Τα φυτά Alocasia αδρανούν το χειμώνα;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Τα φυτά Alocasia αδρανούν το χειμώνα;

Στο φυσικό τους περιβάλλον, τα φυτά Alocasia δεν είναι αδρανή. Μόνο όταν αναπτύσσονται έξω από την εγγενή τους περιοχή μπορούμε να παρατηρήσουμε πόσο αδρανοποιημένα δέντρα Alocasia κοιμούνται το χειμώνα.

Τα φυτά αλοκασίας προέρχονται από την τροπική και υποτροπική Ασία και την ανατολική Αυστραλία. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται για να παρέχει ζεστασιά, φως και υγρασία σε ψυχρά κλίματα. Δεν μπορούν να είναι σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο.

Αν θέλετε η αλοκασία να ξεπερνά το ύψος της ανάπτυξής της την άνοιξη και το καλοκαίρι Θα χρειαστεί να μάθετε πώς να φροντίζετε την αλοκασία όταν είναι αδρανής.

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθώ σε αυτό το θέμα και θα δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίσετε την αλοκασία το χειμώνα.

Τα φυτά της Αλοκασίας πεθαίνουν το χειμώνα;

Σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα, τα φυτά αλοκασίας δεν πεθαίνουν το χειμώνα. Αναπτύσσονται όλο το χρόνο.

Ωστόσο, αν ζείτε σε μια περιοχή με κρύους χειμώνες αλλά δεν κρατάτε την αλοκασία σε κλειστό χώρο, ναι, θα πεθάνει το χειμώνα.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό από το να φέρετε την αλοκασία στο σπίτι για το χειμώνα. Υπάρχουν επίσης κάποιες αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η Αλοκασία σας θα επιβιώσει τον χειμώνα.

ήρθε ξανά η άνοιξη Μπορείτε είτε να μετακινήσετε την αλοκάσια έξω είτε να συνεχίσετε με την κανονική φροντίδα των φυτών.

Η στιγμή που φέρνετε το Alocasia στο σπίτι σας είναι επίσης σημαντική. Θα ασχοληθώ με όλα αυτά τα ζητήματα όταν θα συζητήσω τις απαιτήσεις του φυτού Alocasia σε αδρανοποίηση για να βεβαιωθώ ότι δεν θα κάνετε λάθος.

Χειμερινός λήθαργος φυτών αλοκασίας

Πολλά φυτά πεθαίνουν το χειμώνα και επανεμφανίζονται την άνοιξη. Εάν κατά λάθος αφήσετε την αλοκάσια σας έξω σε κρύο καιρό ή παγετό. Θα πεθάνει και δεν θα ξαναφυτρώσει.

Άλλα φυτά δεν πεθαίνουν. αλλά σταματήστε την ανάπτυξη το χειμώνα και συνεχίστε την κανονική ανάπτυξη την άνοιξη

Το ίδιο ισχύει και για τις αλοκασίες που είναι πολύ κρύες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά γιατί τα φυτά της Αλοκασίας αδρανούν το χειμώνα;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι το περιβάλλον δεν ευνοεί πλέον την ανάπτυξη. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία, το φως και τις συνθήκες υγρασίας μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του φυτού να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

την άνοιξη και το καλοκαίρι Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και τα φυτά λαμβάνουν φυσικό ηλιακό φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όλα θα αλλάξουν το φθινόπωρο όταν οι μέρες είναι μικρότερες και η θερμοκρασία πέφτει.

Τα επίπεδα υγρασίας αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Αν και τα επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται πολύ ακόμα και την ίδια εποχή.

Ωστόσο, η μετακίνηση φυτών σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα συνήθως σημαίνει ξηρό περιβάλλον με χαμηλή υγρασία. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Alocasia μπορεί να είναι αδρανής.

Ο λήθαργος θα αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζετε τις ανάγκες ποτίσματος της αλοκασίας σας. Προορίζεται επίσης για γονιμοποίηση και εμφύτευση.

Θα συζητήσω κάθε ένα από αυτά τα θέματα με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι η ελάχιστη θερμοκρασία για τα φυτά Alocasia;

Ανέφερα ότι είναι επίσης σημαντικό το χρονοδιάγραμμα να φέρεις την αλοκασία σε κλειστό χώρο για το χειμώνα. Αν το κάνεις πολύ αργά Κινδυνεύετε να καταστρέψετε το φυτό. ή χειρότερα μπορεί να βλάψει ολόκληρο το φυτό.

Το εύρος θερμοκρασίας των φυτών Alocasia είναι μεταξύ 60 F και 80 F. Θερμοκρασίες κάτω από 60 F θα προκαλέσουν λήθαργο. Θερμοκρασίες κάτω από 50 F θα βλάψουν εντελώς το φυτό.

Για τα φυτά αλοκασίας που διατηρούνται έξω κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Σας συνιστώ να τα μετακινήσετε μέσα εάν η θερμοκρασία είναι περίπου 60 F τη νύχτα.

Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του θανάτου από θερμοκρασιακό σοκ. κατεστραμμένο ιστό ή η θερμοκρασία πέφτει απροσδόκητα

Εάν ζείτε σε χειμερινή περιοχή Φροντίστε να μετακινήσετε τα ευαίσθητα στο κρύο φυτά σε εσωτερικούς χώρους. Εάν δεν θέλετε τα φυτά σας να πεθάνουν ή να καταστραφούν.

Μπορούν τα φυτά της Αλοκασίας να επιβιώσουν από το πάγωμα;

Όχι, τα φυτά Alocasia δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό. Οτιδήποτε κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ δεν θα είναι καλό για αυτούς. Αυτά δεν είναι ανθεκτικά στο κρύο φυτά και απαιτούν ζέστη όλο το χρόνο.

Αν και περνούν σε μια περίοδο αδράνειας που δεν ανέχεται τον κρύο καιρό. Θα πρέπει να καλλιεργείται σε δωμάτιο όπου οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 60 F.

Ένα άλλο πράγμα είναι εάν τα φυτά εκτίθενται σε διακυμάνσεις της εσωτερικής θερμοκρασίας.

ακόμα και κάτι τόσο μικρό όσο Και ο κρύος αέρας που φυσά μέσα από τα παράθυρα ή τις πόρτες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η αλοκασία που βιώνει ένα ξαφνικό κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσει υποθερμία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση ή πτώση των φύλλων.

Φροντίδα για τα φυτά της αλοκασίας το χειμώνα

Οι αλλαγές που έρχονται με τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζονται στη ρουτίνα φροντίδας των φυτών αλοκασίας.

Υπάρχουν μερικές προσαρμογές που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η αλοκάσια σας επιβιώνει σε λήθαργο το χειμώνα. και θα ανθίσει την άνοιξη

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμερινό λήθαργο της Alocasia:

– φως

Το φως είναι φυσικά σπάνιο το φθινόπωρο και το χειμώνα. παρά τη συντόμευση της ημέρας και τον ταραγμένο καιρό

Ακριβώς επειδή η Αλοκασία σας είναι αδρανής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον φως. Διατηρήστε το Alocasia σας να έχει αρκετό φως.

Τοποθετήστε το σε μια φωτεινή τοποθεσία που δέχεται φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.Το χειμώνα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την άμεση έκθεση. Αλλά προσέξτε πόσο φως παίρνει το δέντρο.

Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε σκοτεινή γωνία ή μακριά από το φως καθώς δεν υπάρχει πολύ φως έξω.

Το χειμώνα χρησιμοποιούμε περισσότερο τεχνητό φως ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και οι αλοκασίες. Ειδικά από τον φθορισμό που υπάρχει σε πολλά κτίρια γραφείων.

– Άρδευση

Το χειμώνα, ο ρυθμός εξάτμισης μπορεί να μειωθεί. Αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό, θα έχετε ακόμα το Alocasia που δεν θα καταναλώνει τόσους πόρους όσο το καλοκαίρι. Επομένως, μειώνεται και η ζήτηση νερού των φυτών.

Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του νερού. Λάβετε υπόψη ότι η αλοκάσια σας θα χρειαστεί λιγότερο νερό το χειμώνα. Επομένως, θα χρειαστεί να μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος.

Προσέξτε για σημάδια ξήρανσης του επάνω στρώματος του μείγματος γλάστρας πριν ποτίσετε την αλοκασία. Τα πεσμένα φύλλα σημαίνουν ότι η αλοκάσια σας χρειάζεται πολύ νερό ή υγρασία.

όταν έρθει η άνοιξη Μπορείτε να επιστρέψετε στο τακτικό πότισμα και να παρακολουθήσετε καθώς τα φυτά αρχίζουν να μεταβολίζονται και να ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη.

Εάν ποτίζετε υπερβολικά την αλοκάσια σας ενώ είναι αδρανής, Μπορεί να σκοτώσει κατά λάθος το φυτό. Εάν οι ρίζες είναι υγρές για πολύ καιρό Οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν ανάπτυξη μυκήτων στην επιφάνεια του φυτικού υλικού. Τα μείγματα γλάστρας που χρειάζονται πολύ χρόνο για να στεγνώσουν μπορεί να δημιουργήσουν μια άσχημη μυρωδιά.Τα φύλλα της αλοκασίας μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν καθώς οι ρίζες δεν είναι πλέον σε θέση να απορροφήσουν νερό.

Εάν υποψιάζεστε ότι η σήψη των ριζών είναι ένα πιθανό πρόβλημα. Και το να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει και να αποφύγετε το πότισμα δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα. μπορεί να χρειαστεί να φυτευτεί ξανά

– θερμοκρασία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν λήθαργο στα φυτά αλοκασίας εσωτερικού χώρου.Μπορείτε να διατηρήσετε μια αποδεκτή θερμοκρασία για την αλοκασία σας.

Μην τοποθετείτε αυτό το φυτό σε δωμάτιο όπου το απειλούν τα κρύα ρεύματα αέρα. Και αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά σε αεραγωγό θερμότητας. που δεν θα έχει θετική επίδραση στο δέντρο

Θερμοκρασίες 65 F και άνω είναι ιδανικές για την Αλοκασία και θα βοηθήσουν τα γκρίζα να επιβιώσουν στον χειμερινό λήθαργο.

Μην μετακινείτε αλοκάσια σε εξωτερικούς χώρους για τα πρώτα σημάδια της άνοιξης. Δεν υπήρξαν ξαφνικοί παγετοί ή ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία. Περιμένοντας να είναι πάντα καθαρός ο καιρός

– υγρασία

Η υγρασία εσωτερικού χώρου δεν είναι ιδανική για τα φυτά Alocasia, αλλά θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τη διατηρήσετε τουλάχιστον στο μέσο εύρος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά κόλπα, όπως να τοποθετήσετε αλοκασία στην κουζίνα σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο υγρασίας για να διατηρήσετε το περιβάλλον του φυτού ελαφρώς υγρό.

Ο χειμώνας είναι η εποχή που τα έντομα επιτίθενται στην αλοκασία. Τα έντομα που ρουφούν το χυμό, ιδιαίτερα, αρέσει στον ξηρό αέρα.

Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί μαζί τους. Εάν το φυτό είναι αδύναμο, δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Αν μπορείτε, αξίζει να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν η αλοκασία που έχετε δεν είναι το μόνο φυτό που αγαπά την υγρασία που αναπτύσσεται στην αυλή σας.

– γονιμοποίηση

Δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε τα φυτά Alocasia κατά την περίοδο αδράνειας τους. στην πραγματικότητα Μπορείτε να σταματήσετε τη λίπανση όταν φτάσει το φθινόπωρο. Αυτό είναι ένα σήμα ότι είναι καιρός το φυτό να ξεκουραστεί το χειμώνα.

Συνεχής λίπανση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα – θα πρέπει να μείνει αδρανής. να αναγκάσει το φυτό να συνεχίσει να αναπτύσσεται

Το φυτό μπορεί να έχει βλαστάρια. τα φύλλα μπορεί να αλλάξουν χρώμα και τα περιθώρια των φύλλων μπορεί να γίνουν καφέ από τη συσσώρευση κομπόστ. Μπορείτε επίσης να κάψετε το κομπόστ.

την άνοιξη Μπορείτε να γονιμοποιήσετε ξανά σε ένα διεβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμα. όταν το φυτό αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά Η λίπανση θα βοηθήσει στη διατήρηση της ανάπτυξης.

– Αναφύτευση / Κλάδεμα

Μην επαναφυτεύετε την Αλοκασία σας όταν είναι αδρανής. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε μια νέα αρχή την άνοιξη. Αν είναι πολύ αργά για να επιβραδύνει (Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η γλάστρα ή να υπερποτίσει το φυτό.) Φυτέψτε ξανά την άνοιξη.

Θα πρέπει να αποφύγετε το κλάδεμα ή το κλάδεμα της αλοκασίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ή ξερά φύλλα.

Το κλάδεμα ή η μεταφύτευση μπορεί να διαταράξει τα φυτά από μια λανθάνουσα κατάσταση. γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται νέα ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ ή να αποδυναμώσει το φυτό.

συμπέρασμα

Λοιπόν να το έχετε – Τα φυτά της Αλοκασίας αδρανούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. επιβιώνουν σε σκληρά περιβάλλοντα και να επιστρέψει σε φυσιολογική ανάπτυξη την άνοιξη

σε αδρανή κατάσταση Αυτά τα φυτά δεν θα αναπτυχθούν καθόλου. και θα μειωθεί η ανάγκη για πότισμα. και χωρίς λίπασμα

Όλοι οι άλλοι παράγοντες όπως ο φωτισμός, η θερμοκρασία και η υγρασία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

την άνοιξη Μπορείτε να συνεχίσετε τη φροντίδα της αλοκασίας σας και να απολαύσετε μια άλλη όμορφη καλλιεργητική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *