Χαβάης Pothos εναντίον Golden Pothos: Ποια είναι η διαφορά;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Χαβάης Πόθος εναντίον Γκόλντεν Πόθος

Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες ποικιλίες potho που είναι δύσκολο να τις κρατήσεις. από λευκό σημείο σε χρυσό σημείο Υπάρχουν επιλογές για κάθε είδους λάτρεις της διακόσμησης. Αλλά όταν συγκρίνετε τις διαφορετικές ποικιλίες που είναι διαθέσιμες για καλλιέργεια ως φυτά σε γλάστρες ούτως ή άλλως. Η επιλογή μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη!

ο Pho ThongΟι πιο κοινές ποικιλίες Pothos είναι σχεδόν πανομοιότυπες με άλλες ενδιαφέρουσες ποικιλίες – Χαβάης ΠοτόςΥπάρχουν λίγα για να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο. Με μικρές μόνο διαφορές στην εμφάνιση, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ποια είναι ποια.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο φυτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε λίγο περισσότερο υπόβαθρο για το καθένα πριν καλωσορίσετε ένα στο σπίτι σας. Ή μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνω συνήθως, να φυτέψετε το καθένα στην ίδια γλάστρα! Ας ρίξουμε μια εις βάθος ματιά σε αυτά τα δύο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου!

Σύγκριση Χαβάης Πόθος και Χρυσού Πόθου


Προδιαγραφές

Χαβάης Ποτός

Pho Thong

Προδιαγραφές

Χαβάης Ποτός

Epipremnum aureum «Χαβάη»

Κεντρική και Νότια Αμερική

πράσινο με κρεμ κίτρινες κηλίδες

Pho Thong

Κεντρική και Νότια Αμερική

Επισκόπηση του φυτού

Πριν μπούμε σε όλες τις λεπτομέρειες και συγκρίνουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε φυτού. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε λίγα πράγματα για το είδος τους και το πώς συνδυάζονται. Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε λίγα για τις περιοχές τους και ποιες περιοχές είναι πιο σπάνιες.

Ταξονομία

πράσινο φύλλο τοίχο
Αυτά τα δύο φυτά μοιάζουν πολύ καθώς ανήκουν στο ίδιο γένος.

Όλα τα φυτά Pothos ανήκουν στο γένος Epipremnum OriumΤο κύριο κοινό τους όνομα προέρχεται από το αρχικό γένος στο οποίο ταξινομήθηκαν όταν ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά.

αλλά συνήθως αναφέρεται ως αναρριχητικό φυτό του διαβόλου Το δέντρο του χρήματος πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και οικονομική ευημερία σε ορισμένες περιοχές. και έχει την ικανότητα να εξαπλώνεται και να καταλαμβάνει εδάφη

Pho Thong Κοινή ονομασία του κύριου είδους. Ονομάστηκε Golden Pothos από συγκεκριμένο παρατσούκλι. χρυσός Αναφέρεται στις χρυσαφένιες κηλίδες στα φύλλα.Οι χρυσαφένιες πόθος είναι κοινές σε όλο τον κόσμο και είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους.

Χαβάης Ποτός είναι το ίδιο είδος Δηλαδή, αυτά τα δύο φυτά συνδέονται στενά. Είναι μόνο το παραμικρό χαρακτηριστικό που τους ξεχωρίζει.

έπεσαν και τα δύο φυτά Epiphrenum Κοινό γένος με άλλα τροπικά φυτά όπως π.χ epipremium pinnateΑυτό το γένος είναι μέρος της οικογένειας arum – αρακία – Περιλαμβάνει στενό συγγενή Φιλόδενδρο.

Φιλόδενδρο κισσός Τα φυτά Pothos συχνά συγχέονται λόγω της παρόμοιας δομής και εμφάνισής τους. Ωστόσο, και τα δύο φυτά έχουν συγκεκριμένα χρώματα που δεν εμφανίζονται σε κανένα. Φιλόδενδρο κισσός Οι φυλές διευκολύνουν τη διάκριση.

ιδιόκτητη περιοχή

Ένα μεγάλο δέντρο με διαβολικό κισσό να μεγαλώνει πάνω του.
Τα φυτά Pothos μπορούν να αυξηθούν σε περίπου 10 πόδια ύψος όταν αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον στις τροπικές περιοχές.

Όλα τα είδη του Πόθου είναι ιθαγενή του νησιού. Γαλλική ΠολυνησίαΖουν σε τροπικά δάση όπου το κλίμα είναι ζεστό και υγρό. Αυτό εξηγεί την αγάπη τους για τις συνθήκες εσωτερικού χώρου και την ικανότητά τους να αντέχουν τη θερμότητα περισσότερο από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Όλοι οι τύποι Πόθου κατηγοριοποιούνται. ασχολούμαι Σε ορισμένες περιοχές, ξεφεύγουν από τον βιότοπό τους και απελευθερώνονται σε νέες περιοχές. Το αμπέλι εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που εισέβαλε σε όλη την περιοχή. αποπνικτική αυτοφυή βλάστηση

Εάν φυτεύετε αυτά τα φυτά Είναι σημαντικό να τα διατηρείτε σε δοχεία και σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγετε την καταστροφή του γηγενούς τους οικοτόπου.

όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους και σε κατάλληλα κλίματα Δεν θα γνωρίζετε σχεδόν κανένα από αυτά τα φυτά. ψηλώνει πολύ σε εξωτερικούς χώρους – μεγαλώνει πάνω από 10 πόδια – και παράγει μεγάλα φύλλα με πλευρικές σχισμές.

Η ήδη μεγάλη γλάστρα της Χαβάης μεγαλώνει σε εξωτερικούς χώρους. με φύλλα όσο το ένα πόδι

Σπάνιος

κοντά σε κοινά φυτά εσωτερικού χώρου
Και τα δύο φυτά είναι σχετικά εύκολο να τα βρεις ανάλογα με το πού κοιτάς.

Golden Poto Original Poto όχι σπάνιο φυτόΕίναι πολύ κοινά και συχνά αγοράζονται ως τα τέλεια φυτά εκκίνησης για τον νέο κηπουρό εσωτερικού χώρου.

Μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας φυτώριο ή κατάστημα με είδη κήπου. Είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά μέσω Διαδικτύου. συνήθως σε κρεμαστές γλάστρες αλλά συνήθως χτίζεται πάνω σε βρύους στύλους

Τα χαβανέζικα pothos μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθούν. Αλλά είναι. Δεν είναι απίστευτα σπάνιο.Θα δυσκολευτείτε να βρείτε το σωστό όνομα.

και τα δύο φυτά Απίστευτα παρόμοια στα αρχικά στάδια ανάπτυξης Αν τα φύλλα έχουν το ίδιο μέγεθος Το Golden pothos μπορεί να ονομαστεί χαβανέζικο pothos σε φυτώρια και αντίστροφα.

Επομένως, είναι σημαντικό να αγοράσετε από έναν αξιόπιστο πωλητή για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα φυτά που θέλετε.

σχήμα

Όταν συγκρίνουμε την εμφάνιση αυτών των δύο δέντρων Το χρώμα ξεχωρίζει πάντα πρώτο. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά στο σχήμα των φύλλων. Ελαφρώς διαφορετικά μεγέθη Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο βαθιά ματιά σε όλους αυτούς τους παράγοντες.

σχήμα φύλλου

φυτό σε σχήμα καρδιάς
Και τα δύο δέντρα έχουν φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Αλλά τα χρυσά φύλλα potor είναι ελαφρώς πιο αιχμηρά.

Τα περισσότερα δέντρα του Ποτού έχουν φύλλα ταξινομημένα ως τύπου Α. σχήμα καρδιάςΈχει στρογγυλή βάση και μυτερή μύτη. Τα φύλλα είναι ελαφρώς τραβηγμένα εκεί που ο μίσχος συναντά το φύλλο. σχηματίζουν ένα λεπτό σχήμα καρδιάς Αυτό το μοτίβο είναι πιο έντονο σε ορισμένα είδη.

Και τα δύο φυτά είναι πολύ παρόμοιο σχήμα φύλλουΤα φύλλα του χαβανέζικου potos είναι ελαφρώς στρογγυλεμένα στην άκρη από τα χρυσά potos. Αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από δέντρο σε δέντρο.

στο τέλος κοιτάξτε μόνο το σχήμα Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο φυτά.

χρώμα φύλλου

διάφορα φυτά
Και τα δύο φυτά μοιάζουν πολύ στο χρώμα.

περιέχει χρυσαφί ποτό χρυσό σημείο αντίθεσης του έδωσε το όνομά του. Το σχήμα ποικίλλει από φύλλο σε φύλλο. Μερικά φύλλα έχουν πράσινες και χρυσές κηλίδες. ενώ άλλα φύλλα λάμπουν με σχεδόν κίτρινους τόνους.

Το Potho Hawaii είναι παρόμοιο σε σχήμα και χρώμα. Με την πρώτη ματιά μοιάζουν με το ίδιο φυτό. Θα παρατηρήσετε ότι το πότο της Χαβάης έχει διαφορετική μορφή: Απαλό κίτρινο, σχεδόν κρεμ. και μπορεί να είναι λευκό.

με υψηλότερα επίπεδα φωτισμού Το Potohawaii θα γίνει πιο σκούρο χρυσοκίτρινο. Αλλά η αντίθεση τείνει να είναι ελαφρύτερη και λιγότερο έντονη από το χρυσό πόθο.

μέγεθος φυτού

δύο παρόμοια φυτά
Το πόθο της Χαβάης είναι συνήθως το μεγαλύτερο από τα δύο.

Κατά προσέγγιση εργοστασιακό μέγεθος Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσετε αυτά τα δύο φυτά.Και αυτό δεν είναι οριστικό σε όλες τις περιπτώσεις.

Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο φυτών Pothos. μέγεθος φύλλουΤα χρυσά πόθο είναι σχετικά μικρά σε σκιά. Και τα φύλλα potho της Χαβάης μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά στις ίδιες συνθήκες. Αυτό είναι συχνά μεγαλύτερο από το μέγεθος του χεριού σας εάν ο φωτισμός είναι σωστός.

Χαβάης Πόθος γενικά μεγάλο Συνολικά, αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα λόγω του μεγέθους του και των μεγάλων φύλλων του που καταναλώνουν πολύ ηλιακό φως. Αλλά αυτή η διαφορά στην ανάπτυξη είναι συχνά μικρή έως σχεδόν ασήμαντη.

Αντίθετα, εστιάστε στο μέγεθος των φύλλων του ώριμου φυτού. Τότε θα πρέπει να μπορείτε να διαχωρίσετε τα δύο δέντρα.

συντήρηση

λόγω ομοιοτήτων στις συνήθειες ανάπτυξης και στα χρώματα. φροντίδα για αυτά τα δέντρα όλα τα ίδιαΕίναι φιλικά προς τους αρχάριους και δεν χρειάζονται συντήρηση. Αυτό το καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές.

φως

Τα φυτά του διαβόλου αναπτύσσονται σε έντονο έμμεσο φως.
Το έντονο, έμμεσο φως είναι το καλύτερο για όλα τα φυτά Potos για να μιμούνται τις φυσικές συνθήκες ανάπτυξης.

Το Pothos μπορεί εύκολα να χειριστεί μια ποικιλία συνθηκών φωτισμού. Εμφανίζονται σε πολλά χαμηλή ανοχή φωτός Καταγράψτε τα φυτά στο σπίτι σας και τουλάχιστον ένα παράθυρο σε μια από τις γωνίες του σπιτιού σας που δεν δείχνει θόρυβο.

Αλλά αν θέλετε να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους Στοχεύστε σε έντονο έμμεσο φως.Αυτό αντανακλά τις συνθήκες ηλιακού φωτός που έχουν συνηθίσει στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως η αναρρίχηση σε δέντρα ή δάση από κοντά.

Τα Χαβανέζικα Potos, ειδικότερα, επωφελούνται από το έντονο, έμμεσο φως. προωθεί την ανάπτυξη των φύλλωνΑυτή η ποικιλία προτιμάται για το όμορφο φύλλωμά της. Επομένως, είναι σημαντικό να παρέχουμε αρκετό φως για να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.Σε χαμηλό φωτισμό, τα φύλλα μπορεί να μην ωριμάσουν και να μοιάζουν με χρυσαφί πόθο.

Η ποικιλία δεν αντέχει το άμεσο ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. ελαφρύ πρωινό φως του ήλιου Το άμεσο φως είναι συνήθως καλό και μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη τη σωστή εποχή. Ο έντονος απογευματινός ή απογευματινός ήλιος έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας μάστιγα των φύλλων και επηρεάζοντας την ανάπτυξη.

Σημειώστε ένα κενό μπροστά από ένα κενό. Τα παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό ή παράθυρα με νότιο προσανατολισμό έχουν λεπτές σίτες. Ελαχιστοποιήστε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.

νερό

κοινά φυτά που είναι υγρά
Είναι καλύτερο να αφήσετε τα 1-2 εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν πριν ποτίσετε το φυτό σας.

Ο Πόθος δεν διψούσε ιδιαίτερα. Το ανώτερο στρώμα του εδάφους πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν το πότισμα ξανά.Αντί να ποτίζετε σε τακτική βάση για να αποτρέψετε την υπερχείλιση και τη σήψη των ριζών Το χώμα πρέπει να δοκιμάζεται με ένα δάχτυλο ή ένα σουβλάκι πριν το πότισμα.

Επειδή η Potho Hawaii είναι μεγαλύτερη. Ως εκ τούτου, πρέπει να ποτίζεται πιο συχνά από ένα χρυσό πόθο, ωστόσο, αυτή η διαφορά είναι ελάχιστα αισθητή στα περισσότερα σπίτια. και είναι απίθανο να έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη Οι εξωτερικές συνθήκες όπως η θερμοκρασία και τα επίπεδα φωτός έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στο πότε τα φυτά χρειάζονται νερό.

πότε υποβρύχιοςΤα φύλλα μαραίνονται ή καμπυλώνουν προς τα μέσα, υποδηλώνοντας ότι χρειάζονται ένα ποτό. λόγω του πάχους του Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αρχίσουν να δείχνουν σημάδια τσακωμού. Εάν ποτίζετε συχνά αργά Επενδύστε σε έναν μετρητή υγρασίας που θα υποδεικνύει την κατάλληλη στιγμή για να ποτίσετε τα φυτά σας χωρίς να τα αφήσετε να στεγνώσουν πολύ.

γη

Τα μοσχεύματα κισσού του διαβόλου φυτρώνουν στο έδαφος.
Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι πολύ σημαντικό για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών ή άλλες μυκητιακές ασθένειες.

Τα φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σήψης των ριζών. καθώς κάθονται γύρω από το νερό σε ακίνητο περιβάλλον Είναι σημαντικό να φροντίζετε να αντλείτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το έδαφος. Ταυτόχρονα, διατηρεί την υγρασία της ρίζας και αποτρέπει τη σήψη των ριζών και τον τελικό θάνατο των φυτών.

Και τα δύο φυτά αναπτύσσονται καλά στραγγισμένο έδαφοςΤο δοχείο φύτευσης πρέπει να έχει επαρκείς οπές αποστράγγισης. Διαφορετικά, δεν θα επηρεαστεί πολύ από την ομοιομορφία του εδάφους.

αν ειδικό χώμα για οικιακή γλάστρα Στον τοπικό σας παιδικό σταθμό ή στο διαδίκτυο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας δύο μέρη χώμα γλάστρας με ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος κοκοφοίνικα καρύδας.

Ο περλίτης βελτιώνει την αποστράγγιση αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ των σωματιδίων του εδάφους.Το κοκοφοίνικα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας χωρίς να ξηραίνει υπερβολικά τις ρίζες. Εάν έχετε ήδη Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βρύα παντζαριού.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα φυτά Pothos αναπτύσσονται σε ζεστά υγρά κλίματα.
Ζεστά, υγρά κλίματα παρόμοια με τα τροπικά κλίματα είναι ιδανικά για την καλλιέργεια φυτών pothos.

από το ίδιο τροπικό δάσος Και τα δύο φυτά το χρειάζονται. Το ίδιο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας.

Όπως τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι και τα πόθο χρειάζονται θερμές εσωτερικές θερμοκρασίες. 65F και 85F μεγαλώσει το καλύτερο Διαχειρίζονται τη θερμότητα καλύτερα από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά δεν είναι ανθεκτικά στο κρύο. Μην αφήνετε τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους 50 F και κρατήστε τα φυτά μακριά από τα παράθυρα το χειμώνα για να αποτρέψετε την καταστροφή των κυττάρων.

Όταν πρόκειται για υγρασία όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο στο τροπικό δάσος Η σχετική υγρασία κυμαίνεται από 70% την ξηρή περίοδο έως 90% την περίοδο των βροχών.Περιττό να πούμε ότι αυτά τα φυτά εκτιμούν όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία στον αέρα.

Διατηρήστε το φυτό σε ένα υγρό δωμάτιο. τουλάχιστον 40% ή περισσότεροΤο 60% χρειάζεται για να βρει ένα χαρούμενο μέσο μεταξύ αυτού που νιώθουμε άνετα μέσα και αυτού που μας αρέσει έξω.

λίπασμα

Τα υγιή φύλλα του φυτού pothos από κοντά.
Τα φυτά Pothos εκτιμούν ένα ισορροπημένο λίπασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο Πόθος δεν είναι βαρύς τροφοδότης. Αλλά επωφεληθείτε από τη λίπανση την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν η αρχική γλάστρα είναι άχωτη για ένα ή δύο χρόνια.

μπορείς Ταΐστε και τις δύο ποικιλίες με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 4-6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου σταματά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης είναι ιδανικά για αυτά τα φυτά. Συχνά υπάρχει σε πλινθώματα που έχουν αποσυντεθεί με την πάροδο του χρόνου και είναι θαμμένα στο χώμα.

κοινό πρόβλημα

Τα φύλλα του διαβόλου έχουν καφέ κηλίδες και κίτρινα φύλλα.
Οι καφέ κηλίδες από τον ήλιο και τα κίτρινα φύλλα είναι δύο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φυτά potos.

λόγω της στενής σχέσης τους όσον αφορά την ανάπτυξη και τη συντήρηση Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα φυτά υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα. Παρακολουθήστε αυτά τα ζητήματα και βελτιστοποιήστε τη συντήρησή σας για να τα διορθώσετε:

  • Κίτρινη κάρτα: Ένα κοινό σύμπτωμα του υπερβολικού ποτίσματος είναι τα πράσινα μέρη των παλαιότερων φύλλων. Προσέξτε να μην συγχέετε το ασυνήθιστο κίτρινο με την κανονική παραλλαγή.
  • μαραίνω: Συνήθως είναι ένα σύμπτωμα της υποβρύχιας. Μπορεί όμως να προκληθεί και από πνιγμό. Αξιολογήστε το έδαφος και κάντε διορθώσεις όπως χρειάζεται.
  • Καφέ ή μαύρη νότα: Προκαλείται από υποβρύχια ή χαμηλή υγρασία. Ένας ενσωματωμένος μετρητής υγρασίας και θερμοκρασίας θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε καλύτερα ποιος είναι πιο πιθανός.
  • καφέ κηλίδες: Επιπτώσεις της έκθεσης στο άμεσο ηλιακό φως. Μετακινήστε το φυτό σε μια έμμεσα φωτισμένη περιοχή και κόψτε τα φύλλα που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.
  • τοποθεσία: Η προσβολή από έντομα μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστες κίτρινες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους. Η εφαρμογή ελαίου neem στην πληγείσα περιοχή θα ελέγξει τυχόν υπάρχοντα έντομα και θα αποτρέψει την εκκόλαψη των αυγών.

χρήση φυτών

Ο κισσός του διαβόλου χρησιμοποιείται συνήθως ως καλλωπιστικό φυτό.
Και τα δύο φυτά θεωρούνται κοινά φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα Golden Pothos είναι φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό σχέδιο, σε ράφια, γωνίες τραπεζιού ή περβάζια παραθύρων. το χρυσό τους σημείο Το τέλειο συμπλήρωμα για ηλιόλουστες μέρες. και φωτίστε το δωμάτιο

Λόγω του μεγάλου μεγέθους του Χαβάης Πόθος χρειάζομαι περισσότερο χώροΌταν προπονείστε γύρω από ένα πάσσαλο από βρύα σε ένα μεγάλο δοχείο Κάνουν υπέροχα όρθια φυτά για να γεμίσουν τις γωνίες. Τα μεγάλα φύλλα είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής αέρα και προσθέτουν μια τροπική αίσθηση σε κάθε χώρο.

τελικές σκέψεις

Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με τίποτα. Golden Pothos ή Χαβάης PothosΚαι τα δύο φυτά είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να σταθούν καλά ακόμα και με ελαφρά παραμέληση. Αυτό σημαίνει ότι η ποικιλία μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό φυτό για νέους ιδιοκτήτες γλάστρες. γιατί μοιάζουν πολύ εμφανίζοντας έτσι μόνο μικρές διαφορές στο μέγεθος των φύλλων. Αποτελεί εξαιρετικό σύντροφο ταξιδιού και εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή φυτών σε γλάστρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *