Τα αερόφυτα χρειάζονται ήλιο; Απάντησε

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Τα αερόφυτα χρειάζονται ήλιο;

όπως όλα τα έμβια όντα Τα αερόφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου για να επιβιώσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες άμεσου ή έμμεσου ηλιακού φωτός. Η ποσότητα του ηλιακού φωτός εξαρτάται από τον τύπο των αιολικών φυτών.

Στα φυτά του αέρα αρέσει το έμμεσο φως, το οποίο μπορεί να χειριστεί το άμεσο ηλιακό φως για σύντομες χρονικές περιόδους, αλλά μην τα αφήνετε να ψηθούν στον ήλιο όλη την ημέρα.

Σήμερα, υπάρχουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να τραβήξετε φωτογραφίες των φυτών σας. Και η τεχνολογία σαρώνει τις εικόνες για σημάδια ασθένειας των φυτών ή κακής υγείας.

Συνήθως απαιτούν συνδρομή. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να σας πούμε τι συμβαίνει με το δέντρο σας.

Αν θέλετε να φέρετε στο σπίτι το δικό σας δενδρύλλιο και αναρωτιέστε πώς να το φροντίσετε. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει μερικούς από τους λόγους για τους οποίους τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου. Όταν τα φυτά χρειάζονται ομίχλη και τι είδους φυτό σας αρέσει Πρέπει να μείνει μόνο του αντί να μουλιάσει.

Μεγαλώνουν τα φυτά αέρα;

Τα αερόφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου;

Τα αερόφυτα έχουν έναν πλήρη κύκλο ζωής που ξεκινά όταν είναι σπόροι. Τα φυτά χρειάζονται πολύ ηλιακό φως για να ωριμάσουν.

Θυμάστε να μαθαίνετε για τη φωτοσύνθεση στο σχολείο; Έτσι τα φυτά παίρνουν ενέργεια. Και χρειάζονται το φως του ήλιου για να αναπτυχθεί αυτή η ενέργεια.

Τα αερόφυτα που καλλιεργούνται από σπορόφυτα έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξης. Αλλά μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα μετά τα πρώτα χρόνια. Τα φυτά που αναπτύσσονται με πολλαπλασιασμό αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα.

Εάν το φυτό σας λαμβάνει λιγότερο από την ποσότητα ηλιακού φωτός που χρειάζεται για να ζήσει αυτό το φυτό. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέντρο αρχίζει να στρίβει και να μεγαλώνει. σαν να τεντώνει τον κορμό του προς τον ήλιο περισσότερο ηλιακό φως

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών. συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της γλάστρας, του ριζικού συστήματος, των θρεπτικών συστατικών και της συχνότητας ποτίσματος.

Τα αερόφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου. Για παράδειγμα, τα φυτά που δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως θα αρχίσουν να χάνουν τα ζωηρά τους χρώματα. Και μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι κορυφές ή τα φύλλα γίνονται κίτρινα ή καφέ.

Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να αναστείλει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία φωτοσύνθεσης των φυτών. Γιατί αυτό είναι που δημιουργεί τη χλωροφύλλη. Το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός υγιούς πράσινου χρώματος για τα περισσότερα φυτά. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χωρίς χλωροφύλλη Το χρώμα του φυτού ή του λουλουδιού θα αρχίσει να ξεθωριάζει.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα φυτά ίδια. Δεν χρειάζονται μόνο διαφορετικά μεγέθη. Παρέχει επίσης διαφορετικούς τύπους ανοιχτόχρωμων ή μπλε αποχρώσεων. από πυράκτωση στο φως της ημέρας

Σε ορισμένα φυτά αρέσει να διατηρούνται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. και προσπαθήστε να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως όσο το δυνατόν περισσότερο Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος ξήρανσης και θανάτου.

για τα περισσότερα φυτά αέρα Είναι καλύτερο να το διατηρείτε σε μέρος που δέχεται έντονο φως και έχει φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Μπορούν να χειριστούν το άμεσο ηλιακό φως για μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά μην τα αφήνετε να ψήνουν όλη μέρα στον ήλιο.

Πόσο καιρό μουλιάζετε τα φυτά του αέρα στο νερό;

Μουλιάζοντας το φυτό αέρα σε νερό για 20 έως 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ποτίσματος.

Μπορεί να υποθέσετε ότι τα φυτά του αέρα μπορούν να ζουν στον αέρα. Και παρόλο που δεν χρειάζονται χώμα για να επιβιώσουν, Αλλά πρέπει να βεβαιωθούν ότι παίρνουν αρκετό νερό αν θέλουν να αναπτυχθούν.

Είναι γενικά πολύ επιεικής και αυτοί οι τύποι φυτών μπορούν συχνά να αντιμετωπίσουν την παραμέληση για μια ή δύο εβδομάδες. Ωστόσο, παρόλο που τα αερόφυτα είναι κατάλληλα για να επιβιώσουν σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας, τελικά το κάνουν. Θα στεγνώσουν και θα πεθάνουν εάν μείνουν χωρίς νερό για πολύ μακρύ.

Ο καλύτερος τρόπος για να αερίσετε το φυτό είναι να το πλύνετε ή να το μουλιάσετε για λίγο σε τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε προσεκτικά το φυτό σας σε ένα μπολ ή μπανιέρα. Προσθέστε νερό αν έχετε πολύ. Στη συνέχεια μουλιάστε τα φυτά για 20 έως 30 λεπτά.

Προσέξτε να μην καταστρέψετε τα φύλλα ή σπάσετε τους μίσχους και αφαιρέστε τα προσεκτικά από το νερό. Στη συνέχεια, τινάξτε την περίσσεια νερού για να στεγνώσουν τα φύλλα και η κάτω πλευρά του φυτού.

Αφήστε το φυτό να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο χώρο μέχρι να στεγνώσει τελείως. Αυτό διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις ώρες.

Πόσο συχνά πρέπει να ψεκάζω αποσμητικά χώρου;

Τα αερόφυτα πρέπει να ποτίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ή 2-3 φορές την εβδομάδα εάν μεγαλώνετε σε εσωτερικούς χώρους και θέλετε υψηλή συντήρηση.

σύμφωνα με τις οδηγίες του φυτικού λουτρού Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τυλίξει ο άνεμος σας τα μωρά φυτά και να τα κάνει όλα μπάνιο. Τι γίνεται αν πρέπει να κάνετε ντους ενώ είναι ακόμα υγρό;

Επιπλέον, τα αερόφυτα χρειάζονται μούλιασμα κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια παρατεταμένης βύθισης Μπορείτε να ποτίζετε φυτά στον αέρα.

Η ομίχλη των φυτών σας είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα ή θα μαραθούν. Θα πρέπει να παρατηρήσετε τα σκληρά, μαλακά φύλλα που είναι πιο ανοιχτόχρωμα και γεμάτα νερό.

Αναζητήστε σημάδια ότι πρέπει να αρχίσετε να ξεπαγώνετε τα φυτά αέρα πιο συχνά. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει ζαρωμένα ή κατσαρά φύλλα.

Τι είδους φυτό είναι το S.Δεν πρέπει να είναι μουσκεμένο;

Η φροντίδα των αερόφυτων είναι σχετικά εύκολη και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τους παρέχετε την υγρασία που χρειάζονται. Αλλά όπως αναφέραμε προηγουμένως. Δεν δημιουργούνται όλα τα φυτά ίσα.

Ορισμένα φυτά έχουν εντελώς διαφορετικές μεθόδους φροντίδας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς, εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε ποια φυτά πρέπει να εμποτιστούν. Και στο τέλος μπορεί να πνιγείς.

για να σας διευκολύνω Ακολουθεί μια λίστα με μερικά φυτά αέρα που πρέπει να αποφύγετε να εμποτίσετε:

  • Οροφή Tillanza
  • Tillancia, ανθίζει
  • Tillancia Putzi
  • Tillancia Celeriana
  • Tillancia Brunusa

Το μούλιασμα αυτών των φυτών στο νερό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η σήψη των ριζών που προκαλούνται από φύκια και μύκητες που αναπτύσσονται στο φυτό λόγω της υπερβολικής υγρασίας από το μούλιασμα.

για αυτά τα φυτά Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές ποτίσματος με πάγο που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Εάν η επιφάνεια των φύλλων είναι μεγάλη, μπορεί να απορροφήσει το νερό πιο γρήγορα από άλλα φυτά, οπότε αρκεί ο ψεκασμός.

Φροντίστε να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό ή αφήστε το φυτό να στεγνώσει στον αέρα μετά τον ψεκασμό.

τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το φυτό. την ανάγκη για ηλιακό φως και πώς να εξασφαλίσετε το σωστό πότισμα. Γιατί αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την υγεία και την ανάπτυξη των φυτών σας.

Ευτυχισμένο να μεγαλώνεις!

Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *