Πώς να φτιάξετε terrarium με παχύφυτα;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Παχύφυτα Terrarium

Το terrarium είναι ένα γυάλινο δοχείο ή δοχείο με χώμα και φυτά. Αυτός ο τύπος κήπου απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Ως εκ τούτου, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο γραφείο ή στο σπίτι.Τα Terrarium δημιουργούν ένα οικοσύστημα που υποστηρίζει την ανάπτυξη των φυτών. Μπορείτε να φέρετε οποιοδήποτε περιβάλλον. Είτε πρόκειται για τροπικό δάσος είτε για έρημο, και όχι μόνο, τα terrarium σάς επιτρέπουν να είστε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί.

Τα παχύφυτα είναι παραδείγματα φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο τοπίο σας. Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε εδάφη ή ξηρές συνθήκες.Τα παχύφυτα είναι δημοφιλή λόγω των πολλών διαθέσιμων επιλογών φύτευσης.Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι προτιμούν το ανοιχτό έδαφος επειδή επιτρέπουν στα φυτά να αναπνέουν καλύτερα. Το ανοιχτό έδαφος μειώνει επίσης τον κίνδυνο μούχλας και συμπύκνωσης που μειώνουν τη διάρκεια ζωής των παχύφυτων σας.

Εν τω μεταξύ Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τα κλειστά παχύφυτα επειδή δεν χρειάζονται συντήρηση, ωστόσο, αυτό περιορίζεται σε ορισμένα παχύφυτα. Γιατί δεν μπορούν όλα τα φυτά να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον.

Τα παχύφυτα είναι μια καλή επιλογή. Ειδικά για νέα terrarium. Θα μπορείτε να μεγαλώσετε τη συλλογή σας με ευκολία. Ένα χυμώδες τοπίο θα κάνει εξίσου καλά.

διαφορετικά παχύφυτα

Χιλιάδες είδη φυτών κατηγοριοποιούνται ως παχύφυτα, ωστόσο, το καθένα έχει συγκεκριμένες ανάγκες σε νερό, φως και διάρκεια ζωής. Τα φυτά με παρόμοιες συνθήκες πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά.

Τα παχύφυτα μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • χαμηλος ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Αυτά τα παχύφυτα μπορούν να ζουν σε περιοχές με χαμηλό ή αμυδρό φωτισμό. Τα βρύα διάθεσης, τα βρύα και τα βρύα μαξιλαριών είναι παραδείγματα παχύφυτων που μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλό φωτισμό.
 • Αντηλιά: Υπάρχουν πολλά παχύφυτα για να διαλέξετε σε αυτή την κατηγορία. Τέτοια φυτά αναπτύσσονται στο ύπαιθρο.Το Haworthia, το Sempervivum και το Echeveria είναι παραδείγματα παχύφυτων που ευδοκιμούν σε έντονο φως.
 • Μέτριο φως: Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε στενά δεμένα τοπία. Παραδείγματα αυτών των φυτών είναι τα νευρικά φυτά και οι τριγωνικές οξαλίδες.
Τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν σε περιοχές με χαμηλό ή αμυδρό φως.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πριν δημιουργήσετε ένα χυμώδες τοπίο:

 • Προσδιορίστε το μέγεθος του τοπίου που θέλετε να ορίσετε. Το μέγεθος του φυτού επηρεάζει την ποσότητα που φέρνετε.
 • Επιλέξτε τα φυτά που θα φυτέψετε στο τοπίο σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο φυτού ή έναν συνδυασμό αυτών. Τα φυτά που θα επιλέξετε θα καθορίσουν το περιβάλλον που θα δημιουργήσετε στο τοπίο σας.
 • Διαθέσιμα υλικά κατά τον εξωραϊσμό του εύφορου τοπίου σας πριν από τον εξωραϊσμό ενός φορητού κήπου Φροντίστε να έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά.
 • Αποφασίστε πού θα τοποθετήσετε το τοπίο σας. Τα φυτά τοπίου χρειάζονται την απαραίτητη ποσότητα ηλιακού φωτός ή υγρασίας για να αναπτυχθούν σωστά.

Δημιουργήστε ένα χυμώδες τοπίο

Τα υλικά που χρειάζονται για τη χυμώδη κηπουρική ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του τοπίου. Μπορείτε να ορίσετε ανοιχτό ή κλειστό τοπίο. Η δημιουργία ενός όμορφου τοπίου απαιτεί συγκεκριμένα υλικά, μεταξύ των οποίων

 • παχύφυτα
 • γυάλινο ή πλαστικό δοχείο
 • γη
 • φύλλο βρύου
 • βράχος
 • κάρβουνο ή περλίτη
 • λεκάνη κήπου

Ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να δημιουργήσετε όμορφα τοπία.

Μπορείτε να ορίσετε ανοιχτό ή κλειστό τοπίο. Οι ανοιχτοί χώροι συνιστώνται για παχύφυτα λόγω της χαμηλής υγρασίας τους. Επιλέξτε διαφανή ή γυάλινα δοχεία για την καλύτερη θέα στη μικρή κουζίνα σας. Βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο ποτήρι ή δοχείο είναι καθαρό. Προσδιορίστε το μέγεθος των φυτών για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο μακρύ πρέπει να είναι το τοπίο. Θυμηθείτε να μην πιέζετε το φυτό στο τοπίο.

Τώρα επιλέξτε έναν βράχο και τοποθετήστε τον στο κάτω μέρος του γυάλινου ή πλαστικού δοχείου σας. Οι πέτρες βοηθούν στον αερισμό και την αποστράγγιση. Να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε πέτρες στο δοχείο σας. για τον επόμενο όροφο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρβουνο ή περλίτη. Ο περλίτης ή ο άνθρακας συμβάλλουν στη μείωση της συμπύκνωσης. Αιτίες οσμής και ανάπτυξης μούχλας

φυτά σε γυαλί
Οι ανοιχτοί χώροι συνιστώνται για παχύφυτα λόγω της χαμηλής υγρασίας τους.

Ρυθμίστε το επόμενο στρώμα χρησιμοποιώντας βρύα. Μουλιάστε τα φύλλα βρύου σε νερό για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε από το νερό, στύψτε και τοποθετήστε το πάνω από το βράχο.Τα βρύα φύλλων γενικά του επιτρέπουν να διεισδύσει σε βαλτώδη χώμα ή βράχο.

Τέλος, το χώμα βρισκόταν στην κορυφή του χυμώδους εδάφους. Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 ίντσες χώματος για το τοπίο σας. Χρησιμοποιήστε φυτά σε γλάστρες για να σκάψετε μικρές τρύπες στο τοπίο σας. Φυτέψτε τη συλλογή σας από παχύφυτα και συσκευάστε το χώμα γύρω από τα φυτά.

Τώρα ρίξτε νερό στο τοπίο σας. Οποιαδήποτε στιγμή, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του φυτού. Τοποθετήστε διακοσμητικά πάνω από το χώμα Τώρα, τοποθετήστε το τοπίο σας σε μια ορατή περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Πώς να διατηρήσετε σωστά το εύφορο τοπίο σας

Όπως κάθε τοπίο, έτσι και τα παχύφυτα απαιτούν φροντίδα. Στους ανθρώπους αρέσουν τα χυμώδη τοπία λόγω της χαμηλής συντήρησής τους. Η φροντίδα των φυτών σας είναι πολύ σημαντική εάν θέλετε να τα διατηρήσετε υγιή.

Παρακάτω είναι μερικοί χρήσιμοι τρόποι για να διατηρήσετε το εύφορο τοπίο σας:

 • Κλάδεμα: Το έδαφος έχει περιορισμένη έκταση και έδαφος. Το κλάδεμα είναι απαραίτητο για τα φυτά που αναπτύσσονται οριζόντια. Αυτό διασφαλίζει ότι τα παχύφυτά σας δεν αναπτύσσονται πολύ γρήγορα στον εξωραϊσμό σας. Επιπλέον, το κλάδεμα δίνει στο φυτό μια χαριτωμένη εμφάνιση. Οι ανθυγιεινές ή μολυσμένες περιοχές πρέπει να αποκόπτονται πριν εξαπλωθούν σε όλα τα παχύφυτα.
 • άρδευση: Το είδος του παχύφυτου που θα φυτευτεί στο τοπίο σας θα καθορίσει τη συχνότητα του ποτίσματος. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας, καθώς αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, μύκητες και ασθένειες. Θα πρέπει να δώσετε στο έδαφος χρόνο υγρασίας για να στεγνώσει.
ποτιστήρι
Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας, καθώς αποτελούν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, μύκητες και ασθένειες.
 • φως: Τα παχύφυτα χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες φωτός. Ορισμένα είδη απαιτούν πολύ φως. άλλα απαιτούν μέτριο ή χαμηλό φωτισμό, οπότε δώστε στα παχύφυτά σας αρκετό φως. καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους
 • Καθαρίστε το τοπίο σας: Η συμπύκνωση και η σκόνη είναι δύο ζητήματα συντήρησης για τους ιδιοκτήτες τοπίου. Καθαρίζετε τακτικά το τοπίο σας. ειδικά όταν υπάρχει υγρασία Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες αναπαραγωγής μούχλας στον μικρό κήπο σας. Η σκόνη παρεμβαίνει στην θέαση του τοπίου.
 • ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες: Τα φυτά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για να ευδοκιμήσουν σε όλες τις συνθήκες. Λιπάνετε το τοπίο σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. ιδιαίτερα το βιολογικό κομπόστ
 • Διαχωρισμός: Πάντα να διαχωρίζετε τα φυτά σας πριν τα φυτέψετε στο τοπίο σας με άλλα φυτά. Αυτό διασφαλίζει ότι είναι απαλλαγμένα από ασθένειες και παράσιτα, επομένως προσέξτε για σημάδια μόλυνσης.

Προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε στο εύφορο τοπίο σας

Παράσιτα και ασθένειες μπορούν να επιτεθούν στο εύφορο τοπίο σας. στις περισσότερες περιπτώσεις Παράσιτα και ασθένειες θα επιτεθούν στο φυτό σας όταν δεν το περιμένετε. Η κατανόηση αυτών των ζητημάτων θα σας βοηθήσει να βρείτε τον πιο γρήγορο τρόπο αποκατάστασης των παχύφυτων φυτών σας. Παραδείγματα αυτών των προβλημάτων περιλαμβάνουν:

γλάστρες με φυτά
Το terrarium είναι ένα γυάλινο δοχείο ή δοχείο με χώμα και φυτά.
 • Τα φύλλα κιτρινίζουν: Κιτρινίζουν τα παχύφυτά σας; Αυτό συνήθως προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα των φυτών. Είναι μια κύρια αιτία θανάτου των παχύφυτων φυτών. Τα παχύφυτα δεν μπορούν να επιβιώσουν πολύ σε βρεγμένο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται καλά σε υγρές περιοχές, επομένως ελέγξτε το πότισμα του τοπίου σας και κατανοήστε τις ανάγκες των φυτών σας σε νερό. Εάν το φυτό σας έχει κίτρινα φύλλα Φυτέψτε το σε ξηρό έδαφος. Τώρα δώστε στο φυτό σας μερικές εβδομάδες για να ανακάμψει.
 • καφέ κηλίδες: στις περισσότερες περιπτώσεις Οι καφέ κηλίδες υποδηλώνουν προσβολή από έντομα. Αυτές οι καφέ κηλίδες μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό ενός παχύφυτου. Αν δείτε καφέ κηλίδες στα φυτά Κρατήστε το τοπίο σας ξεχωριστό. Στη συνέχεια ψεκάστε τα φυτά του τοπίου σας με εντομοκτόνο. Παρατηρήστε το τοπίο σας για περίπου μια εβδομάδα μέχρι να εξαφανιστούν οι καφέ κηλίδες.
 • Συρρίκνωση των φύλλων: γενικά Τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό, ωστόσο, μην τα αγνοήσετε εντελώς. Ποτίστε το φυτό σας τακτικά διαφορετικά τα φύλλα τελικά θα μαραθούν και θα πέσουν. Τα ζαρωμένα φύλλα είναι σημάδι ότι τα φυτά στο τοπίο σας παίρνουν λιγότερο νερό.
 • Μακριά φύλλα: Το παχύφυτό σας στο τοπίο χρειάζεται άφθονο ηλιακό φως. Αν μείνει στο σκοτάδι για πολύ καιρό Τα φύλλα μπορεί να τεντωθούν προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός. Αυτό ονομάζεται αιτιολογία.Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτό σας έχει αρκετό ηλιακό φως.

Υπέροχα παχύφυτα για το τοπίο

Δεν μπορούν όλα τα παχύφυτα να φυτευτούν οριζόντια. Επομένως, ερευνήστε τα καλύτερα παχύφυτα πριν αποφασίσετε. Τα προτεινόμενα παχύφυτα για το τοπίο περιλαμβάνουν:

 • Φυτά νεφρίτη: Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα παχύφυτα στη φροντίδα. Ο νεφρίτης συνιστάται για εσωτερική διακόσμηση καθώς μπορεί να συνδυάζεται με οποιαδήποτε επιφάνεια. Το ανοιχτό τοπίο είναι η καλύτερη επιλογή για αυτό το φυτό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παχύφυτα, αυτό το φυτό απαιτεί τακτικό πότισμα. Προσέξτε να μην εμφανίσετε κηλίδες από φύλλα ή πέσετε φύλλα στο τοπίο σας. δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *