Πώς να καθαρίσετε τα φύλλα ορχιδέας από τη σκόνη;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Πώς να καθαρίσετε τα φύλλα ορχιδέας από τη σκόνη;

Οι ορχιδέες είναι ιδανικές για να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας. Μπορεί όμως να συσσωρεύσει και αρκετή σκόνη. Η βροχή συχνά καθαρίζει τα φυτά εξωτερικού χώρου από τη σκόνη. Αλλά το καθάρισμα των φύλλων των φυτών εσωτερικού χώρου έπεσε πάνω μας.

Ο καθαρισμός των φύλλων ορχιδέας πρέπει να είναι απλός και απλός, σωστά; Είναι πραγματικά!

Το πρόβλημα είναι πρόσφατα Αυτός ο καθαρισμός θα συσσωρεύσει ατμό. Αλλά είναι εντελώς ακίνδυνο για τις ορχιδέες σας.

Θα μιλήσω για μερικούς από τους καλύτερους και καλούς τρόπους καθαρισμού των φύλλων ορχιδέας. Ας ξεκινήσουμε με μερικές βέλτιστες πρακτικές:

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα φύλλα ορχιδέας

Οι παρακάτω τεχνικές αφαίρεσης σκόνης είναι ιδανικές για να διατηρήσετε τα φύλλα της ορχιδέας σας καθαρά και απαλλαγμένα από σκόνη:

– νερό

Υποθέτοντας ότι οι ορχιδέες σας είναι απαλλαγμένες από σκόνη και χωρίς υπολείμματα λιπασμάτων ή χημικών. Ο καθαρισμός των φύλλων με ένα υγρό πανί θα βοηθήσει.

Δεν έχει νόημα να περιπλέκετε τα πράγματα με φανταχτερά προϊόντα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί βρεγμένο με νερό. σκουπίστε απαλά τα φύλλα

Μπορείτε επίσης να βρέξετε τα φύλλα με νερό και να τα σκουπίσετε απαλά με ένα μαλακό πανί.

– Οινόπνευμα εντριβής / Υπεροξείδιο του Υδρογόνου

Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα εντριβής μόνο εάν βρείτε ζωύφια σε φύλλα ορχιδέας. Χρησιμοποιήστε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη, αραιωμένη ή αδιάλυτη με νερό. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε απαλά τα φύλλα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σκοτώσετε τα σφάλματα. ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε Μην εφαρμόζετε σε χώμα ή ρίζες. γιατί μπορεί να υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων

– χυμό λεμονιού

Εάν τα φύλλα της ορχιδέας σας έχουν συσσωρευμένα μέταλλα. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα όξινο διάλυμα για να το αφαιρέσετε. Η ανάμειξη ενός μέρους χυμού λεμονιού με ένα μέρος νερού μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ιζημάτων μετάλλων από τη βρύση ή το σκληρό νερό.

Αν λοιπόν τα φύλλα της ορχιδέας σας δεν έχουν συσσωρευμένα έντομα ή μέταλλα. Χρησιμοποιήστε νερό για να καθαρίσετε τα φύλλα, εύκολα και απλά!

Μερικοί άνθρωποι τοποθετούν ορχιδέες κάτω από το κεφάλι του ντους. Αλλά δεν συνιστώ να το κάνετε αυτό εάν η ορχιδέα σας ανθίζει. Επειδή η πίεση του νερού μπορεί να βλάψει τα λουλούδια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω γάλα για να καθαρίσω τα φύλλα ορχιδέας;

Ο καθαρισμός των φύλλων ορχιδέας με γάλα τα κάνει λαμπερά. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να καθαρίσω φύλλα ορχιδέας με γάλα. (Γάλα φρέσκο ​​ή αποβουτυρωμένο ωμό ή παστεριωμένο γάλα), αλλά υπάρχουν τουλάχιστον δύο προβλήματα που βλέπω όταν χρησιμοποιώ αυτήν τη μέθοδο.

Πρώτον, αν το γάλα μείνει στα φύλλα Θα είναι ξινό και μυρίζει. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το τυρόπηγμα προσελκύει τα έντομα και η απολίπανση αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μούχλα.

Αν λοιπόν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε γάλα για να φωτίσετε τις ορχιδέες σας Σκουπίστε τον περιττό χυμό από τα φύλλα για να αποφύγετε τα προβλήματα που ανέφερα.

Το γάλα λειτουργεί επίσης ως λίπασμα και είναι καλή πηγή ζάχαρης και ασβεστίου. Θα καταλήξετε με ένα δύσοσμο άγαρ. Που είμαι σίγουρος ότι δεν θέλεις στο σπίτι.

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σε ορχιδέες ή ότι είναι άχρηστο. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι οι ορχιδέες σας είναι καθαρές και γονιμοποιημένες.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαπουνόνερο σε φύλλα ορχιδέας;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων αραιωμένο σε νερό για να καθαρίσετε τα φύλλα ορχιδέας σας. Πάρτε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι νερό και σκουπίστε ένα φύλλο τη φορά.

Το σαπούνι πιάτων αραιωμένο σε νερό λειτουργεί εξαιρετικά εάν τα φύλλα είναι πραγματικά βρώμικα. Και ο καθαρισμός με νερό δεν θα βοηθήσει. Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων είναι εάν έχετε ένα παράσιτο που προσπαθείτε να ελέγξετε.

Μην προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από μεγάλα παράσιτα μόνο με σαπούνι πιάτων. Το υγρό πιάτων είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τα σφάλματα και να αντιμετωπίζει ήπιες παρασιτώσεις.

όταν αντιμετωπίζουμε μια μαζική επιδημία Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπύρα για να καθαρίσω τα φύλλα ορχιδέας;

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τα φύλλα εξωτικής ορχιδέας είναι να σκουπίσετε τα φύλλα με ένα διάλυμα μπύρας και νερού.

Τα επιχειρήματα υπέρ αυτής της πρακτικής είναι ότι η μπύρα κάνει τα φύλλα να γυαλίζουν και υπάρχουν διατροφικά οφέλη που συνδέονται με αυτή τη μέθοδο.

Αν και δεν θα αμφισβητήσω αυτούς τους ισχυρισμούς. Υπάρχουν όμως κάποιες επιφυλάξεις. όπως το γάλα Η μπύρα που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου θα ταγγίσει και θα μυρίσει. Η μπύρα είναι γνωστό ότι προσελκύει τις μύγες των φρούτων.

Αν λοιπόν πρόκειται να πιεις μπύρα Φτιάξτε ένα πολύ αραιό διάλυμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την περίσσεια υγρού για να στεγνώσουν τα φύλλα. για να αποτρέψετε τις μύγες των φρούτων και τις άσχημες μυρωδιές

αλλά στο τέλος Το νερό μπορεί να βοηθήσει.

Οι ρίζες ορχιδέας πρέπει να καθαριστούν από τη σκόνη;

Ο μόνος λόγος που θα παρατηρήσετε σκόνη στα φύλλα ορχιδέας είναι επειδή είναι γυαλιστερά και μεγάλα. Η σκόνη πιάνεται εύκολα.

Η σκόνη στις εναέριες ρίζες μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Επομένως, δεν νομίζω ότι πρέπει να καθαρίζετε τις ρίζες κάθε φορά που αφαιρείτε τη σκόνη από τα φύλλα ορχιδέας.

Δηλαδή, χτυπήστε απαλά τις ρίζες με ένα υγρό πανί. για να φρεσκάρουμε λίγο Αλλά μην σπάσετε ή καταστρέψετε τις ρίζες. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πανί.

κάλυμμα

Τα φύλλα ορχιδέας μαζεύουν σκόνη από καιρό σε καιρό. Επομένως, θα πρέπει να διατηρείται καθαρό. Αυτό θα αποτρέψει ορισμένα έντομα από το να προσγειωθούν στα φύλλα της ορχιδέας σας.

Εκτός αν υπάρχει ενεργό παράσιτο που προσπαθείτε να ελέγξετε. Αρκεί να σκουπίσετε τα φύλλα με νερό. Να ποτίζετε πάντα το φυτό και να καθαρίζετε τα φύλλα.

οινόπνευμα υπεροξείδιο του υδρογόνου Και το σαπούνι πιάτων χρειάζεται μόνο για τον καθαρισμό των φύλλων των εντόμων. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση των μετάλλων από τα φύλλα.

Γάλα, μπύρα, μαγιονέζα και άλλα ασυνήθιστα συστατικά μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια απλή μέθοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *