Πώς να φροντίσετε την Alocasia Cucullata;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να φροντίσετε την Alocasia Cucullata;

Γυαλιστερά, σε σχήμα καρδιάς φύλλα σε ψηλούς, χαριτωμένους μίσχους. Το Alocasia cucullata είναι επίσης γνωστό ως «Χέρι του Βούδα» γιατί πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη.

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στην Ταϊλάνδη και το Λάος. Αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε άλλα μέρη του κόσμου.

Είναι ένα απλό αλλά όμορφο πολυετές που μπορεί να φυτευτεί με άλλα τροπικά φυτά. για να δημιουργήσετε γαλήνη και ισορροπία στο σπίτι σας

Ακολουθούν οι οδηγίες μου για τη φροντίδα των φυτών για το Alocasia cucullata, ώστε να μπορείτε να τα φυτέψετε στη σκιά χωρίς προβλήματα:

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Alocasia cucullata αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα, φτάνοντας τα 13 πόδια ύψος. Έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς με προεξέχουσες φλέβες. Τα φύλλα μεγαλώνουν σε 15 ίντσες επί 11 ίντσες.

Η περίοδος ανάπτυξης αυτού του φυτού είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι. το φθινόπωρο-χειμώνα Τα φυτά περνούν σε λήθαργο καθώς ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται.

Αυτή τη στιγμή, το πότισμα πρέπει να μειωθεί και να σταματήσει η λίπανση, καθώς το φυτό δεν το χρειάζεται.

Απαιτήσεις οπτικών

Οι καλύτερες απαιτήσεις φωτισμού για το Alocasia Cucullata περιλαμβάνουν έντονο έμμεσο φως ή φιλτραρισμένο φως. Δεν είναι ένα φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί στον ήλιο.

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού. Ειδικά αν το φυτό δεν είναι συνηθισμένο στο άμεσο ηλιακό φως.

Σε εσωτερικούς χώρους, βρείτε ένα φωτεινό σημείο κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο στο σπίτι σας. Αλλά προσέξτε να επιλέξετε ένα σημείο όπου το φως του ήλιου δεν λάμπει απευθείας στα φυτά.

Εάν παρατηρήσετε ότι το ένα πόδι της αλοκάκίας σας είναι τεντωμένο ή τεντωμένο Αυτό δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως. Επομένως, μετακινηθείτε σε ένα πιο φωτεινό σημείο.

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, φυτέψτε το σε εξωτερικό χώρο. Φυτέψτε την αλοκασία κάτω από φυτά που δέχονται απαλό φιλτραρισμένο φως. Αποφύγετε τη σκιά Τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν.

άρδευση

όταν ποτίζετε αυτό το τροπικό φυτό Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί. Θέλετε να υγράνετε το έδαφος τακτικά. να μην βραχεί πολύ

Μετά το πότισμα, αφήστε τα δύο έως τρία εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν και μετά ποτίστε ξανά. Το υπερβολικό πότισμα κάνει τα φυτά ευαίσθητα στη σήψη των ριζών, στη σήψη των φύλλων και σε άλλες μυκητιακές ασθένειες.

όταν ποτίζει πολύ Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή σταγόνα νερού. εμφανίζονται στις άκρες των φύλλων των φυτών Αυτός είναι ένας μηχανισμός που βοηθά τα φυτά να διώξουν την υπερβολική υγρασία. Αλλά μάλλον δεν θέλετε να συμβεί αυτό.

Αν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ Alocasia cucullata.

τύπος εδάφους

Επιλέξτε αργιλώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για το Alocasia cucullata. Στις ρίζες του φυτού δεν αρέσει να κάθονται στο νερό και δεν στριμώχνονται εύκολα στο χώμα.

Ένα μείγμα από τύρφη, περλίτη και άλλη χαλαρή οργανική ύλη θα βελτιώσει τον αερισμό και την αποστράγγιση. Αυτό το καθιστά καλό συστατικό για την αλοκασία.

Όσον αφορά τα επίπεδα pH, τα τροπικά φυτά προτιμούν γενικά ελαφρώς όξινο έδαφος μεταξύ 5,5 και 6,5, και το Alocasia cucullata επίσης.

Αν και το έδαφος στραγγίζει καλά. Μην ποτίζετε όμως πολύ το φυτό. Ποτίστε μέτρια και η Αλοκασία σας θα ευδοκιμήσει.

θερμοκρασία και υγρασία

Αυτό το φυτό χρειάζεται ζεστασιά και υγρασία για να ευδοκιμήσει σε εσωτερικούς χώρους.Η αλοκασία θα είναι χαρούμενη αν διατηρηθεί μεταξύ 64 °F και 72 °F.

Επειδή η θερμοκρασία στα σπίτια μας είναι γύρω από αυτούς τους αριθμούς. Αυτό το τροπικό φυτό μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην αποθήκευση σε εσωτερικούς χώρους.

Προέκυψαν δυσκολίες στην εξασφάλιση επαρκούς υγρασίας. Αλλά δεν είναι αδύνατο. Στην ιδανική περίπτωση, η περιεκτικότητα σε υγρασία του Cucullat θα πρέπει να είναι μεταξύ 60-80%.

Δεδομένου ότι ο αέρας στα σπίτια μας κυμαίνεται από 40-60%, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας με έναν υγραντήρα.

Η τοποθέτηση ενός δίσκου με ποτισμένο χαλίκι κοντά στο φυτό θα αυξήσει το επίπεδο υγρασίας γύρω από το φυτό.

γονιμοποίηση

κατά την περίοδο της ανάπτυξης Συνήθως από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου. Είναι σημαντικό να βοηθήσετε το Alocasia cucullata να πάρει θρεπτικά συστατικά.

Η έγκαιρη λίπανση κάθε 2 εβδομάδες θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή φύλλων. Επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας λίπασμα με ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε άζωτο.

Μην κάνετε λίπανση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή του χειμώνα. Σε αυτό το σημείο, το φυτό σταματά να αναπτύσσεται και δεν χρειάζεται πλέον τη θρεπτική ώθηση από το λίπασμα.

προσθήκη και επανάληψη

Αν και δεν μου αρέσουν οι γλάστρες από τερακότα. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο γλάστρας, εφόσον το Alocasia cucullata στραγγίζει καλά και μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του χωρίς να αναποδογυρίσει.

Στα δέντρα αρέσει να προσκολλώνται στις ρίζες. Έτσι ακόμα κι αν οι ρίζες είναι λίγο σφιχτές Μπορείτε να περιμένετε λίγο ακόμα.

Εάν αποφασίσετε να φυτέψετε ένα νέο Κάνετε αυτό στις αρχές της άνοιξης ή του καλοκαιριού όταν η καλλιεργητική περίοδος είναι στο αποκορύφωμά της.

Δεν χρειάζεται να κάνετε την κατσαρόλα πολύ μεγάλη. Απλώς επιλέξτε μια γλάστρα που είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη ή έχει χώρο για τις ρίζες.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Alocasia cucullata;

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την αλοκασία διαιρώντας τα ριζώματα όταν μεταφυτεύετε γλάστρες. Διαχωρίστε τους κόνδυλους και φυτέψτε τους σε υγρό μείγμα γλάστρας.

Γενικά, οι κόνδυλοι πρέπει να μουλιάζονται σε νερό για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τη φύτευση. Μπορείτε να το μουλιάζετε για 24 ώρες, αλλά μην το μουλιάζετε σε χλωριωμένο νερό.

Μην ποτίζετε υπερβολικά το χώμα και κρατήστε το σε ζεστό, ηλιόλουστο μέρος. μετά από δύο εβδομάδες Θα πρέπει να παρατηρήσετε κάποια δραστηριότητα στο εργοστάσιο.

κάλυμμα

Το Alocasia cucullata είναι ένα απλό αλλά κομψό φυτό. Προσθέτει μια τροπική γαλήνια αίσθηση στο χώρο όπου τοποθετείται.

Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες – φως, ζέστη, υγρασία, καλά στραγγιζόμενο έδαφος – θα αναπτυχθεί φωτεινό πράσινο φύλλωμα.

για αποφυγή μυκητιακών προβλημάτων Αποφύγετε να ποτίζετε συχνά τα φύλλα. και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Αυτό θα αποτρέψει τη σωστή ή πολύ γρήγορη ξήρανση του εδάφους. Αποφύγετε την έκθεση του φυτού σε υπερβολικό κρύο αέρα ή πηγές θερμότητας για να αποτρέψετε τη φθορά των φύλλων.

λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές Θα μπορείτε να απολαύσετε τα τροπικά φυτά σας για πολλά χρόνια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *