Πόσο καιρό μπορούν να επιβιώσουν οι ορχιδέες χωρίς πότισμα;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πόσο καιρό μπορούν να επιβιώσουν οι ορχιδέες χωρίς πότισμα;

Αν και οι ορχιδέες δεν κάνουν καλά αν πάρουν πολύ νερό. Αλλά αντέχει να βυθιστεί αρκετά.

Πόσο καιρό όμως μπορεί να αφυδατωθεί η ορχιδέα σας; Πώς τα κρατάς ενυδατωμένα όσο είσαι σε διακοπές;

Μπορώ να σας βοηθήσω να αντιμετωπίσετε ζητήματα ποτίσματος ορχιδέας ακόμα και όταν ταξιδεύετε για διακοπές ή για δουλειά.

Πώς να μεγαλώσετε ορχιδέες για να διαρκέσουν πολύωρες διακοπές;

Όλοι έχουμε διαφορετικές ιδέες για το μακρύ Σαββατοκύριακο.

Αλλά ας πούμε ότι πρέπει να ταξιδέψετε για δουλειά ή διακοπές. Και δεν θα είστε εκεί για να ποτίσετε την ορχιδέα για περισσότερες από 2 εβδομάδες, αλλά λιγότερο από ένα μήνα.

Γενικά, οι ορχιδέες μπορούν να επιβιώσουν με ασφάλεια χωρίς νερό για μερικές εβδομάδες ή περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Έχω ακούσει ότι οι ορχιδέες δεν ποτίζονται για έως και 7 εβδομάδες και θα επανέλθουν στο φυσιολογικό όταν ξαναρχίσει το πότισμα.

Υπό ποιες συνθήκες λοιπόν μπορείτε να αφήσετε την ορχιδέα σας χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ας πούμε μεταξύ 2-4 εβδομάδων;

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

– μέτρια κατσαρόλα

Ορισμένα υποστρώματα ορχιδέας διατηρούν την υγρασία περισσότερο από άλλα.Ο φλοιός, για παράδειγμα, δεν συγκρατεί την υγρασία τόσο καλά όσο τα βρύα.

Επομένως, αξιολογήστε τη σύνθεση του υποστρώματος ορχιδέας σας για να δείτε εάν πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις σχετικά με το πότισμα ορχιδέας.

– επίπεδο υγρασίας

Οι ορχιδέες που καλλιεργούνται σε περιβάλλον φυσικά υψηλής υγρασίας θα επιβιώσουν χωρίς νερό περισσότερο από τα φυτά που εκτρέφονται σε ξηρό περιβάλλον.

Μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία γύρω Το φυτό μπορεί να επιτευχθεί τοποθετώντας βότσαλα σε ένα δίσκο και ρίχνοντας νερό μέχρι να βυθιστεί σχεδόν.

Τοποθετήστε τη γλάστρα για ορχιδέα πάνω από τα βότσαλα για να εξατμιστεί το νερό. Αυξήστε το επίπεδο υγρασίας γύρω από το φυτό.

– λάμπα

Η προστασία των ορχιδέων από το ηλιακό φως θα μειώσει τον ρυθμό εξάτμισης.

Στις περισσότερες ορχιδέες δεν αρέσει το άμεσο φως. Αλλά μπορείτε να χαμηλώσετε λίγο τα φώτα για να μειώσετε την εξάτμιση.

– εποχή

Οι ορχιδέες χρειάζονται λιγότερο πότισμα τους πιο κρύους μήνες. Αν λοιπόν το αφήσετε αφύλακτο αυτό το διάστημα. Οι ορχιδέες τείνουν να αφυδατώνονται περισσότερο από το καλοκαίρι.

– γενική υγεία των φυτών

Διαφορετικά τα ζωηρά φυτά θα τα καταφέρουν καλύτερα με την ελάχιστη διαχείριση του στρες από τα φυτά με στρες ή τα άρρωστα φυτά.

Επομένως, για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης της ορχιδέας. Κάντε τα εξής:

  • Πότισμα μια μέρα πριν την αναχώρηση
  • Αυξήστε την υγρασία και μειώστε το φως εάν χρειάζεται.
  • μειώστε τη θερμοκρασία εάν χρειάζεται
  • Ρυθμίστε ένα σύστημα αυτοποτίσματος DIY χρησιμοποιώντας σχοινί και ένα ποτήρι νερό. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχοινί από μια νέα σκούπα. (Αλλά το χοντρό σχοινί που απορροφά το νερό θα βοηθήσει.) Βεβαιωθείτε ότι το ποτήρι είναι ελαφρώς ψηλότερα από την κατσαρόλα. Τοποθετήστε τη μια άκρη του σπάγκου σε ένα ποτήρι νερό και την άλλη άκρη σε μια κατσαρόλα. Κορδόνισε και την κατσαρόλα και το ποτήρι. Το σύστημα φίλτρου πρέπει να λειτουργεί αργά. και λεία για να κρατάτε τις ορχιδέες σας ενυδατωμένες όσο λείπετε.

Χρειάζεστε σύστημα αυτοποτίσματος μόνο όταν είναι καλοκαίρι και ο καιρός είναι πολύ ξηρός. ή αν η ορχιδέα σας ανθίζει

Διαφορετικά, ακόμα κι αν το αφήσεις για δύο εβδομάδες Η ορχιδέα σας θα είναι μια χαρά χωρίς νερό.

Θέλετε να γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας πριν φύγετε;

Αν δεν είναι ώρα να γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας γιατί τις γονιμοποιήσατε πριν λίγες μέρες. Μην γονιμοποιήσετε ξανά για να αναπληρώσετε το χρόνο που λείπετε από το σπίτι.

Αν είναι ώρα για λίπανση στην ώρα τους μπορείτε να κάνετε Αλλά χρησιμοποιήστε μια πολύ πιο αδύναμη λύση.

Δεν θέλετε εγκαύματα ρίζας ή εναποθέσεις ορυκτών στο υλικό φύτευσης.

Πέφτουν οι ορχιδέες χωρίς νερό;

Αν και οι ορχιδέες μπορεί να ρίξουν τα φύλλα τους για διάφορους λόγους. Το υπερβολικό πότισμα και το θερμικό σοκ είναι οι κύριες αιτίες. Το ανεπαρκές πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη πτώση των λουλουδιών.

Αν λοιπόν πρέπει να αφήσετε την ορχιδέα σας χωρίς επίβλεψη. Λάβετε υπόψη τη συμβουλή μου για το πώς να αυξήσετε την υγρασία γύρω από τις ορχιδέες σας. και πώς να στήσετε ένα φτηνό και γρήγορο σύστημα αυτοποτίσματος.

Μπορεί μια αφυδατωμένη ορχιδέα να σώσει και να αναβιώσει;

Ας υποθέσουμε ότι πήγατε ένα ταξίδι και χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. ίσως άλλη μια εβδομάδα

όταν επιστρέψεις Το χώμα της ορχιδέας θα στεγνώσει και τα φύλλα θα ζαρώσουν. Προφανώς η ορχιδέα σας παλεύει χωρίς νερό. Μπορεί όμως να σωθεί;

Στην πραγματικότητα, η ορχιδέα σας είναι αφυδατωμένη αλλά όχι νεκρή.Οι ορχιδέες που υποφέρουν από αφυδάτωση μπορούν ακόμα να αναβιώσουν.

Επιστρέψτε σε ένα κανονικό πρόγραμμα ποτίσματος και διατηρήστε ένα κατάλληλο περιβάλλον. Τότε η ορχιδέα σας θα επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση.

Μπορείτε να ψεκάζετε τις ορχιδέες καθημερινά για να αυξήσετε την υγρασία και να βοηθήσετε τις ορχιδέες να ανακάμψουν.

Είναι πολύ πιο εύκολο για τις ορχιδέες να αναρρώσουν από την αφυδάτωση από το να είναι κάτω από το νερό παρά από τον υπερβολικό πνιγμό. που είναι συχνά απειλητικό για τη ζωή

Μπορείτε να ποτίσετε την ορχιδέα σας;

Αν και οι ορχιδέες μπορούν να καλλιεργηθούν σε συστήματα υδροπονίας. Αλλά αυτά δεν είναι το ίδιο με το να αφήνεις την ορχιδέα στο νερό.

Τα συστήματα υδροπονίας Orchid λειτουργούν σύμφωνα με έναν κύκλο ποτίσματος που ακολουθείται από αερισμό. Σαν ορχιδέα «δίνει νερό» στη φύση.

Δεν είναι σαν να αφήνετε την ορχιδέα στο νερό, οπότε αν δεν έχετε προετοιμάσει ένα σύστημα υδροπονίας. Δεν σας συμβουλεύω να κρατάτε ορχιδέες στη λίμνη.

κάλυμμα

για αυτό που αξίζει Οι ορχιδέες είναι χυμώδεις και αρκετά σαρκώδεις για να αντέχουν ελάχιστη παραμέληση στο τμήμα άρδευσης.

Αλλά είναι τροπικά φυτά. Αυτό σημαίνει ότι ευδοκιμούν σε ένα υγρό περιβάλλον. Έτσι, το να τα αφήνεις αφυδατωμένα μπορεί να είναι αγχωτικό.

Τα λουλούδια μπορεί να πέσουν, τα φύλλα μπορεί να μαραθούν, οι ρίζες μπορεί να στεγνώσουν, αλλά η ορχιδέα σας είναι απίθανο να πεθάνει.

στην πραγματικότητα Μια υγιής ορχιδέα μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό για 4-5 εβδομάδες σε ένα σχετικά υγρό περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *