Πώς να αναβιώσετε ένα φυτό που πεθαίνει αέρα: 10 εύκολα βήματα

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πώς να αναβιώσετε ένα φυτό που πεθαίνει αέρα: 10 εύκολα βήματα

Τα φυτά του αέρα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα φυτά στον κόσμο. Σε αντίθεση με άλλα φυτά Dillanza είναι επίφυτο φυτό Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται χώμα για να αναπτυχθεί. Προσθέστε ποικιλία στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό σας χώρο.

Ωστόσο, το ότι δεν χρειάζονται χώμα δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσοχή.Τα αερόφυτα χρησιμοποιούν τριχώματα για να συλλέγουν θρεπτικά συστατικά και υγρασία από τον αέρα. Οι τριχώματα είναι τροποποιημένες τρίχες στα φύλλα που βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και του νερού..

Εάν διαπιστώσετε ότι το φυτό σας δεν αναπτύσσεται ή πεθαίνει. Ήρθε η ώρα να το φροντίσεις και να το αποκαταστήσεις.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το φυτό μου πεθαίνει;

Μερικές φορές τα φύλλα γίνονται καφέ και πέφτουν.Εάν δεν μπορείτε να κάνετε πράσινο τον ανεμόμυλο σας μετά από μερικές ημέρες. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να ανακάμψει.

1) μικρά φύλλαΤο μέγεθος των φύλλων μπορεί να είναι μικρότερο από το κανονικό, επειδή δεν υπάρχει αρκετή τροφή για να παράγει μαζική ανάπτυξη.

2) που πεθαίνουν φύλλα: Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό, τα φύλλα μπορεί να συρρικνωθούν και να πεθάνουν.

3) Μαύρισμα/ξήρανση: Τα καφέ φύλλα σημαίνουν ότι είναι πολύ ξηρά ή γενικά δεν έχουν αρκετό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν τα αερόφυτα σας είναι δεμένα σε γλάστρες για αρκετό καιρό, Αυτό μπορεί να οφείλεται σε συνωστισμό ή ζημιά στις ρίζες από την καύση λιπάσματος κατά τη φύτευση.

Πάντα να δίνετε στο φυτό άφθονο ηλιακό φως για να μην στεγνώσουν τα φύλλα.

Μπορεί να εμφανιστούν νεκρές περιοχές στα περιθώρια των φύλλων εάν το φυτό αέρα βρίσκεται σε πολύ υγρό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μούχλα και το ωίδιο μπορούν να αναπτυχθούν ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται στην επιφάνεια του φυτού ή του εδάφους σας. Τα φύλλα δεν είναι μόνο καφέ. αλλά και μαραίνονται

4) Υπερβολικό πότισμα: Αν ποτίζετε πολύ τα φυτά σας Τα φυτά δεν θα πάρουν τη σωστή ποσότητα αέρα. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το φυτό σας βρίσκεται σε πολύ υγρό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

5) άρδευση παρακάτω: Εάν δεν παρέχετε αρκετό νερό στον αερισμό των φυτών. Μπορεί να αρχίσει να μαραίνεται και να πεθαίνει. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως πριν από το επόμενο πότισμα.

10 εύκολα βήματα για να επαναφέρετε μια ετοιμοθάνατη ανεμογεννήτρια

Dillanza είναι εργοστάσιο χαμηλής συντήρησηςΩστόσο, εάν τα αερόφυτα σας δείχνουν σημάδια ότι πεθαίνουν ή γίνονται ανθυγιεινά Μπορεί να υποδηλώνει ότι απαιτείται ειδική φροντίδα για την αποκατάσταση.

Ευτυχώς, η αποκατάσταση των αιολικών πάρκων δεν είναι δύσκολη. Το να κόψετε τυχόν νεκρά φύλλα ή κλαδιά και να βυθίσετε το φυτό στο νερό είναι μερικές από τις γρήγορες λύσεις.

Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε 10 εύκολες συμβουλές κηπουρικής για να αναζωογονήσετε τα φυτά σας.

βουτιά

Τα φυτά του αέρα σας γίνονται καφέ ή μαραίνονται λόγω έλλειψης νερού; Αν ισχύει αυτό Το πότισμα ή η βύθιση του ανεμόμυλου σας είναι ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος για να αναζωογονήσετε τους ανεμόμυλους.

Αν έχεις λίγο χρόνο Μπορείτε να βυθίσετε το φυτό σε νερό. Έξι έως οκτώ ώρες ή μπορείτε να το αφήσετε όλη τη νύχτα.Εάν το βάλετε στο νερό, θα αφήσετε αρκετό χρόνο για να αποκτήσετε αρκετή υγρασία.

φυτό βυθισμένο στο νερό
Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να αναζωογονήσετε τα φυτά σας είναι να τα εμποτίσετε σε νερό.

χρησιμοποιείτε πάντα μέτριο ζεστό νερό Λούστε απαλά τα φυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό πηγής, βροχή ή βάλτο για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει χλώριο που επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να το αναζωογονήσετε είναι να το θολώσετε όταν αισθάνεστε ότι έχει κολλήσει. Η ομίχλη του αέρα κατά το πότισμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης σε ζεστό καιρό. Όμως η υγρασία από μόνη της δεν αρκεί. Επομένως, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στην ομίχλη.

Αφήστε τον αέρα να στεγνώσει τα φυτά σας.

Τα φύλλα των φυτών του αέρα γίνονται μαύρα ή καφέ, σημάδι σήψης. Εάν ποτίζετε συνεχώς τα φυτά σας και δεν τα αφήνετε να στεγνώσουν στον αέρα, Το νερό θα λιμνάσει και τα δέντρα θα σαπίσουν.

Μετά το πότισμα των φυτών Βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει σωστά στον αέρα. πριν φέρει το δέντρο πίσω στη γλάστρα Μπορείτε να προσθέσετε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το νερό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα.

κυκλοφορία του αέρα

Τα αερόφυτα τα χρειάζονται όπως κάθε άλλο φυτό. καλή κυκλοφορία αέρα. Η κακή ή κακή κυκλοφορία του αέρα θα σκοτώσει τα όμορφα αερόφυτα σας. Οι εξωτερικές οθόνες ή οι οθόνες σε γλάστρες είναι μια καλή ιδέα για να διατηρήσετε τα αερόφυτα σας να αναπτύσσονται καλά.

Οι καλυμμένες γλάστρες ενθαρρύνουν τις ήρεμες συνθήκες νερού. Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα φυτά σας. Η κυκλοφορία του αέρα σταθεροποιεί τη θερμοκρασία του αέρα και αποτρέπει την υγρασία των φύλλων. Κρατήστε τον καθαριστή αέρα μακριά από αεραγωγούς θερμότητας και θερμότητας..

Διατηρήστε τα φυτά σας ενυδατωμένα.

Τα φυτά αέρα χρησιμοποιούν υψηλή υγρασία. τροπικό δάσος Μπορείτε να αναζωογονήσετε το δέντρο σας εάν μεγαλώσει σε περιβάλλον χαμηλής υγρασίας αυξάνοντας το επίπεδο υγρασίας.

Το ιδανικό επίπεδο υγρασίας εσωτερικού χώρου για ένα εργοστάσιο αέρα είναι 50-90%. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία.

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε υγρασία είναι να ψεκάζετε νερό στο σύστημα ομίχλης σε μια εγκατάσταση κλιματισμού. Αυτό πρέπει να γίνεται σε ανοιχτό δωμάτιο με καλό αερισμό. έτσι ώστε ο αέρας να μην ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας που εμφανίζεται μετά το μούσκεμα του δέντρου

πότισμα φυτών με σύστημα ομίχλης
Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο ομίχλης για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από το φυτό σας.

κομμένα καφέ φύλλα

πάνω από το νερό ή κάτω από το νερό Dillanza μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα φύλλα όταν τα φυτά έχουν πολύ νερό Τα φύλλα ή τα κλαδιά είναι συνεχώς υγρά. και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ζύμης Η μυκητίαση καταστρέφει τα φυτικά κύτταρα. φυτά που μαυρίζουν ή σαπίζουν

Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα με το δέντρο σας Μπορείτε να ξεκινήσετε κόβοντας νεκρά καφέ φύλλα και κλαδιά για να αναζωογονήσετε το φυτό σας. Προσέξτε να μην καταστρέψετε το φυτό όταν αφαιρείτε τα νεκρά φύλλα.

Η αφαίρεση καφέ ή μαύρων φύλλων και μίσχων θα αποτρέψει την εξάπλωση της μόλυνσης σε υγιή μέρη.

αφήστε το φως του ήλιου να λάμψει

Τα τρία βασικά συστατικά για μια ανεμογεννήτρια είναι ο αέρας, το νερό και το φως. Η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να σκοτώσει τα φυτά του αέρα σας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου ευδοκιμούν σε φιλτραρισμένο φως και έμμεσο φως περίπου 3-5 πόδια από ένα παράθυρο. Μια μικρή ποσότητα άμεσου ηλιακού φωτός είναι επίσης εξαιρετική. Ο καλύτερος τρόπος είναι το πρωινό φως του ήλιου.

Μην αφήνετε το φυτό σας να καεί από τον ήλιο ή να αφυδατωθεί εάν έχει πολύ φως για πάρα πολύ καιρό.

Ο τεχνητός φωτισμός είναι επίσης μια καλή επιλογή. Αντίθετα, κρατήστε τα φυτά κοντά σε πηγές φωτός και σβήστε τα φώτα τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της επαρκής υγρασίας στον αέρα.

προσθέστε επιπλέον θρεπτικά συστατικά

καθώς και άλλα φυτά Τα αερόφυτα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά. Μια κοινή παρανόηση για τα αερόφυτα είναι ότι παίρνουν όλη τους την ενέργεια από την ατμόσφαιρα. Λιπαίνετε μία ή δύο φορές το μήνα όταν ποτίζετε για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.

Υγιή φύλλα σε μια πορτοκαλί γλάστρα
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα που θα βοηθήσει τα φυτά σας να αναπτυχθούν περισσότερο.

Τροφοδοτήστε τα αερόφυτα σας με διάλυμα λιπάσματος αερόφυτου. Ακολουθείτε πάντα τη συνιστώμενη δοσολογία για τα φυτά σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από φυτά αέρα ή βρομέλιάδες. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αεριούχο λίπασμα φυτών, μπορείτε. Προσθέστε ένα υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου στο 1/4 της δύναμης.

καταστρέφουν τα έντομα

Η παρουσία εντόμων είναι μια σπάνια και συχνά παραβλέπεται αιτία θανάτου για αερόφυτα και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν το πότισμα είναι η κατάλληλη στιγμή για επιθεώρηση και προσοχή στα παράσιτα..

Εάν δείτε μια ουσία που μοιάζει με αράχνη στα φυτά σας Μπορεί να αντιμετωπίζετε νήμαΑυτά τα έντομα σχηματίζουν μια κηρώδη επικάλυψη για να προστατευτούν και να τρέφονται με το χυμό των φυτών.

Η διαδικασία απαλλαγής από αυτά τα παράσιτα είναι απλή. Ξεκινήστε χωρίζοντας τα φυτά και στη συνέχεια καθαρίζοντας τα φυτά με ήπιο σαπούνι και νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα για να καθαρίσετε κάθε γωνιά και σχισμή. Αφού παρακολουθήσετε τα φυτά για αρκετή ώρα και αφαιρέσετε όλα τα παράσιτα. να επιστρέψει το φυτό σε άλλους

θερμοκρασία

Τα φυτά του αέρα αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 50 και 90 βαθμών Φαρενάιτ. Εάν τα φυτά του αέρα σας εκτίθενται σε κρύες ή καυτές θερμοκρασίες Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκατασταθεί Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει ξήρανση και θάνατο των φυτών.

Θυμηθείτε ότι όσο πιο ξηρός και ζεστός είναι ο αέρας. Όσο περισσότερο νερό χρειάζονται τα αερόφυτα σας.Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και αυτά τα υποτροπικά και τροπικά φυτά θα πεθάνουν σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες.

Το φυτό σας χρειάζεται ένα νέο σπίτι.

Απαιτείται ανεμογεννήτρια. περιοδική μεταφοράΜπορείτε να το κάνετε αυτό αφαιρώντας το φυτό από τη γλάστρα του και ξαναφυτεύοντάς το σε άλλη γλάστρα. ή ρίξτε το φυτό στη γλάστρα

Η ελεύθερη ανάπτυξη περιλαμβάνει την ώθηση των ριζών στο έδαφος ή στο βράχο για να θάψουν. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ελεύθερα και να παραμείνουν υγιείς.

Το εργοστάσιο ετοιμάζεται για νέα φύτευση.
Η αναφύτευση σας δίνει φρέσκο ​​έδαφος για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα φυτά σας.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το φυσικό τους περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Αν παρατηρήσετε ότι το δέντρο σας πεθαίνει ίσως λόγω της κατσαρόλας Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόντα ξύλου ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που αντιπροσωπεύει το φυσικό περιβάλλον.

συμπέρασμα

Τέλος, αφού μάθαμε πώς να αποκαταστήσετε τα φυτά αέρα Χρησιμοποιήστε την αρχή ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Και το δέντρο σας είναι πέρα ​​από την αποκατάσταση. Σημειώστε τα πάντα εδώ ως μάθημα ζωής για μελλοντική αναφορά. και συνεχίστε να φροντίζετε για τα υπόλοιπα

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *