Πώς να φροντίσετε το σεληνόφως του Scindapsus Treubii;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να φροντίσετε το σεληνόφως του Scindapsus Treubii;

Τα παχιά, ασημοπράσινα φύλλα του Syndapsus Droopy Moonlight έχουν δώσει σε αυτό το φυτό το παρατσούκλι ‘Sterling Silver’.

Η σατέν υφή των φύλλων σε σχήμα καρδιάς και ασήμι δίνει σε αυτό το φυτό μια ιδιαίτερη εμφάνιση που σίγουρα θα αναβαθμίσει το παιχνίδι κηπουρικής του σπιτιού σας.

Αλλά αν το βρείτε, μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε στα φυτώρια.

Αν λοιπόν έχετε ασήμι Είναι σημαντικό να το φροντίζετε καλά. Δείτε τις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών παρακάτω. Θα δείτε ότι αυτό είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση.

μέγεθος και ανάπτυξη

Ως ένα πολύ στυλιζαρισμένο τροπικό φυτό, το Scindapsus Treubii χρειάζεται ένα σύστημα υποστήριξης για να αναπτυχθεί όμορφα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαμπού. Πήχες σκιάς, κοντάρια τοτέμ, ό,τι σας αρέσει. αρκεί να στηρίζει το δέντρο

Με καλή βοήθεια και σύστημα υποστήριξης για τη σωστή κατάσταση. Το δέντρο μπορεί να μεγαλώσει πολύ ψηλό, περίπου 6 έως 8 πόδια ύψος.Φυσικά, οι εσωτερικές συνθήκες θα περιορίσουν το μέγεθος του δέντρου. οπότε δεν θα είναι ψηλά

Το κύριο αξιοθέατο του πεσμένου Σύνδαψου είναι τα ασημί σατέν φύλλα του. που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε από 4 ίντσες έως 20 ίντσες.

Απαιτήσεις οπτικών

Είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό το τροπικό φυτό δεν είναι συνηθισμένο στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ηλιακό φως.

Αλλά θα αναπτυχθεί σε έντονο έμμεσο φως. Η τοποθέτησή του σε δωμάτιο με φίλτρο θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικού άμεσου φωτός.

Το άμεσο φως, ειδικά εκείνα χωρίς συνήθειες, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο φύλλωμα που είναι ανεπανόρθωτη.

Μην τοποθετείτε αυτό το φυτό ούτε σε σκιερό μέρος. Λόγω ανεπαρκούς φωτός, η ανάπτυξη του φυτού θα σταματήσει.

άρδευση

Όταν ο Scindapsus Treubii διψούσε για το φως του φεγγαριού Οι άκρες των φύλλων είναι ελαφρώς κατσαρές. Δεν θα περιμένω πολύ για να ποτίσω. Αυτά τα φυτά δεν είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. αλλά όταν υπάρχει αμφιβολία Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι το φυτό σας είναι αφυδατωμένο.

Είναι σημαντικό να μην ποτίζετε πολύ ή να μην αφήνετε τις ρίζες του φυτού στο νερό. Σαπίζει στις ρίζες και τη βάση, κάτι που είναι επιζήμιο για το φυτό.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το έδαφος ελαφρώς υγρό. κατά το πότισμα των φυτών Ελέγξτε για να δείτε εάν το υπερβολικό νερό στραγγίζει από την κατσαρόλα. Και αφήστε τα πάνω 2 εκατοστά του χώματος να στεγνώσουν πριν από το επόμενο πότισμα.

Αυτό θα αποτρέψει προβλήματα αλλοίωσης. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα τροπικά φυτά. Επομένως, αυτός ο κανόνας ισχύει για τα περισσότερα συστήματα άρδευσης τροπικών φυτών.

τύπος εδάφους

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά για την εργασία για να διασφαλίσετε ότι το νερό στραγγίζεται εύκολα από τη γλάστρα και δεν συσσωρεύεται πολύ στο χώμα.

Το ασήμι στερλίνα δεν είναι επιλεκτικό ως προς το pH, αλλά απαιτεί έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συστατικό που ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή. Αυτό περιλαμβάνει ένα χυμώδες μείγμα ή ένα μείγμα σχεδιασμένο για άλλα τροπικά φυτά.

θερμοκρασία και υγρασία

Αν και είναι κάπως προσαρμόσιμο, το Syndapsus tropii τα καταφέρνει καλύτερα όταν διατηρείται σε τοποθεσία με θερμοκρασίες πάνω από 55 F.

Εάν διατηρείται σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη και το καλοκαίρι Θα πρέπει να μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κάτω από 52-53 F.

Γιατί είναι τροπικό φυτό που χρειάζεται πολλή υγρασία. Φροντίστε να έχετε μερικές ομίχλες εδώ κι εκεί για να αντισταθμίσετε την έλλειψη υγρασίας στο περιβάλλον.

Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων υγρασίας. Αυτό θα έχει θετική επίδραση σε εσάς και τα φυτά σας.

γονιμοποίηση

Ως αειθαλές φυτό Η Silver Sterling προτιμά ένα λίπασμα με ισορροπημένη ή ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε άζωτο. Κάνει τα φύλλα του πράσινα και όμορφα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε συχνά λίπανση. μια φορά το μήνα αρκεί Λιπάνετε μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.

Σταματήστε τη λίπανση το φθινόπωρο και το χειμώνα καθώς το φυτό ετοιμάζεται να περάσει στη φάση. τότε μπαίνει σε κατάσταση αδράνειας όταν δεν αναπτύσσεται την άνοιξη Μπορείτε να συνεχίσετε τη μηνιαία γονιμοποίηση.

προσθήκη και επανάληψη

Αυτό το φυτό δεν χρειάζεται να φυτεύεται πολύ συχνά σε νέα γλάστρα. Μπορείτε να περιμένετε έως ότου το φυτό μεγαλώσει πιο γρήγορα από την τρέχουσα γλάστρα. Αυτό μπορεί να αναγνωριστεί από τις ρίζες που αναδύονται από τις οπές αποστράγγισης.

όταν συμβαίνει αυτό Ας το μεταφέρουμε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα. Αλλά μην χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αυτό θα αποτρέψει τη γρήγορη ξήρανση του εδάφους.

Ανεξάρτητα από το είδος της γλάστρας που θα επιλέξετε. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του δέντρου. για να μην πέσει η κατσαρόλα αφήστε την κατσαρόλα να στραγγίσει

Πώς να διαδώσετε το Syndapsus Droopy Moonlight;

Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με μοσχεύματα φύλλων για την παραγωγή νέων φυτών Syntapsus Droopy Moonlight.

Κόψτε τα φύλλα κάτω από τις άκρες των φύλλων, αφήνοντας 3 ή 4 ίντσες στελέχους. Χτυπήστε τα κομμένα άκρα σε ορμόνη ριζοβολίας. Αλλά θα κάνει root χωρίς αυτό.

Από εδώ, έχετε δύο επιλογές – ριζοβολία σε νερό ή ριζοβολία σε μείγμα γλάστρας. Είτε έτσι είτε αλλιώς λειτουργεί καλά. Προτιμώ τη μικτή ριζοβολία σε γλάστρες. Αλλά η ριζοβολία στο νερό θα αποκαλύψει τις ρίζες.

αλλάζετε συχνά το νερό για να μην είναι θολό ή βρώμικο και αν καλλιεργείτε ρίζες με γλάστρα ανακατεύετε Διατηρήστε το έδαφος υγρό.

κάλυμμα

Αν και σπάνιο, το Syndapsus droopi είναι μια χρήσιμη επιλογή για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Είναι χαμηλής συντήρησης και αναπτύσσονται εύκολα αν κατανοήσετε τις ανάγκες τους.

Ως αρχάριος φροντιστής δέντρων Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το φυτό – δεν του αρέσει η υπερχείλιση. Αλλά δεν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Δεν του αρέσει ο πλήρης ήλιος Αλλά δεν είναι καλό σε εσωτερικούς χώρους.

Θα πρέπει να το κρατήσετε μακριά από το κρύο. συμπεριλαμβανομένων των ρευμάτων ψυχρού αέρα, των ψυχρών παραθύρων και άλλων πηγών πολύ κρύο ή πολύ ζεστό

Με αυτά τα πράγματα στο μυαλό Είναι βέβαιο ότι θα καλλιεργήσετε ζωηρά φυτά με πλούσιο ασημένιο φύλλωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *