Πώς να φροντίσετε το Neon Pothos;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πώς να φροντίσετε το Neon Pothos;

με λαμπερά πράσινα φύλλα νέον Αυτές οι στριφτές γλάστρες προσθέτουν ενθουσιασμό στη συλλογή φυτών που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε.

Τα Neon Pothos δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και δεν σας πειράζει να τα μεγαλώσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών Neon Pothos για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας παραμένουν ζωντανά και υγιή όλο το χρόνο.

μέγεθος και ανάπτυξη

Εάν το πόθο σας προέρχεται από το κέντρο του κήπου Μπορεί να φυτευτεί σε μικρές γλάστρες με διάμετρο 4 ή 6 ίντσες.

Αν δοθεί αρκετός χρόνος και φροντίδα Το συρόμενο ποθούν σας θα ξεπεράσει το τρέχον δοχείο και το μονοπάτι θα έχει μήκος 6 πόδια.

όταν ήταν μικρά Φαίνονται υπέροχα σε γλάστρες φυτεμένες στο τραπέζι. Όταν όμως αρχίσουν να έχουν μύξα Είναι καλύτερο να τα μετακινήσετε σε ένα κρεμαστό καλάθι για να μπορέσουν να ζήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Απαιτήσεις οπτικών

Η γλάστρα νέον μεγαλώνει σε μέτριο φως. Το έντονο, έμμεσο φως είναι το ιδανικό περιβάλλον. σε χαμηλό φωτισμό το φυτό θα επιβιώσει Μόνο τα φύλλα χάνουν τη ζωντάνια τους.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως καθώς το έντονο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. λόγω εύθραυστων φύλλων Θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παράθυρο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

άρδευση

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να ποτίζετε τα φυτά φίλτρου. Και αυτό που λειτούργησε για μένα ήταν το πότισμα του χώματος έως ότου το νερό άρχισε να διαρρέει από τις τρύπες αποστράγγισης. Αφήνουμε να στραγγίξει το περιττό νερό. Στη συνέχεια, περιμένετε να στεγνώσει λίγο το χώμα πριν ποτίσετε ξανά.

στην περιοχή μου Πρέπει να ποτίζω κάθε 6 έως 7 ημέρες, αλλά αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας στο σπίτι ή την περιοχή σας.

όπου και αν είσαι Εστιάστε στο πότισμα μόνο όταν το έδαφος αρχίσει να στεγνώνει. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τρύπες στον πάτο της κατσαρόλας για να στραγγίσει το υπερβολικό νερό. Και μην πανικοβληθείτε αν δεν κυλήσει το νερό. Οι Πόθος είναι εύκαμπτοι και θα αναπηδήσουν πίσω.

τύπος εδάφους

Ο Πόθος δεν διευκρίνισε το είδος του εδάφους. Αλλά τείνω να χρησιμοποιώ καλά στραγγιζόμενο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ένα μείγμα γλάστρας με τύρφη θα προσφέρει αυτές τις ιδιότητες και θα διατηρήσει το νέον δοχείο σας υγιές.

θερμοκρασία και υγρασία

Η υπερβολική ζέστη και η υγρασία είναι αυτό που απολαμβάνει περισσότερο το Potho Neon σας. Οι θερμοκρασίες θα πρέπει να είναι στο εύρος 70-90 F, το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους. Η υγρασία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη. Αλλά μπορείτε να το τροποποιήσετε.

Μπορείτε να κρατήσετε το Pothos στην κουζίνα ή στο μπάνιο όπου η υγρασία είναι φυσικά υψηλή. Ή δημιουργήστε υγρασία απευθείας ψεκάζοντας φυτά ή χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα εάν χρειάζεται.

Αν παρατηρήσετε καφέ άκρες φύλλων στις πατάτες σας Μπορεί ο αέρας να είναι πολύ ξηρός για τα φυτά σας. Αυξήστε το επίπεδο υγρασίας με ομίχλη. Μεταφέρετε το φυτό σε πιο υγρό μέρος. Ή χρησιμοποιήστε ένα δίσκο με βότσαλα για να γεμίσετε με νερό και αφήστε το φυτό σε γλάστρα να καθίσει πάνω από τα βότσαλα.

γονιμοποίηση

Τα δέντρα του Πόθου δεν χρειάζονται πολύ φαγητό. Επομένως, η λίπανση δεν είναι πραγματικά απαραίτητη. Ειδικά αν το μείγμα εδάφους που θα επιλέξετε για αυτά είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε να βοηθήσετε τα φυτά σας να γίνουν υγιή και δυνατά προσθέτοντας λίπασμα στα φυτά σας κάθε λίγους μήνες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Εναλλακτικά, η προσθήκη ενός στρώματος κομπόστ στο έδαφος την άνοιξη θα ενισχύσει την ανάπτυξη.

προσθήκη και επανάληψη

Τα φυτά Pothos είναι γνωστά για τους μεσαίους έως ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξής τους. Επομένως, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μετακομίσετε σε ένα νέο δοχείο.

Συνήθως αυτά τα φυτά διατίθενται σε γλάστρες 4 ή 6 ιντσών και θα πρέπει να μετακινηθείτε σε γλάστρες 8 ή 10 ιντσών όταν τα φυτά αρχίσουν να υποχωρούν. Τα κρεμαστά καλάθια είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Ακολουθούν οι συμβουλές μου για τη μεταφύτευση για γρήγορες και εύκολες μεταφορές χωρίς καμία ανησυχία:

 • Ποτίζουμε 2-3 μέρες πριν την επαναφύτευση. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση και θα μειώσει την πίεση στα φυτά.
 • Μεταφέρετε ξανά κάθε 2-3 χρόνια για να αφήσετε χώρο για τις ρίζες.
 • Φυτέψτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι ή ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του κρύου καιρού. μην φυτεύετε το χειμώνα Τότε ξεκουράζεται το φυτό.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα γλάστρες με τρύπες στο κάτω μέρος.
 • Χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγισμένο, θρεπτικό μείγμα γλάστρας.

Η αναφύτευση κάθε 2-3 χρόνια θα εμποδίσει τις ρίζες να συνωστιστούν πολύ. Και το έδαφος αναπληρώνεται με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το Pothoon σας για να ευδοκιμήσει.

Πώς να διαδοθεί το pothonon;

καθώς και άλλες ποικιλίες potho Το Poteonon αναπαράγεται εύκολα. μπορεί να γίνει από την κοπή των μίσχων Δείτε πώς:

 • Επιλέξτε μίσχους με φύλλα.
 • Κόψτε τα κάτω φύλλα για να φανεί η άκρη του φύλλου. Και φροντίστε να μείνουν 2-3 φύλλα στο κομμένο κοτσάνι.
 • νερό ή γλάστρα μέτριας ρίζας
 • όταν ριζώνεται στο νερό Βεβαιωθείτε ότι το κάτω άκρο του φύλλου είναι κάτω από το νερό και το φύλλο είναι πάνω από το νερό.
 • Αλλάζετε συχνά το νερό (κάθε 2 ημέρες).
 • Όταν οι ρίζες μεγαλώσουν περίπου μια ίντσα Για να μετακινήσετε τα μοσχεύματα σε γλάστρες.
 • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Έτσι διαδίδονται τα περισσότερα bots. Και το ποσοστό επιτυχίας είναι συνήθως πολύ υψηλό. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποσοστό αποτυχίας. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε Να πολλαπλασιάζονται με πολλά μοσχεύματα. μια στο τόσο

κάλυμμα

Τα neon pothos είναι ένα από τα πιο ζωντανά είδη pothos. Είναι τόσο απλό όσο οποιοδήποτε άλλο φυτό Potho. Και θα αναπτυχθεί καλά αν διατηρηθεί στις σωστές συνθήκες.

Ως συρόμενο φυτό Μπορείτε να φυτέψετε την ποτάσα σας σε ένα κρεμαστό καλάθι και να την αφήσετε να αναπτυχθεί ελεύθερα. Ή κλαδέψτε όταν γίνουν πολύ μεγάλα για να τα χειριστείτε. Οπως και να έχει Τα εύκαμπτα οικιακά φυτά μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην τρέχουσα συλλογή φυτών σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή ζέστη, φως και υγρασία, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε υγιή φυτά όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *