Πώς μοιάζει το Root Rot;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς μοιάζει το Root Rot;

Ο εφιάλτης κάθε κηπουρού είναι να δει τα φυτά για τα οποία δούλεψαν τόσο σκληρά για να πεθαίνουν σιγά σιγά. Μία από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου των φυτών είναι η σήψη των ριζών. Μερικές φορές η σήψη των ριζών μπορεί να χτυπήσει τόσο προσεκτικά που μπορεί να γίνει αισθητή μόνο μετά από τόση ζημιά. για να σωθεί το φυτό Η σήψη των ριζών πρέπει να ανιχνευθεί και να αντιμετωπιστεί πριν επηρεάσει ολόκληρο το ριζικό σύστημα. Τι γίνεται όμως με τη σήψη των ριζών;

Αν και η σήψη επηρεάζει τις ρίζες τις περισσότερες φορές. Ο καρπός του όμως είναι συνήθως ορατός στο πάνω μέρος του φυτού. Μπορεί να παρατηρήσετε μαραμένους μίσχους, κιτρινισμένα φύλλα, λεπτούς μίσχους ή υγρό μείγμα γλάστρας. Αυτά τα συμπτώματα είναι ορατά και δεν χρειάζεται να τραβήξετε το φυτό από το έδαφος για να ελέγξετε για σήψη. Αν όμως παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα Θα πρέπει να λύσετε το φυτό και να επιθεωρήσετε τις ρίζες.

Αν αναρωτιέστε πώς μοιάζουν οι σάπιες ρίζες αφού αφαιρέσετε τις γλάστρες. Αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Ας δούμε πώς μοιάζει η σήψη των ριζών και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. Ακολουθούν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τη σήψη των ριζών.

Τι είναι η σήψη των ριζών;

Η σήψη των ριζών είναι μια κοινή κατάσταση που προσβάλλει τα φυτά από τις ρίζες. Τελικά θα σαπίσει και θα πεθάνει αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Οι αιτίες της σήψης της ρίζας περιλαμβάνουν μυκητιασική μόλυνση ή έλλειψη οξυγόνου. Τις περισσότερες φορές αυτό προκαλείται από πνιγμένο έδαφος, το οποίο πνίγει το φυτό.

Εάν ο κάκτος σας πεθαίνει Η σήψη των ριζών μπορεί να είναι μια αιτία.

Οι ρίζες είναι τα κύρια αιμοφόρα αγγεία όλων των φυτών. Και αν κάτι πάει στραβά Όλο το φυτό υπέφερε. Όλα τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο για βασικές διαδικασίες όπως η φωτοσύνθεση. Η έλλειψη οξυγόνου εμποδίζει τα κύτταρα της ρίζας να παράγουν βασικά μόρια που αποθηκεύουν και μεταφέρουν ενέργεια στο κύτταρο. στο περασμα του χρονου Οι ρίζες θα αρχίσουν να πεθαίνουν και δεν θα απορροφούν πλέον τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Πώς μοιάζει η σήψη της ρίζας;

Μπορεί να δείτε σήψη ρίζας στους μίσχους ή στα φύλλα. μερικές φορές δεν βρέθηκε Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα φυτά σας είναι απαλλαγμένα από σήψη των ριζών. Θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας τη ρίζα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να δείτε όταν αντιμετωπίζετε σήψη των ριζών.

Μια άσχημη μυρωδιά μπορεί να μην είναι ορατό σημάδι σήψης της ρίζας. Αλλά είναι ένα σαφές σημάδι ότι η ρίζα δεν λειτουργεί καλά. Τα δυνατά φυτά συχνά μυρίζουν σαν γη. Όταν όμως παρατηρείς ότι δεν αντέχεις τη μυρωδιά που βγαίνει από τις ρίζες όταν ανοίγεις το φυτό σε γλάστρα. Είναι σήψη ρίζας. Το φυτό σας που σαπίζει μπορεί να εκπέμπει μια μυρωδιά σάπιου αυγού.

Ένα ζωηρό φυτό με πολύ σταθερές, κρεμώδεις λευκές ρίζες. Αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες είναι μαλακές και χυλώδεις Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών. Η απαλότητα και η απαλότητα των ριζών προκαλείται από υπερβολικά υγρό έδαφος. προκαλούν τον γρήγορο πολλαπλασιασμό των σπόρων των μυκήτων Αυτό κάνει τα υγιή μέρη των ριζών να γίνονται καφέ και εύθραυστα.

  • ρίζες χωρισμένες από το φυτό

Μερικές φορές οι ρίζες μπορεί να επηρεαστούν τόσο που ξεκολλάνε εύκολα όταν τις αγγίζετε. Το να βλέπεις τις ρίζες του μητρικού φυτού να πέφτουν μπορεί να είναι κακό. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η σήψη είναι τόσο σοβαρή που κάνει λίγα για να σώσει το δέντρο.

Η σήψη των ριζών μπορεί να προκαλέσει τον διαχωρισμό των ριζών από τον κάκτο.

Άλλα αξιοσημείωτα συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν:

  • κίτρινη κάρτα
  • πεσμένα φύλλα από φυτά
  • καφέ κηλίδες στα φύλλα
  • μαραμένα στελέχη ή φύλλα
  • ανθυγιεινά φυτά ή φυτά με έλλειψη θρεπτικών συστατικών
  • μαύρες ή καφέ ρίζες
  • καχεκτική ανάπτυξη

Μήπως οι άνθρωποι παρεξηγούν τι είναι η σήψη των ριζών;

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν σημάδια φυτού που πεθαίνει καθώς οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν. Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι η έλλειψη νερού ή θρεπτικών συστατικών.Ακολουθούν οι δύο κύριες περιοχές που μπορεί να μπερδέψετε ως σήψη των ριζών.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φυτά κιτρινίζουν ή δεν αναπτύσσονται λόγω ανεπαρκούς νερού. Μερικές φορές μπορεί να νομίζετε ότι τα φυτά σας είναι κάτω από το νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση καθώς τα φυτά εμφανίζουν σχεδόν τα ίδια οπτικά συμπτώματα όταν βυθίζονται ή σε υψηλό ρεύμα. Αυτό το δείγμα τείνει να μαραίνεται τα φύλλα.

Αν νομίζετε ότι τα φυτά σας μαραίνονται από έλλειψη νερού Το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσετε να ποτίζετε. Θα δώσετε στο φυτό περισσότερο νερό από αυτό που χρειάζεται, γεγονός που θα αυξήσει το πρόβλημα της σήψης. Το νερό λιμνάζει στα φυτά και ασφυκτιά. Αυτό θα οδηγήσει τελικά στο θάνατο.

Το υπερβολικό πότισμα ενός κάκτου μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Άλλοι μπερδεύουν τη σήψη των ριζών ως έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Όταν το φυτό έχει υγρό έδαφος ακόμα και με αρκετό ηλιακό φως. Μπορεί να μην δείτε σημάδια παρασίτων εντόμων. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Η παρανόηση της σήψης των ριζών ως έλλειψη θρεπτικών συστατικών δημιουργεί ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να αποφασίσετε να δώσετε υδατοδιαλυτό λίπασμα. Πρέπει να αναμίξετε νερό, χώμα και λίπασμα μαζί. Επομένως, το μέγεθος του φυτού είναι υψηλό. Πρόσθεσες περισσότερο νερό στο ήδη βρεγμένο χώμα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε το έδαφος πιο μουσκεμένο και θα αυξήσετε τα προβλήματα σήψης.

Προκαλεί σήψη ρίζας

Μπορείτε να σώσετε το φυτό σας μόνο εάν γνωρίζετε το πρόβλημα και την αιτία του. Εδώ είναι οι πιο κοινές αιτίες σήψης των ριζών που μπορεί να συναντήσετε.

Μία από τις πιο κοινές αιτίες σήψης των ριζών είναι το υπερβολικό πότισμα. Τα φυτά χρειάζονται διαφορετικούς τύπους νερού. Και μερικές φορές μπορεί να πιστεύετε ότι χρειάζονται περισσότερο νερό. όπου δεν είναι πρόβλημα Φυτά όπως οι κάκτοι χρειάζονται πολύ λίγο πότισμα. Μερικές φορές νομίζεις ότι τους βοηθάς ποτίζοντάς τους όταν τους καταστρέφεις.

Εάν το έδαφος κάτω από τα φυτά σας είναι πολύ κορεσμένο Γίνεται τόπος αναπαραγωγής βακτηρίων και μυκήτων. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών, εάν αφήσετε τη μούχλα και τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Αν πιστεύετε ότι το υπερβολικό πότισμα είναι το μόνο πρόβλημα, κάνετε λάθος.Τα φυτά σας μπορεί να σαπίσουν τις ρίζες σας όταν δεν τα ποτίζετε αρκετά. Αν σταματήσετε να ποτίζετε τα φυτά Οι ρίζες θα αρχίσουν να συρρικνώνονται και να μαραίνονται καθώς το χώμα στεγνώνει. Αν τελικά συνειδητοποιήσετε ότι οι ρίζες είναι πολύ στεγνές και αποφασίσετε να τις γεμίσετε με νερό. Οι ήδη εύθραυστες ρίζες θα σαπίσουν.

Η κακή αποστράγγιση του εδάφους σημαίνει ότι το νερό που δίνετε στο φυτό είναι μόνο στην επιφάνεια. Όταν η γλάστρα σας δεν έχει τρύπες αποστράγγισης Το νερό δεν θα στραγγίσει και καταλήγετε με πολύ υγρό χώμα. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό σας στερείται οξυγόνου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να προσθέσετε πέτρες και βότσαλα στον πάτο της γλάστρας για να αυξήσετε την αποστράγγιση. Οι γλάστρες χωρίς τρύπες πρέπει να αποφεύγονται.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας για κάκτους έχει τρύπες αποστράγγισης για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών του φυτού.

Αν είσαι κηπουρός Έχετε την τάση να πιστεύετε ότι τα φυτά σας χρειάζονται αρκετό χώρο. Αλλά η χρήση μιας πολύ μεγάλης κατσαρόλας είναι το χειρότερο λάθος που έγινε ποτέ. Οι μεγάλες γλάστρες είναι μια αιτία της σήψης των ριζών. Το πολύ χώμα γύρω από το φυτό σας είναι η μεγαλύτερη αιτία του προβλήματος. Οι χώροι μεταξύ αυτών των εδαφών μπορούν να προκαλέσουν στασιμότητα του νερού. που τελικά θα προσκαλέσει βακτήρια

Σε πολλά φυτά δεν αρέσει όταν το φυτεύετε πολύ βαθιά, αν οι ρίζες πάνε βαθιά, το φυτό θα το κάνει αυτόματα καθώς μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι όταν το θάβετε βαθιά στο χώμα, Θα εμποδίσετε την ανάπτυξή τους. Φροντίστε να ελέγξετε τις ανάγκες ανάπτυξης του φυτού σας. ώστε το βάθος να μην είναι πολύ χαμηλό

Πώς να αντιμετωπίσετε τη σήψη των ριζών

Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα φυτά για τα οποία δούλεψες τόσο σκληρά να αρχίζουν να σαπίζουν και τελικά να πεθαίνουν. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι δεν οδηγεί όλη η σήψη των ριζών σε θάνατο. Έγκαιρη ανίχνευση σήψης των ριζών Και η αιτία του μπορεί να βοηθήσει τα φυτά σας.

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε λευκές ρίζες και συμπαγείς ρίζες στο φυτό σας. Μπορείτε ακόμα να το κρατήσετε. Μπορείτε να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές μεταφυτεύοντάς το σε μια νέα γλάστρα με καλό, φρέσκο ​​χώμα. Αλλά μπορείτε να σώσετε τα φυτά σας με αναφύτευση εάν δεν έχουν μαλακώσει εντελώς. Αν όλα τα φυτά ήταν σάρκα Είναι πολύ αργά για αποθήκευση.

για επιτυχή αναφύτευση και για να βοηθήσει στη διάσωση του φυτού Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το βήμα. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ανοιχτό καφέ μέρη των ριζών. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι. Αφού αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα μέρη Επαναφυτεύστε μέσα σε λίγες ώρες. μετά τη διαδικασία Πετάξτε τα σάπια μέρη και αποστειρώστε το ψαλίδι για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μούχλας.

συνοψίζω

Το να γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε τη σήψη των ριζών είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της. Όταν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας δεν αναπτύσσονται Πρέπει να δράσεις τώρα. Τα σημάδια των άρρωστων φυτών περιλαμβάνουν μαρασμένους μίσχους και κιτρινισμένα φύλλα.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα ή την ακατάλληλη αποστράγγιση για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. δράσε νωρίς έτσι ώστε η σήψη επηρεάζει τόσο πολύ το φυτό που δεν μπορείτε πλέον να το συντηρήσετε. Δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Επειδή μπορεί να σας κάνει να εργαστείτε σκληρά και να χάσετε πολύτιμα φυτά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *