Τρύπες σε φύλλα ορτανσίας – Λόγοι και θεραπείες

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Τρύπες σε φύλλα ορτανσίας - Λόγοι & Θεραπείες

Αν και τα λουλούδια είναι το πιο εμφανές μέρος του θάμνου της ορτανσίας, είναι επίσης το πιο εμφανές μέρος του θάμνου της ορτανσίας. Αλλά τα φύλλα είναι πάντα ένα πρόβλημα.

Τα προβλήματα των φύλλων δεν είναι ελκυστικά και συχνά υποδηλώνουν ασθένεια.Ωστόσο, οι τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας προκαλούνται συχνά από έντομα.

Αν και οι ορτανσίες δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τα έντομα, το κάνουν. Αλλά μερικά έντομα μπορούν ακόμα να προκαλέσουν προβλήματα όταν έρθουν σε επαφή με φύλλα ορτανσίας.

Θα καλύψω μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα με τα παράσιτα της ορτανσίας. Πώς μπορείτε να προστατέψετε τους θάμνους ορτανσίας από αυτούς; Και τι να κάνετε με τα κατεστραμμένα φύλλα;

Έντομα που τρώνε φύλλα ορτανσίας

Υπάρχουν τρία κοινά παράσιτα εντόμων που μπορούν να φάνε τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας σας. ή μπορεί να φάει ολόκληρο το φύλλο Αφαιρέστε μερικές ή όλες τις ορτανσίες.

– σαλιγκάρι

Οι γυμνοσάλιαγκες είναι ένας από τους ένοχους που προκαλούν τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας. Αν και τα σαλιγκάρια τρέφονται κυρίως με αποσυντιθέμενη ύλη, αλλά όταν δεν υπάρχει Δεν ντράπηκαν να φάνε φύλλα ορτανσίας.

Τους αρέσει ο δροσερός και υγρός καιρός. Επομένως, το υγρό χώμα της ορτανσίας είναι ένα ευπρόσδεκτο περιβάλλον για αυτούς.

Τα σαλιγκάρια είναι ενεργά τη νύχτα. Έτσι, αν υποψιάζεστε ότι οι τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας σας προκλήθηκαν από γυμνοσάλιαγκες. Ελέγξτε τους θάμνους τη νύχτα για να είστε σίγουροι.

Αλλά ακόμα και την ημέρα Μπορούν να αναγνωριστούν από τα ίχνη γυαλιστερής βλέννας που αφήνουν στα φύλλα.

Τα σαλιγκάρια τρώνε τα φύλλα δουλεύοντας προς τα μέσα από τις άκρες. Τα λάχανα μασούν μέχρι το κοτσάνι.

Μπορούν να κρυφτούν στις σχισμές. κάτω από σάπια φύλλα κάτω από ένα χοντρό δέντρο και αναπαράγονται γρήγορα Ως εκ τούτου, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

– κάμπια

Οι κάμπιες είναι μια άλλη απειλή για τα φύλλα της ορτανσίας. Ανάμεσα σε όλες τις κάμπιες Στις προνύμφες του σέλινου αρέσουν ιδιαίτερα τα φύλλα ορτανσίας.

Αυτά επιτίθενται στην ορτανσία της Annabelle (Hydrangea arborescens ‘Annabel’) και σε άλλες τρυφερές ορτανσίες.

Εκτός από το μάσημα των φύλλων ορτανσίας Έχουν επίσης τη συνήθεια να κολλούν μεταξύ τους φύλλα ορτανσίας. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός μηχανισμός από πιθανούς θηρευτές.

Αυτές οι κάμπιες μεταμορφώνονται σε νύμφη μέσα σε 10 ημέρες και σε ενήλικες σκώρους μετά από μια εβδομάδα.

Ο σκόρος στη συνέχεια γεννά αυγά στους μίσχους της ορτανσίας και πάλι στα τέλη του φθινοπώρου. ποια αυγά ανθίζουν το χειμώνα Και η όλη διαδικασία θα ξαναρχίσει την άνοιξη.

— Rose Sever

Αυτό είναι ένα είδος σκαθαριού που θα δείτε συχνά σε τριαντάφυλλα. Αλλά επιτίθενται επίσης σε ορτανσίες και άλλα ανθοφόρα φυτά. Πολλά άλλα είδη επίσης

Τα τριαντάφυλλα τρώνε ιδιαίτερα τις ορτανσίες. Τρώνε όμως και φύλλα. κάντε τρύπες σε αυτά

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα τριαντάφυλλα (Macrodactylus subspinosus) από το καφέ σώμα και τα μακριά, πορτοκαλί πόδια τους.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι προσβάλλουν τα άνθη και τα φύλλα της ορτανσίας. Αυτό προκαλεί μια μεγάλη τρύπα με ακανόνιστο σχήμα.

Τώρα μπορείτε να αναγνωρίσετε τα έντομα που προκαλούν τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις ορτανσίες από αυτά τα παράσιτα ή να αντιμετωπίσετε τις τρέχουσες προσβολές.

Προστατέψτε τις ορτανσίες από τα παράσιτα.

Οι τρεις κύριοι ένοχοι που προκαλούν τρύπες στα φύλλα και τα άνθη της ορτανσίας είναι οι γυμνοσάλιαγκες, οι κάμπιες και οι κάμπιες με φύλλα τριαντάφυλλου. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το καθένα και να το αποτρέψετε από το να επανέλθει.

Πώς να απαλλαγείτε από τα σαλιγκάρια:

 • Τα μαλακά σώματα των σαλιγκαριών τραυματίζονται εύκολα από λεπτώς αλεσμένα κελύφη στρειδιών, κοφτερή άμμο, πριονίδι ή γη διατόμων (που είναι επιβλαβή για αυτά). Δημιουργήστε ένα φράγμα πλάτους περίπου 2 ποδιών γύρω από την ορτανσία σας, γεμίστε την και κρατήστε τα στεγνά για να αποφύγετε γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια.
 • Αποφύγετε το σάπιασμα του κήπου σας καθώς θα προσελκύσει τα σαλιγκάρια.
 • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε παγίδες. Ορισμένα είδη μπορεί να προσελκύουν ακόμα τα σαλιγκάρια.
 • Κρατήστε τις πάπιες στον κήπο σας καθώς είναι φυσικά αρπακτικά των σαλιγκαριών.
 • Αποφύγετε τη χρήση μεταλλδεΰδης, είναι τοξική, δεν είναι πολύ αποτελεσματική και μπορεί να είναι επιβλαβής για τα πουλιά και άλλους θηρευτές γυμνοσάλιαγκων.
 • Η χειροκίνητη αφαίρεση των γυμνοσάλιαγκων είναι ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας συνεχιζόμενης προσβολής. Αλλά ελέγξτε τις ορτανσίες σας τη νύχτα όταν οι γυμνοσάλιαγκες είναι πιο δραστήριες.

Για να απωθήσετε κάμπιες:

 • Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκώροι γεννούν τα αυγά τους σε μίσχους ορτανσίας αργά το φθινόπωρο και ξεριζώνουν τις ορτανσίες που αναπτύσσονται σε νέο ξύλο. Είναι καλή ιδέα να κόψετε τις ορτανσίες σας στο έδαφος όσο το δυνατόν περισσότερο στις αρχές της άνοιξης. (Λιγότερο μόνο περίπου 4 ίντσες από μίσχους λουλουδιών ορτανσίας), επομένως αφαιρέστε τα αυγά που βρίσκονται ακόμα στους μίσχους.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να ψεκάσετε τους μίσχους με ένα βιολογικό εντομοκτόνο που περιέχει Bacillus thuringiensis kurstaki Ψεκάστε ορτανσίες μόλις δείτε νέα ανάπτυξη. Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις προνύμφες που εκκολάπτονται από τα αυγά.
 • Ανοίγοντας ένα ένα τα προσκολλημένα φύλλα και συνθλίβοντας τις κάμπιες. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη συνεχιζόμενη επιδημία.

Πώς να απαλλαγείτε από Rose Safers:

 • Αποφύγετε τη χρήση αμμώδους επιφανειακού εδάφους στον κήπο σας. γιατί γεννά αυγά σε αμμώδες έδαφος
 • Προτιμούν ηλιόλουστα σημεία και ξηρό έδαφος. Επομένως, η προσθήκη σκιάς στα δέντρα και τους θάμνους στον κήπο σας μπορεί επίσης να βοηθήσει.
 • Η φύτευση ενός γκαζόν με υψηλή περιεκτικότητα σε τριφύλλι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτών των παρασίτων.
 • Η εισαγωγή νηματωδών στον κήπο σας μπορεί να σας βοηθήσει να σκοτώσετε τις προνύμφες των τριαντάφυλλων.
 • Οι συνεχιζόμενες μολύνσεις μπορούν να ελεγχθούν παίρνοντας μια ασφαλή ροζέτα με το χέρι ή πιπιλίζοντας την με ηλεκτρική σκούπα χειρός και τοποθετώντας την σε σαπουνόνερο.

Το χαλάζι καταστρέφει τα φύλλα της ορτανσίας.

Μια χαλαζόπτωση μπορεί να σκίσει και να σκίσει όλα τα νεαρά φύλλα ορτανσίας. που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με την καταστροφή των εντόμων

Επομένως, το χαλάζι μπορεί να προκαλέσει τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας.Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αποτρέψετε το χαλάζι.

Τα περισσότερα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των ορτανσών, θα επιβιώσουν από χαλαζοθύελλες και τα φύλλα τους θα καταστραφούν.

Τι να κάνετε με τα κατεστραμμένα φύλλα ορτανσίας;

Τα φύλλα της ορτανσίας που έχουν υποστεί ζημιά από έντομα ή χαλάζι θα εξακολουθήσουν να είναι κατεστραμμένα.

Τα φύλλα που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη μπορούν να αφαιρεθούν ή να αφεθούν να πέσουν φυσικά. Θα επιστρέψουν δυνατοί.

συνοψίζω

Τα φύλλα της ορτανσίας μπορούν να καταστραφούν από κάθε είδους έντομα, μύκητες και άλλα φυσικά φαινόμενα. Μερικά προβλήματα φυλλώματος μπορούν να προληφθούν. Ορισμένα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν (τα σφάλματα και οι μούχλες μπορούν να αποφευχθούν) ενώ ορισμένα δεν μπορούν να προληφθούν (π.χ. χαλάζι).

Οι τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας προκαλούνται συχνά από έντομα και τα τρία έντομα που ανέφερα – κάμπιες, κάμπιες και γυμνοσάλιαγκες – κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Η προσοχή στις μεθόδους πρόληψης που περιέγραψα θα μειώσει σημαντικά τη συχνότητά τους στον κήπο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *