Πώς να φροντίσετε τον Πράσινο Δράκο της Αλοκασίας;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πώς να φροντίσετε τον Πράσινο Δράκο της Αλοκασίας;

Μια από τις πιο εύκολες και δημοφιλείς αλοκασίες στην καλλιέργεια. Η πράσινη αλοκασία έχει σκληρά φύλλα σε μέγεθος δράκου. Είναι επίσης γνωστό ως “Dragon Scale Alocasia”

Είναι ένα ευαίσθητο στο κρύο φυτό που δεν μπορεί να επιβιώσει σε ψυχρά κλίματα. Επομένως, είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που χρειάζεται ζεστασιά από μέσα για να επιβιώσει.

Ο πράσινος δράκος της Alocasia εκτιμάται ιδιαίτερα ως καλλωπιστικό φυτό, όχι μόνο για τις φωτεινές φλέβες του. Αλλά και το μέγεθός του. Όχι πολύ ψηλό Είναι φυτό σε γλάστρα που είναι κατάλληλο για όλους τους χώρους.

Εάν αυτό το φυτό σας αρέσει ως κάτι που μπορείτε να απολαύσετε σε εσωτερικούς χώρους. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μου για τη φροντίδα των φυτών για να μάθετε πώς να φροντίζετε καλύτερα τα φυτά σας.

μέγεθος και ανάπτυξη

Με μεγέθη που ποικίλλουν από 40 έως 80 ίντσες, το Green Dragon Alocasia μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη διακόσμηση του γραφείου ή του διαμερίσματός σας.

Εμφανίστε αυτό το φυτό όπου μπορείτε να θαυμάσετε το απαλό φύλλωμά του και τις σκούρες πράσινες φλέβες του.

Απαιτήσεις οπτικών

Αν και το Alocasia δεν λειτουργεί καλά εάν εκτεθεί σε άμεσο φως. Αλλά του αρέσει επίσης το έντονο φως αν δεν φωτίζεται απευθείας.

Σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε αυτό το φυτό λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με βόρειο ή ανατολικό προσανατολισμό το χειμώνα, όταν το φως του ήλιου είναι λιγότερο και οι ακτίνες του ήλιου είναι γενικά πιο αδύναμες. Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό πιο κοντά στο παράθυρο για να αυξήσετε την έκθεση.

Περιοδικά περιστρέψτε τα φυτά, διαφορετικά η ανάπτυξη μπορεί να γίνει άνιση. Εάν η μία πλευρά του δέντρου εκτίθεται στο φως, η άλλη πλευρά μπορεί να είναι ποδαράτη ή επιμήκης.

Αν βάλετε αυτό το φυτό έξω Επιλέξτε ένα σημείο με διάχυτο ή φιλτραρισμένο φως, όπως κάτω από ένα δέντρο.

άρδευση

όταν ποτίζετε τροπικά φυτά Πρέπει να διατηρείται λεπτή ισορροπία. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να ποτίζετε βαθιά αυτά τα φυτά. Αλλά μόνο όταν τα κορυφαία λίγα εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά.

Ορισμένες ποικιλίες Alocasia απαιτούν σταθερά υγρό έδαφος, αλλά η Green Dragon Alocasia μπορεί να χρειαστεί λίγο πότισμα πριν αρχίσει να δείχνει σημάδια αφυδάτωσης.

Επομένως, μια καλή αρχή είναι να ποτίζετε σε βάθος, ώστε το έδαφος να είναι πλήρως κορεσμένο. Στη συνέχεια, περιμένετε να στεγνώσουν οι κορυφαίες 2-3 ίντσες πριν ποτίσετε ξανά αυτό το φυτό. Αυτή είναι μια μέθοδος εμποτισμού και στεγνώματος και βοηθά στην αποφυγή υπερχείλισης.

Αν έχετε παχύφυτα στο σπίτι Οι ίδιες αρχές που χρησιμοποιείτε για το πότισμα των παχύφυτων μπορούν να εφαρμοστούν και στις αλοκασίες.

τύπος εδάφους

Η ρίζα του πράσινου δράκου της Αλοκασίας προτιμά το αργιλώδες έδαφος με καλή κυκλοφορία αέρα. που στραγγίζει γρήγορα χωρίς να συγκρατεί πολύ νερό

Υπάρχουν διάφορα συστατικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε αλοκάσια. Ένα μείγμα περλίτη, τεμαχισμένης καρύδας, κομπόστ και τύρφης είναι ιδανικό για φυτά πράσινου δράκου.

όταν συνδυάζεται με γενικό χώμα γλάστρας Αυτά θα αυξήσουν τον αέρα και την αποστράγγιση. Έτσι το χώμα δεν συμπιέζεται και δεν πνίγει τις ρίζες.

θερμοκρασία και υγρασία

Το εύρος θερμοκρασίας που ανέχονται οι κλίμακες του δράκου Alocasia είναι 55°F (13°C) έως 80°F (27°C).

Αυτό το δέντρο δεν είναι ούτε παγετό ούτε παγετό. Αν λοιπόν πρόκειται να φυτέψετε αυτό το φυτό έξω. Μην περιμένετε μέχρι τον πρώτο παγετό για να φέρετε το φυτό μέσα.

Όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κάτω από τους 60 F το φθινόπωρο. Πρέπει να γίνονται προετοιμασίες για τη μετακίνηση των φυτών σε εσωτερικούς χώρους. που μπορεί να είναι αδρανής χωρίς παγετό

Δεδομένου ότι είναι τροπικό φυτό, χρειάζεται υψηλή υγρασία. Κάπου γύρω στο 80% θα ήταν ιδανικό, αλλά σε εσωτερικούς χώρους θα ήταν δύσκολο να γίνει.

Τα καλά νέα είναι ότι το Green Dragon Alocasia είναι κατάλληλο για μέση υγρασία. Αν και η υγρασία 60% είναι η καλύτερη.

Αν δυσκολεύεστε να διαδώσετε Μπορεί να χρειαστείτε έναν υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο όπου καλλιεργείτε αυτό το φυτό.

Μέχρι να είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα. Υπάρχει μια άλλη επιλογή χαμηλού προϋπολογισμού – γεμίστε το δίσκο με βότσαλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι τα βότσαλα να είναι στα μισά. και τοποθετήστε τη γλάστρα με το φυτό πάνω από τα βότσαλα. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν απορροφάται από τις ρίζες των φυτών.

Καθώς το νερό εξατμίζεται, αυξάνει την υγρασία γύρω από το φυτό.

γονιμοποίηση

Ο πράσινος δράκος Alocasia τροφοδοτεί το φως. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε λίπανση κάθε μήνα από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα. Αλλά αραιώστε καλά για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. (η μισή αραίωση είναι ασφαλής)

Η υπερβολική λίπανση του προβλήματος μπορεί να αποφευχθεί ή να αντιμετωπιστεί ξεπλένοντας το έδαφος με νερό κάθε λίγους μήνες.

προσθήκη και επανάληψη

Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε γλάστρα αρκεί να στραγγίζει καλά. Αποφύγετε την επαναφύτευση της αλοκασίας μέχρι το φυτό να ξεπεράσει τη γλάστρα του.

Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο δοχείο Συνεχίστε να μεγαλώνετε και αποφύγετε προβλήματα ποτίσματος. Μεταμόσχευση την άνοιξη για να μειωθεί ο κίνδυνος σοκ από τη μεταμόσχευση.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Alocasia Green Dragon;

Η διαίρεση είναι ο καλύτερος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε το Alocasia Green Dragon. Τα ώριμα φυτά αντισταθμίζονται, όπου μπορείτε να διαιρέσετε στο επίπεδο της ρίζας και να τα καλλιεργήσετε χωριστά.

Διαχωρίστε τις κεφαλές με αποστειρωμένο ψαλίδι για να δημιουργήσετε ένα σχίσιμο κατά την επαναφύτευση διαιρώντας τις μπερδεμένες ρίζες.

Μεταφέρετέ τα σε γλάστρες με το ίδιο μείγμα γλάστρας που χρησιμοποιήσατε για το μητρικό φυτό. Διατηρήστε το σε μέτριο φως. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει αρκετή υγρασία και υγρασία για να δημιουργήσει νέα ανάπτυξη.

όταν εμφανιστεί νέα ανάπτυξη Μπορείτε να φροντίσετε το φυτό με τον ίδιο τρόπο που θα φροντίζατε έναν ενήλικο πράσινο δράκο Alocasia.

κάλυμμα

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε το Alocasia Green Dragon σε εσωτερικούς χώρους, προσέξτε το φως, την υγρασία και την υγρασία. Θα έχετε ένα ακμάζον εργοστάσιο ζυγαριάς δράκων.

Ωστόσο, ένα μειονέκτημα αυτού του φυτού είναι η τοξικότητά του λόγω της περιεκτικότητας σε οξαλικό ασβέστιο στα φύλλα του. Επομένως, δεν μπορούν να αποφευχθούν παιδιά, γάτες, σκύλοι και άλλα γουνοφόρα ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *