Πώς να φροντίσετε τον Alocasia Silver Dragon;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Πώς να φροντίσετε τον Alocasia Silver Dragon;

με σχέδιο φύλλων παρόμοιο με λέπια δράκου Αυτό το μικροσκοπικό τροπικό φυτό σε προσελκύει αμέσως όπου κι αν το δεις.

στην πραγματικότητα Δεν θα το βρείτε σε κάθε παιδικό σταθμό. Αλλά μπορείς να το συναντήσεις από καιρό σε καιρό. Όταν φροντίζεις να πάρεις ένα για τον εαυτό σου! Δεν θα το μετανιώσεις!

Το Alocasia Silver Dragon είναι ένα υβρίδιο που προκύπτει από τη μεταμόρφωση του Alocasia baquinta, είναι μικρότερο και πιο ελκυστικό από το μητρικό του.

Εάν ανησυχείτε για τη φροντίδα του, μην ανησυχείτε. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν φυτό ειδικών αναγκών, Αλλά το να τα κρατήσετε στη σειρά είναι εύκολο μόλις το καταφέρετε.

μέγεθος και ανάπτυξη

Εκτός από το εντυπωσιακό φύλλωμά του, το Alocasia Silver Dragon είναι συμπαγές. Αυτό το καθιστά ελκυστική επιλογή για μικρούς χώρους.

Το δέντρο μεγαλώνει περίπου 1,6 πόδια ψηλό με φύλλα περίπου 6 ίντσες μήκος και περίπου 3 ίντσες πλάτος ή πλάτος.

Όταν το φυτό είναι νεαρό, είναι καλή επιλογή για φύτευση στο τοπίο λόγω της μεγάλης ζέστης και της υγρασίας.

Απαιτήσεις οπτικών

Ο ασημένιος δράκος της Alocasia ευδοκιμεί σε μέτρια έως πλήρη ηλιοφάνεια. Γιατί φυτρώνει κάτω από τη σκιά των δέντρων. επομένως δεν μπορεί να φτάσει στο πλήρες ηλιακό φως

Ο ήλιος μπορεί να είναι πολύ σκληρός για το ασημένιο φύλλωμα. προκαλώντας ηλιακό έγκαυμα ή αποχρωματισμό

Αν το καλλιεργήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου Μια θέση κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό θα δώσει στο φυτό άφθονο φως.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το φυτό χρειάζεται φως και η διατήρησή του σε εσωτερικό ή σε σκοτεινή γωνία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων σήψης.

Επομένως, φροντίστε να βρείτε μια τοποθεσία όπου οι συνθήκες φωτισμού παρέχουν την ισορροπία που χρειάζεται το φυτό για να ευδοκιμήσει.

άρδευση

Γενικά, ο ασημένιος δράκος της Alocasia δεν χρειάζεται πολύ νερό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν βρίσκεται μόνο σε τοποθεσία που δέχεται φως και υγρασία πάνω από το μέσο όρο.

Εκτός από το περιβάλλον Η ποιότητα του υλικού φύτευσης καθορίζει και τη συχνότητα του ποτίσματος. Εάν φυτευτεί σε μείγμα που συγκρατεί το νερό (Το οποίο δεν προτείνω!) Θα χρειαστεί να ποτίζετε λιγότερο.

Μια κοινή μέθοδος ποτίσματος που λειτουργεί για τα περισσότερα τροπικά φυτά είναι το βαθύ πότισμα. Στη συνέχεια, αφήστε το επάνω μείγμα γλάστρας 2 ιντσών να στεγνώσει. Ή αφήστε το να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα.

Η διατήρηση του εδάφους σταθερά υγρό είναι καλύτερο για την αλοκασία. Χρειάζεστε όμως καλά υλικά φύτευσης για να το αποκτήσετε κι αυτό.

τύπος εδάφους

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μείγμα γλάστρας του εμπορίου που να στραγγίζει καλά ή να είναι ευαίσθητο στη σήψη των ριζών για τα παχύφυτά σας ή άλλα τροπικά φυτά. που απαιτεί πολύ πότισμα

Συνήθως, αυτά τα μείγματα αποτελούνται από τύρφη, λίπασμα ή άλλο ελαφρύ υλικό. Αυτό επιτρέπει γρήγορη αποστράγγιση και χαμηλή συγκράτηση υγρασίας.

Με μείγμα σε γλάστρα που ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή. Η συχνότητα των προβλημάτων υπερχείλισης μπορεί να μειωθεί ελαφρώς. Οπότε η επένδυση σε ένα καλό μείγμα γλάστρας αξίζει σίγουρα τον κόπο.

θερμοκρασία και υγρασία

Το εύρος θερμοκρασίας που απαιτείται για τους ασημένιους δράκους είναι 55 F – 80 F. για καλύτερα αποτελέσματα ανάπτυξης. Τα φυτά πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες άνω των 60 F.

Αν φυτευτεί στη σκιά και ποτίζεται τακτικά. Το φυτό μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 95 F.

Μπορείτε να κρατήσετε το φυτό έξω όλο το φθινόπωρο και το καλοκαίρι. Αλλά θα πρέπει να φυτεύεται σε εσωτερικούς χώρους όταν το φθινόπωρο και οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κάτω από τους 60 F.

Το φυτό αγαπά την υψηλή υγρασία. αν φτάσει σε αυτό το επίπεδο Θα ευδοκιμήσει σε υγρασία άνω του 80%, αν και μπορούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες χαμηλότερης υγρασίας όσο υγρασία 60%.

Επειδή δεν μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας έξω. παχύ σάπια φύλλα Γύρω από τη βάση του δέντρου, μειώνει την εξάτμιση και διατηρεί αρκετή υγρασία για να αντισταθμίσει τη χαμηλή υγρασία στον αέρα.

γονιμοποίηση

Λιπαίνετε το Alocasia σας με πρόγραμμα κάθε δύο μήνες. Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας πράσινο λίπασμα για να διατηρήσετε την ανάπτυξη και τη δύναμη των φύλλων.

Γιατί είναι φυτό αειθαλές. Επομένως, θα πρέπει να λιπαίνεται με λιπάσματα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο. Λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, όπως οστεάλευρα θα πρέπει να προστεθεί στο μείγμα.

Δεδομένου ότι ο ασημένιος δράκος Alocasia είναι εγγενής στο Βόρνεο, ευδοκιμεί σε υπόστρωμα πλούσιο σε ασβέστιο.

προσθήκη και επανάληψη

Η αναφύτευση δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί με αυτό το φυτό. Δεν πειράζει να δέσουμε μερικές ρίζες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν το φυτό μεγαλώνει από τη γλάστρα του ή έχει ρίζες που αναδύονται. Θα χρειαστεί να μετακινηθείτε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πήλινες γλάστρες. Αλλά ένα ανθεκτικό πλαστικό δοχείο θα βοηθήσει επίσης. Εάν πρέπει να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό να κάνετε την άνοιξη-καλοκαίρι Αυτό συμβαίνει όταν ο μεταβολισμός των φυτών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Alocasia Silver Dragon;

όταν μετακινείτε το δέντρο Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να δείτε αν μπορείτε να χωρίσετε το δέντρο με την πρόθεση να το πολλαπλασιάσετε.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα πλήρως αναπτυγμένο Alocasia Silver Dragon παράγει μικρά φυτά που μπορείτε να τα χωρίσετε μεμονωμένα και να τα φυτέψετε στις δικές τους γλάστρες. Οι βολβοί που παράγονται από την Alocasia μπορούν επίσης να χωριστούν για αγενή πολλαπλασιασμό.

Οι βολβοί μπορούν να φυτευτούν σε ένα υγρό μείγμα γλάστρας. (Στόχευση για τύρφη και περλίτη 50:50.) Τοποθετήστε σε ένα ζεστό, ομοιόμορφα βρεγμένο μείγμα γλάστρας.

Σε δύο εβδομάδες οι κόνδυλοι θα φυτρώσουν σε δέντρα. Δεν πρέπει να αφήσετε τη γλάστρα να στεγνώσει μέχρι να αποστειρωθεί ή να αποθηκεύσετε τη γλάστρα σε δροσερό μέρος.

κάλυμμα

Δεν θα ταξινομούσα το Alocasia Silver Dragon ως φυτό εισαγωγικού επιπέδου. Αλλά δεν λέω ότι είναι και δύσκολο να αναπτυχθεί.

Το πολύ νερό και η έλλειψη υγρασίας μπορεί να είναι δύο δύσκολα ζητήματα που πρέπει να παρακολουθούν οι αρχάριοι.

σε κάθε περίπτωση Οι απαιτήσεις συντήρησης αυτού του φυτού δεν διαφέρουν από τις απαιτήσεις συντήρησης άλλων τροπικών δασών.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τη φροντίδα των τροπικών φυτών. Θα ειδικευτείτε στην καλλιέργεια ασημένιων δράκων αλοκασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *