Πώς να φροντίσετε το δέντρο ορτανσίας;

By | 27 Ιουνίου, 2023

Πώς να φροντίσετε το δέντρο ορτανσίας;

Οι ορτανσίες συνήθως αναπτύσσονται ως θάμνοι με πολλαπλούς μίσχους.Ωστόσο, ένας τύπος ορτανσίας, η paniculata hydrangea, μπορεί να κλαδευτεί σε ένα μόνο δέντρο.

Οι ορτανσίες αρχίζουν να ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού. Δημιουργήστε μια υπέροχη οθόνη λουλουδιών και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά τοπίου.

Αν πάρεις ορτανσία από φυτώριο Οι οδηγίες φροντίδας που έχω συγκεντρώσει παρακάτω θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε με επιτυχία τα φυτά ορτανσίας σας.

μέγεθος και ανάπτυξη

πριν από τη φύτευση έξω Είναι σημαντικό να έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα επίπεδα ανάπτυξης των φυτών ορτανσίας.

Το μέσο φυτό ορτανσίας έχει ύψος 8 έως 15 πόδια και πλάτος 8 πόδια όταν είναι ώριμο. Ορισμένοι τύποι ορτανσίας paniculata, όπως η ορτανσία paniculata Το «Grandiflora» ή το Pee Gee μπορεί να φτάσει τα 25 πόδια σε ύψος.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτήν την ορτανσία ως θάμνο ή κλαδέψτε και να την μεγαλώσετε σε δέντρο. Κανονικά, το φυτώριο θα κλαδέψει ήδη τα κλαδιά για να σχηματιστεί ένα δέντρο όταν το δέντρο είναι νέο.

Διαφορετικά, οι πλευρικοί βλαστοί θα πρέπει να κοπούν καθώς φαίνεται να εκπαιδεύουν την ορτανσία να μεγαλώσει σε δέντρο.

Απαιτήσεις οπτικών

Η Paniculata αγαπά τον ήλιο έως τη μερική σκιά. Οι τοπικές καιρικές συνθήκες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν οι ορτανσίες χρειάζονται περισσότερο ήλιο ή σκιά.

σε κρύο καιρό Οι ορτανσίες αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο. ενώ η μερική σκιά είναι καλύτερη σε ζεστό καιρό.

Θα πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 4 ώρες πλήρες ηλιακό φως την ημέρα. Τα λουλούδια διαρκούν περισσότερο αν δεν εκτίθενται στον μεσημεριανό ήλιο.

άρδευση

Όλοι οι τύποι ορτανσιών προτιμούν υγρό έως μέτρια υγρό έδαφος. Δεν πρέπει να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς, διαφορετικά τα φύλλα θα στεγνώσουν και θα μαραθούν.

την άνοιξη και τα μέσα του καλοκαιριού Αν υπάρχει αρκετή βροχή Οι ορτανσίες σας θα πάρουν φυσικά αρκετό νερό. Και το καλοκαίρι και τους καλοκαιρινούς καύσωνες Είναι σημαντικό να ποτίζετε το έδαφος.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε την ορτανσία με ένα λάστιχο και να την ποτίζετε βαθιά μέχρι το επίπεδο της ρίζας για να μην πάρουν νερό τα φύλλα.

Όταν το νερό μείνει στα φύλλα για πολλή ώρα Μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες. Επομένως, είναι καλύτερο να ποτίζετε νωρίς το πρωί, ώστε τα φύλλα να έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν μέχρι το σούρουπο.

τύπος εδάφους

Οι ορτανσίες προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος. Αν και το paniculata μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε αλκαλικό έδαφος. αρκεί να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και να έχει καλή αποστράγγιση.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η σωστή αποστράγγιση. Διαφορετικά, οι ρίζες της ορτανσίας θα βυθιστούν στο νερό και θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Αν λοιπόν έχετε μια περιοχή στον κήπο σας που στραγγίζει καλά φυσικά. Αντ ‘αυτού, αντικαταστήστε αυτές τις περιοχές με στάσιμο, δύσκολο να αποστραγγιστεί νερό.

θερμοκρασία και υγρασία

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ορτανσίες paniculata σε ζώνες ανθεκτικότητας 3 έως 8. Είναι πιο δροσερές σε σύγκριση με άλλους τύπους. Αποδίδουν καλύτερα με μέση υγρασία και επωφελούνται από τη σκιά σε ζεστά κλίματα.

γονιμοποίηση

Οι ορτανσίες δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα. Χρειάζεται να γονιμοποιηθούν μόνο μία φορά στις αρχές της άνοιξης και μία φορά το φθινόπωρο μετά τον μαρασμό των λουλουδιών. Η προσθήκη κομπόστ στο έδαφος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ωφελήσει επίσης τις ορτανσίες σας.

Τα λιπάσματα για ορτανσίες μπορεί να έχουν διαφορετικές συνθέσεις. και η συνιστώμενη δοσολογία είναι διαφορετική. Ορισμένα αδύναμα διαλύματα πρέπει να εφαρμόζονται κάθε 2 εβδομάδες.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις συστάσεις δοσολογίας στις ετικέτες των λιπασμάτων για να αποφύγετε εγκαύματα από λιπάσματα και συναφείς ζημιές στα φυτά.

προσθήκη και επανάληψη

Οι ορτανσίες Paniculata δεν είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε δοχεία λόγω της ψηλής ανάπτυξής τους. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε δοχεία Δοκιμάστε macrophylla hydrangea ή ορτανσία βουνού.

Όταν οι ορτανσίες σε γλάστρες μεγαλώνουν Θα πρέπει να μεταφερθεί σε μεγαλύτερο κήπο για υποστήριξη των ριζών. Και προσέξτε να μην στεγνώσουν πολύ γρήγορα οι γλάστρες.

Εάν καλλιεργείτε ορτανσίες από φυτώριο ή θερμοκήπιο στον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι μια ποικιλία ανθεκτική στο κρύο στην περιοχή σας.

Φύτευση ορτανσών την άνοιξη Όταν οι όψιμοι παγετοί είναι απίθανο να καταστρέψουν αναπτύξεις ή ανοιχτό πράσινους οφθαλμούς.

στα δύο πρώτα χρόνια Η ορτανσία σας μπορεί να χρειαστεί στήριξη ή πρόσθετο στήριγμα έως ότου το κύριο στέλεχος είναι αρκετά ισχυρό.

Η επιπλέον υποστήριξη θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί και θα αποτρέψει το φυτό από την ανατροπή κατά τη διάρκεια των ισχυρών ανέμων.

Πώς να κάνετε καμπάνια;

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται εύκολα από μοσχεύματα. Τα μοσχεύματα θα πρέπει να συλλέγονται την άνοιξη όταν εμφανίζεται νέα ανάπτυξη.

Επιλέξτε ένα κλαδί που έχει μήκος περίπου 3-5 ίντσες και έχει τουλάχιστον 3 άκρες φύλλων για ριζοβολία. Φυτέψτε τα σε γλάστρες με τύρφη και περλίτη.

Βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον δύο κόμβοι καλύπτονται με υλικό φύτευσης. Οι πληγές πρέπει να διατηρούνται σε έμμεσο φως. δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως Διατηρήστε το έδαφος υγρό για περίπου 4-6 εβδομάδες και τα μοσχεύματα θα ριζώσουν.

Δύο εβδομάδες αργότερα όταν οι ρίζες είναι αρκετά δυνατές Μπορείτε να φυτέψετε τα μοσχεύματα έξω στον κήπο σας.

Αν σκοπεύετε να φυτέψετε ένα paniculata ως δέντρο. Θα χρειαστεί να διαλέξετε το κύριο στέλεχος, να το κρατήσετε στη θέση του και να αφαιρέσετε τυχόν ανταγωνιστικά κορόιδα που βγαίνουν από το στέλεχος.

κάλυμμα

Μπορείτε να καλλιεργήσετε τις ορτανσίες paniculata ως δέντρα, ανέφερα πώς η «Grandiflora» (ή η ποικιλία Bee Gee) ψηλώνει. Υπάρχουν όμως και μικρότερες ποικιλίες.

Αναπτύσσεται η μικρότερη ορτανσία paniculata, το «Bobo» με ύψος 3 πόδια, ακολουθούμενο από το «Limelight» και το «Big Ben» με ύψος 6-8 πόδια και τέλος το «Limelight» και το «Big Ben». «Pinky-Winky», που έχει ύψος 8 πόδια και πλάτος 8 πόδια.

ανεξάρτητα από το είδος της ορτανσίας Οι απαιτήσεις περιποίησης είναι γενικά οι ίδιες – ηλιοφάνεια έως μερική σκιά. υγρό έως μέτρια υγρό έδαφος και καλή αποστράγγιση

Οι ορτανσίες Paniculata μπορούν να καλλιεργηθούν ως θάμνοι ή δέντρα. Αν και θέλει λίγο κλάδεμα αν θέλετε να το κρατήσετε σαν δέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *