Το φυτό ZZ δεν μεγαλώνει ίσια και πώς να τα ισιώσετε

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Υπερβολικό νερό είναιΣυνήθηςΑιτίαZZPlantstalksFalling Over

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Τα φυτά ZZ είναι πολύ δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου επειδή μπορούν να επιβιώσουν σχεδόν σε οτιδήποτε. Ωστόσο, αυτά τα φυτά μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα με κακή ευθυγράμμιση της ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να ισχύει για εσάς. Ποιος είναι όμως ο λόγος για αυτό; Και πώς ξαναισιώνεις το δέντρο;

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας κοινός λόγος για την πτώση των στελεχών ZZ.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το φυτό σας ZZ μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται. Αυτά περιλαμβάνουν προβλήματα φωτισμού στο εργοστασιακό περιβάλλον. Δίνοντας πολύ ή πολύ λίγο νερό και προβλήματα με τα λιπάσματα Μόλις επιλυθούν αυτά τα προβλήματα Μπορείτε να ισιώσετε το δέντρο σας χρησιμοποιώντας έναν πάσσαλο για να το βοηθήσετε να σταθεί ξανά όρθιο.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που προκάλεσε την πτώση της μονάδας ZZ; Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω πώς να λύσετε αυτά τα προβλήματα και να κάνετε τα φυτά σας ZZ να αναπτυχθούν ξανά κατευθείαν. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις!

Γιατί τα φυτά ZZ δεν αναπτύσσονται ευθεία;

Τα φυτά ZZ κερδίζουν δημοτικότητα ως όμορφα φυτά επειδή είναι εύκολο να τα φροντίσετε και έχουν τη φήμη ότι είναι δύσκολο να σκοτωθούν Τα φυτά ZZ μπορούν να επιβιώσουν σε αμέτρητες σκληρές συνθήκες. ενώ άλλα φυτά περνούν πολύ πιο δύσκολα.

Τα φυτά ZZ χρησιμοποιούνται για δύσκολες καταστάσεις λόγω της αρχικής τους θέσης και του σημείου που πρέπει να διασταυρωθούν. Αυτά τα φυτά προέρχονται από την Ανατολική Αφρική. που είναι πολύ γνωστό για τις κακές καιρικές συνθήκες και τις καιρικές συνθήκες

Αν και αυτά τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν σχεδόν τα πάντα. Μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα. Ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτά τα φυτά είναι ότι μπορεί να μην είναι ίσια.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Και δεν θα επηρεάσουν αμέσως την υγεία των φυτών. Αν όμως αφεθεί χωρίς επίβλεψη μπορεί να γίνει πρόβλημα Και όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την ομορφιά του δέντρου. Ας δούμε τους κύριους λόγους για τους οποίους το φυτό ZZ θα πρέπει να αρχίσει να αναπτύσσεται χαοτικά.

πρόβλημα φωτισμού

Το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι ένα πρόβλημα με το σύστημα φωτισμού στο οποίο αποθηκεύετε τα φυτά ZZ. Τα φυτά ZZ χρειάζονται έντονο, έμμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσουν στην αυλή σας. Τα φυτά ZZ μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά δεν διαρκούν πολύ .

Εάν αφήσετε τα φυτά ZZ σας σε χαμηλό φωτισμό για πολύ καιρό, Τα φυτά σας θα αρχίσουν να χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως.

Το δέντρο ZZ σας θα αρχίσει να τεντώνεται αναζητώντας καλύτερο φως. και όταν βρέθηκε καλύτερο φως Το δέντρο σας θα αρχίσει να μεγαλώνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό θα κάνει τα φυτά σας να αναπτυχθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Και όλοι οι μίσχοι των φυτών σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση των καλύτερων συνθηκών φωτός. Αυτό θα αναγκάσει τα φυτά σας ZZ να αναπτυχθούν προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά ευθεία.

Θα πρέπει να τοποθετήσετε τα φυτά ZZ κοντά σε ένα παράθυρο που δέχεται το πρωινό φως του ήλιου. Και φροντίστε τα παράθυρα να έχουν ελαφριές κουρτίνες. Για να προστατέψετε τα φυτά σας ZZ από το άμεσο ηλιακό φως

ZZPlant Drooping Stems

Υποβρύχια στο εργοστάσιο ZZ

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει το εργοστάσιό σας ZZ είναι Το δέντρο δεν είναι ευθυγραμμισμένο και το δέντρο σας είναι κάτω από το νερό.

Αν και τα φυτά ZZ είναι ανθεκτικά και μπορούν να επιβιώσουν σε ιδανικές συνθήκες, είναι ανθεκτικά. Όμως, οι κακές συνθήκες ανάπτυξης μπορεί να αρχίσουν να επηρεάζουν τα φυτά σας εάν διατηρούνται σε αυτές τις συνθήκες για πολύ καιρό.Το τακτικό μούσκεμα των φυτών ZZ σας θα προκαλέσει συρρίκνωση και συρρίκνωση των κορμών των δέντρων.

Αυτό συμβαίνει όταν τα φυτά αφυδατώνονται και αρχίζουν να εξαντλούνται τα αποθέματα νερού. που βοηθά τα φυτά να στέκονται όρθια Αν αυτός είναι ο λόγος που το δέντρο σας μεγαλώνει ίσια Θα παρατηρήσετε επίσης αποχρωματισμό στα φύλλα.

Για να μην πανικοβληθούν τα φυτά ZZ, θα πρέπει να τα ποτίζετε λίγο-λίγο. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα του ποτίσματος των φυτών σας.

Ποτίστε το φυτό ZZ πάρα πολύ.

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών ZZ σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από το πότισμα των φυτών σας ZZ και μπορεί επίσης να προκαλέσει μαρασμό του κορμού. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυτό ZZ και το χώμα σας θα είναι υπερβολικά ποτισμένα.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της υγείας των φυτών σας. Ο υπερκορεσμός του νερού του εδάφους επηρεάζει την ικανότητα των φυτών να απορροφούν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Γιατί τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους θα αραιωθούν.

Το υπερβολικά κορεσμένο χώμα μπορεί να προκαλέσει στα φυτά σας σήψη των ριζών. Αυτό επηρεάζει την ικανότητα του φυτού να απορροφά όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει από το έδαφος.

Εάν το δέντρο ZZ σας ποτίζει για πολύ καιρό Το φυτό θα αρχίσει να μαραίνεται και τα φύλλα θα βραχούν και θα αποχρωματιστούν.

για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Θα χρειαστεί να ξαναφυτέψετε τα φυτά σας ZZ, κλαδεύοντας όλες τις ρίζες που επηρεάζονται από τη σήψη των ριζών. και ποτίζουμε λιγότερο τα φυτά

ZZ Φυτικά θρεπτικά συστατικά και λιπάσματα

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να κάνει τα φυτά ZZ σας να μην αναπτύσσονται ευθεία είναι η εσφαλμένη λίπανση. Και μπορεί να μην χρησιμοποιείτε το σωστό λίπασμα Για τα φυτά ZZ, χρειάζεστε ένα λίπασμα με αναλογία αζώτου, φωσφόρου και καλίου 20-20-20.

Αν αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν βρίσκονται σε αυτή την αναλογία Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να αρχίσουν να επηρεάζουν τα φυτά σας και να τα προκαλέσουν φθορά.Λονιμοποιήστε τα φυτά ZZ σας κάθε έξι μήνες. Λιπαίνετε πάρα πολύ. που μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φυτών ZZ

ZZ Πώς να ισιώσετε τον κορμό;

Για να ισιώσετε τον κορμό του δέντρου ZZ σας, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε σωστά το δέντρο σας για να εξαλείψετε τον λόγο για τον οποίο το δέντρο σας δεν μεγαλώνει ευθεία. Μόλις το κάνετε αυτό Μπορείτε να αρχίσετε να βοηθάτε τα φυτά σας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν ξανά.

Μπορείτε να βοηθήσετε το δέντρο ZZ σας να μεγαλώσει ευθεία, τοποθετώντας κομμάτια υπολειμμάτων στο χώμα δίπλα στο φυτό.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες μπαμπού, ραβδιά από μπαμπού ή φιόγκους για να το κάνετε αυτό.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε σπάγγο για να ομαδοποιήσετε απαλά τους μίσχους των φυτών ZZ για να ενθαρρύνετε την ευθεία ανάπτυξη.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις δύο μεθόδους, το φυτό σας ZZ θα πρέπει να είναι ξανά ίσιο σε 2 έως 3 εβδομάδες και μπορείτε να εξαλείψετε τυχόν ρωγμές ή στρέβλωση. Ωστόσο, το φυτό σας θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εάν το φροντίσετε σωστά. Φροντίστε λοιπόν να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Συχνές ερωτήσεις για τα φυτά ZZ που δεν μεγαλώνουν όρθια

Τώρα ξέρετε τι προκαλεί τα φυτά ZZ σας να γίνουν ίσια και πώς να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν ξανά ευθεία. Θα απαντήσω σε άλλες ερωτήσεις. ότι κάποιος μπορεί να έχει σε αυτό το θέμα

Πώς να κάνετε τα φυτά σας ZZ να μεγαλώσουν ευθεία;

Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε τα φυτά ZZ σας να αναπτύσσονται ευθεία είναι να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν τη σωστή ποσότητα από όλα όσα χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή.

Δώστε στο φυτό σας πλήρη ήλιο, ποτίστε το κάθε 2 με 3 εβδομάδες και αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών. Και εφαρμόστε το κατάλληλο λίπασμα κάθε έξι μήνες.Αυτό θα διατηρήσει τα φυτά ZZ σας υγιή και θα αναπτυχθούν πιο ευθεία.

Αν το δέντρο σας δεν είναι όρθιο Οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω και η καλή φροντίδα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα φυτά σας όρθια.

Πώς μπορεί ο ZZ να κρατήσει το δέντρο όρθιο;

για να κρατήσετε το φυτό ZZ σας όρθιο. Πρέπει να εξαλείψετε πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυτών, όπως οι λανθασμένες συνθήκες ηλιακού φωτός. Μόλις αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα. Μπορείτε να αρχίσετε να βοηθάτε το φυτό σας ZZ να επανέλθει σε όρθια θέση.

Αυτό μπορεί να γίνει δένοντας τα στελέχη μεταξύ τους στη μέση της κατσαρόλας ή χρησιμοποιώντας μάτισμα για να δέσουν τα στελέχη του ZZ στη σχισμή. Αυτό θα διορθώσει την ανάπτυξη του φυτού σας ZZ και θα το βοηθήσει να παραμείνει όρθιο.

Θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα εργοστάσιο ZZ;

Εάν τα φυτά σας ZZ είναι υγιή Δεν υπάρχει λόγος να πεθάνει το φυτό σας. Ωστόσο, εάν το φυτό σας ZZ δεν αναπτύσσεται ευθεία. Μπορείτε να βάλετε επάνω το δέντρο σας με ένα ραβδί, μπαμπού σωλήνα ή να το λυγίσετε για να το βοηθήσετε να ανακάμψει και να αναπτυχθεί ξανά ευθεία.

Μην δένετε πολύ σφιχτά τους μίσχους των φυτών ZZ, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το φυτό και να προκαλέσει άγχος. Αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο φυτό ZZ και θα επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού σας.

συμπέρασμα

Τα φυτά ZZ είναι όμορφα φυτά που είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα. Αλλά και πάλι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στις αρθρώσεις.

Για να βοηθήσετε τα φυτά σας ZZ να μεγαλώσουν ευθεία και να μην επαναληφθούν. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας συντηρούνται καλά και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για να αποφύγετε προβλήματα ποτίσματος.

Όταν το φυτό σας έχει όλα όσα χρειάζεται για να ευδοκιμήσει. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ξανά για αυτό. Καλή τύχη με το φυτό σας ZZ!


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *