Υπέροχες 5 συμβουλές για έναν τέλειο κήπο με κάκτους

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Υπέροχες 5 συμβουλές για έναν τέλειο κήπο με κάκτους

Η καλλιέργεια του τέλειου κήπου με κάκτους είναι εύκολη και εφικτή. Δεν φαίνεται βαρετό σε σύγκριση με άλλα φυτά κήπου. γιατί απαιτεί λίγη γενική φροντίδα Χρειάζονται λίγα για να επιβιώσουν. Με ανάγκες που καλύπτονται εύκολα ακόμα και εκείνοι που βρίσκουν την κηπουρική βαρετή. Η δημιουργία ενός κήπου με κάκτους μπορεί να φαίνεται σαν παιδικό παιχνίδι. Αλλά δεν είναι μια εντελώς αλόγιστη προσπάθεια. Βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του κήπου των κάκτων των ονείρων σας

Ποιες είναι μερικές βασικές συμβουλές για τον τέλειο κήπο με κάκτους; Η είσοδος στην επιχείρηση κήπου με κάκτους χωρίς ιδέα θα σας κοστίσει χρήματα. Οι κάκτοι είναι πολύ διαφορετικοί από τα τυπικά φυτά σας. Έχουν διαφορετική βιολογία. Υπάρχουν απαιτήσεις για ανάπτυξη. και να ευδοκιμήσουν σε ένα οικοσύστημα που είναι σχεδόν άπιαστο Ο τρόπος προπόνησής τους δεν είναι σαν τα κανονικά μεσοφόφυτα. Μπορεί να δημιουργήσει τον τέλειο κήπο με κάκτους.

 • Επιλέγοντας τα σωστά είδη κάκτων για ανάπτυξη
 • Το κατάλληλο δοχείο για να μεγαλώσει σε μέγεθος
 • Σωστή τοποθέτηση του κάκτου και χρήση του σωστού τύπου εδάφους.

Σκοπεύετε να ξεκινήσετε έναν κήπο με κάκτους και αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε; Από την επιλογή των καλύτερων ειδών, δοχείων, χώματος και φύτευσης. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να το μεγαλώσετε καλά.

Επιλέξτε ανάμεσα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εξωραϊσμού κάκτων.

Όλα εξαρτώνται από την επιλογή των ειδών κάκτων που θα επιλέξετε να καλλιεργήσετε. Αυτή η απόφαση εξαρτάται από το πού θέλετε να φυτέψετε τα φυτά σας. Η καλλιέργεια κάκτων σε εξωτερικούς χώρους είναι εύκολη. Η καλλιέργεια κάκτων σε εσωτερικούς χώρους έχει μερικά επιπλέον βήματα. Εάν ζείτε σε μια ηλιόλουστη και ζεστή περιοχή Οι κάκτοι αναπτύσσονται φυσικά πιο εύκολα. Η κηπουρική στον κήπο είναι λιγότερο δύσκολη και απαιτεί λιγότερη προσπάθεια. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται φυσικά για εσάς. Τα φυτά δεν χρειάζονται πότισμα. Η μόνη δουλειά που έχετε να κάνετε είναι να ταΐζετε τον κάκτο σας με λίπασμα για κάκτους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η αλόη βέρα αναπτύσσεται καλά σε πλαγιές γιατί επιτρέπει καλύτερη αποστράγγιση. Το αίθριο πρέπει να έχει βαθιές τρύπες για να αντισταθμιστεί η έλλειψη κλίσης, ώστε το νερό να μπορεί να στραγγίζει από τις ρηχές ρίζες. μπορεί να μπει βαθιά στο έδαφος

Όταν καλλιεργείτε κάκτους σε εξωτερικούς χώρους Δεν χρειάζεται καν να το ποτίσετε. Χρησιμοποιήστε λίπασμα για να βελτιώσετε το έδαφος.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς να αφαιρέσετε τον υπαίθριο εξωραϊσμό κάκτων. Μπορείτε να επιλέξετε να φυτέψετε κάκτους που περιβάλλονται από μικρούς θάμνους και ανθισμένα πολυετή φυτά. για την επίτευξη ενός ερημικού τοπίου Φυτέψτε τον κάκτο σας σε μια θάλασσα από θρυμματισμένη πέτρα και χαλίκι. Κυλινδρικός κάκτος όργανο σωλήνα κάκτου φραγκόσυκο μπλε κερί κάκτος γλώσσας βοδιού και το Blueberry Cactus είναι ένα κλασικό είδος για εξωραϊσμό υπαίθριων κάκτων.

Αν προέρχεστε από βροχερή και υγρή περιοχή Αυτή είναι μια κατάσταση που είναι επιζήμια για την ανάπτυξη του κάκτου. Η καλλιέργεια κάκτων σε εσωτερικούς χώρους είναι η καλύτερη. Ο κάκτος είναι φυτό της ερήμου, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να του δίνετε αρκετό ηλιακό φως για καλύτερη ανάπτυξη, τοποθετώντας τον στην καλύτερη θέση όπου το φως του ήλιου μπορεί να φτάσει εύκολα στο φυτό.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείτε να κάνετε με την αλόη βέρα. Εδώ είναι μια λίστα με είδη κάκτων που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι.

 • Κάκτος γάλακτος ροδιού (Gymnocalycium)
 • σκαντζόχοιρος κάκτος (Echinocereus sp.)
 • Crown Cactus (Reputia sp.)
 • Pilosocereus pachycladus
 • Χριστουγεννιάτικος κάκτος (Schlumbergera bridgeii)
 • κάκτος ανατολικού αχλαδιού
 • Κάκτος Crow Claw
 • Φυτό ραβδί (Mammillaria sp.)

Λάβετε συμβουλές από τα είδη κάκτων και το φυσικό τους περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάκτου που θα επιλέξετε θα σας καθοδηγήσουν στον σχεδιασμό του κήπου σας με κάκτους. Εξετάστε τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά τους, για παράδειγμα, για έναν ανθισμένο κάκτο. Η τοποθέτηση του κάκτου στη σωστή θέση θα δώσει στον κάκτο μια ελκυστική εμφάνιση και, ως αποτέλεσμα, θα διακοσμήσει το δωμάτιο. Ο κάκτος ανθίζει καλύτερα με λίγη επιπλέον φροντίδα. ειδικά Τα αντίστοιχα που αναπτύσσονται στην έρημο θα ανθίσουν λιγότερο λόγω της αφόρητης ζέστης του κλίματος.

Πριν φυτέψετε κάκτους σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους Θα πρέπει πάντα να προσέχετε το φυσικό περιβάλλον και το μοτίβο ανάπτυξής του.

Σκεφτείτε το μοτίβο ανάπτυξης του κάκτου σας. Είναι ένα στραβό επίφυτο; Αυτά τα κρεμαστά φυτά κάκτων είναι ιδανικά για μια γοητευτική και μοναδική προφορά σε ένα δωμάτιο. Το μέγεθος του κάκτου είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγετε μια τοποθεσία. Τα μικρά φυτά κάκτων φαίνονται πάντα υπέροχα σε γλάστρες στο περβάζι ή στο γραφείο σας. Η καλλιέργεια κάκτων απαιτεί τελικά υπομονή και γνώση της φυτικής βιολογίας. Η αλόη βέρα είναι μια αργά αναπτυσσόμενη ποικιλία και μπορεί να ζήσει στο έδαφος για πολλά χρόνια. για ταχύτερη ανάπτυξη Είναι καλύτερο να αποφύγετε την καλλιέργεια της αλόης από σπόρους και να χρησιμοποιήσετε βλαστούς για πολλαπλασιασμό.

Δεν υπάρχουν γραπτοί κανόνες που να απαιτούν οι κάκτοι να διατηρούνται καθαρόαιμοι ή εκτρεφόμενοι. Οι πιο ελκυστικοί κήποι κάκτων φυτεύονται με μια ποικιλία ειδών. Ο κάκτος μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή περισσότερα παχύφυτα σε γλάστρες εάν έχουν παρόμοιες απαιτήσεις ανάπτυξης. Ωστόσο, αυτά τα ζευγάρια γλάστρας θα πρέπει να έχουν παρόμοιες απαιτήσεις συντήρησης και μεγέθη.

τοποθεσία

Η κατάσταση του κάκτου σας είναι σημαντική για την ανάπτυξή του. ειδικά για φυτά εσωτερικού χώρου Επιλέξτε ένα φωτεινό μέρος του δωματίου ή του μπαλκονιού για να φυτέψετε τον κάκτο σας. Οι περισσότεροι κάκτοι ευδοκιμούν σε τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Τοποθετήστε τον κάκτο σε μια εύκολα προσβάσιμη περιοχή για καλύτερη φροντίδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το δοχείο σας δίπλα στην μπροστινή σας πόρτα. Μπορείτε να τακτοποιήσετε το κρεβάτι του κήπου σας σε στρογγυλό, τριγωνικό, ημικυκλικό ή ορθογώνιο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

στυλ χτυπήματος

Για να δημιουργήσετε έναν πραγματικό κήπο με κάκτους Η γλάστρα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι και όμορφη και πρακτική. Η ιδανική γλάστρα για κάκτους πρέπει να έχει αρκετό χώρο ρίζας και τουλάχιστον μία τρύπα αποστράγγισης. Η αποστράγγιση είναι σημαντική για τα φυτά της ερήμου. Λάβετε υπόψη ότι η σήψη των ριζών προσβάλλει φυτά που είναι αποθηκευμένα σε δοχεία με κακή αποστράγγιση. για διακόσμηση Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι κατάλληλη για το μέγεθος του φυτού. Οι κάκτοι είναι φυτά με ρηχές ρίζες που είναι χτισμένα για να δέχονται λίγο νερό να διαρρέει στο έδαφος. Δεν υπάρχει λοιπόν ανάγκη για μια γελοία μεγάλη κατσαρόλα. Εκτός αν τα είδη κάκτων είναι μεγάλα.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας για κάκτους έχει τρύπες αποστράγγισης για να επιτρέψει την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από το χώμα.

για μεγάλους θάμνους Φυτέψτε κάθε θάμνο στη δική του γλάστρα. Οι μικροί θάμνοι αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες. Άλλα είδη κάκτων είναι πιο ελκυστικά όταν φυτεύονται σε πολλές γλάστρες και τοποθετούνται δίπλα-δίπλα. Μια ποικιλία μικρών κάκτων αναπτύσσεται καλά από τερακότα ή ρουστίκ μπολ. στην πραγματικότητα Μπορείτε να βελτιώσετε τον κήπο σας φυτεύοντας ένα μείγμα από πολύχρωμα πολυετή φυτά. Κρεμάστε κάκτους με ουρά λαγουδάκι, ορχιδέες και χριστουγεννιάτικο κάκτο από κρεμαστά καλάθια ή δαχτυλίδια από καουτσούκ. Φυτέψτε ψηλούς κάκτους για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας.

Αφήστε τη δημιουργική σας ιδιοφυΐα να ξεφύγει όταν επιλέγετε την τέλεια γλάστρα σας. Η κηπουρική κοντέινερ ενισχύει τη δημιουργικότητα και την προθυμία για πειραματισμό. ακόμα και στη γενική κηπουρική Μόνο μερικά είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε δοχεία. Αλλά ο κάκτος είναι σε αυτή τη λίστα. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να αγοράσετε εμπορικά κοντέινερ όταν ξεκινήσετε. Μπορείτε να φτιάξετε γλάστρες από κύπελλα, παλιά παπούτσια και φορτηγά παιχνιδιών. αλλιώς μπορείς να διαλέξεις τοπίο κάκτωνΤα Cactus terrarium φυτεύονται σε ανοιχτούς χώρους που δεν καταστρέφουν το φυτό λόγω υγρασίας. Φροντίστε να καλύψετε το εσωτερικό με χαλίκι για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.

γη

Ο φυσικός βιότοπος του κάκτου πρέπει να σας υποδείξει τον τύπο του χώματος για γλάστρα που χρειάζεστε. Ακολουθώντας αυτές τις πληροφορίες είναι σημαντικό να αποφύγετε τη φύτευση φυτών που είναι πολύ μακριά από την ανάπτυξη του κάκτου για να κάνουν λίγα και να γίνουν ανθυγιεινά. για καθαρά είδη της ερήμου Είναι καλύτερα να επωφεληθείτε από το χαλίκι. και για τον άγριο κάκτο Η προσθήκη τύρφης θα βελτιώσει τις συνθήκες ανάπτυξης των φυτών. Η τύρφη βοηθά στη συγκράτηση του εδάφους. ενώ το χαλίκι βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό. Το συμβατικό έδαφος συγκρατεί πάρα πολύ νερό. Άρα είναι κακή ιδέα για κάκτους.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εδάφους κατάλληλο για φυτά κάκτων της ερήμου και του δάσους. γιατί το κανονικό έδαφος μπορεί να κρατήσει περισσότερο νερό

Η αλόη βέρα ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο έδαφος. Το έδαφος που συγκρατεί πάρα πολύ νερό μπορεί να είναι επιζήμιο για τις ρίζες του κάκτου, οι οποίες αναπτύσσονται ελάχιστα χωρίς υγρασία. Η αλόη βέρα απορροφά εύκολα την υγρασία ακόμα και σε χιόνι και υγρές συνθήκες. Το υπερβολικό νερό που μένει στο έδαφος όταν οι ρίζες έχουν ταΐσει αρκετά φύλλα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σήψη των ριζών. Ποτίστε αυτά τα φυτά με μέτρο. Τουλάχιστον ένα σούρουπο είναι αρκετό για να αποτρέψει την ξήρανση της τύρφης.Όταν στεγνώσει, το χώμα σκληραίνει και απορροφά την υγρασία και φορολογεί τις ρίζες του κάκτου.

για αποφυγή ταλαιπωρίας Μπορείτε να αγοράσετε χώμα για γλάστρα για κάκτους ή να προετοιμάσετε το δικό σας χώμα για γλάστρα από τον κήπο σας. Για νεαρές ρίζες κάκτων Ένα μείγμα γλάστρας για κάκτους από κέντρα κήπου και φυτώρια είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι νεαρές ρίζες έχουν πιο δύσκολο χρόνο προσαρμογής στο κανονικό έδαφος.

Πώς να αναμίξετε το δικό σας χώμα

Θέλετε μια συνταγή για DIY μείγμα αλόης βέρα; Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάμειξη ενός τρίτου χοντρής άμμου, ενός τρίτου ελαφρόπετρας και ενός τρίτου κανονικού εδάφους.Αυτή η συγκεκριμένη φόρμουλα εδάφους βοηθά το είδος του κάκτου να επιτύχει τη δομή, την αποστράγγιση, τον αερισμό και τη συμπίεση που χρειάζεται. Τοποθετήστε χαλίκι και βότσαλα στον πάτο της κατσαρόλας πριν ρίξετε το μείγμα γλάστρας. Η ανάμειξη του εδάφους σας μειώνει το κόστος. Αλλά διαφορετικά αγοράστε μια εμπορική επιλογή.

Απαιτείται μια δοκιμή αποστράγγισης για να διασφαλιστεί ότι ο εξωραϊσμός εξωτερικού χώρου είναι κατάλληλος για κάκτους. Σκάψτε μια τρύπα λιγότερο από ένα πόδι βαθιά στο χώμα και προσθέστε νερό. Εάν το νερό εξακολουθεί να σταματήσει μετά από 30 λεπτά, βάλτε πέτρες και άμμο στην τρύπα για να ανακουφίσετε το πρόβλημα της αποστράγγισης. Οι υπαίθριοι κήποι κάκτων μπορεί να απαιτούν λιγότερο μείγμα εδάφους από κάκτους. Αυτό συμβαίνει επειδή το έδαφος του εξωτερικού χώρου μπορεί να είναι πιο χοντρό.

Ο Κάκτος είναι μια εξαιρετική επιλογή εξωραϊσμού για μια αλλαγή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα πιο σεβαστά φυτά στην έρημο για να συμπληρώσετε το χαρτοφυλάκιο κηπευτικών σας. Εκτός από το δωρεάν ηλιακό φως που παρέχει η φύση. Απαιτούν λιγότερα τα πάντα από το μέσο δέντρο σας. Αυτό το φυτό κάκτου με εύκολη φροντίδα και χαμηλή περιποίηση μπορεί να μετατρέψει οποιονδήποτε σε ενθουσιώδη κηπουρό ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Αυτά τα λίγα βήματα Δοκιμασμένο και δοκιμασμένο από ειδικούς κηπουρούς, μπορείτε να πετύχετε τον αξιοζήλευτο κήπο των ονείρων σας. Το να έχετε έναν μοναδικό κήπο με κάκτους είναι ικανοποιητικό και ικανοποιητικό.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *