11 λαχανικά που μπορείτε ακόμα να φυτέψετε τον Ιούλιο

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

11 λαχανικά που μπορείτε ακόμα να φυτέψετε τον Ιούλιο

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η άνοιξη είναι η μόνη εποχή για να φυτέψετε έναν κήπο.Ωστόσο, τα μέσα του καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε μια ποικιλία λαχανικών.

στις περισσότερες καιρικές συνθήκες Ο Ιούλιος είναι όταν τα κοινά καλοκαιρινά λαχανικά όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κολοκυθάκια βρίσκονται στο απόγειό τους. Αν και μπορεί να είναι πολύ αργά για να φυτέψετε αυτές τις μακροχρόνιες καλλιέργειες στο έδαφος. Αλλά ο Ιούλιος είναι η τέλεια εποχή. Φυτεύονται για συγκομιδή το φθινόπωρο ή το χειμώνα..

Μπορείτε να σπείρετε γρήγορα καλλιέργειες αργά το καλοκαίρι. Διαφοροποιήστε τον φθινοπωρινό σας κήπο Ή ετοιμάστε έναν αποθηκευτικό χώρο για φρέσκα λαχανικά όλο το χειμώνα. Ανάλογα με την περιοχή φύτευσης Είτε είστε αρχάριος κηπουρός είτε έμπειρη νοικοκυρά. Δεν θέλετε να χάσετε αυτή την ευκαιρία να πάρετε περισσότερο φαγητό από το έδαφος! Όταν έρθει η σύντομη και κρύα μέρα Θα χαρείτε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων.

Αυτό 11 καλύτερα λαχανικά φιλικά προς τους αρχάριους για να φυτέψετε τον Ιούλιο Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε διαδοχικά για να αυξήσετε τα νόστιμα προϊόντα σας σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή.

Είναι πολύ αργά για να φυτέψετε λαχανικά τον Ιούλιο;

Ο Ιούλιος είναι μια εξαιρετική εποχή για να σπείρετε τον λαχανόκηπό σας. Αν θέλετε να τρυγήσετε το φθινόπωρο

Αν δεν έχετε φυτέψει τον κήπο σας την άνοιξη. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Ο Ιούλιος δεν είναι πολύ αργά για να φυτέψετε λαχανικά· στην πραγματικότητα, είναι μια καλή περίοδος για να προετοιμαστείτε για την πτώση της γονιμότητας. ανάλογα με τη ζώνη σαςΥπάρχουν πολλά λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε στα μέσα του καλοκαιριού:

Το καλοκαίρι ξεκινάει τον Ιούλιο. Ελπίζω να έχετε ήδη ντομάτες και σκουός στο χώμα. Αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ποικιλία από καλλιέργειες με ζεστό καιρό, όπως πράσινα φασόλια και καλοκαιρινά μαρούλια.

Ο Ιούλιος είναι μια καλή στιγμή για να μαζέψετε κειμήλια bracica και ριζικές καλλιέργειες στο έδαφος. Μπορείτε να γλιστρήσετε σε χόρτα και βότανα που είναι ανθεκτικά στους κεραυνούς.

σε τροπικές ζώνες με ελάχιστο ή καθόλου παγετό Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν νέο κύκλο καλλιεργειών με ζεστό καιρό, όπως ντομάτες, πεπόνια και γλυκοπατάτες για συγκομιδή όλο το χρόνο.

Τι να φυτέψω τον Ιούλιο;

οι κηπουροί καλλιεργούν μαρούλια
για σπορά τον Ιούλιο Επιλέξτε φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα, όπως σπανάκι baby, ραπανάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλι κ.λπ.

Ο κήπος του Ιουλίου είναι ανοιχτός, ώστε να μπορείτε να καλλιεργήσετε όσα περισσότερα λαχανικά μπορείτε. Συγκομιδή στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη συγκομιδή για σαλάτες και ψητά αργά το καλοκαίρι. Επιλέξτε καλλιέργειες που ωριμάζουν γρήγορα, όπως ραπανάκια, γογγύλια, baby σπανάκι και μαρούλι ή φρέσκα κρεμμυδάκια. Φροντίστε να επιλέξετε ποικιλίες ανθεκτικές στους κεραυνούς που δεν θα φυτρώσουν τόσο γρήγορα κατά τη διάρκεια της ζέστης!

Εάν θέλετε να προετοιμάσετε τη συγκομιδή το φθινόπωρο Χρησιμοποιήστε μια ηλιόλουστη ημέρα Ιουλίου για να δημιουργήσετε φθινοπωρινές σειρές από πράσινα φασόλια, παντζάρια, καρότα, παστινάκια, κρεμμύδια, λάχανο, λάχανο ή σέλινο.

Τι είναι η διαδοχή;

λαχανικά κήπου
Χρησιμοποιήστε τεχνικές συνεχούς φύτευσης για μέγιστη απόδοση.

Η κληρονομική φύτευση είναι ένας στρατηγικός τρόπος διατήρησης της βλάστησης. για μεγαλύτερη περίοδο συγκομιδήςΑυτός είναι ένας πολύ υποτιμημένος τρόπος. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους (και συχνά παραβλέπονται) τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιονδήποτε χώρο κήπου.

μερικές φορές ονομάζεται “Double-crop” ή “triple-crop.” Αυτή η τεχνική είναι ένας τρόπος για τους μανιώδεις καλλιεργητές λαχανικών να απολαμβάνουν νόστιμα καρότα ή σαλάτες όλο το χρόνο. Για να μην αναφέρουμε ότι παίρνουν περισσότερη τροφή από το ίδιο χώμα!

Αντί να φυτέψετε έναν γύρο μαρούλι ή καρότα σε μια εποχή, Αυτά τα φυτά μπορούν να σπαρθούν. κάθε 2-4 εβδομάδες για συνεχή παράδοση όταν απορρίπτεται μια σειρά Μια άλλη σειρά είναι έτοιμη για συγκομιδή.

για φυτά κειμήλια Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προγραμματίσετε λίγο μπροστά και να επιλέξετε τις καλύτερες ποικιλίες για κάθε στάδιο της σεζόν.

Για παράδειγμα, οι κατάλογοι σπόρων διακρίνουν τα ανοιξιάτικα καρότα, τα καλοκαιρινά καρότα και τα καρότα του φθινοπώρου. Αυτές οι ρίζες μπορεί να χρειαστούν 70 έως 90 ημέρες για να ωριμάσουν. Αυτό σημαίνει ότι τα «καλοκαιρινά» καρότα σπέρνονται τεχνικά την άνοιξη και τα «φθινοπωρινά» καρότα τεχνικά το καλοκαίρι. Ισχύει για Μια ποικιλία από τα αγαπημένα σας φθινοπωρινά λαχανικά.: Μπορεί να φυτευτούν το καλοκαίρι!

Τα 11 καλύτερα λαχανικά για να φυτέψετε τον Ιούλιο

Είτε θέλετε να φυτέψετε άμεσους σπόρους είτε να καλλιεργήσετε σπορόφυτα που αγοράζονται από το κατάστημα. Πολλές επιλογές κηπουρική τον Ιούλιο στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο Ενώ σε ορισμένους κηπουρούς αρέσει να κοιτάζουν πίσω τις ντομάτες και τα πεπόνια το καλοκαίρι. Αλλά οι μανιώδεις κηπουροί χρησιμοποιούν τον Ιούλιο για να φυτέψουν περισσότερο χώμα.

παντζάρι

παντζάρι
στη φθινοπωρινή συγκομιδή γογγύλων Θα πρέπει να τα φυτέψετε τον Ιούλιο.

Για μια άφθονη συγκομιδή ριζών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Σπείρετε παντζάρια τον Ιούλιο. Ένας συνδυασμός «Siogeia» (παντζάρι με ρίγες καραμέλας), χρυσό παντζάρι και κλασικό κόκκινο δημιουργεί μια υπέροχη ψητή ρίζα. Οι περισσότερες από αυτές τις ποικιλίες χρειάζονται 50 έως 55 ημέρες για να ωριμάσουν. Για την ταχύτερη ανταμοιβή, επιλέξτε μια ποικιλία Baby Beet που είναι έτοιμη για χρήση σε 40 ημέρες.

Στις ζώνες 7 και 8, πολλά από αυτά τα τεύτλα μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος. Στις ζώνες 5 και πιο κρύες, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να βάλετε τα παντζάρια στο έδαφος για δεύτερη φορά. Με αυτόν τον τρόπο, είναι έτοιμα για συγκομιδή και αποθήκευση πριν από την έναρξη του παγετού. τον Οκτώβριο

καρότο

καρότο
Ο Ιούλιος έως τον Σεπτέμβριο είναι ιδανικός για ομοιόμορφη βλάστηση και γρήγορη ριζοβολία των καρότων.

Εάν είστε εθισμένοι στα γλυκά φρέσκα καρότα από τον κήπο Σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε τις ρίζες που συλλέγονται το καλοκαίρι και συγκομίζονται το φθινόπωρο.

Τα καρότα όπως το «Bolero» ή το «Napoli» πρέπει να σπαρθούν τον Ιούλιο για συγκομιδή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αυτό θα τους προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για συνεπή βλάστηση και γρήγορη εγκατάσταση. Καθώς οι νύχτες του φθινοπώρου αρχίζουν να δροσίζονται, η εποχή είναι τόσο νόστιμα γλυκιά όσο δεν πάει.

αρχές Ιουλίου και τέλη Ιουλίου Μπορείτε να μαζέψετε καρότα στο έδαφος δύο φορές! Η συνεχής καλλιέργεια είναι απαραίτητη για κάθε αληθινό λάτρη του καρότου.

λάχανο

λάχανο
Ο Ιούλιος είναι μια καλή εποχή για να φυτέψετε λάχανο φθινοπώρου.

Το φθινοπωρινό λάχανο τουρσί, kimchi και άλλα έργα ζύμωσης ξεκινούν με το λάχανο που φυτεύεται τον Ιούλιο. Αυτή η ζεστή, ηλιόλουστη περίοδος είναι ιδανική για τη φύτευση λάχανων για τη συγκομιδή του φθινοπώρου, όπως «Αποθήκευση Νο.4», «Ruby Perfection» ή «Typhoon».Στις ζώνες 5 έως 8, αυτά τα λάχανα συχνά μεγαλώνουν στον κήπο.

Πολλές ποικιλίες χρειάζονται 80 έως 100 ημέρες για να ωριμάσουν, οπότε αν τις φυτέψετε τον Ιούλιο Θα έχετε τραγανά κεφάλια γλυκού λάχανου τον Οκτώβριο. για γρήγορη συγκομιδή στις αρχές Σεπτεμβρίου Επιλέξτε ποικιλίες λάχανου Νάπα όπως «Pilco» ή «Rubicon».

φασολάκια

φασολάκια φυτεμένα στον κήπο
Τα περισσότερα πράσινα φασόλια θα ωριμάσουν σε 50 ημέρες, οπότε αν φυτέψετε τον Ιούλιο Θα απολαύσετε αυτή τη γεύση το φθινόπωρο.

Τα πράσινα μπιζέλια είναι μια πολύ εύκολη καλοκαιρινή και φθινοπωρινή λιχουδιά στην καλλιέργεια. Στο τέλος των 50 ημερών, μπορείτε να σπείρετε πράσινα φασόλια τον Ιούλιο και να φάτε φασολάδα σαλάτα ή σούπα τον Σεπτέμβριο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε μια ειδική στάση για τα γιορτινά γεύματα! Το «The Giver» και το «Jade» είναι εξαιρετικές καλοκαιρινές ποικιλίες που θα συνεχίσουν να παράγουν μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

λάχανο

λάχανο
Το λάχανο μπορεί να φυτευτεί τον Ιούλιο, ώστε μέχρι το φθινόπωρο να μπορείτε να συλλέξετε χρήσιμα φύλλα που θα αντέξουν πλήρως τον πρώτο παγετό.

Ενώ μπορεί να σκεφτείτε το λάχανο ως φυτό για κρύο καιρό, δεν είναι. (Συνήθως συμβαίνει!) Η καλύτερη φθινοπωρινή συγκομιδή του λάχανου ξεκινά με σπόρους το καλοκαίρι. Το μωρό λάχανο που μόλις έχει σπαρθεί ή μεταφυτευθεί δεν κινδυνεύει να βιδωθεί σε ζεστό καιρό.

Επιπλέον, ο ζεστός και ηλιόλουστος καιρός θα έχει χρόνο να χτίσει. Αυτό επιτρέπει επιπλέον ευελιξία όταν κάνει κρύο.

στη ζώνη 6 και πιο ψυχρές περιοχές Ξεκινήστε τα σπορόφυτα του λάχανου «Black Magic», «Red Russian» ή «Starber» τον Μάιο ή τον Ιούνιο. και μεταφυτεύονται στον κήπο τον Ιούλιο. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ώριμα φυτά που μπορούν να αντέξουν τους παγετούς του φθινοπώρου, σε εύκρατες περιοχές, περιμένετε μέχρι τον Αύγουστο πριν φυτέψετε λάχανο φθινοπώρου.

μαρούλι

μαρούλι
Το σπανάκι αναπτύσσεται καλά στη μερική σκιά και προτιμά το υγρό έδαφος.

αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση Το σπανάκι μπορεί να φυτευτεί το καλοκαίρι. Εάν επιλέξετε στρατηγικά ποικιλίες και τοποθεσίες κήπου, Οι ανθεκτικές στους κεραυνούς ποικιλίες όπως οι «Salanova», «Sparks» και «Green Star» είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στη θερμότητα. Τα φυτά τομάτας είναι καλύτερα στη μερική σκιά.

Μπορείτε να σπείρετε το λάχανο κάτω από μια πέργκολα ή να το εναλλάξετε με αγγούρια. αρκεί να υπάρχει σταθερή υγρασία Το σπανάκι που φυτεύεται τον Ιούλιο θα είναι τραγανό και φυλλώδες για σαλάτες και σάντουιτς τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Βουκέντρο

Βουκέντρο
Ο μαϊντανός που φυτεύτηκε τον Ιούλιο είναι έτοιμος για συγκομιδή τον Οκτώβριο.

Οι παστινάδες, με τις ζαχαρωμένες, κρεμώδεις ρίζες τους, είναι τα υποτιμημένα φθινοπωρινά ξαδέρφια των καρότων. Η χαρακτηριστική, ελαφρώς ξηρή γεύση τους είναι απίστευτη σε φθινοπωρινά πιάτα όπως ψητά, παστινάκια, «τηγανητές πατάτες» ή πουρέ πατάτας. Ωστόσο, αυτές οι μακριές ρίζες απαιτούν υπομονή. Η φύτευση τον Ιούλιο διασφαλίζει ότι είναι γλυκά και έτοιμα για συγκομιδή τον Οκτώβριο.Οι ποικιλίες «Albion» και «Warrior» χρειάζονται 100 έως 120 ημέρες για να ωριμάσουν.

Στη ζώνη 6 και κρύο, αφήστε τα παστινάκια σας να αντέξουν έναν ελαφρύ παγετό. Το κρύο ενθαρρύνει τις ρίζες να συσσωρεύουν περισσότερα ζαχαρούχα γλυκά. Αλλά φροντίστε να τα μαδήσετε πριν παγώσει το έδαφος. Στις ζώνες 7 έως 9, αυτές οι ανθεκτικές ρίζες θα επιβιώσουν τον χειμώνα στον κήπο.

ραπανάκι

ραπανάκι
Το ραπανάκι είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λαχανικό που αναπτύσσεται σε αμυδρά σκιασμένες περιοχές.

Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο εύκολα λαχανικά στον πλανήτη. Ακόμη και ο πιο ανυπόμονος κηπουρός θα εκπλαγεί από την ταχεία ανάπτυξή του. Μπορείτε να σπείρετε 6-10 σειρές όλη την εποχή για να έχετε συνεχή παροχή. ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας σας

Επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στη θερμότητα όπως «Zora», «Pink Beauty» και μαζέψτε τις σε διάμετρο 2 ίντσες, ακριβώς όπως το σπανάκι. Τα ραπανάκια αναπτύσσονται καλύτερα σε μερική σκιά κάτω από ντομάτες ή πέργκολα. για άλλο ένα στρώμα προστασίας Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό πέπλο για να κρατήσετε τους ψύλλους κάνθαρους μακριά από τις αναδυόμενες ρίζες.

Ο Ιούλιος είναι μια καλή περίοδος για να σπείρετε μεγάλα ραπανάκια που συγκομίζονται το φθινόπωρο, όπως ραπανάκια και πεπόνι.

πράσινη σαλάτα

πράσινη σαλάτα
Το μαρούλι αρέσει να μεγαλώνει σε σκιερές περιοχές του κήπου. Και θα πρέπει να μπορείτε να το απολαύσετε μέσα σε 20-30 ημέρες.

Σε ωριμότητα 20-30 ημερών, τα χόρτα είναι βασικό στοιχείο στους καλοκαιρινούς κήπους. Αν δεν σας αρέσουν τα γογγύλια Φυτέψτε λαχανικά όπως ρόκα, baby kale, χόρτα ραπανάκι, mizuna, μουστάρδα, τατσόι ή οποιονδήποτε συνδυασμό mesclun.

γιατί φυτεύεται κοντά στη συγκομιδή όταν τα φύλλα είναι νεαρά Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κλείδωμα σε ζεστό καιρό. Σπείρετε μια σειρά ή μια σειρά από baby μαρούλι σε μια μερικώς σκιασμένη περιοχή του κήπου. Ξεκινήστε οποιαδήποτε στιγμή τον Ιούλιο Μείνετε ενυδατωμένοι και απολαύστε αυτή τη μοναδική σαλάτα στις αρχές Αυγούστου. Πολλά από αυτά τα φυτά λειτουργούν καλά για «μειωμένη» συγκομιδή μετά την πρώιμη ανάπτυξη. Μετά το ξύσιμο του πρώτου κύκλου των φύλλων Φροντίστε να αφήσετε 1-2 ίντσες ρίζες και μίσχους ανέπαφα.

φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικό ή σε σαλάτες.

Τα πράσινα κρεμμύδια αποτελούν βασικό προϊόν το φθινόπωρο και μεγαλώνουν σαν ζιζάνια στη ζέστη του Ιουλίου.Ποικιλίες καλλιέργειας όπως το «nabe-chan» ή το «parade» κάνουν τον εξωραϊσμό του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αναπτύσσονται καλά σε μικτές φυτεύσεις για σκιά. Αν θέλετε να τα μεγαλώσετε επαγγελματικά Τα σπείρετε σε ομάδες των 3-4 σπόρων ανά 6 ίντσες.Αυτό θα σας επιτρέψει να συλλέξετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα από αυτούς στο κόψιμο.

μαρούλι

μαρούλι
Το γογγύλι «Hakure» είναι μια εξαιρετική ποικιλία για φυτά Ιουλίου.

Τα παντζάρια δεν είναι η μόνη περίεργη ρίζα με μοβ γεύση στο στιφάδο της γιαγιάς. Τα καλύτερα γογγύλια για φύτευση τον Ιούλιο είναι Οι γλυκές και φρέσκες ποικιλίες «σαλάτας ραπανάκι» «Hakure» ή «Tokyo» είναι ιαπωνικές ποικιλίες ραπανιού, μια σύγχρονη ξαδέρφη του παλιού σχολείου ραπανιού. Είναι τόσο τραγανά, τραγανά και ζουμερά που θα θέλετε να τα τρώτε όλο το καλοκαίρι.

Μου αρέσει να τα φυτεύω κάθε 3 εβδομάδες όλο το καλοκαίρι. Συμπεριλαμβανομένων των ηλιόλουστων ημερών του Ιουλίου. Συγκομίστηκαν από μικρά και μικρά. Χρειάζονται περίπου 40 μέρες από το σπόρο μέχρι το σνακ! σπείρε τα σαν ραπανάκια Προτιμούν τη σκιά και τις λεπτές σειρές ή δίχτυα εντόμων για να κρατήσουν έξω τα σκαθάρια.

τελικές σκέψεις

Μην περιορίζετε τον ενθουσιασμό σας για την κηπουρική στον πρώτο μήνα της άνοιξης. Επωφεληθείτε από τις μεγάλες, ηλιόλουστες μέρες του Ιουλίου φυτεύοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά το φθινόπωρο.

Ενώ πολλοί κηπουροί κυριεύονται στην ιδέα ότι «Ενότητα» των αγαπημένων τους λαχανικών, μπορείτε να το κάνετε. Χρησιμοποιήστε συνεχή φύτευση για να αυξήσετε την απόδοση σας.Αυτό σας δίνει συνεχή πρόσβαση στα αγαπημένα σας προϊόντα. Φροντίστε να δώσετε στο νεοσύστατο φυτό σας άφθονο νερό σε ιδιαίτερα ζεστό ή ξηρό καιρό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *