Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ένα φυτό σε ένα Terrarium;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ένα φυτό σε ένα Terrarium;

Ας το παραδεχτούμε, όλοι θέλουμε ένα ζωντανό τοπίο που διαρκεί και τα καλά νέα είναι ότι, αν γίνει σωστά, το τοπίο σας θα ζήσει για πολύ καιρό. αλλά το αντίστροφο Μπορεί να πεθάνει σε λίγες εβδομάδες.Στην αρχή, το τοπίο φαίνεται όμορφο. Αλλά η υγεία του δέντρου σας μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα εάν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.

για να αφήσεις το τοπίο σου να μεγαλώνει επ’ αόριστον Είναι σημαντικό να διακοσμήσετε σωστά και να επιλέξετε τα σωστά φυτά Πόσο θα διαρκέσουν τα terrarium; Και πόσο μπορείς να το κάνεις να διαρκέσει; Ας το ελέγξουμε σωστά.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με την κατάλληλη φροντίδα.Ωστόσο, δεν υπάρχει οριστικός τρόπος να καθοριστεί πόσο θα ζήσουν. Τα περισσότερα φυτά ζουν για μια καλλιεργητική περίοδο· ωστόσο, ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες ή και αιώνες. Για παράδειγμα, το παλαιότερο τεκμηριωμένο φυτό εσωτερικού χώρου είναι το ανατολικό Κύκαδο γίγαντας. P που είναι άνω των 240 ετών!

ενδιαφέρον είναι Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου πεθαίνουν από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν είναι επειδή είναι παλιό ή παλιό. Αν θέλετε να μάθετε αν το terrarium σας θα διαρκέσει όσο βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα μιλήσουμε για τη διάρκεια ζωής του terrarium σας. και πώς να κάνετε τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου να διαρκέσουν περισσότερο.

Διάρκεια ζωής του Terrarium

Τα περισσότερα φυτά δεν έχουν σταθερή διάρκεια ζωής.Από την άλλη, ο θάνατος των φυτών εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες όπως το νερό, το φως, τα θρεπτικά συστατικά και η θερμοκρασία.Έτσι, η μακροζωία του τοπίου σας εξαρτάται από τη φροντίδα και το περιβάλλον που του παρέχετε.

όταν φροντίζετε το τοπίο Πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο δοχείο για να αναπτυχθεί.

Είναι δύσκολο να υπολογίσεις τη διάρκεια ενός terrarium γιατί είναι οικοσύστημα. Η βροχόπτωση εξατμίζεται από τα φυτά και το έδαφος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε σφραγισμένα γυάλινα δοχεία. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στους τοίχους και επιστρέφουν στο έδαφος και στα φυτά. Δεδομένου ότι αυτό το σύστημα είναι ανεξάρτητο Επομένως, η μακροζωία δεν εξαρτάται από το φυτό. αλλά εξαρτάται από την ικανότητα να υποστηρίξει τον εαυτό του

Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες Το τοπίο σας θα διαρκέσει για 10 χρόνια ή περισσότερο.Θεωρητικά, ένα ισορροπημένο τοπίο υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Ωστόσο, το μέσο τοπίο διαρκεί από τέσσερις μήνες έως περίπου δύο χρόνια. Αν θέλετε το τοπίο σας να μείνει Αποφύγετε τα κοινά λάθη παρακάτω.

Παράγοντες που συντομεύουν το τοπίο της ζωής σας

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ζωντανά και υγιή.Τα τεράριουμ είναι μια πολύ βολική επιλογή για να προσθέσετε πράσινο στο σπίτι σας. γιατί απαιτεί λίγη συντήρηση Τοποθετούνται επίσης εύκολα, ωστόσο δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ακολουθούν πέντε παράγοντες που μπορούν να μειώσουν δραματικά τη διάρκεια ζωής του τοπίου σας:

Κακή επιλογή κοντέινερ

Υπάρχουν δύο είδη δοχείων: ανοιχτά και κλειστά Τα περισσότερα φυτά αναπτύσσονται σε ανοιχτό έδαφος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον τύπο φυτού που εξετάζετε ως οδηγό όταν επιλέγετε ένα δοχείο. Για παράδειγμα, τα φυτά αέρα απαιτούν σωστή κυκλοφορία αέρα και είναι τα καλύτερα κατάλληλα για ανοιχτά δοχεία, όπως παχύφυτα που ευδοκιμούν σε καλά αεριζόμενο, υγρό έδαφος. Φυτά όπως οι φτέρες, τα βρύα και οι λειχήνες, από την άλλη πλευρά, ευδοκιμούν σε κλειστό έδαφος. Επιλέξτε ένα γυάλινο δοχείο που είναι κατάλληλο για χειρισμό και λάβετε υπόψη τον τύπο του φυτού όταν επιλέγετε την καλύτερη επιλογή.

τρία φυτά σε γλάστρες
Η επιλογή του λάθος δοχείου για το τοπίο σας μπορεί να προκαλέσει μαρασμό του τοπίου σας.

πολύ πότισμα

Τα περισσότερα φυτά terrarium δεν χρειάζονται πολύ πότισμα, ωστόσο, μια από τις πιο κοινές αιτίες διάβρωσης του τοπίου είναι το υπερβολικό πότισμα. Επειδή το έδαφος δεν έχει τρύπες αποστράγγισης. Αυτό κάνει το φυτό πιο ευαίσθητο στην ανάπτυξη μούχλας και στη σήψη των φυτών. Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε σε φυτά με νερό είναι τα αποχρωματισμένα φύλλα και οι καστανές ρίζες.Τα φυτά που σαπίζουν αισθάνονται επίσης εξαιρετικά απαλά και εύθραυστα.

Από την άλλη πλευρά, το να βρίσκεστε κάτω από το νερό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα φυτά σας. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία Τα φυτά σας θα πεθάνουν. Για να δείτε αν τα φυτά σας δεν παίρνουν αρκετό νερό Αναζητήστε πεσμένα, ξερά ή κίτρινα φύλλα.

λάθος επιλογή φυτών

Επιλέξτε φυτά που αναπτύσσονται αργά. Καλύτερα να προτιμάτε φυτά αργής ανάπτυξης για να αποφύγετε τη σήψη των φυτών. Όταν τα φυτά είναι πολύ μεγάλα/μεγάλα Έρχονται σε επαφή με το τοπίο, συγκρατώντας το νερό και τελικά οδηγούν στη φθορά. Τα όσπρια επίσης δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. Αν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας είναι πολύ μεγάλα Μειώστε λίγο το μέγεθος και τοποθετήστε τον εξωραϊσμό σας σε μια φωτεινή αλλά καλά φωτισμένη τοποθεσία, έτσι ώστε όλες οι περιοχές να έχουν αρκετό ηλιακό φως. Οι ρίζες μπορούν να κοπούν για να γίνει το φυτό μικρότερο.

Τύποι φυτών εσωτερικού χώρου
Γνωρίστε την ανάπτυξη των φυτών για να κάνετε τη συντήρηση πολύ πιο εύκολη.

υπερβολική γονιμοποίηση

Τα υγιή φυτά χρειάζονται ένα λίπασμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και υψηλό σε κάλιο. Τα περισσότερα φυτά τοπίου δεν χρειάζονται λίπασμα. Ωστόσο, μπορείτε να λιπάνετε κάθε 2 μήνες. Η υπερβολική λίπανση μπορεί να προκαλέσει την ταχεία ανάπτυξη του φυτού. και μπορεί να κάνει τα φυτά να ξεπεράσουν το τοπίο σας. Οι ψεκασμοί ζωντανών φυτών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των φυτών. Τα συμπτώματα της υπερβολικής λίπανσης περιλαμβάνουν αργή ή καθυστερημένη ανάπτυξη, κίτρινα φύλλα και μαυρισμένες ρίζες.

ανεπαρκής φωτισμός

Τα φυτά terrarium χρειάζονται έντονο αλλά έμμεσο φως. Διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες φωτός Για παράδειγμα, τα παχύφυτα χρειάζονται πολύ φως. Αλλά τα φύκια μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλό φωτισμό. Τα φυτά που δεν έχουν φως συχνά εμφανίζουν αποχρωματισμένα και μαραμένα φύλλα. Ωστόσο, ο επαρκής φωτισμός είναι ιδανικός. Αλλά το πολύ φως/θερμότητα μπορεί να είναι καταστροφικό. Θα πρέπει να αποφεύγετε το άμεσο, αφιλτράριστο φως. Αυτό θα κάνει τα φυτά του τοπίου σας να αρχίσουν να πεθαίνουν.

Ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για το τοπίο σας

Η διάρκεια ζωής των φυτών εσωτερικού χώρου δεν εξαρτάται από το είδος. Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα φυτών γνωστών για τη μακροζωία τους:

κάκτος

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο γνωστά παχύφυτα. Χρειάζονται νερό κάθε δύο εβδομάδες και άφθονο ηλιακό φως. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους. Η μέση διάρκεια ζωής ενός χριστουγεννιάτικου κάκτου είναι 20 έως 30 χρόνια.

επιτραπέζια παλάμη

Οι επιτραπέζιες φοίνικες ανήκουν στην οικογένεια Arecaceae και ζουν για 80-100+ χρόνια. Αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αυτό το αειθαλές φυτό δεν χρειάζεται πολύ ηλιακό φως.

φυτό αράχνη

Τα φυτά αράχνη είναι κρεμαστά φυτά που μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες. Αναπτύσσονται καλύτερα σε έμμεσο φως. Αλλά επιρρεπής σε σήψη. προκειμένου να παρατείνει τη ζωή Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών.

χυμώδης

Ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στη φροντίδα. Ζουμερό και μπορεί να επιβιώσει για εβδομάδες χωρίς νερό. Το προσδόκιμο ζωής ποικίλλει. Αλλά μπορεί να κυμαίνεται από έξι χρόνια έως δύο δεκαετίες.

Τρία είδη παχύφυτων είναι κατάλληλα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.
Παχύφυτα για το τοπίο σας

κυκλάδες

Τα Cycads μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο. Τα Κυκάδια είναι ένα από τα παλαιότερα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν καταγραφεί να αναπτύσσονται εδώ και αιώνες. Η φροντίδα είναι σχετικά εύκολη καθώς ποτίζεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

ΖΕργοστάσιο Ζ

Οι πολύτιμοι λίθοι της Ζανζιβάρης είναι αθάνατοι. Αν και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό. Αλλά τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό.Επιπλέον, τα φυτά ZZ απαιτούν χαμηλή συντήρηση και μπορούν να διαχειριστούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

πουλί του παραδείσου

Το Bird of Paradise είναι άγνωστο κυρίως από την εμφάνισή του. Το καλύτερο μέρος αυτού του φυτού, που είναι εγγενές στη Νότια Αφρική, είναι τα συναρπαστικά άνθη του που μπορούν να ζήσουν έως και 20 χρόνια.

Πώς να αλλάξετε το Terrarium σας

Επιλέξατε τα προτεινόμενα μακροχρόνια φυτά και αποφύγατε όλους τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την ξήρανση των φυτών σας. Πώς όμως διατηρείς το τοπίο σου ζωντανό; Τα παρακάτω μυστικά θα μπορούσαν να είναι σημαντικά για το τοπίο μακροπρόθεσμα.

  • έλεγχος της στάθμης του νερού: Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν τη σωστή ποσότητα νερού για το τοπίο τους. Η ποσότητα του νερού που χρειάζεται εξαρτάται από το είδος του φυτού και του εδάφους. Για να μάθετε αν τα φυτά σας παίρνουν το κατάλληλο νερό να αγγίξει την επιφάνεια Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αισθάνεται υγρασία αλλά όχι στεγνό ή υγρό. Ένα άλλο καλό σημάδι είναι μια μικρή συμπύκνωση στο δοχείο σας. ειδικά το πρωί και το βράδυ
πότισμα αλόης βέρα
Κάντε την έρευνά σας πριν ποτίσετε τα φυτά σας.
  • Αφαιρέστε τα νεκρά μέρη του φυτού.: Τα κάνεις όλα λάθος. όχι νεκρό φυτό Αφαιρέστε μόνιμα όλα τα φυτά που παρουσιάζουν σημάδια μαύρισμα..Ζωντανεύει το τοπίο σου. Εάν αφαιρέσετε νεκρά φυτά Ο κίνδυνος ασθένειας ή σήψης μειώνεται για υγιή φυτά. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να βγάλετε τα νεκρά φυτά.
  • σκεύη καθαρισμού: Ο κύκλος της εξάτμισης και της συμπύκνωσης με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση μικρών ποσοτήτων ορυκτών στα τοιχώματα του δοχείου σας. Οι εναποθέσεις προκαλούν τελικά μια θολή εμφάνιση στο δοχείο σας. Τα φυτά χρειάζονται ηλιακό φως για φωτοσύνθεση. Και η αμυδρή φύση θα εμποδίσει τον σωστό φωτισμό να φτάσει στα φυτά σας. για να καθαρίσετε τη συλλογή χρησιμοποιήστε μια πετσέτα ειδικά πετσέτες μικροϊνών και σκουπίστε γρήγορα το εσωτερικό

συμπέρασμα

Η καλύτερη συντήρηση του τοπίου και η εις βάθος έρευνα για τα καλύτερα φυτά και παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τοπίου σας. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε ξανά και θα δείτε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το έδαφος σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *