Πώς να κρατήσετε τις ορτανσίες όρθιες;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να κρατήσετε τις ορτανσίες όρθιες;

Ο δημοφιλής θάμνος ορτανσίας είναι ένα ανθεκτικό και σφριγηλό φυτό που είναι εξαιρετικά ευέλικτο στο σχεδιασμό του τοπίου και του κήπου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν πρέπει να μεγαλώσουν όρθια ή να αποτρέψουν την ανάπτυξή τους.

Δεδομένου ότι αυτός ο θάμνος είναι μεγάλος και ψηλώνει, συχνά αποτυγχάνει υπό το βάρος του. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Θα πρέπει να κρατάτε τις ορτανσίες όρθιες.

Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα υποστήριξης. που θα εξηγήσω παρακάτω Έτσι, μπορείτε να αποτρέψετε την επίθεση στις ορτανσίες σας σε περίπτωση καταιγίδας ή ισχυρών ανέμων.

σταματήστε να πέφτουν ορτανσίες

Οι ορτανσίες δεν είναι πάντα σε θέση να τρέφονται φυσικά. Ειδικά ποικιλίες υψηλής ανάπτυξης. και ειδικά όταν αφήνεται στην πλήρη ωρίμανση

Οι ορτανσίες που αναπτύσσονται σε νέο ξύλο συχνά κόβουν τους μίσχους. ιδιαίτερα την περίοδο της ανθοφορίας

Αν είναι γεμάτο μεγάλα και βαριά λουλούδια Ο κορμός μπορεί να μην μπορεί να αντέξει το βάρος. Η δυνατή βροχή ή οι δυνατοί άνεμοι επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος. Μερικά πράγματα για να κρατήσετε τις ορτανσίες σας όρθιες:

– κλάδεμα

Το να κλαδεύετε σωστά τις ορτανσίες σας σημαίνει ότι τις βοηθάτε να μεγαλώσουν σε ένα διαχειρίσιμο ύψος και να αναπτύξουν ένα δυνατό, ακάμπτο στέλεχος.

Πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη;

Ορισμένες ποικιλίες ορτανσίες μπορούν να κλαδευτούν πίσω στη βάση. Αλλά το ακατάλληλο κλάδεμα ή το υπερβολικό κλάδεμα σε λάθος εποχή μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα στελέχη.

Είναι καλύτερο να μην κόψετε την ορτανσία στη βάση και να αφήσετε μια παλιά ξυλώδη δομή 18 έως 24 ιντσών. Αυτό θα παρέχει ισχυρή υποστήριξη καθώς το φυτό μεγαλώνει την άνοιξη.

Δεν πρέπει να κόβεται κάθε ορτανσία. Ειδικά τα λουλούδια που ανθίζουν στο παλιό ξύλο. Αυτές οι ορτανσίες απαιτούν μόνο μερικό κλάδεμα, όπως η αφαίρεση νεκρών ή άρρωστων καλαμιών.

Επιπλέον, τα νεκρά λουλούδια όχι μόνο αποφεύγουν να προσθέτουν βάρος στους μίσχους. ενθαρρύνει επίσης την επανάληψη της ανθοφορίας και δίνει στον θάμνο κυκλοφορία του αέρα.

– κλουβί ντομάτας

Τα μικρά φυτά ορτανσίας μπορούν να βοηθηθούν να αναπτυχθούν κατευθείαν μέσα από το κλουβί της ντομάτας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κλουβί ντομάτας ή να χρησιμοποιήσετε άλλο συρμάτινο κλουβί, ειδικά αν η ορτανσία σας χρειάζεται μια στιβαρή κατασκευή για να τη συγκρατεί όρθια.

Τα κλουβιά και οι φράχτες λειτουργούν υπέροχα για τις ορτανσίες. Εκπαιδεύοντας την ορτανσία να μεγαλώνει όρθια μέχρι ο κορμός στήριξης του δέντρου να είναι αρκετά δυνατός για να υποστηρίξει το βάρος της ορτανσίας.

Είτε χρησιμοποιείτε κλουβιά ντομάτας είτε άλλα συρμάτινα κλουβιά Εάν ο στόχος σας είναι να καλλιεργήσετε ορτανσίες ως δέντρα Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τυχόν πλευρικούς βλαστούς ή βλαστούς που αναπτύσσονται στη βάση για να ενισχύσετε το στέλεχος που έχετε επιλέξει. Μαδήστε τα φυτά της ορτανσίας σας.

– Στοίχημα Μπαμπού

Οι πασσάλοι μπαμπού είναι ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε την πτώση των λουλουδιών της ορτανσίας. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τις ορτανσίες πριν ανθίσουν.

όταν έρθει η ώρα να ανθίσει Είστε έτοιμοι για την πιο ανθισμένη ορτανσία.

– ξύλινα στόρια

Ο αγαπημένος μου τρόπος για να κρατήσω τις ορτανσίες όρθιες είναι με καφασωτά. Φυσικά πρέπει να ρυθμίσετε το ύψος. Αυτό σημαίνει να αγοράσετε μια πέργκολα αρκετά ψηλή για να κάνετε τη διαφορά στη στήριξη των ορτανσιών σας.

Ένα ξύλινο καφασωτό μπορεί να κάνει μια υπέροχη διακόσμηση. Αν λοιπόν ταιριάζει με τη διακόσμηση του κήπου σας Θα πρέπει οπωσδήποτε να τα εξετάσετε ως επιλογή.

Η πέργκολα πρέπει να βυθίζεται στο έδαφος αλλά να μην βλάπτει τις ρίζες της ορτανσίας.

επαγγελματικές συμβουλές

Οι ορτανσίες μπορεί να πέσουν μετά από έντονες βροχοπτώσεις. κατά τη διάρκεια υπερβολικής ανθοφορίας ή ισχυρών ανέμων επίσης Ορισμένες ορτανσίες έχουν εύθραυστα στελέχη. Ως εκ τούτου, είναι πιο επιρρεπείς σε αποτυχία από άλλες ορτανσίες.

Οι παρακάτω επαγγελματικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την πτώση της ορτανσίας:

– Επιλέξτε μια ορτανσία με δυνατό και χοντρό μίσχο.

Οι νεοανθισμένες ορτανσίες όπως το H. arborescens “Annabelle” θα έχουν πρόβλημα να υποστηρίξουν το βάρος των λουλουδιών. Επομένως, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν φράχτη ή πέργκολα για να αποτρέψετε την πτώση του.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρόνο και προσπάθεια Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε τις ορτανσίες που έχουν ισχυρούς μίσχους, όπως ορτανσίες που ανθίζουν σε παλιό ξύλο.

Δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθεί Οι παλιότερες ανθισμένες ορτανσίες, όπως η ορτανσία της δρυός (H. quercifolia) ή η ορτανσία (H. macrophylla), τείνουν να έχουν πιο γερά στελέχη από την Annabelle.

– Φυτέψτε ορτανσίες σε θέση προστατευμένη από ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.

Οι δυνατοί άνεμοι και οι καταιγίδες μπορούν να έχουν πολλές επιπτώσεις στις ορτανσίες σας. Ειδικά οι ορτανσίες που δεν έχουν χοντρούς ή δυνατούς μίσχους.

Η φύτευσή τους σε μια περιοχή του κήπου σας που μπορεί να είναι κοντά σε αντιανεμικές κατασκευές θα αποτρέψει την κατάρρευση από τη δυνατή βροχή.

– Φυτέψτε ορτανσίες σε κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους.

Μην κρατάτε τις ορτανσίες πολύ κοντά μεταξύ τους. αλλά όχι τόσο μακριά ώστε να μην μπορούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον

Όταν φυτεύονται σε απόσταση 3-4 ποδιών, ακουμπούν φυσικά το ένα πάνω στο άλλο για υποστήριξη. αλλά όχι πολύ κοντά μεταξύ τους

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τον φυσικό πολλαπλασιασμό των ορτανσών καθώς ωριμάζουν. Εάν η ορτανσία σας έχει πλάτος 8 πόδια, μην τη φυτέψετε πολύ κοντά σε άλλες ορτανσίες.

Το να αφήνετε τον θάμνο να αερίζεται είναι απαραίτητο για την πρόληψη προβλημάτων στα φύλλα. συμπεριλαμβανομένων των μυκητιακών ασθενειών των φύλλων

συνοψίζω

Ορτανσίες που ανθίζουν σε νέα ανάπτυξη Μπορεί να έχει προβλήματα στη στήριξη του βάρους των λουλουδιών. Ειδικά κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων ή ξαφνικής βροχής.

κρατώντας την ορτανσία όρθια στον φράχτη Μπαμπού κοντάρια ή ξύλινα πηχάκια μπορεί να υποστούν ισχυρές καταιγίδες. Εάν έχετε μια σταθερή δομή γύρω από το φυτό της ορτανσίας Σπασμένοι κορμοί και δέντρα είναι λιγότερο πιθανό.

Μπορείτε να αποφύγετε αυτή την αδυναμία της ορτανσίας χρησιμοποιώντας καλές μεθόδους κλαδέματος. κατάλληλη περίοδο φύτευσης και επιλέξτε ποικιλίες ορτανσίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *