11 ποικιλίες κόκκινης καμέλιας για έντονο χρώμα κήπου

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

11 ποικιλίες κόκκινης καμέλιας για έντονο χρώμα κήπου

Η σκέψη των πανέμορφων κόκκινων λουλουδιών που ανθίζουν στον κήπο σας τον χειμώνα κάνει την καρδιά σας να τρέχει; Αν είναι έτσι Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες καμέλιες. Hybrid 2.000 Οι καμέλιες ανθίζουν τους πιο δροσερούς μήνες. Αυτό αποδεικνύει ότι κάθε εποχή μπορεί να είναι εποχή ανθοφορίας εάν έχετε τα σωστά φυτά στο τοπίο σας.

Εάν ζείτε στις ζώνες 7-10, είστε αρκετά τυχεροί που έχετε τις τέλειες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν αυτοί οι όμορφοι και επιδεικτικοί αειθαλείς θάμνοι και να γεμίσουν τον χειμερινό σας κήπο με πολύχρωμα λουλούδια.

Οι καμέλιες έρχονται σε πολλά χρώματα με 6 διαφορετικά πέταλα. Κυμαίνονται από μοτίβα με ένα πέταλο που μοιάζουν με τριαντάφυλλα ή ανεμώνες μέχρι μοτίβα πετάλων παιώνιας που μοιάζουν ακριβώς με παιώνια!

Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ποικιλίες για να διαλέξετε που μπορεί να είναι συντριπτική. Αν επιλέξετε μια απόχρωση στην οικογένεια του κόκκινου Συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε. Αυτό είναι τι 11 όμορφες κόκκινες καμέλιες Το πράσινο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα μπλε του χειμώνα.

Ποικιλίες Camellia sasanqua

Το C. sasanqua είναι μια ανθεκτική καμέλια τύπου θάμνου που αναπτύσσεται καλά στις ζώνες 7-10, με ορισμένα είδη που μπορούν να επιβιώσουν στη ζώνη 6 με μικρή ποσότητα πρόσθετων. Η Sasanqua είναι πιο ανεκτική στον ήλιο (έως και 4 ώρες την ημέρα). Ένας σκιερός ξάδερφος, περ. Ιάπωνας, και φτάνει περίπου τα 6-10′ όταν μεγαλώσει πλήρως.

Sasanqua Η λιγότερη συντήρηση και η πιο ανθεκτική από όλες τις καμέλιες.Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για νέους καλλιεργητές. Αν θέλετε έναν μεγάλο θάμνο να σκάει με πολύχρωμα λουλούδια από τα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές της άνοιξης. Ψάχνετε για Camellia sasanqua, εδώ είναι 5 ποικιλίες Red Sasanqua έως Ogle.

“Ruby Magic October”

Το «October Magic Ruby» είναι μια ποικιλία που ανθίζει γρήγορα και παράγει έντονα κόκκινα λουλούδια με διπλά πέταλα.
Επιστημονικό όνομα: Camellia Sasanqua ‘Green 02-003’
 • Χρόνος ανθοφορίας: φθινόπωρο
 • Μέγεθος φυτού: 4-5 πόδια
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: Σημείο εστίασης, φράχτης, κομμένο λουλούδι

Το «October Magic» είναι το πρώτο άνθισμα στον κόσμο των καμέλιων. Είναι έντονο κόκκινο με ελαφρώς εμφανείς λαμπερούς κίτρινους στήμονες.Τα πέταλα είναι 2πέταλα Είναι ημινάνος ποικιλία, 3-4 ίντσες ύψος και 4-5 ίντσες πλάτος Ανθεκτικό στις ζώνες 7-9, ανθίζει από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο .

Αυτή η ποικιλία έχει ένα ήπιο άρωμα. και όμορφο σχήμα Τα άνθη του θυμίζουν τριαντάφυλλα κήπου. Μέρος της συλλογής Southern Living Plant, το ‘October Magic’ απολαμβάνει τον ήλιο και την απογευματινή σκιά.

Με μια αφθονία ανθοφορικών συνηθειών, με πολλά λουλούδια για περιπλάνηση, τα κρυστάλλινα μπολ αυτών των καλλονών αποτελούν ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι της Ημέρας των Ευχαριστιών.

‘Χριστουγεννιάτικη περίοδος’

Sazanqua x «Χριστουγεννιάτικη περίοδος»
Αυτή η εκπληκτική καμέλια ανθίζει το χειμώνα με μονά πέταλα, κόκκινα λουλούδια και λαμπερούς κίτρινους στήμονες.
Επιστημονικό όνομα: Sazanqua x «Χριστουγεννιάτικη περίοδος»
 • Χρόνος ανθοφορίας: Χειμώνας
 • Αρχικό μέγεθος: 8-10′
 • Εργοστασιακή ζώνη: 7-10
 • Χρήση: έμφαση, αντιστάθμιση, σημείο εστίασης

Μόνο το όνομα «Yuletide» φέρνει στο νου εικόνες από έντονα κόκκινα, πράσινα και χρυσά με μεγάλα λουλούδια. ενιαίο πέταλο Υπάρχουν όμορφες παχιές συστάδες φωτεινών κίτρινων στήμονων. Σε ένα γυαλιστερό πράσινο φόντο, η καμέλια Yuletide σίγουρα ανταποκρίνεται στο όνομά της.

Αυτή η καμέλια ανθίζει το χειμώνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες ποικιλίες. Αυτή η καμέλια είναι η αγαπημένη των επικονιαστών για το μεγάλο της μέγεθος και τον πυκνό, πλήρως εκτεθειμένο πυρήνα γύρης.

Το ‘Yuletide’ ανθίζει όμορφα και επιβιώνει σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 0°-10°F. Σειρές από αυτούς τους ψηλούς κόκκινους ανθισμένους θάμνους δημιουργούν έναν πραγματικό φράκτη. Παρέχει υψηλή ιδιωτικότητα με πυκνό φύλλωμα

“Crimson King”

Sazanqua x
Το ‘Crimson King’ παράγει μεγάλα κατακόκκινα λουλούδια 5 ιντσών που αποπνέουν ένα υπέροχο άρωμα.
Επιστημονικό όνομα: Sazanqua x “King Crimson”
 • Χρόνος ανθοφορίας: φθινόπωρο – χειμώνας
 • Αρχικό μέγεθος: 8-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: Περίφραξη, Φράκτες, Δοχεία

Ο «Crimson King» είναι πραγματικά εκπληκτικός. Με μεγάλα μονοπέταλα λουλούδια 5 ιντσών, αυτή η ποικιλία είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα. Εμφάνιση συστάδων φωτεινής κίτρινης γύρης σε μια καρδιά πορφυρού χρώματος, όπως τα Χριστούγεννα.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του βασιλικού φράχτη είναι το υπέροχο άρωμά του! Δεν είναι περίεργο που αυτή η ποικιλία τιμήθηκε με το βραβείο Garden Merit της Royal Horticultural Society.

‘Κόκκινο πουλί’

Camellia oleifera
Αυτή η ποικιλία ανθίζει με απίστευτα όμορφα κόκκινα λουλούδια.
Επιστημονικό όνομα: Camellia oleifera
 • Περίοδος ανθοφορίας: φθινόπωρο – μέσα χειμώνα
 • Αρχικό μέγεθος: 8-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήσεις: Φράκτες, μικρά δέντρα, σημείο εστίασης, κομμένο λουλούδι.

Τα πανέμορφα λουλούδια του ‘Nok Daeng’ είναι σε πλήρη άνθηση, εντυπωσιακά με το λαμπερό φούξια κόκκινο χρώμα τους. Αυτό το μεσαίου μεγέθους δέντρο δημιουργεί έναν όμορφο, επιδεικτικό φράκτη ή μπορεί να εκπαιδευτεί σε ένα όμορφο μίνι φυτό κλαδεύοντας τα κάτω κλαδιά για να ψηλώσουν. Αυτό το είδος μπορεί να είναι μια μικρή καμέλια. Αλλά αυτά τα όμορφα φυτά είναι μια χαρά να τα βλέπεις.

‘Εύρημα’

Camellia x William C.
Αυτή η όμορφη καμέλια ανθίζει το φθινόπωρο με ροζ-κόκκινα λουλούδια.
Επιστημονικό όνομα: Camellia x William C.
 • Χρόνος άνθισης: Φθινόπωρο
 • Αρχικό μέγεθος: 4-5′
 • Εργοστασιακή ζώνη: 7-10
 • Χρήσεις: Θεμέλιο, χαμηλοί φράκτες, θεμέλιο, κομμένο λουλούδι

Αυτό το όμορφο και ευέλικτο μίνι sasanqua ανθίζει με μεσαίου μεγέθους πέταλα παιώνιας το φθινόπωρο. Η διασπορά του το κάνει πολύ χαμηλό φράχτη. Το Bonanza αναπτύσσεται γρήγορα και παράγει μεγάλο αριθμό σκουριασμένων κόκκινων λουλουδιών στις αρχές της σεζόν. Το συμπαγές του μέγεθος το καθιστά ιδανικό για καλλιέργεια σε δοχεία.

Τα λουλούδια του Bonanza αξίζει να τα δείτε. Αυτά τα μεσαίου μεγέθους, έντονα κόκκινα λουλούδια μοιάζουν με σύμπαν με παχιά, πολυεπίπεδα πέταλα.

Ποικιλίες Camellia japonica

Η Camellia japonica είναι ένα είδος μεγάλης αναπτυσσόμενης καμέλιας που μπορεί να κλαδευτεί σε δέντρο και όχι σε θαμνώδη sasanqua. Η Japonica είναι ένας θάμνος που ανθίζει καλύτερα στη μερική σκιά. προτιμά κυρίως το φιλτραρισμένο ηλιακό φως

μεγαλώνει αργά αλλά μπορεί να είναι πολύ ψηλότερο από το sasanqua Αυξάνεται μέχρι και 25 ίντσες, με ορισμένες ποικιλίες να φτάνουν σε ύψος ρεκόρ τις 50 ίντσες! Αυτές οι καμέλιες που ωριμάζουν αργά μπορείτε να τις απολαύσετε για γενιές εάν τις φροντίζετε με αγάπη.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα ώριμο ιαπωνικό δέντρο. Οι γειτονικοί κηπουροί μπορεί να ζηλέψουν. Εδώ είναι 6 εκπληκτικές ποικιλίες κόκκινης καμέλιας japonica.

«Γυάλινο κόλπο»

Camellia Japonica x Black Magic
Το «Black Magic» έχει όμορφα σκούρα κόκκινα πέταλα.
Επιστημονικό όνομα: Ιαπωνία x ‘Black Magic’
 • Περίοδος ανθοφορίας: μέσα έως τέλη χειμώνα
 • Αρχικό μέγεθος: 10-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: εστιακό σημείο, φράκτης, θεμέλιο

Η «μαύρη μαγεία» έχει μια ασυνήθιστη δομή πέταλου και φύλλων. Τα μεγάλα ημι-διπλά πέταλα είναι γυαλιστερά, σκούρο κόκκινο χρώμα με μαύρες φλέβες και οδοντωτές άκρες. Αυτά τα ελκυστικά λουλούδια συνδυάζονται καλά με λαμπερά πράσινα. Μπορείτε εύκολα να δείτε πώς ένα σαγηνευτικό φύλλο όπως το πουρνάρι παίρνει το μυστηριώδες παρατσούκλι του.

Το λουλούδι «Black Magic» διακρίνεται για τη γυαλιστερή του εμφάνιση. Μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με ψεύτικα λουλούδια υψηλής ποιότητας. Τα λουλούδια ανοίγουν πλήρως για να αποκαλύψουν λαμπερούς κίτρινους στήμονες. Ξεχωρίστε ανάμεσα στα γύρω ματζέντα. Η μαύρη μαγεία είναι απολύτως συναρπαστική.

Πίστωση εικόνας: Megan Hansen μέσω Flickr (επιτρέπονται οι εικόνες)

“Satsuma Kurenai”

Ιαπωνία x 'Satsumakurenai'
Το «Satsuma Kurenai» παράγει όμορφα κόκκινα λουλούδια που σχηματίζουν ροδοπέταλα.
Επιστημονικό όνομα: Ιαπωνία x ‘Satsumakurenai’
 • Χρόνος ανθοφορίας: χειμώνας – άνοιξη
 • Αρχικό μέγεθος: 6-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: φράχτη, έμφαση, βάση

Γ. Η «Satsuma Kurenai», μία από τις μικρότερες ποικιλίες, η «Satsuma Kurenai» ανθίζει χειμώνα και άνοιξη με μικρά, καλά τοποθετημένα λουλούδια σε σχήμα ροδοπέταλου. Αναπτύσσεται όρθια και τα άνθη έχουν κίτρινους στήμονες στο κέντρο. κάνοντάς το πραγματικά ένα χειμωνιάτικο τριαντάφυλλο.

Αυτή η ποικιλία προτιμά το πρωινό φως και το φιλτραρισμένο απογευματινό φως. Ταιριάζουν καλά σε δοχεία. Αλλά είναι καλύτερο να τα φέρετε σε εσωτερικούς χώρους εάν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι κάτω από 20°F, καθώς οι καμέλιες δοχείων είναι ευαίσθητες σε σήψη των ριζών όταν εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

“Kifukurin Benikarako”

Ιαπωνικά x 'Kifukurin Benicarago'
Αυτή η μοναδική καμέλια παράγει έντονα κόκκινα λουλούδια με πυκνά τοποθετημένα κεντρικά πέταλα.
Επιστημονικό όνομα: Ιαπωνικά x ‘Kifukurin Benicarago’
 • Χρόνος ανθοφορίας: Χειμώνας
 • Μέγεθος δέντρου: 8′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: Σημείο εστίασης, φράχτης, κομμένο λουλούδι

Το «Kifukurin Benicarago» είναι μια συμπαγής, μεσαίου μεγέθους καμέλια στο τμήμα λουλουδιών. Η ποικιλία των καμέλιων είναι μοναδική και δυσεύρετη.

με ασυνήθιστα σχέδια από πέταλα ανεμώνης και διαφοροποιημένα φύλλα Το Kiku είναι λοιπόν ένα λουλούδι που ξεχωρίζει ανάμεσα στις καμέλιες. Τα έντονα κόκκινα λουλούδια έχουν ένα σφιχτό, τακτοποιημένο σύμπλεγμα από πέταλα τοποθετημένα σφιχτά στο κέντρο. Περιβάλλεται από ένα μεγάλο εξωτερικό στρώμα σε σχήμα πετάλου.

“Kiku-doji”

Ιαπωνία x 'Kikutoji'
Το «Kiku-doji» παράγει φωτεινά κόκκινα και λευκά διπλά άνθη.
Επιστημονικό όνομα: Ιαπωνία x ‘Kikutoji’
 • Χρόνος ανθοφορίας: φθινόπωρο
 • Αρχικό μέγεθος: 12-18′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: διακόσμηση, εστιακό σημείο

Προέρχεται από τη Γιοκοχάμα Ιαπωνία Η ποικιλία εισήχθη το 1895 αλλά δεν κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 1970, μια μακρά αναμονή για τα περισσότερα φυτά. Αξίζει όμως την υπομονή. Το χρώμα αυτής της καμέλιας μας συνεπαίρνει με τα μικροσκοπικά λουλούδια της.

Τα λουλούδια του Kiku είναι ένα μείγμα από πιτσιλιές κόκκινου και λευκού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χρωμάτων τους. Το όνομά του σημαίνει «χρυσάνθεμο του χειμερινού ηλιοστασίου» στα αγγλικά. Η εμφάνιση αυτού του λουλουδιού θυμίζει αστρική μέντα. Και κάθε σταγόνα είναι γλυκιά

“Royal Velvet”

    Ιαπωνία x
Η «Royal Velvet» παράγει μεγάλα, βελούδινα κόκκινα άνθη.
Επιστημονικό όνομα: Ιαπωνία x “Royal Velvet”
 • Χρόνος ανθοφορίας: χειμώνας – άνοιξη
 • Αρχικό μέγεθος: 10-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-9
 • Χρήση: Φράτσι, θεμέλιο, κομμένο λουλούδι

Το ‘Royal Velvet’ πήρε το όνομά του από τα μεγάλα, βαθυκόκκινα και βελούδινα πέταλα του μοναδικού λουλουδιού. Αυτά τα λουλούδια διαθέτουν διπλά πέταλα που ανοίγουν πλήρως για να αποκαλύψουν πολυάριθμες συστάδες φωτεινών κίτρινων στήμονων.

Αυτή η ποικιλία είναι γόνιμη με μεγάλα και εντυπωσιακά άνθη. Το «Royal Velvet» έχει πέταλα ιδανικά για να φορεθεί με την πολυτέλεια του πολυτελούς βελούδου μιας βασίλισσας.

Καθηγητής Charles S. Sergeant

Ιαπωνία x Καθηγητής Charles S. Master Sergeant
Αυτή η καταπληκτική καμέλια έχει όμορφα κόκκινα λουλούδια με πυκνά πέταλα παιώνιας.
Επιστημονική ονομασία: Japonica x Καθηγητής Charles S. Master Sergeant
 • Χρόνος ανθοφορίας: τέλος χειμώνα
 • Αρχικό μέγεθος: 10-12′
 • Φυτικές Ζώνες: 7-8
 • Χρήση: φράχτη, θεμέλιο, σημείο εστίασης

Πήρε το όνομά του από τον διευθυντή του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Arnold Arboretum, αυτή είναι μια άλλη όμορφη κόκκινη καμέλια με πολύ σφιχτά πέταλα παιώνιας. Αυτά τα χοντρά, χοντρά πέταλα έχουν χρώμα από ροζ ροζ έως βαθύ κόκκινο. Ένα λουλούδι έχει 230 πέταλα!

Ο καθηγητής είναι μοναδικός. Είναι μια πραγματικά μοναδική δημιουργία περιοδικού. Θα έλεγα ότι κρατάμε το καλύτερο. αλλά με τόσα καταπληκτικά μοντέλα Είναι αδύνατο να επιλέξετε ένα αγαπημένο μοντέλο.

τελικές σκέψεις

Οι καμέλιες είναι φυτά συμπληρωμάτων χαμηλής συντήρησης. Προσφέρει μοναδικά χρώματα από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Φυτέψτε αυτές τις ποικιλίες σε μερική σκιά. Παρέχετε ελαφρώς όξινο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τότε θα είναι ευτυχισμένοι και υγιείς. Ανθίζει πολλά χρόνια.

Οι κόκκινες καμέλιες έχουν όμορφο σχήμα.Μέγεθος και σχήμα πετάλων. Τα λουλούδια κυμαίνονται από εντυπωσιακά βυσσινί έως ζωηρά κόκκινα και λευκά. Αν ψάχνετε για ένα γιορτινό και χαρούμενο χειμωνιάτικο ανθοφόρο φυτό με εντυπωσιακή ανθοφορία. Μην ψάχνετε άλλο. Οι Camellias δεν θα απογοητεύσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *