Πώς να μεγαλώσετε και να διαμορφώσετε τους θάμνους της ορτανσίας σας σε δέντρα

By | 27 Ιουνίου, 2023

Πώς να μεγαλώσετε και να διαμορφώσετε τους θάμνους της ορτανσίας σας σε δέντρα

Οι ορτανσίες είναι ένας από τους πιο ευπροσάρμοστους θάμνους στον κόσμο. Υπάρχουν είδη ανθεκτικά στη σκιά καθώς και εκείνα που ανέχονται τον πλήρη ήλιο. Τα άνθη αφθονούν σε αποχρώσεις του λευκού, του ροζ, του μωβ, του μπλε και του ονειρικού κόκκινου, υπάρχουν έρποντα αμπέλια, υπάρχουν θάμνοι, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και ναι. σε σχήμα δέντρου.

Από το τριαντάφυλλο στη Λαντάνα Υπάρχουν πολλά πολυετή φυτά στον κήπο σας. Αυτή η φυτική μορφή, γνωστή και ως τυπική μορφή, είναι μια κομψή μορφή του φυτού. Οι ορτανσίες σε σχήμα δέντρου είναι διαθέσιμες στο κέντρο του κήπου σας σε εξαιρετική τιμή. Αν και αυτό το κόστος είναι λογικό όταν λαμβάνετε υπόψη την υπομονή και τη φροντίδα που απαιτείται για την καλλιέργεια αυτών των φυτών. Αλλά μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

Κλάδεψε το μπουκέτο με ορτανσίες σε δέντρα. Είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με μερικές οδηγίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ορτανσία. εργαλεία κλαδέματος και λίγη υπομονή

Βήμα 1: Επιλέξτε το φυτό σας

Τα πανίκια έχουν την ικανότητα να παίρνουν ένα σχήμα που μοιάζει με δέντρο όταν κοπεί σωστά.

Η καλύτερη φυλή για αυτό το έργο βελτίωσης. paniculata ορτανσίαΉ πιο συχνά: Οι ορτανσίες ορτανσίας ονομάζονται επίσης ορτανσίες δέντρων λόγω της ικανότητάς τους να σχηματίζουν ένα σχήμα σαν δέντρο μέσω του κλαδέματος.

Οι πανίκες αγαπούν τον πλήρη ήλιο και θα ανεχθούν τον πλήρη ήλιο στον κήπο σας. Είναι ανθεκτικά σε ομάδες στις ζώνες USDA 3-8. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά είναι πολύ μεγάλα. μεγαλώνει μέχρι οκτώ πόδια Τα άνθη είναι λευκά ή πράσινα όταν αρχίζουν να ανθίζουν. και σε πλήρη άνθιση σε ροζ

Λάβετε υπόψη αυτό όταν επιλέγετε φυτά. Ποιο θα είναι το ώριμο μέγεθος του φυτού;Αν και πολλές ανθοδέσμες είναι μεγάλες Υπάρχουν όμως κάποιες νάνες ποικιλίες. Οι ποικιλίες νάνων σε σχήμα δέντρου χρησιμοποιούνται ευρέως σε δοχεία. Αλλά μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας στον κήπο σας.

Ας ξεκινήσουμε με το κόψιμο.

θάμνοι που αναπτύσσονται από μοσχεύματα
Ο ευκολότερος τρόπος για να το διαμορφώσετε σε δέντρο είναι να το μεγαλώσετε από μοσχεύματα.

άρχισε με μοσχεύματα ρίζας Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος κλαδέματος αυτού του τύπου. Θα έχετε περισσότερο έλεγχο. Αλλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο περισσότερο για να ωριμάσουν τα φυτά.

Για να κλαδέψετε, αναζητήστε πράσινους μίσχους στο φυτό σας που έχουν μήκος περίπου έξι ίντσες και δεν έχουν ανθίσει φέτος. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το κλαδί έχει τουλάχιστον μερικά σετ φύλλων.

Κόψτε από ένα υπάρχον φυτό ορτανσίας τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Στη συνέχεια κόψτε όλα τα φύλλα, αφήνοντας μόνο δύο σετ. Βουτήξτε το μόσχευμα σε ορμόνη ριζοβολίας και τοποθετήστε το μοσχεύματα σε αποστειρωμένο μέσο άγαρ. Όταν αυτό το κόψιμο ριζώσει Μπορείτε να αρχίσετε να το εκπαιδεύετε για να γίνει δέντρο.

Αν επιλέξετε να ξεκινήσετε κόβοντας Η διαδικασία ευθυγράμμισης είναι η ίδια. θα υπάρξουν λίγο ακόμα ομαλή και χρονοβόρα Ωστόσο, θα ξεκινήσετε με πολύ νεότερα φυτά με φυτώρια σε γλάστρες ή ορτανσίες που έχουν ήδη φυτευτεί στον κήπο σας.

Κλαδέψτε τα φυτά.

Τα λάχανα αναπτύσσονται σε κλαδεμένους θάμνους.
Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκγύμνασης του δέντρου κλαδεύοντάς το πριν γίνει πολύ χοντρό.

Μην ανησυχείτε αν το κόψιμο δεν είναι το θέμα σας. Μπορείτε επίσης. Εκπαιδεύστε την ορτανσία σας να μεγαλώσει σε δέντρο. Ακόμα κι αν αγοράζετε φυτά σε γλάστρες από κέντρο κήπου ή φυτά εγκατεστημένα στον κήπο σας.

Είτε φυτευτεί σε γλάστρα είτε στον κήπο. Θα θελήσετε να ξεκινήσετε με δυνατά φυτά και να μεγαλώσετε άφθονα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε το κλάδεμα πριν τα κλαδιά γίνουν πολύ χοντρά. Αυτό θα επιτρέψει στην πληγή του κλαδέματος να επουλωθεί και να μην ασκήσει υπερβολική πίεση στο φυτό.

Θέλουμε τα φυτά να στέλνουν ενέργεια σε ένα μόνο κλάδο. Και μην το παρακάνετε με τη θεραπεία. Πολλή νέα ανάπτυξη σημαίνει ότι έχετε έναν ισχυρό καλλιεργητή και μπορείτε να αναπτύξετε πολύ νέα ανάπτυξη μόλις ξεκινήσετε το κλάδεμα.

Εργαλεία κήπου έτοιμα για εργασίες κλαδέματος
Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία κηπουρικής σας είναι καθαρά πριν από το κλάδεμα.

Πριν ξεκινήσετε το κλάδεμα Αλλά ειδικά κάτι τόσο λεπτομερές όπως αυτό. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με καθαρά εργαλεία.

πριν πάτε στη δουλειά Σκουπίστε γρήγορα το ψαλίδι ή τα αποκόμματα του κήπου σας. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν βρωμιά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία σας χρήση. Καθαρίστε και απολυμάνετε το ψαλίδι σας. Αραιωμένο λευκαντικό ή οινόπνευμα εντριβής Αφήστε το να στεγνώσει πριν ξεκινήσετε το κλάδεμα.

Βήμα 3: Ξεκινήστε το κλάδεμα

κηπουρός που κόβει κλαδιά
Όλα τα νέα κλαδιά και βλαστοί πρέπει να αφαιρεθούν στη βάση του φυτού για να σχηματιστεί ο κύριος κορμός του φυτού.

Όταν ξεκινάτε τη μεταφύτευση μιας νέας γλάστρας Τα βήματα θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του δέντρου που ξεκινάτε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε καθένα από τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε όταν αρχίζετε να κόβετε τον φράκτη σας στο σχήμα του που μοιάζει με δέντρο. πριν βήμα προς βήμα Υπάρχουν σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε:

 • Αυτή η διαδικασία κλαδέματος και ανάπτυξης μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια. (ή περισσότερο)
 • ένα μπουκέτο λουλούδια που ανθίζει σε ένα νέο φυτό
 • Ο χρόνος κλαδέματος μπορεί να σας κάνει να χάσετε εποχιακά λουλούδια.
 • Δώστε προσοχή στα φύλλα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και τα λουλούδια θα επιστρέψουν.
 1. Περιμένετε να ριζώσει το κόψιμο σας.
 2. Αφαιρέστε όλα τα φύλλα από την κοπή εκτός από την κορυφή.
 3. όταν το κάνετε αυτό Θα αφαιρέσετε την άκρη του φυτού.
 4. Αυτό θα προωθήσει τη διακλάδωση.
 5. Πηγαίνετε στο βήμα 2 «Ξεκινήστε με το νηπιαγωγείο».
 1. Επιλέξτε ένα δυνατό, όρθιο στέλεχος.
 2. Αυτό θα γίνει ο κύριος ηγέτης του δέντρου σας.
 3. Κόψτε τους ανταγωνιστικούς μίσχους ή τους μίσχους που αφαιρούν το σχήμα που θέλετε.
 4. Κλαδέψτε τους βλαστούς που προέρχονται από το έδαφος ή κάτω από τον κορμό.
 5. Κάντε αυτές τις τομές όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος.
 6. μερίδιο Μπορεί να είναι πολύ βαρύ για να στηρίξετε το φυτό σας.
 7. Ο πολύς αέρας ή η βροχή σε βαριά δέντρα μπορεί να είναι επικίνδυνοι για τον ηγέτη.
 8. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε πόδια Velcro για στήριξη φυτών.
 9. Τοποθετήστε το πάσσαλο κοντά στον κορμό και αρκετά βαθιά για να στηρίξετε το δέντρο.
 10. Έξι ίντσες πρέπει να κάνουν το κόλπο. Να είστε προσεκτικοί και να κάνετε το καλύτερο δυνατό. αποφύγετε τη βλάβη της ρίζας.
 11. Μαζεύετε συχνά νέους βλαστούς από τους νέους μίσχους του φυτού.
 12. Περιμένετε να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη την επόμενη άνοιξη.
 13. Αφαιρέστε τυχόν κλαδιά που εμφανίζονται στο κάτω μισό του οδηγού.
 14. πίσω την άνοιξη Κόψτε τα μαλλιά κοντά έτσι ώστε η άκρη του κύριου ηγέτη να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την άκρη του φύλλου.
 15. αυτό είναι πάλι Προωθήστε και εξωτερικά υποκαταστήματακαι ελέγχουν την υψηλότερη ανάπτυξη
 16. Οι περισσότερες ορτανσίες μπορούν να κλαδευτούν στις αρχές του χειμώνα ή την άνοιξη.
 17. Κλαδέψτε νωρίς το χειμώνα για να προστατέψετε το δέντρο από τις φθορές του χειμώνα.
 18. Αν το βάρος του χιονιού είναι πολύ μεγάλο Αυτά τα νεαρά κλαδιά μπορούν εύκολα να σπάσουν.

Βήμα 4: Φυτέψτε την ορτανσία σας

Η ορτανσία Paniculata μεγαλώνει σε σχήμα δέντρου.
Φυτέψτε το νέο σας δέντρο ως το επίκεντρο του όμορφου κήπου σας και απολαύστε τη μεταμόρφωσή σας σε δέντρο.

Πρέπει να δείξετε όλες τις προσπάθειές σας για να μετατρέψετε την ορτανσία σε δέντρο. δημιουργούν την τελειότητα Το επίκεντρο κάθε κήπουΟ χώρος μεταξύ του εδάφους και των χαμηλότερων κλαδιών είναι ιδανικό μέρος για πολυετή φυτά χαμηλής ανάπτυξης.

Οι ταξιανθίες σε σχήμα δέντρου δημιουργούν έναν πολύ επίσημο φράκτη. που μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από μια άλλη σειρά πολυετών φυτών προκαλεί την αίσθηση ενός μυστικού κήπου Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «θρίλερ» σε μεγάλο δοχείο.

τελικές σκέψεις

Μην φοβάστε αυτά τα βήματα. όλοι μπορούν να το κάνουν Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες οδηγίες φροντίδας ορτανσίας, φαίνεται περίπλοκο όταν ξεκινάς Θα παρατηρήσετε ότι είναι μια απλή διαδικασία. Θα γίνετε καλύτεροι φίλοι με τα φυτά και το ψαλίδι σας. Και μπορεί να θεραπεύσει πολύ καλά την ασθένεια. Με το πασο σου Ρίξτε ένα ποτήρι παγωμένο τσάι και απολαύστε μια γουλιά. Σχεδιάστε το όμορφο νέο σας φυτό ορτανσίας.Η προσπάθεια αποδίδει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *