Πώς να καλλιεργήσετε ορχιδέες σε γυάλινα δοχεία;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πώς να καλλιεργήσετε ορχιδέες σε γυάλινα δοχεία;

Εάν το διαφανές πλαστικό δοχείο δεν είναι τόσο όμορφο όσο αναμένεται Τα γυάλινα δοχεία μπορεί να είναι μια αξιόπιστη επιλογή για την καλλιέργεια ορχιδέων, ωστόσο, είναι εξίσου χρήσιμα για ορχιδέες με διαφανείς πλαστικές γλάστρες. με κάποιες επιφυλάξεις

Παρακάτω, θα εξετάσω τα οφέλη της καλλιέργειας ορχιδέων σε γυάλινα δοχεία και πώς να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή, αν και υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας.

Το γιασεμί μεγαλώνει σε γυάλινο δοχείο.

Είτε αποθηκεύετε ορχιδέες σε γυάλινες γλάστρες είτε σε πλαστικές γλάστρες. Οι κανόνες είναι λίγο πολύ οι ίδιοι – βεβαιωθείτε ότι το υλικό φύτευσης στραγγίζει καλά. Και μην ποτίζετε πολύ την ορχιδέα.

Τα γυάλινα δοχεία είναι ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με τις πλαστικές γλάστρες επειδή δεν έχουν τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Η διάνοιξη μιας οπής αποστράγγισης στο κάτω μέρος του δοχείου μπορεί να σπάσει εύκολα το γυαλί.

Ένα άλλο μειονέκτημα των γυάλινων δοχείων είναι ότι είναι βαριά και μπορεί να είναι ακατάστατα εάν πέσουν κατά λάθος.

Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα πράγματα Δείτε πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της τοποθέτησης των ορχιδέων σας σε γυάλινα δοχεία.

– Χρησιμοποιήστε ένα ρηχό δοχείο

Δεν συνιστώ να χρησιμοποιείτε ψηλά βάζα για τις ορχιδέες σας, καθώς θα προκαλέσουν υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ορχιδέες σας. Εάν δεν κάνετε εξωραϊσμό για μινιατούρες ορχιδέες Χρησιμοποιήστε γυάλινα δοχεία Pyrex για μεγαλύτερες ορχιδέες.

– Φυτέψτε την ορχιδέα με τις ρίζες περίπου ένα εκατοστό πάνω από τον πάτο του δοχείου.

όπως είπα Γυάλινα δοχεία χωρίς οπές αποστράγγισης Αν λοιπόν δεν ξέρετε πώς να φυτέψετε μια ορχιδέα ώστε οι ρίζες να μην αγγίζουν τον πάτο του δοχείου. Το υπερβολικό νερό μπορεί να είναι πρόβλημα.

Ανεξάρτητα από το είδος των αναπτυσσόμενων μέσων που χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες έχουν βάθος τουλάχιστον μία ίντσα. Όταν συσσωρεύεται νερό στο κάτω μέρος του δοχείου Οι ρίζες πρέπει να ανασηκωθούν για να μην κάθονται στο νερό.

– Χρησιμοποιήστε ένα μέσο που στραγγίζει καλά.

Αν και αυτά τα δοχεία δεν επιτρέπουν την αποστράγγιση της περίσσειας νερού. Αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια δεξαμενή σχεδιασμένη για τις ανάγκες της ορχιδέας σας.

Πριν φυτέψετε ορχιδέες σε γυάλινα δοχεία Χρησιμοποιώ μικρές πέτρες για να στηρίξω τον πάτο του δοχείου και ξεπλένω τις πέτρες με νερό για να αφαιρέσω τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Στη συνέχεια πρόσθεσα βρύα σφάγνου στην κορυφή.

Χρησιμοποιώ επίσης βρύα σφάγνου κορυφαίας ποιότητας καθώς είναι πιο ελαφρύ και μου αρέσει οι ορχιδέες μου να είναι μεσαίου μεγέθους. Τοποθέτησα την ορχιδέα σε ένα δοχείο και πρόσθεσα λίγο ακόμη βρύα σφάγνου για να καλύψει τις ρίζες. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα είναι πάνω από την άκρη του βάζου. Κρατήστε τα φύλλα στεγνά και ποτίστε την ορχιδέα.

Θέλετε το φαγητό σας να είναι υγρό. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτά τα δοχεία δεν θα στραγγίσουν. Έτσι, η περίσσεια νερού θα λιμνάζει στο κάτω μέρος του δοχείου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφαιροποιημένο χώμα ως μέσο για γλάστρες και να δημιουργήσετε μια ημι-υδάτινη τροφή για τις ορχιδέες σας.

το γιασεμί μεγαλώνει στο νερό

Οι ορχιδέες μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν στο νερό. Τα συστήματα υδροπονίας πρέπει να είναι πιο ακριβή. Αυτά ακολουθούν ένα σύστημα κυκλοφορίας στο οποίο οι ρίζες της ορχιδέας διατηρούνται στο νερό για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια αερίζονται για λίγες μέρες ακόμα. Αυτό δημιουργεί ένα βιότοπο παρόμοιο με το φυσικό περιβάλλον αυτών των φυτών.

Ένα ημι-υδροπονικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει για τις ορχιδέες σας. για αυτά Θα χρειαστείτε ελαφρύ συμπαγή άργιλο (LECA), ο οποίος πρέπει να εμποτιστεί σε νερό πριν χρησιμοποιηθεί ως μέσο για γλάστρα.

Τα δισκία LECA απορροφούν καλά το νερό και παρέχουν αρκετή υγρασία για να ευδοκιμήσουν οι ορχιδέες σας. σε ένα σύστημα σαν αυτό Οι ορχιδέες σας πρέπει να ποτίζονται μόνο κάθε λίγες εβδομάδες.

Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν οι ορχιδέες σε ένα ημι-υδάτινο μέσο. Ξεκινήστε λοιπόν τη μεταμόρφωση με μια δυνατή ορχιδέα Phalaenopsis.

γιασεμί που καλλιεργείται σε γλάστρες

Οι ορχιδέες δεν χρειάζονται μέσο καλλιέργειας καθώς είναι επίφυτα που αναπτύσσονται στο φλοιό και οι ρίζες τους δεν φυτεύονται στο έδαφος.

Οι ρίζες της ορχιδέας έχουν εξελιχθεί για να απορροφούν την υγρασία από την υγρασία γύρω τους, επομένως τεχνικά κάθε φυτευτικό υλικό που μπορεί να παρέχει την απαιτούμενη υγρασία και το επίπεδο υγρασίας θα λειτουργήσει για αυτές τις ορχιδέες.

Μπορείτε να αναμίξετε μια ποικιλία οργανικών υλικών που παρέχουν αρκετό αερισμό, αποστράγγιση και συγκράτηση υγρασίας για να καλύψετε τις ανάγκες αυτού του φυτού. Περιλαμβάνει φλοιό ελάτου, περλίτη, βρύα σφάγνου, τύρφη, κοκοφοίνικα και πέλλετ.

Πώς να ποτίσετε μια ορχιδέα σε ένα γυάλινο δοχείο;

Η ίδια συμβουλή ισχύει ανεξάρτητα από τη γλάστρα που χρησιμοποιείται για την ορχιδέα – το νερό μόνο όταν οι ρίζες αρχίζουν να γίνονται ασημί και το υλικό φύτευσης είναι ελαφρώς ξηρό. Οι πράσινες ρίζες σημαίνουν ότι η ορχιδέα σας έχει αρκετό νερό.

Μπορείτε να ποτίσετε βαθιά το γυάλινο δοχείο. Αφήστε την ορχιδέα να μουλιάσει σε νερό για μια ώρα. Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό από το δοχείο.

Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε περισσότερο ή λιγότερο συχνά. Αυτό εξαρτάται από το καλλιεργητικό μέσο που χρησιμοποιείτε.Για παράδειγμα, οι γλάστρες από τερακότα κρατούν νερό περισσότερο από τα βρύα ή τον φλοιό.

σε ημιυδροπονικό σύστημα Θα χρειαστεί να το ποτίζετε κάθε 2-3 εβδομάδες, ενώ οι ορχιδέες που αναπτύσσονται σε βρύα σφάγνου ή φλοιό δέντρων χρειάζονται μόνο 1-2 πότισμα την εβδομάδα.

Χρειάζεται λίγος πειραματισμός για να καταλάβουμε τις ανάγκες ποτίσματος των ορχιδέων. Αν όμως παρατηρήσετε την αλλαγή στην ορχιδέα. Θα ξέρετε πότε να ποτίζετε και πότε να σταματήσετε.

Μπορεί να τοποθετηθεί μια ορχιδέα σε ένα περβάζι σε ένα γυάλινο βάζο;

αρκεί η ορχιδέα να μην εκτίθεται στο άμεσο φως Είναι ασφαλές να τοποθετήσετε το φυτό στο περβάζι. Ακόμα κι αν είναι σε γυάλινο δοχείο.

Δίνοντας σε ορχιδέες άμεσο ηλιακό φως Ειδικά σε γυάλινα δοχεία είναι κακή ιδέα. Έτσι, εάν τα παράθυρά σας βλέπουν νότια ή δυτικά Φροντίστε να τοποθετήσετε την ορχιδέα λίγα μέτρα μακριά από το παράθυρο.

κάλυμμα

Τα γυάλινα δοχεία είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα διαφανή πλαστικά δοχεία. Θα χρειαστεί να αλλάξετε το σύστημα άρδευσης έτσι ώστε το δοχείο σας να μην έχει τρύπες αποστράγγισης. και σκεφτείτε τι είδους γλάστρα θα χρησιμοποιήσετε

Αν η καλλιέργεια ορχιδέων σε γυάλινα δοχεία φαίνεται σαν υπερβολική δουλειά. Τα πλαστικά δοχεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις ορχιδέες σας ευτυχισμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *