Πώς να φροντίσετε το Alocasia Cuprea;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πώς να φροντίσετε το Alocasia Cuprea;

Αν και τα φύλλα των περισσότερων ειδών Alocasia φαίνονται ελκυστικά, το Alocasia cupria έχει κάτι το ιδιαίτερο που το κάνει να ξεχωρίζει ως «Jewel Alocasia».

Το κανονικό μοτίβο μεγέθους Silver Dragon ή Green Dragon Alocasia είναι λιγότερο έντονο.Τα φύλλα Cupria έχουν μεταλλική λάμψη και κοκκινωπή κάτω πλευρά.

Η ελκυστικότητα των φύλλων δεν σταματά στην επιφάνεια. Το χρώμα των φύλλων είναι επίσης εκπληκτικό. Κυμαίνονται από χάλκινο πράσινο έως σκούρο πράσινο και μαύρο.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μου για το πώς να φροντίζετε το Alocasia cupria.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το μικρό μέγεθος του Alocasia cupria κάνει αυτό το φυτό ιδανικό για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Είχε ύψος πάνω από ένα πόδι και τα φύλλα του ήταν μεγαλύτερα.

Είναι κατάλληλο φυτό τοπίου καθώς αναπτύσσεται καλά σε υγρά περιβάλλοντα. Είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο στην υγρασία από τη συντροφική του αλοκασία. Αλλά οι απαιτήσεις συντήρησης είναι οι ίδιες με άλλα είδη αλοκασίας.

Απαιτήσεις οπτικών

Εφόσον είναι έμμεσο φως, το Alocasia cupria μπορεί να εκτεθεί σε έντονο φως. Στην πραγματικότητα, το χρώμα των φύλλων μπορεί να επηρεαστεί από το πόσο ή πόσο λίγο φως λαμβάνει το φυτό.

Εάν το φυτό δέχεται άμεσο φως Τα φύλλα θα γίνουν κίτρινα ή καφέ.Αντίστροφα, η έλλειψη φωτός μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χλωροφύλλης. που κάνει τα φύλλα να ωχριούν

Σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε το φυτό λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με βόρειο ή ανατολικό προσανατολισμό. και πλησιάστε τα παράθυρα το χειμώνα για να αυξήσετε το φως

Σε εξωτερικούς χώρους, τοποθετήστε το φυτό κάτω από ένα δέντρο που παρέχει λίγη σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός.

άρδευση

Έχω παρατηρήσει πώς αυτή η Αλοκασία είναι πιο ευαίσθητη στην υγρασία από άλλα είδη Αλοκασίας. Για το λόγο αυτό, δεν συνιστώ να μουλιάζετε το χώμα σε νερό. Αντίθετα, κάντε το σημάδι σε νερό χωρίς βαθιά βύθιση.

Ελέγχετε πάντα την υγρασία του εδάφους πριν το πότισμα. Χτυπήστε το δάχτυλό σας στο χώμα για να δείτε αν είναι υγρό ή στεγνό. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς στεγνό.

Δεν θέλετε να στεγνώσει το χώμα. Γιατί αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και για την αλοκασία σας.

Συνοπτικά, το Alocasia cupria έχει μέτριες απαιτήσεις σε πότισμα. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα ακραία – να μουλιάζετε το έδαφος σε νερό ή να το αφήνετε να στεγνώσει τελείως.

τύπος εδάφους

Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό είναι ευαίσθητο στο υπερβολικό πότισμα. Το μείγμα γλάστρας πρέπει να είναι τέτοιο που δεν συγκρατεί νερό. Διαφορετικά δεν θα συμπιεστεί εύκολα.

Αναζητήστε εμπορικά μείγματα γλάστρες σχεδιασμένα για τροπικά φυτά ή μείγματα γλάστρας σχεδιασμένα για παχύφυτα.

Ένα χαλαρό, καλά στραγγισμένο μείγμα θα κρατήσει το Alocasia cupria χαρούμενο.Ένα μείγμα με περλίτη, τύρφη, φλοιό ορχιδέας, κοκοφοίνικα και κομπόστ στη σύνθεσή του είναι ιδανικό για τις ανάγκες του χαλκού.

σε χώμα που δεν είναι πιθανό να είναι υδάτινο Τα λάθη υπερβολικού ποτίσματος μπορεί μερικές φορές να το εξισορροπήσουν. ώστε οι ρίζες της cuperia να μην είναι πολύ στο νερό

θερμοκρασία και υγρασία

Το εύρος θερμοκρασίας στο οποίο το Alocasia cupria αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα είναι μεταξύ 50 F και 85 F. Αυτό το εύρος είναι εύκολο στη φροντίδα στη σκιά. αλλά δεν μπορεί να φροντίσει την ύπαιθρο ειδικά σε κρύο καιρό

Μετακινήστε την αλοκάσια σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο για να αποφύγετε ζημιές από το κρύο. Μην περιμένετε για παγετό ή χαμηλές θερμοκρασίες. Φέρτε το φυτό μέσα όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 60 F.

Όσο για την υγρασία, δεν είναι μυστικό ότι αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε πολύ υγρά περιβάλλοντα της τάξης του 80-90%, ενώ αυτό το επίπεδο υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους είναι αδύνατο. Έτσι, η επένδυση σε έναν υγραντήρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το Alocasia cupria σας χαρούμενο.

γονιμοποίηση

Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ποσότητα λιπάσματος που απαιτείται για να διατηρηθεί αυτή η ποικιλία αλοκασίας χαρούμενη. Θα έλεγα ότι πρέπει να ελέγξετε για να δείτε πόσο λίπασμα χρειάζεται ή δεν χρειάζεται η Alocasia σας.

Δεν θα έλεγα ότι είναι μια τεράστια χορτονομή. Χρειάζεται όμως ενθάρρυνση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Συνιστώ να ξεκινήσετε με μισό αραιωμένο υγρό λίπασμα. χρησιμοποιήστε το στην αρχή κάθε μήνα και μετά δείτε πώς μοιάζει το εργοστάσιό σας. Εάν είναι απαραίτητο, αυξήστε τη συχνότητα σε 2 φορές το μήνα.

Σταματήστε τη λίπανση το φθινόπωρο και μην κάνετε λίπανση το χειμώνα.

προσθήκη και επανάληψη

Η γλάστρα στην οποία καλλιεργείτε το Alocasia cupria δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Η ανάμειξη των συστατικών σε μεγάλες γλάστρες θα πάρει περισσότερο χρόνο για να βρέξει και να στεγνώσει. που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπερχείλισης

Αν η αλοκασία μεγαλώνει πέρα ​​από τη γλάστρα της Μπορεί να μετακινηθεί σε ένα δοχείο που είναι ένα ή δύο μεγέθη μεγαλύτερο από το αρχικό δοχείο.

Τα φυτά που έχουν βγει από τον λήθαργο πρέπει να φυτεύονται την άνοιξη.Γενικά πρέπει να τα ξαναφυτέψετε μετά από 2 χρόνια.

Η επαναφύτευση έχει επίσης το πλεονέκτημα της αντικατάστασης του παλιού μείγματος φύτευσης με το νέο.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Alocasia cupria;

Το Alocasia cupria πολλαπλασιάζεται με διαίρεση ριζών κατά τη μεταμόσχευση. όταν το φυτό έχει αναπτυχθεί πλήρως Θα δημιουργήσει διαίρεση του μωρού. που διαχωρίζεται από το μητρικό φυτό στο επίπεδο της ρίζας και αναπτύσσεται χωριστά

Μπορείτε συνήθως σταδιακά Βγάλτε τις ρίζες ή χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε τις συστάδες που είναι πολύ μπερδεμένες.

Αφού δημιουργήσετε υποκαταστήματα Το επόμενο βήμα είναι να τα φυτέψετε στις δικές τους γλάστρες χρησιμοποιώντας το ίδιο μείγμα γλάστρας με το μητρικό φυτό.

Διατηρήστε τη μέση υγρασία του εδάφους και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. πριν το καταλάβεις Θα απολαύσετε ένα νέο δέντρο Alocasia cupria.

κάλυμμα

Το Alocasia cupria, μια μικρή αναπτυσσόμενη ποικιλία, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει την καρδιά σας με το σκούρο χάλκινο-πράσινο φύλλωμά του με μια σατινέ υφή.

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώσεις. Αλλά αν είστε προσεκτικοί με το νερό, την υγρασία, το ηλιακό φως και το χώμα, μπορείτε να διαχειριστείτε τις ανάγκες σας.

Αφού έχεις τα βασικά Θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι δύσκολο να διατηρήσετε την Αλοκασία σας χαρούμενη και ακμάζουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *