζετε πολύ

φύλλα φυτών σε σχήμα καρδιάς
Η χόγια σε γλάστρα αναπτύσσεται καλύτερα με τακτικό πότισμα παρά με μούσκεμα.

Εάν ξεκινήσατε το ταξίδι σας με τα φυτά εσωτερικού χώρου με ένα κοινό ορεκτικό εσωτερικού χώρου, όπως το Pothos ή το Monstera, μπορεί να σκεφτείτε ότι τα Hoyas χρειάζονται παρόμοια ποσότητα νερού. Κρίμα που τελείωσε. Η μάστιγα πολλών ιδιοκτητών hoya

Το Hoya θεωρείται κοινό. Δεν είναι σαν τα φυτά με λεπτά φύλλα όπως τα πόθο ή τα τέρατα. Ημιχυμώδη ή παχύφυταΈχουν χοντρά κηρώδη φύλλα που συγκρατούν περισσότερο νερό από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερο νερό.

Αυτά τα χυμώδη φύλλα Όταν συνδυάζεται με τη φύση των επιφυτικών φυτών σε πολλά φυτά. Αυτό κάνει το hoya απίστευτα ευαίσθητο στην υπερφόρτωση νερού. Το έδαφος δεν μπορεί να είναι βρεγμένο ή υγρό. Διαφορετικά, θα προκαλέσει γρήγορα σήψη των ριζών. με αποτέλεσμα στο τέλος να πεθάνει το φυτό

Εξαρτάται από το πόσο συχνά θέλετε να ποτίζετε. Επιλεγμένα είδη και υπάρχον περιβάλλονΠάντα να δοκιμάζετε το χώμα πριν το πότισμα και να ποτίζετε ξανά όταν η γλάστρα είναι μισοσηρή. Όσοι έχουν πιο λεπτά φύλλα χρειάζονται νερό πιο γρήγορα. και αυτά με πιο χοντρά φύλλα θα διαρκέσουν περισσότερο χωρίς επιπλέον πότισμα.

παρέχουν επαρκή αποστράγγιση

Φυτεύεται σε γλάστρες με αποστράγγιση.
Η επαρκής αποστράγγιση είναι απαραίτητη για την αποφυγή υπερχείλισης.

Το πότισμα των φυτών σας όταν δεν είναι έτοιμα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ακόμα κι αν ποτίζεις την κατάλληλη στιγμή. Αν όμως το επίπεδο αποστράγγισης δεν είναι αρκετό Το φυτό σας μπορεί να υποφέρει από σήψη των ριζών. Η σήψη της ρίζας είναι δύσκολο να διορθωθεί μόλις εμφανιστεί. Επομένως, η αποφυγή τους είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός καλού Hoya.

καλή αποστράγγιση Ξεκίνησε με την κατσαρόλα. εργοστάσιο μέσα Οι οπές αποστράγγισης είναι απολύτως απαραίτητες και δεν μπορούν να αποφευχθούν. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πέτρες στον πάτο των γλάστρών τους για να αντικαταστήσουν την αποχέτευση και ισχυρίζονται ότι ποτίζουν προσεκτικά. Αλλά αυτό έρχεται με απίστευτα δύσκολα ζητήματα και διαχείριση.

Εάν η διακοσμητική γλάστρα που θα επιλέξετε δεν έχει τρύπες αποστράγγισης. Είτε τρυπήστε μόνοι σας τη γλάστρα ή χρησιμοποιήστε το καπάκι της γλάστρας και τοποθετήστε το φυτό μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο.

ο Το δεύτερο συστατικό της αποστράγγισης είναι το έδαφος.για τη βελτίωση της αποστράγγισης και του αερισμού Ανακατέψτε το χώμα για γλάστρα με χόγια με τύρφη ή κομμάτια καρύδας και περλίτη. Κατά την αναφύτευση, αυτές οι συνθήκες θα πρέπει να επαναλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφευχθεί η υπερβολική κατακράτηση νερού στο έδαφος.

Τα εδάφη που συμπιέζονται από διάβρωση ή ακανόνιστη άρδευση μπορεί να συγκρατήσουν πάρα πολύ νερό, με τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις. Ποτίστε τακτικά και ξαναφυτέψτε όταν το έδαφος αρχίσει να διαβρώνεται. Είναι πιο γρήγορος (ή νωρίτερος) χρόνος για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

να είσαι φωτεινός

φυτά που αναπτύσσονται στα περβάζια παραθύρων
Το άμεσο ηλιακό φως είναι καλύτερο για τα περισσότερα hoya.

Ο Χόγια αγαπιέται για πολλούς λόγους. Ένα από αυτά είναι οι συστάδες από γλυκά ροζ και λευκά άνθη που παράγουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα ανθισμένα λουλούδια είναι ένα καλό σημάδι ενός υγιούς και χαρούμενου hoya. Και πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξή τους.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην ανθοφορία. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά ηλιακό φωςΜερικοί τύποι hoya αναπτύσσονται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά χρειάζονται ευνοϊκές συνθήκες έμμεσου φωτός για να ανθίσουν με επιτυχία.

στόχος Παράθυρα που βλέπουν ανατολικά ή δυτικά όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή φωτός χωρίς να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φωςΠαράθυρα με νότιο προσανατολισμό φιλτραρισμένα από διάφανες κουρτίνες στο γνωστό φως που τρεμοπαίζει έξω. Αποφύγετε δωμάτια με παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό ή μακριά από πηγές φωτός για να διατηρήσετε το hoya σας φωτεινό και χαρούμενο.

Προσθέστε το άμεσο πρωινό ηλιακό φως.

Φυτεύεται σε άμεσο ηλιακό φως.
Χωρίς ηλιακό φως, το Hoya μπορεί να σταματήσει να ανθίζει και να επιμηκύνει τους μίσχους χωρίς λόγο.

Σαν γενικός κανόνας Τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει πάντα να δέχονται το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα αποτρέψει το κάψιμο των φύλλων και το χώμα από το να στεγνώσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, δεν δημιουργείται όλο το άμεσο ηλιακό φως ίσο.

Το φως του ήλιου είναι συνήθως στο πιο δυνατό του από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. το πρωί καθώς ανατέλλει ο ήλιος πολύ χαμηλή ένταση φωτός Και είναι λιγότερο πιθανό να βλάψει τα φύλλα hoya σας. αυτό το διάστημα Η λήψη των φυτών στο άμεσο ηλιακό φως είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ειδικά αν το φως δεν είναι σε εσωτερικούς χώρους όλη μέρα.

Εάν το hoya σας βρίσκεται σε περιοχή με μέτριο έως χαμηλό φωτισμό ανάλογα με τη θέση του παραθύρου και την κατεύθυνση του ήλιου. Μία ή δύο ώρες άμεσου πρωινού φωτός. Μπορεί να δώσει στα φυτά την ενέργεια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν ευτυχισμένα.

Εάν ζείτε σε μια ζεστή καλοκαιρινή περιοχή Μπορεί να θέλετε έμμεσο φωτισμό. Διότι ακόμη και το φως του ήλιου νωρίς το πρωί μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε αυτές τις περιοχές. Έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία των φυτών.

φτιάξτε το δικό σας μείγμα εδάφους

Καλλιεργήστε φυτά που είναι αειθαλή.
Το Hoya δεν έχει συγκεκριμένες αναλογίες στη σύνθεση του εδάφους, ανακατεύει τύρφη, φυλλόχωμα, χλοοτάπητα και άμμο.

Τα Hoya δεν χρειάζονται συχνές μεταμοσχεύσεις. λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξης Συνήθως είναι ευτυχισμένοι σε γλάστρες όπου ήταν εδώ και χρόνια. Χρειάζεται αναγέννηση του εδάφους το 3ο ή 4ο έτος για να διατηρήσει καλή ανάπτυξη και υγεία. Τα νεαρά φυτά μπορεί να χρειαστεί να φυτευτούν νωρίτερα εάν οι ρίζες αναπτύσσονται μέσα από τρύπες αποστράγγισης ή καθυστερούν.

Όταν έρθει η ώρα να αναπληρώσετε το απόθεμά σας Το επιλεγμένο μίγμα εδάφους είναι σημαντικό. Για την υγεία και την ευτυχία του hoya σας Ενώ έχετε πρόσβαση σε κοινά μείγματα φυτών σε γλάστρες. Πρώτα, δημιουργήστε το δικό σας μείγμα για να καλλιεργήσετε ένα πραγματικό hoya. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε το μείγμα ανάλογα με την ανάπτυξη και τις συνθήκες του φυτού σας. Ταιριάξτε το αρχικό μείγμα εδάφους όσο πιο στενά μπορείτε. Πρόληψη σοκ εμφυτεύματος

Δεδομένου ότι το Hoya καλλιεργείται συνήθως ως επίφυτο φυτό, επομένως αναπτύσσεται καλύτερα σε μια περιοχή Απίστευτα χυμώδης ή χυμώδης ορχιδέα.Παρέχετε τις βέλτιστες συνθήκες προσθέτοντας περλίτη στο μείγμα ορχιδέας για αποστράγγιση και κοκοφοίνικα για συγκράτηση του νερού. Προσαρμόστε όσο χρειάζεται μέχρι να ταιριάζει με την επιφάνεια του αρχικού μίγματος εδάφους.

Λιπάνετε όσο χρειάζεται.

φυτεύονται σε λευκή γλάστρα
Το λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά πρέπει να μπαίνει στη σωστή ποσότητα.

Ως αργός καλλιεργητής Οι Hoyas γενικά δεν βασίζονται στα λιπάσματα για τον βιοπορισμό τους. σε κατάλληλο έδαφος Θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι για αρκετούς μήνες χωρίς ανανέωση. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε το λίπασμα μέρος της ρουτίνας συντήρησης σας.

Τα φυτά σε δοχεία θα αντλούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος με την πάροδο του χρόνου. Μόλις το hoya σας εξαντλήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Χρειάζεται την αναπλήρωσή σας για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Λιπαίνετε τακτικά. για τη διατήρηση των επιπέδων θρεπτικών συστατικών ώστε τα φυτά να είναι πάντα επαρκή για χρήση Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Επειδή τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των λουλουδιών.

Δεν χρειάζονται πολλά για να είναι υπέροχοι. Προσθέστε μισό ισορροπημένο λίπασμα κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Θα πρέπει να είναι επαρκής για τα περισσότερα είδη στις περισσότερες περιπτώσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο λίπασμα για ορχιδέα ή ένα πλούσιο σε φώσφορο.

κρατήστε τα ζεστά

γλάστρες με φυτά
Το Hoya είναι ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα και το φως. Επομένως, θα πρέπει να προσπαθήσετε να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως και να μην παγώνετε.

Τα Hoya είναι εγγενή στις τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αυστραλίας και προτιμούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πιο δυνατά από μερικά από τα πιο εύθραυστα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά αναπτύσσεται καλύτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι σταθερά ζεστές όλο το χρόνο.

Αποφύγετε θερμοκρασίες κάτω από 50 F. Απαραίτητο, αλλά ακόμη και η ανάπτυξη σε λίγο πάνω από το όριο είναι απίστευτα αργή. Στοχεύει στη διατήρηση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. 70F σχεδόν όλο το χρόνο και πιο σταθερά Αυτό θα προωθήσει την έντονη ανάπτυξη αποφεύγοντας πιθανές ζημιές από πολύ κρύο καιρό.

καθώς και κρύα ρεύματα, ειδικά το χειμώνα για καλύτερα αποτελέσματα Κρατήστε το hoya σας μακριά από ανοιχτά παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. (ή στο διάδρομο κλιματισμού το καλοκαίρι)

χρησιμοποιήστε υγραντήρα

ροζ λουλούδια σε υγρά περιβάλλοντα
Το καλοκαίρι, εκτός από το πότισμα κάτω από τη ρίζα, είναι απαραίτητο να υγράνετε τα φύλλα από τον ψεκαστήρα.

Ο τροπικός βιότοπος του Hoyas δεν επηρεάζεται μόνο από την αγάπη τους για τις ζεστές θερμοκρασίες. Αλλά και υψηλή υγρασία. λόγω των λιπαρών φύλλων Δεν θα περιμένατε αυτά τα φυτά να αγαπούν την υγρασία. Ωστόσο, αυτά Τα επίφυτα εξαρτώνται από την υψηλή υγρασία. για τη διατήρηση της ανάπτυξης και ιδιαίτερα της ανθοφορίας

καθώς και αυτές οι συμβουλές Αυτό το κόλπο είναι συγκεκριμένο είδος. Ορισμένα είδη ανέχονται τον ξηρό αέρα. Ενώ ορισμένα είδη ευδοκιμούν μόνο σε 60% ή περισσότερα επίπεδα υγρασίας, μπορείτε γενικά να στοχεύσετε σε 50% ή περισσότερο. 70% ιδανικές συνθήκες για τα περισσότερα hoya.

Δυστυχώς, η υγρασία 70% είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σε εσωτερικούς χώρους. Εκεί μπαίνουν οι υγραντήρες. Ένας υγραντήρας θα αυξήσει την υγρασία γύρω σας. πολύ το hoya σου Κάνει το δωμάτιο άβολο χωρίς να επηρεάζει άλλα μέρη στο σπίτι σου πολύ Είναι εξαιρετικά για άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν είναι μόνο ο Χόγια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν fuser hoya να φροντίζουν.

Καθαρίστε κατεστραμμένους μίσχους και φύλλα.

καθαρισμός φύλλων φυτών
Είναι απαραίτητος ο περιοδικός καθαρισμός των φύλλων της τροπικής χόγια.

Το τακτικό κλάδεμα είναι σημαντικό για την υγεία του hoya. Αρκεί η ανάπτυξη να είναι φυσιολογική και δυνατή. Το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο για να ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη ή να διατηρήσει την καλύτερη εμφάνιση. Ωστόσο, α κόψτε κάθε φορά Η αφαίρεση των κατεστραμμένων στελεχών και φύλλων θα βελτιώσει ως εκ θαύματος την υγεία τους.

Χωρίς πολλή σκέψη, μπορεί να παρατηρήσετε κίτρινα φύλλα ή κατεστραμμένους μίσχους στο δέντρο σας. Αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ενέργεια που ξοδεύει το φυτό για να διατηρήσει το φύλλο ή το στέλεχος ζωντανό και προσκολλημένο στο φυτό. Αυτή η ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε νέα ανάπτυξη ή ανθοφορία. Αντίθετα, όμως, εφαρμόζεται σε μέρη του φυτού που δεν έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία.

Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι κατά διαστήματα ενώ ποτίζετε τα φυτά. Κόψτε απαλά τους νεκρούς μίσχους ή τα φύλλα.Αυτή η 2λεπτη εργασία θα κάνει θαύματα για την υγεία σας και μπορεί να βοηθήσει το hoya σας να ανθίσει.

Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες.

μυρμήγκι σε λευκό λουλούδι
Εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι υψηλή και στεγνή Τα φυτά Hoya μπορούν να επηρεαστούν από τα ακάρεα της αράχνης.

ενώ κόβετε ή ποτίζετε Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φύλλα, τους μίσχους και το έδαφος για σημάδια παρασίτων και ασθενειών. Αν μη τι άλλο, αυτά είναι προβλήματα που κάνουν το hoya να μεγαλώνει τόσο γρήγορα.

Τα Hoya είναι ευαίσθητα σε πολλά παράσιτα εσωτερικού χώρου. ακάρεα αράχνης και αλευροφόραΜπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ασθένειες όπως το ωίδιο ή η σήψη των ριζών. που αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα Μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο του Hoya σας.

Οι τακτικές επιθεωρήσεις θα βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης αυτών των προβλημάτων στα φυτά σας. Μπορείτε να τα αφαιρέσετε γρήγορα πριν προκαλέσουν ζημιά. Και τα φυτά σας θα επανέλθουν στην υγεία τους σε χρόνο μηδέν.

τελικές σκέψεις

Τα χόγια δεν είναι δύσκολα φυτά στη φροντίδα και ανέχονται μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Αλλά επειδή ανέχονται τόσες πολλές συνθήκες, δεν μπορούν να προσθέσουν όμορφες ανθίσεις σε εσωτερικούς χώρους και να παρατείνουν τη ζωή τους. Κάνοντας μικρές αλλαγές για να τους δώσετε τις συνθήκες που χρειάζονται περισσότερο θα κάνει τη διαφορά σε εσάς. Προσπάθεια καλλιέργειας hoya.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *