Πώς να αναβιώσετε μια ετοιμοθάνατη αζαλέα με 7 εύκολα βήματα

By | 30 Ιουλίου, 2023

Μια κοντινή εικόνα ενός θάμνου αζαλέας που αγωνίζεται. Το επίκεντρο της εικόνας είναι το ροζ άνθος που βγαίνει από τον θάμνο στο κέντρο του φυτού.

Οι αζαλέες αγαπούνται σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει βασικό προϊόν σε πολλούς κήπους σπιτιών. Το αδένιο είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Μερικές φορές όμως αρχίζουν να μειώνονται για διάφορους λόγους. Τι πρέπει να κάνετε όταν το αδένιο σας αρχίσει να πεθαίνει;

Πολλοί από τους λόγους που οι αζαλέες αγωνίζονται οφείλονται στις συνθήκες ανάπτυξής τους. Ευτυχώς για τους περισσότερους κηπουρούς. Αυτές οι αιτίες διορθώνονται εύκολα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσαρμογή του προγράμματος ποτίσματος. κινούμενα δέντρα ή άλλες απλές αλλαγές

Παρακάτω αναφέρονται οι πιο συνηθισμένοι λόγοι. Το αδενίου σας μπορεί να έχει μολυνθεί.και πώς να βοηθήσετε το φυτό σας να ανακάμψει. Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα; Ας σκάψουμε!

Λίγα λόγια για το Adenium

με λουλούδια αζαλέας ανοιξιάτικους θάμνους έρχονται σε χρώματα ουράνιου τόξου Αλλά είναι πιο δημοφιλές για τις έντονες ροζ και λευκές αποχρώσεις του. Το Adenium είναι ένας πολύπλευρος θάμνος που αναπτύσσεται εύκολα. Βρέθηκε κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής κοντά στα Απαλάχια Όρη.

ακατάλληλη άρδευση

Εάν τα φύλλα του αδενίου σας μαραίνονται Συνιστάται αυξημένο πότισμα.

Το ίδιο και η Azalea. ρηχές ρίζεςΗ ποσότητα νερού που λαμβάνει το φυτό είναι πολύ σημαντική. Ανάλογα με το σύστημα ποτίσματος σας, οι ρίζες μπορούν εύκολα να στεγνώσουν ή να πνιγούν.

Οι νεοφυτεμένες αζαλέες μπορούν να επηρεαστούν από το πότισμα. είτε πολύ είτε πολύ λίγο πότισμα Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι θάμνοι που φυτεύονται σε περιοχές με άνεμο στεγνώνουν γρήγορα. Επιστρώστε γύρω από τη βάση του αδενίου σας για να διατηρήσετε την υγρασία.

λύση

Αυξήστε το πότισμα: Εάν τα φύλλα του αδενίου σας μαραίνονται Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα νερού που λαμβάνει ο θάμνος.Οι Αζαλέες χρειάζονται περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα. Αν δεν ξέρετε πόσο νερό παίρνουν τα φυτά σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα βροχόμετρο και να ελέγχετε κάθε εβδομάδα.

Εάν το αδένιο σας είναι ξηρό Ο καλύτερος τρόπος είναι να ποτίζετε αργά. και βαθιά για να εξασφαλίσετε ότι η μέγιστη ποσότητα νερού φτάνει στις ρίζες.

Σταματήστε το πότισμα: Αν οι ρίζες της αζαλέας φαίνονται μαλακές και μουλεμένες, ποτίστε τις. Δείχνει ότι το αδένιο ποτίζεται πάρα πολύ. πριν επιστρέψετε στο κανονικό πότισμα Ξεκουράστε το φυτό και αφήστε το χώμα γύρω του. Οι ρίζες είναι λίγο στεγνές.

πάρα πολύ ηλιακό φως

Επιλεκτική εστίαση του ανθισμένου θάμνου αζαλέας με μοβ λουλούδια με πράσινα φύλλα στον κήπο σε φυσικό floral φόντο. Ο θάμνος θα ανθίσει στον ήλιο. Αυτός ο θάμνος έχει ανοιχτό μωβ ημι-διπλά άνθη σε σχήμα καμπάνας. Υπάρχει μια κίτρινη κηλίδα στο ένα πέταλο στο κέντρο του λουλουδιού και ένας μακρύς στήμονας. Πράσινα επιμήκη φύλλα εφηβικά και στις δύο πλευρές. Το φόντο θα είναι θολό.
λόγω της υπερβολικής ηλιακής ακτινοβολίας Τα φύλλα της αζαλέας σας θα αρχίσουν να κατσαρώνουν και θα γίνονται καφέ ή κίτρινα.

Μερικοί τύποι αδενίου ανέχονται το πλήρες ηλιακό φως. Αλλά οι περισσότεροι προτιμούν τη μερική σκιά. Εάν η αζαλέα σας δεν εκτίθεται στο ηλιακό φως Τα φυτά σας θα είναι μικρότερα και θα ανθίσουν μόνο για λίγες μέρες. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα σας κατσαρώνουν αυτόματα. Γίνεται καφέ ή κίτρινο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε προσβολή από παράσιτα ή ασθένειες. αυξήθηκε λόγω ξηρασίας ή θερμικής καταπόνησης.

λύση

χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων: Εάν πιστεύετε ότι το αδένιο σας παίρνει πολύ ηλιακό φως. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυτέψετε ένα νέο. Βρείτε ένα μέρος στον κήπο σας όπου οι αζαλέες βρίσκουν καταφύγιο από τον ήλιο. Θα παρατηρήσετε ότι το φυτό σας αναπηδά καλύτερα με περισσότερη σκιά. Αυτό θα βοηθήσει το δέντρο να διατηρήσει την υγρασία.

περισσότερο κομπόστ

Κοντινό πλάνο ενός κηπουρού με πορτοκαλί γάντια που ψεκάζει λίπασμα σε έναν ανθισμένο θάμνο αζαλέας. Κρατώντας ένα πορτοκαλί και μαύρο πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού. Ο θάμνος έχει ημι-διπλά άνθη σε σχήμα καμπάνας βαθύ μοβ χρώματος και ένα πέταλο κοντά στο κέντρο του λουλουδιού έχει σκούρο ροζ κηλίδα και μακριούς στήμονες. Το μακρόστενο πράσινο μπουμπούκι των φύλλων, μερικά από τα λουλούδια και τα φύλλα κιτρινίζουν Το φόντο είναι θολό.
Τα αδένια χρειάζονται ένα βασικό λίπασμα την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

Εάν τα φύλλα της αζαλέας σας έχουν καφέ άκρες και αρχίζουν να πέφτουν Μπορεί να γονιμοποιείτε πάρα πολύ. Οι αζαλέες πρέπει να λιπαίνονται την άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού με βασικό λίπασμα 10-10-10.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά λιπάσματα για φυτά που αγαπούν τα οξέα. δεν χρειάζεται λίπασμα Αλλά ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε. Μην κάνετε λίπανση μετά τον Ιούλιο.

λύση

λιγότερο πλήρης: Όταν μιλάμε για το καλλιεργούμενο αδενίου Δεν χρειάζονται πολλά. Εάν το αδένιο σας έχει ήδη σημάδια καύσης κομπόστ Θα πρέπει να αφαιρέσετε το κομπόστ το συντομότερο δυνατό.

Μόλις τα φυτά σας ποτιστούν αρκετά. Κόψτε τυχόν καμένα φύλλα ή φυτικό υλικό. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να επουλωθεί το Adenium. Το επίστρωμα στη βάση του φυτού θα βοηθήσει στην αποφυγή καψίματος των ριζών και στη διατήρηση της υγρασίας.

φτωχό έδαφος

Κοντινό πλάνο του οργάνου μέτρησης εδάφους με φόντο ανθισμένα κλαδιά θάμνων. Η μπλε συσκευή μέτρησης διαθέτει οθόνη με βέλη και την ένδειξη σχετικής υγρασίας/ξηρότητας, αλκαλικότητας και επίπεδα pH στο κάτω μέρος της συσκευής. Υπάρχουν τρεις τρόποι εναλλαγής: Υγρασία, Φως και PH. Το φόντο είναι ένα κλαδί αζαλέας που ανθίζει με λευκά λουλούδια με μακρούς κίτρινους στήμονες.
Κάντε μια δοκιμή εδάφους για να οξινίσετε ή να ελαφρύνετε το έδαφος εάν είναι απαραίτητο.

Οι αζαλέες αναπτύσσονται καλά σε όξινο έδαφος. περιορισμένο όξινο έδαφος pH έως 5,5-6 ή λιγότερο. Εάν το χώμα σας είναι πολύ αλκαλικό ή γλυκό Θα επιβιώσουν. αλλά ούτε και

Το αδένιο αναπτύσσεται καλύτερα όταν φυτεύεται σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι υγρό, αλλά στραγγίζει εύκολα και δεν είναι πολύ υγρό ή μουσκεμένο.

Ο λόγος που στις αζαλέες αρέσουν τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη είναι επειδή είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών και δεν τους αρέσουν τα «βρεγμένα πόδια.» Η σήψη των ριζών του αδενίου μπορεί να σκοτώσει το φυτό από τις ρίζες. Μπορεί να είναι πολύ αργά για αποθήκευση. Αλλά μπορεί να αποτραπεί από το να συμβεί.

λύση

πραγματοποιήστε μια δοκιμή εδάφους: Ελέγξτε το pH του εδάφους σας κάνοντας μια δοκιμή εδάφους ή λαμβάνοντας συσκευή ανάγνωσης pH από ένα κέντρο κήπου.

Βελτιώστε το χώμα σας: Εάν το χώμα σας είναι πολύ αλκαλικό. Μπορείτε να οξινίσετε το έδαφος προσθέτοντας έναν οξινιστή εδάφους, όπως θείο κηπευτικών. Μπορείτε να κάνετε σάπια φύλλα χρησιμοποιώντας πευκοβελόνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να οξινίσετε και το χώμα σας.

Εάν το χώμα σας είναι πολύ βαρύ ή αμμώδες Προσθέστε κομπόστ για να αλλάξετε τη σύνθεση του εδάφους. Επιτρέπει στο νερό να ρέει ελεύθερα χωρίς να στεγνώνει γρήγορα.

φυτεύτηκε σε λάθος μέρος

Ένας άντρας φύτεψε έναν μεγάλο ανθισμένο θάμνο. Ένας κηπουρός που φορά ένα λευκό πουλόβερ, γκρι παντελόνι και καφέ μπότες σκάβει μια τρύπα σε έναν μεγάλο κήπο με ένα φτυάρι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένας σκαμμένος θάμνος από αζαλέες.Ο θάμνος έχει πράσινα επιμήκη φύλλα. Η γη στον κήπο είναι γεμάτη ξερά φύλλα.
Βεβαιωθείτε ότι οι αζαλέες του κήπου σας είναι ζωηρές στην περιοχή σας.

Οι περισσότερες αζαλέες θα είναι ανθεκτικές στις ζώνες 5-9, ανάλογα με τον τύπο της αζαλέας που έχετε. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι τύπο έχετε. ανάγνωση ετικετών φυτώνΉ μπορείτε να το δείτε αργότερα κρατώντας διαφορετικούς τύπους σημειώσεων.

λύση

φυτέψτε κάτι νέο: Αν βρεθείτε σε δίλημμα αν το κλίμα σας είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε νέα φυτά που ταιριάζουν στην περιοχή καλλιέργειας σας.

Τα παράσιτα είναι ένα πρόβλημα

Μια παχιά πρασινωπό-καφέ κάμπια τρώει φύλλα αμέθυστου. Οι κάμπιες έχουν 6 ζεύγη κοντών ποδιών.Το σώμα είναι βαμμένο πορτοκαλί-καφέ με μια σκούρα πράσινη πλευρά με λεπτές λευκές και μαύρες κηλίδες. Ο βλαστός του φυτού είναι πράσινος και χοντρός. Τα φύλλα είναι οβάλ και πράσινα. Υπάρχουν ακόμα κόκκινα μπουμπούκια που δεν έχουν ανθίσει ακόμα. Στο θολό φόντο είναι το πράσινο στέλεχος του θάμνου.
Μπορείτε να απαλλαγείτε από μερικά σφάλματα μόνοι σας, τοποθετώντας τα σε έναν κουβά με σαπουνόνερο ή σε έναν εύκαμπτο σωλήνα.

Τα αδένια είναι γνωστό ότι υποφέρουν από προβλήματα εντόμων όπως κάμπιες, σκαθάρια φύλλων, σκώροι δαντέλας, νηματώδεις, λέπια και λευκές μύγες.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα σας έχουν φαγωθεί. Ή τα φύλλα σας κιτρινίζουν απροσδόκητα χωρίς άλλη εξήγηση. Αυτά είναι συμπτώματα παρασίτων στις αζαλέες. Συχνά μπορείτε να δείτε ζημιά από έντομα. Θα δείτε και έντομα.

λύση

αποτρέψει: Πολλές προσβολές από παράσιτα είναι εύκολο να ελεγχθούν εάν διατηρείτε τα φυτά σας υγιή. Αυτό σημαίνει να αποτρέψετε το άγχος με το σωστό πότισμα και να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά μέσω καλής ποιότητας χώματος ή κομπόστ.

Απόρριψη του σώματος: Η αφαίρεση του μολυσμένου φυτικού ιστού βοηθά πάντα. Το φύλλο το ροκάνισε κάμπια ή το έφαγε κάμπια; Μερικά έντομα μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι ή να ψεκαστούν με έναν εύκαμπτο σωλήνα. Είναι μια καλή εναλλακτική στη χημειοθεραπεία. Βάλτε τα ζωύφια σε έναν κουβά με σαπουνόνερο και αφαιρέστε τα από την περιοχή.

περιποιηθείτε τον εαυτό σας: Αντιμετωπίστε όπως χρειάζεται. Διαβάστε την ετικέτα οποιουδήποτε προϊόντος αγοράζετε για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή δοσολογία και χρονισμό. Τα δημοφιλή θεραπευτικά προϊόντα για το αδένιο περιλαμβάνουν:

 • Φυτικό λάδι, όπως το Bonite All Seasons
 • Bayer Advanced Tree & Bush Pest Control
 • θεραπεία sevinbush

ταλαιπωρημένος από ασθένεια

κοντά στα φύλλα ενός θάμνου που νοσεί από μύκητες Τα φύλλα είναι πράσινα με μωβ και πορτοκαλί κηλίδες. κάποια φύλλα παραμορφώνονται Το φόντο θα είναι θολό. Μερικά φύλλα έχουν ξηρές κόκκινες άκρες για να αντανακλούν τη σήψη.
για τη θεραπεία των μυκήτων Συνιστάται η χρήση μυκητοκτόνου.

Τα αδένια είναι ευαίσθητα στις πιο κοινές μυκητιασικές ασθένειες στους κήπους. Μυκητιασικές ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό: μπορεί να είναι βροχή ή άρδευση. Η μούχλα μπορεί να μοιάζει με λευκό ωίδιο που αναπτύσσεται σε όλα τα μέρη του φυτού σας. Φουσκάλες νερού που αναπτύσσονται σε πέταλα ή φύλλα λουλουδιών, κόκκινες κηλίδες στα φύλλα ή ένα ή δύο εντελώς νεκρά κλαδιά στο φυτό αζαλέας σας.

λύση

χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνοΤα μυκητοκτόνα χαλκού λειτουργούν καλά κατά των μυκητιακών ασθενειών. Διαβάστε την ετικέτα για οδηγίες χρήσης.

Καθαρίστε τα φυτά και τον κήπο σας: Κόψτε και αφαιρέστε το μολυσμένο φυτικό υλικό. Πριν πάτε να κόψετε το νέο σας δέντρο. Φροντίστε να καθαρίσετε όλα τα εργαλεία σας. ώστε να μην μεταδώσει τη μόλυνση σε άλλα μέρη του κήπου σας.

Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε το μολυσμένο φυτικό υλικό από τον κήπο σας. Αλλά μην το προσθέσετε καθόλου στο κομπόστ. Ο μύκητας θα συνεχίσει να εξαπλώνεται μέσω του κομπόστ και του κήπου σας όταν απλώσετε το κομπόστ αργότερα.

τελικές σκέψεις

Πολλοί από τους λόγους για τους οποίους η αζαλέα σας αντιμετωπίζει προβλήματα είναι εύκολο να διορθωθούν. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στους κανόνες φροντίδας των φυτών σας. και άλλαξε λίγο σε αυτό που κάνεις. Το Adenium είναι εύκολο στη φροντίδα.και τα λουλούδια τους είναι ένα θέαμα για να καλωσορίσουμε την άνοιξη.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναπτυχθεί ένας υγιής, ζωηρός ανθοφόρος θάμνος είναι να τον φυτέψεις σε ένα σημείο που να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες του φυτού. όταν το κάνεις αυτό Θα χρειαστούν πολύ λίγα από εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *