Πώς να επανατοποθετήσετε παχύφυτα; Ο Πλήρης Οδηγός

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πώς να επανατοποθετήσετε παχύφυτα; Ο Πλήρης Οδηγός

Η επαναφύτευση παχύφυτων μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία. Αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Κάποια στιγμή, τα παχύφυτά σας θα χρειαστεί να κοπούν. στο περασμα του χρονου Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το χώμα πρέπει να αντικατασταθεί ή το παχύφυτο μεγαλώνει πέρα ​​από την τρέχουσα γλάστρα του.

Η διαδικασία είναι απλή. Πρέπει όμως να καταλάβετε πότε πρέπει να επανεκκινήσετε το παχύφυτό σας μόλις μάθετε πότε και γιατί να το αλλάξετε. Μπορείτε να το αλλάξετε εύκολα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε παχύφυτα για να μάθετε γιατί η προώθηση της υγείας και της μακροζωίας των παχύφυτων είναι τόσο σημαντική.

μαζέψτε τις προμήθειες σας

Κατά την αναφύτευση παχύφυτων Υπάρχουν ορισμένοι εξοπλισμός που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Παχύφυτα που θέλετε να ξαναφυτέψετε Αν πρόκειται να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα Θα χρειαστείτε το μέρος του λουλουδιού ή του παχύφυτου που θέλετε να ξαναφυτεύσετε.
 • νέα κατσαρόλα Η νέα γλάστρα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει καλή αποστράγγιση, επομένως αποφύγετε γυάλινες γλάστρες.Επίσης, προσπαθήστε να κάνετε τη γλάστρα τουλάχιστον δύο ίντσες πιο φαρδιά από το παχύφυτο. Αυτό θα δώσει αρκετό χώρο για τις ρίζες.
 • μικρή σκαπάνη κηπουρού Θα χρειαστείτε μια μικρή σκαπάνη. Να μαζεύεις φρούτα από γλάστρα σε γλάστρα Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει νέες γλάστρες με φρέσκο ​​χώμα.
 • Νέο χώμα για νέα γλάστρα. Χρειάζεστε ένα χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σχεδιασμένο για παχύφυτα ή κάκτους. Αυτός ο τύπος χώματος μπορεί να αγοραστεί σε γενικά καταστήματα κήπου.
 • νερό. Πριν μετακινήσετε τη γλάστρα φυτών θα χρειαστεί να ποτίσετε Φροντίστε λοιπόν να έχετε λίγο νερό.
 • διακοσμητική πέτρα (προαιρετικά) Όλα αυτά είναι προαιρετικά. Αλλά μπορείτε να αποφασίσετε να προσθέσετε λίγη πέτρα στο χώμα, που μπορεί να προσθέσει ομορφιά στη νέα γλάστρα.
Να καλλιεργούν παχύφυτα Συγκεντρώστε βασικά υλικά και εργαλεία, όπως γλάστρες, φτυάρια, χώμα, νερό και διακοσμητικές πέτρες.

Μαζέψτε τα υπάρχοντά σας και πετάξτε τα. Είναι σημαντικό να ποτίζετε καλά πριν τη φύτευση. όχι μετά τη φύτευση Αλλά δεν θέλετε να το παρακάνετε. Ποτίστε τόσο ώστε να καλύψει το φυτό χωρίς να ενοχλήσει πολύ το έδαφος. Η ιδέα είναι να δώσετε στο παχύφυτο τη δύναμη να ριζώσει στο νέο χώμα.

Δεν θέλετε να ποτίζετε αμέσως μετά τη φύτευση. Οι ρίζες πρέπει να παραμείνουν στη νέα γλάστρα. Το πολύ νερό θα σκοτώσει τις ρίζες και θα καταστρέψει το παχύφυτό σας.

Τώρα πότισες τα φυτά και ξεκουράστηκες λίγο. Ήρθε η ώρα να φυτέψουμε και πάλι παχύφυτα.

Μάθετε πότε να φυτέψετε παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα φυτά σε γλάστρες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμείνουν ζωντανά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι θέλουν να τα αποκτήσουν. Πολλά παχύφυτα μπορούν να μείνουν μόνα τους για αρκετές εβδομάδες και να παραμείνουν ζωηρά και αναπτυσσόμενα.

Εκτός από περιστασιακά ποτίσματα Το παχύφυτό σας χρειάζεται πολύ λίγη φροντίδα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φυτά που διατηρούνται σε γλάστρες. Θα αναπτυχθεί τελικά πιο γρήγορα από αυτό.

Ίσως χρειαστεί να επαναφυτεύσετε εάν το φυτό ξεπεράσει τη γλάστρα του.

Είναι σημαντικό να θυμάστε την καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε τα παχύφυτά σας. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα όταν αποφασίζετε εάν είναι ώρα για αναφύτευση.

 • 12-18 μήνες για τα περισσότερα παχύφυτα. Για τα περισσότερα παχύφυτα, ένα καλό εύρος είναι ένα έως ενάμιση χρόνο, οπότε το παχύφυτό σας θα είναι μια χαρά με λιγότερα στην τωρινή του γλάστρα. Ωστόσο, εάν είναι στη γλάστρα του για περισσότερους από 18 μήνες, ήρθε η ώρα να το ξαναφυτέψετε.
 • Το νέο παχύφυτο δεν είναι περισσότερο από 2 εβδομάδες. Κάθε νέο παχύφυτο που αγοράζετε από το κατάστημα πρέπει να προσαρμόζεται γρήγορα. Δεν πρέπει να περιμένετε περισσότερες από δύο εβδομάδες για να το κάνετε αυτό. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι γλάστρες είναι συνήθως πολύ εύθραυστες και μικρές.Τα παχύφυτα αναπτύσσονται πιο γρήγορα από αυτές τις γλάστρες.
 • Επαναφόρτωση πριν την αδράνεια. Τα περισσότερα παχύφυτα έχουν μια περίοδο αδράνειας το καλοκαίρι ή το χειμώνα. Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ένα παχύφυτο είναι πριν αρχίσει η περίοδος του λήθαργου. Επαναφύτευση στα τέλη του φθινοπώρου.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το παχύφυτό σας μεγαλώνει ήδη από τους 18 μήνες. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το παχύφυτό σας μπορεί να παραμείνει στο ίδιο δοχείο για περισσότερους από 18 μήνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση του παχύφυτό σας. σημαντικό και να ξέρετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε μια νέα γλάστρα

Παρακολουθήστε το παχύφυτό σας

πριν παραλάβετε τα εμπορεύματα Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παχύφυτά σας είναι φυτεμένα Πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια ενός παχύφυτου που χρειάζεται επαναφύτευση.

Η διάρκεια του χρόνου που ένα παχύφυτο βρίσκεται στη γλάστρα του είναι ένας παράγοντας όταν πρόκειται για μεταφύτευση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φυτέψετε ένα παχύφυτο πριν την εμμηνόπαυση.

Αν και τα παχύφυτα δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, το κάνουν. Πρέπει όμως να το παρακολουθείτε για να δείτε αν χρειάζεται να ξαναφυτευτεί.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα παχύφυτα όλο το χρόνο. Αν και τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα, το κάνουν. Θέλει όμως λίγη περισσότερη προσοχή. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να αντικαταστήσετε ξανά το παχύφυτό σας. Εξετάστε τους παρακάτω λόγους.

 • το χώμα είναι παλιό
 • Το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα.
 • Τα παχύφυτα δεν απορροφούν νερό.
 • Τα παχύφυτα πέρα ​​από την κατσαρόλα
 • Πρέπει να απλώσετε τα παχύφυτα.
 • Χυμώδης
 • Δεν είστε σίγουροι πότε σήκωσες ξανά το παχύφυτο.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε γιατί καθένας από αυτούς τους λόγους μπορεί να σας οδηγήσει να προσαρμόσετε το παχύφυτό σας.Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πότε να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Αν περιμένετε πολύ Μπορεί να βλάψει το παχύφυτο.

το χώμα είναι παλιό

είτε γονιμοποιήσεις είτε όχι Τα παχύφυτα κάποια στιγμή πρέπει να αντικατασταθούν. Τα παχύφυτα προτιμούν φρέσκο ​​χώμα για να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φυτεύετε παχύφυτα κάθε φορά που χρειάζεστε φρέσκο ​​χώμα. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ​​χώμα ή λίπασμα σε μια υπάρχουσα γλάστρα, ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο όπου όλο το χώμα πρέπει να αντικατασταθεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φυτέψετε όλα τα παχύφυτα.

Ένα νέο είδος ενυδατικής κρέμας εδάφους απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά. να τους δυναμώσουν

Μπορείτε να γεμίσετε τη γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα. Μπορεί επίσης να αποφασίσετε να προσθέσετε υγρό λίπασμα.Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το χώμα που χρησιμοποιείτε στη νέα σας γλάστρα είναι ιδιαίτερα πλούσιο. και μην χρησιμοποιείτε άμμο

Το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την καλλιέργεια παχύφυτων σε μια εναλλαγή εδάφους. Όταν το ποτίζετε παχύφυτο Θα χρειαστούν μία έως δύο εβδομάδες για να στεγνώσει τελείως. Όταν στεγνώσει, πρέπει να ποτίσετε ξανά. Τι γίνεται όμως αν στεγνώσει πολύ γρήγορα;

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα παχύφυτα Μπορεί να μην παρατηρήσετε πόσο γρήγορα στεγνώνει το χώμα, ωστόσο, θα πρέπει να το ελέγξετε. Εάν το έδαφος στεγνώσει μέσα σε μια εβδομάδα Εάν το παχύφυτό σας μεγαλώνει για λίγες ώρες (ή ακόμα και λίγες ώρες), αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το παχύφυτο πρέπει να ξαναφυτευτεί.

Εάν το χώμα στραγγίζει πολύ γρήγορα δείχνει ότι το ριζικό σύστημα είναι ψηλότερο από το εσωτερικό της γλάστρας όταν υπάρχουν περισσότερες ρίζες Τα παχύφυτα χρησιμοποιούν περισσότερο νερό από όσο θα έπρεπε. Οι γλάστρες χωρούν μόνο τόσο πολύ νερό. Άρα θα χρειαστείτε μεγαλύτερη γλάστρα κατά την αναφύτευση.

Τα παχύφυτα δεν απορροφούν νερό.

Αν διαπιστώσετε ότι το νερό δεν απορροφάται όταν ποτίζετε το παχύφυτο, Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το ριζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλο για την τρέχουσα γλάστρα. Είναι σημάδι ότι η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή.

Αν παρατηρήσετε ότι το παχύφυτό σας δεν απορροφά αρκετό νερό Μπορεί να οφείλεται στο ότι η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή.

Όταν ποτίζετε το παχύφυτο Το χώμα στη γλάστρα θα πρέπει να είναι τελείως κορεσμένο.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το νερό πρέπει να είναι πάνω από τη γλάστρα.Επίσης το χώμα θα στεγνώσει σε μια-δυο βδομάδες. και αν όχι Το παχύφυτό σας έχει μεγαλώσει πέρα ​​από την τρέχουσα γλάστρα του.

Τα παχύφυτα πέρα ​​από την κατσαρόλα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα από τις γλάστρες τους. Εκτός αν σας ενδιαφέρει πώς απορροφάται το νερό. Είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις το ριζικό σύστημα παρά το έδαφος. Αναζητήστε τα παρακάτω σημάδια ότι το παχύφυτό σας ξεπερνά τη γλάστρα του.

 • Οι ρίζες προεξέχουν από τις οπές αποστράγγισης. όταν αρχίζουν να βγαίνουν οι ρίζες Ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να φυτέψετε ξανά. Αν οι ρίζες αρχίσουν να προεξέχουν από τις τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα.
 • Οι ρίζες είναι πάνω από το έδαφος. Οι ρίζες φύτρωσαν από το πουθενά και άρχισαν να ακουμπούν στο έδαφος. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το παχύφυτό σας έχει φτάσει στο πλήρες μέγεθος της γλάστρας.
 • Τα παχύφυτα δεν φαίνονται πλέον υγιή. Εάν φροντίζετε σωστά το παχύφυτό σας (δηλαδή το ποτίζετε την κατάλληλη στιγμή) παρέχοντας αρκετό φως και νερό), αλλά φαίνεστε άβολα, είναι σημάδι ότι πρέπει να φυτέψετε ένα νέο παχύφυτο. Το έδαφος έχει χάσει θρεπτικά συστατικά και πρέπει να αντικατασταθεί. Η επαναφόρτιση μπορεί να σας αναζωογονήσει.
 • Τα παχύφυτα τείνουν να πέφτουν. Τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν σε πολύ μεγάλα μεγέθη. και αν είναι πολύ μεγάλο Υπάρχει κίνδυνος πτώσης εάν η γλάστρα είναι πολύ μικρή για να παρέχει αρκετό χώρο στο φυτό.
 • Ο πολτός δεν μεγαλώνει πλέον. Θα παρατηρήσετε πόσο χυμώδεις είστε όταν η γλάστρα έχει το σωστό μέγεθος και το χώμα έχει τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Όταν ένα παχύφυτο ξεπερνά τη γλάστρα του και χρειάζεται νέο χώμα Μπορεί να σταματήσει να αναπτύσσεται. Αν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας δεν αναπτύσσονται Ίσως είναι καιρός να μεταβείτε σε ένα νέο δοχείο.

Επειδή τα παχύφυτα είναι χαμηλής συντήρησης. Έτσι είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι είναι ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός. Έτσι θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπεράσει τη γλάστρα του. Λάβετε υπόψη ότι το παχύφυτο έχει ξεπεράσει τη γλάστρα και πρέπει να ανανεωθεί.

Χυμώδης

Όταν αγοράζετε ζουμερό φρέσκο ​​κρέας Συνήθως έρχεται σε μια μικρή πλαστική μπανιέρα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φυτά που αγοράζετε. Δεν θέλετε να τα βάλετε σε αγορασμένα δοχεία. Ο κύριος λόγος είναι ότι η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή, επίσης, τείνει να είναι λεπτή και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κρέατος.

Μόλις αγοράσετε ένα νέο παχύφυτο. Θα πρέπει να επαναφυτεύσετε το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει να φυτευτούν μέσα σε δύο εβδομάδες, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Δεν ξέρεις την τελευταία φορά που έκανες αναδημοσίευση.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε κρέας γιατί δεν χρειάζεται πολλή δουλειά για να παραμείνουν ζωντανοί.Πολλά παχύφυτα μπορεί να το ξεχάσουν για λίγο και να γίνουν ακόμα καλύτερα.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη χυμότητα. Αν δεν αλλάξετε ποτέ κρέας καθόλου Τρώω για πάνω από ένα χρόνο ή δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που φάγατε κρέας Ήρθε η ώρα να αλλάξετε ξανά.

Δεν θέλετε να ρισκάρετε και να ξοδέψετε πολύ χρόνο χωρίς να αντικαταστήσετε τα παχύφυτά σας. Μπορεί να χάσετε παχύφυτα στη διαδικασία.

Γεμίστε τη νέα γλάστρα με φρέσκο ​​χώμα.

Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα για να μεγαλώσετε το παχύφυτό σας, αλλά είναι εύκολο όταν πρόκειται για παρακολούθηση. δεν έχεις τίποτα να ανησυχείς

Όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφύτευσης σε νέα γλάστρα. Θα χρειαστεί να προσθέσετε νέο χώμα στη νέα γλάστρα. Εξετάστε τις ακόλουθες πτυχές του γεμίσματος της κατσαρόλας.

Μόλις βάλετε το φρέσκο ​​χώμα στη νέα γλάστρα. Είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε το παχύφυτο από την παλιά κατσαρόλα.

Αφαιρέστε απαλά το κρέας.

Στη συνέχεια, βγάλτε το παχύφυτο από την τρέχουσα κατσαρόλα. Πρέπει να δίνεται προσοχή όταν κάνετε αυτό το βήμα καθώς το παχύφυτο είναι τρυφερό. Δεν θέλετε να χωρίσετε κατά λάθος το παχύφυτό σας ή να καταστρέψετε τις ρίζες του.

για αυτό το βήμα Θα χρειαστείτε ένα μυστρί. Για να αφαιρέσετε, σκάψτε γύρω από το ριζικό σύστημα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Χρησιμοποιήστε ένα μυστρί και σκάψτε απαλά γύρω από τη βάση του κρέατος.
 • Προσέξτε να μην σκάψετε πολύ κοντά στη βάση του φυτού.
 • Σκάψτε αρκετά βαθιά για να φτάσετε στο κάτω μέρος του ριζικού συστήματος.

Εάν κάνατε αυτό το βήμα σωστά. Όλα τα παχύφυτα πρέπει να βγαίνουν εύκολα από την κατσαρόλα. χωρίς παλιό χώμα

Αφαιρέστε την υπερβολική βρωμιά από τις ρίζες.

Μόλις το παχύφυτο και το ριζικό σύστημα απελευθερωθούν από την παλιά γλάστρα. Ήρθε η ώρα να αποτινάξετε το περιττό χώμα από τις ρίζες. όταν αφαιρείτε το φυτό από το έδαφος Θα παρατηρήσετε ότι οι ρίζες έχουν χώμα πάνω τους.

Δεν θέλετε αυτό το υπερβολικό χώμα να αναμιγνύεται με φρέσκο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα. πριν μεταφέρετε τα παχύφυτα σε μια νέα δεξαμενή Φροντίστε να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

 • Ανακινήστε απαλά το χυμώδες ριζικό σύστημα.
 • Χρησιμοποιήστε μια οδοντωτή σπάτουλα για να αφαιρέσετε απαλά την υπερβολική βρωμιά.
 • Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά.
Αφαιρέστε την υπερβολική βρωμιά από τις ρίζες του παχύφυτου για να μην αναμειχθεί το παλιό χώμα με το νέο χώμα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να είστε ευγενικοί όταν αφαιρείτε τη βρωμιά. Δεν χρειάζεται να ανακινείτε δυνατά τον χυμό. Επίσης, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε κάθε σωματίδιο βρωμιάς. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταστρέψετε τα ζουμερά φρούτα με έντονο τίναγμα ή βούρτσισμα.

Σκάψτε μια τρύπα στο νέο χώμα.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει νέες σπάτριες πλήρωσης χώματος και νέες γλάστρες. Πριν τοποθετήσετε παχύφυτα στο νέο σπίτι Σκάψτε μια τρύπα για να χωρέσει. Σκεφτείτε αυτά τα χαρακτηριστικά ενός γόνιμου νέου πηγαδιού πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο.

 • κάντε την τρύπα ρηχή
 • Κάντε τρύπες αρκετά φαρδιές για ολόκληρο το ριζικό σύστημα.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε την περίσσεια βρωμιά από την τρύπα για να προστατέψετε το παχύφυτο.

Θυμηθείτε ότι οι τρύπες δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλες. Δεν θέλετε να σκάβετε τρύπες που είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές. Όσο ταιριάζει στο ριζικό σύστημα, θα είστε εντάξει.

Τοποθετήστε το παχύφυτο στη νέα τρύπα.

Μόλις ανοίξετε μια νέα τρύπα με το σωστό μέγεθος Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το παχύφυτο. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου ενώ κάνετε αυτό το βήμα για να αποφύγετε ατυχήματα με κεφτεδάκια.

 • Τοποθετήστε απαλά το παχύφυτο στην τρύπα.
 • Γεμίστε την τρύπα με τα χέρια σας και χτυπήστε την προς τα κάτω.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα χυμώδη φύλλα δεν αγγίζουν το χώμα.

Δεν θέλετε τα παχύφυτά σας να αγγίζουν το χώμα όταν ποτίζετε το παχύφυτο. Δεν θέλετε να βραχούν τα φύλλα. Διαφορετικά θα προκαλέσει μούχλα.

Αφού ανοίξετε μια τρύπα στο νέο χώμα, τοποθετήστε απαλά το παχύφυτο στη νέα γλάστρα.

Μόλις μεταφυτέψετε το παχύφυτό σας στη νέα του γλάστρα. Μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικές πέτρες από πάνω, ωστόσο, πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο ανάμεσα στις πέτρες. ώστε όταν ψεκάζετε ζουμερά Το νερό θα μπορεί να φτάσει στο έδαφος από κάτω.

Αν διαπιστώσετε ότι οι παλιές γλάστρες έχουν χυμώδη γεύση λόγω των ριζών που κολλάνε πάνω τους. Μπορεί να χρειαστεί να γκρεμίσετε την παλιά γλάστρα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να κόψετε μερικές από τις ρίζες για να απελευθερώσετε το παχύφυτο. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αλλά αν συμβεί, μην ανησυχείτε.

Τελευταία ενημέρωση στις 05-06-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *