Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα φυτά της Αλοκασίας;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα φυτά της Αλοκασίας;

Τα φυτά αλοκασίας είναι γνωστά ως ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά. Συχνά παράγουν νέα φύλλα και μπορούν να φτάσουν σε ύψος 8-10 πόδια.

Δεν αναπτύσσονται όλα τα φυτά Alocasia τόσο γρήγορα. Μόνο αυτά που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση Επιπλέον, τα φυτά αλοκασίας που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους τείνουν να έχουν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με αυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Εκτός από τις διαφορές μεταξύ της εσωτερικής και της υπαίθριας καλλιέργειας αλοκασίας. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της αλοκακίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνω αυτούς τους παράγοντες και θα εξηγήσω πώς επηρεάζουν τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών Alocasia.

ρυθμός ανάπτυξης της αλοκασίας

Τα φυτά αλοκασίας αναπτύσσονται κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.Τα φυτά αλοκασίας που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους έχουν ρυθμό ανάπτυξης 3-5 πόδια το χρόνο.

Αυτό δεν ισχύει για φυτά Alocasia σε εσωτερικούς χώρους ή σε γλάστρες που αναπτύσσονται 1-2 πόδια το χρόνο. Οι παράγοντες που συζητώ παρακάτω εξηγούν αυτή τη διαφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το να γνωρίζετε πόσο μεγάλο είναι το φυτό αλοκασίας σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ρίξετε φως σε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυτό σας.

Για παράδειγμα, εάν η αλοκασία σας σταματήσει να αναπτύσσεται Πρέπει να ελέγξετε ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις του.

επίσης Εάν παρατηρήσετε ότι η αλοκάσια σας παράγει μόνο λεπτούς μίσχους και μικρά φύλλα, μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκές φως.

Επομένως, γνωρίζοντας πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η Alocasia μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε προβλήματα που σχετίζονται με ακατάλληλα φυτά στο περιβάλλον τους.

10 Παράγοντες που Επηρεάζουν την Ανάπτυξη των Φυτών Αλοκασίας

Όταν διαβάζετε για τις απαιτήσεις φροντίδας των φυτών των φυτών αλοκασίας. Μπορεί να μην σκέφτεστε πολύ πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τους ρυθμούς ανάπτυξης.

από το επίπεδο φωτός μέχρι το μείγμα γλάστρες που χρησιμοποιείτε. Κάθε παράγοντας παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών υγιή. Αυτό περιλαμβάνει την ταχεία ανάπτυξη.

Οι παράγοντες που αναφέρω παρακάτω μπορεί να μην είναι νέοι για εσάς. Αλλά δεν βλάπτει να κατανοήσουμε τα βασικά της φροντίδας των φυτών αλοκασίας. ειδικά αν τα φυτά σας έχουν προβλήματα.

– φως

Μία από τις πιο σημαντικές πηγές ενέργειας για τα φυτά είναι το φως.Χωρίς φως δεν θα γινόταν φωτοσύνθεση. και χωρίς φωτοσύνθεση Τα φυτά δεν θα αναπτυχθούν ούτε θα αναπτυχθούν.

Τα φυτά αλοκασίας λέγεται ότι χρειάζονται μέτριο φως. Πιο συγκεκριμένα, τα φυτά Alocasia ευδοκιμούν σε έντονο φως. Αλλά έστω και έμμεσα

στο άμεσο ηλιακό φως Ειδικά σε ανθεκτικές ποικιλίες, τα φύλλα των φυτών Alocasia μπορεί να καούν ή να αποχρωματιστούν ανάλογα με την ένταση του φωτός.

Χωρίς φως, τα φυτά σταματούν να αναπτύσσονται ή προσπαθούν να φτάσουν περισσότερο φως.

Ο ευκολότερος τρόπος για να καλύψετε τις ανάγκες φωτός του Alocasia είναι να το τοποθετήσετε σε ένα φωτεινό δωμάτιο που δέχεται άφθονο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν είναι δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό, είναι καλό. Τοποθετήστε το φυτό λίγα μέτρα μακριά από το παράθυρο. Οι διάφανες κουρτίνες είναι χρήσιμες για το φιλτράρισμα του φωτός. Επομένως, μπορεί να μην είναι πολύ δυνατό για μια αλοκάσια που τοποθετείται κοντά σε ένα παράθυρο.

Τα φυτά αλοκασίας δεν χρειάζονται νότια έκθεση. Και μια δυτική ή ανατολική έκθεση είναι μια καλή επιλογή.

Αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι να τοποθετείτε το Alocasia σε σκοτεινές γωνίες, σκοτεινούς διαδρόμους, σκάλες ή άλλα μέρη με ελάχιστο φυσικό φως.

Ωστόσο, τα φυτά Alocasia μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και κάτω από τεχνητό φως. Τα φώτα φθορισμού και LED μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν την έλλειψη φυσικού φωτός.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά Alocasia θα εμφανίσουν σημάδια απώλειας φωτός εάν δεν τους δοθεί αρκετό φως. Εδώ είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε:

  • αναπτύσσεται αργά ή δεν αναπτύσσεται
  • τα φύλλα χάνουν χρώμα
  • καλλιέργεια φυτών με πόδια
  • μικρό μέγεθος φύλλου

Όταν το φως είναι χαμηλό, ακόμη και τα μείγματα γλαστρών αλοκασίας χρειάζονται πολύ χρόνο για να στεγνώσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, τείνουν να προκύψουν προβλήματα ρίζας.

– γη

Θα αρχίσω να ανακατεύω γλάστρες για την αλοκασία σας αμέσως – δεν είναι κατάλληλο για κανονικό χώμα γλάστρας.

Τα βαριά εδάφη είναι κορεσμένα με νερό και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Δεν βοηθά την αλοκασία να αναπτυχθεί κανονικά.

Όσο περισσότερο μένουν οι ρίζες του φυτού στο υγρό έδαφος. Όσο πιο πιθανό είναι να σαπίσει. Αν είναι έτσι Τα φυτά σας δεν θα μπορούν πλέον να απορροφούν θρεπτικά συστατικά με τον κανονικό τους ρυθμό. και η ανάπτυξή του επιβραδύνεται.

Τα κατάλληλα μείγματα γλάστρας για φυτά Alocasia περιλαμβάνουν:

  • Ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.
  • Το μείγμα φύτευσης είναι μόνο κορεσμένο με νερό και υγρό.
  • Ένα χαλαρό, καλά αεριζόμενο υπόστρωμα επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τις ρίζες.
  • έδαφος που περιέχει οργανική ουσία

Τα μείγματα γλαστρών για τροπικά φυτά ή φυτά που αγαπούν το έδαφος είναι καλά για τα φυτά αλοκασίας. Αυτά τα μείγματα γλάστρας περιλαμβάνουν συχνά κοκοφοίνικα, τύρφη, φλοιό ορχιδέας, περλίτη και άλλα υποστρώματα. που στραγγίζει καλά

Ένα μείγμα γλάστρας που διατηρεί καλή ανάπτυξη των ριζών θα βοηθήσει στη διατήρηση της ανάπτυξης των φυτών.

Ένα καλό μείγμα γλάστρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων του τυχαίου υπερβολικού ποτίσματος. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή φυτεύετε μια αλοκασία σε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα δεν σημαίνει ότι είστε υπερβολικά ζηλωτές με το πότισμα.

– Άρδευση

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών αλοκασίας είναι το σωστό πρόγραμμα ποτίσματος. Εάν υπάρχει πολύ νερό, υπάρχει κίνδυνος σήψης των ριζών. αν δεν πίνετε αρκετό νερό Κινδυνεύετε για αφυδάτωση.

Πώς διατηρείτε μια καλή ισορροπία άρδευσης; Και υπάρχουν συμβουλές;

Να τι κάνω για να βεβαιωθώ ότι δίνω στην αλοκάσια μου άφθονο νερό χωρίς να προκαλώ σήψη των ριζών: Ποτίζω το χώμα τακτικά μέχρι το νερό να διαρρεύσει από τον πάτο της γλάστρας.

Σταμάτησα το πότισμα, έπλυνα τα πιατάκια και περίμενα να στεγνώσει το επάνω στρώμα του μείγματος γλάστρας πριν ποτίσω ξανά.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που χρησιμοποιείτε έχει τρύπες αποστράγγισης, διαφορετικά δεν υπάρχει τρόπος να στραγγίσει το περιττό νερό.

Εκτός από τη συχνότητα και την ποσότητα νερού που χρησιμοποιώ Προσέχω επίσης την ποιότητα και τη θερμοκρασία του νερού.

Όσον αφορά την ποιότητα του νερού, αποφύγετε τη χρήση χλωριωμένου νερού. Αν μείνει όλη τη νύχτα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό της βρύσης για να βοηθήσει στην απελευθέρωση του αερίου χλωρίου.

για τη θερμοκρασία του νερού Χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το νερό είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, μπορεί να σοκάρει το φυτό.

Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών Alocasia. Η υπερβολική υγρασία στα φύλλα μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιακές ασθένειες.

Μην αφήνετε το μείγμα γλάστρας να στεγνώσει τελείως και μην ποτίζετε τα φυτά περισσότερο από όσο χρειάζεται. Το μείγμα γλάστρας πρέπει να είναι μόνο υγρό και να μην παραμένει υγρό για πολύ.

όπως βλέπεις Το να ανακατεύετε γλάστρες και να ποτίζετε το Alocasia σας είναι αλληλένδετα. Και πρέπει να φροντίζετε και τα δύο για την επιτυχή ανάπτυξη των φυτών.

– ιδέα

Τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται λίπανση για να διατηρήσουν το φύλλωμα φωτεινό. Ο σχετικά γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης απαιτεί υψηλή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. που δεν μπορεί να υποστηρίξει μόνο τα δοχεία ανάμειξης

Εξαρτάται από το μέγεθος και την ανάπτυξη της αλοκασίας σας. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα και λιπάνετε το κάθε μήνα ή κάθε δύο εβδομάδες.

Λάβετε υπόψη ότι η υπερβολική λίπανση της αλοκασίας δεν θα την κάνει να αναπτυχθεί πιο γρήγορα· από την άλλη πλευρά, η υπερβολική λίπανση ή η υπερβολική λίπανση θα κάψει εύκολα τις ρίζες.

Λιπάνετε μόνο σε υγρό έδαφος σύμφωνα με τις οδηγίες αραίωσης λιπάσματος στην ετικέτα.

– υγρασία

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τα φυτά Alocasia είναι η υγρασία.Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα εάν το σπίτι σας έχει χαμηλή υγρασία.

Αν θέλετε τα φυτά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα Η αύξηση των επιπέδων υγρασίας της Alocasia θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Η έλλειψη υγρασίας κάνει τα φύλλα ανθυγιεινά.

Ένας τρόπος για να αυξήσετε με επιτυχία την υγρασία είναι να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα. Μια άλλη επιλογή είναι να μετακινήσετε την αλοκάσια σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, όπως η κουζίνα.

Η χρήση μεθόδων DIY όπως οι δίσκοι υγρασίας ή η τακτική χρήση φυτών μπορεί επίσης να βοηθήσει.

– θερμοκρασία

Τα φυτά της αλοκασίας είναι φυτά που αγαπούν τη θερμότητα. Είναι ευαίσθητα στο κρύο και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες κάτω των 50 F. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για αυτά είναι μεταξύ 60 F και 80 F.

στο κάτω άκρο αυτού του εύρους Τα φυτά μπορεί να μην μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. ενώ το ανώτερο άκρο μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα

Αυτό το φυτό δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές με κρύους χειμώνες.Τα φυτά αλοκασίας πρέπει να διατηρούνται σε πολύ δροσερές συνθήκες.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή το φυτό σας βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν σημαίνει ότι δεν θα υποφέρει από το κρύο.Κάτι τόσο απλό όσο ένα κρύο αεράκι μπορεί να προκαλέσει θερμοκρασιακό σοκ.

Το χειμώνα, οι αλοκασίες δεν αναπτύσσονται καθόλου. Λόγω των δυσμενών περιβαλλοντικών τους συνθηκών, ο χαμηλός φωτισμός, η χαμηλή υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να ενθαρρύνουν τα φυτά να αδρανούν.

– μέγεθος γλάστρας

Το μέγεθος της γλάστρας είναι ένας άλλος παράγοντας που ευνοεί ή εμποδίζει τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτών αλοκασίας. Αν και αυτά τα φυτά δεν πειράζουν να κολλάνε πάνω σε γλάστρες, Αν όμως οι ρίζες είναι πολύ μεγάλες για την τρέχουσα γλάστρα. Εάν μεγαλώσουν, θα πρέπει να μετακινηθούν σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Χρησιμοποιήστε μια μεγαλύτερη γλάστρα και προγραμματίστε να τη φυτέψετε ξανά την άνοιξη όταν ο μεταβολισμός του φυτού είναι υψηλός.

Θα υποστήριζα ότι ακόμη και ο τύπος γλάστρας που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσει την υγιή ανάπτυξη.Γλάστρες από τερακότα, για παράδειγμα, θα απορροφήσουν περισσότερη υγρασία και θα διατηρήσουν τις ρίζες υγιείς.

– εποχή

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι εποχικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανάπτυξη ή λήθαργο για τα φυτά αλοκασίας την άνοιξη και το καλοκαίρι. όταν υπάρχει περισσότερο φως Καθώς η θερμοκρασία θερμαίνεται, τα φυτά Alocasia ευδοκιμούν λόγω των ευνοϊκών συνθηκών.

το φθινόπωρο και το χειμώνα Οι μέρες μικραίνουν και η θερμοκρασία πέφτει. επιβραδύνει ή σταματά τον ρυθμό ανάπτυξης της αλοκασίας

– κλάδεμα

Τα φυτά αλοκασίας δεν απαιτούν πολύ συχνό κλάδεμα. Αλλά λίγο κλάδεμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ανάπτυξης και της παραγωγής φύλλων.

Το κόψιμο των βλαστών την άνοιξη ή το κλάδεμα των παλαιών, κιτρινισμένων φύλλων μπορεί να εκτρέψει την ενέργεια για να απομακρύνει τα υγιή φύλλα και τους μίσχους και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.

Το κλάδεμα δεν πρέπει να γίνεται χειμώνα ή φθινόπωρο. και κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε εργαλείο με αλοκασία Φροντίστε να κλαδέψετε καλά. (Δεν θέλετε να βλάψετε το φυτό.) Και αυτά τα εργαλεία είναι καθαρά και υγιεινά.

– αρρώστια

Εάν το φυτό σας αλοκασία είναι άρρωστο Πρέπει να μεταμορφώσεις την ενέργειά σου για να καταπολεμήσεις αυτές τις ασθένειες. Από τα έντομα μέχρι τις μυκητιάσεις και τους ιούς, το Alocasia καταπολεμά τις ασθένειες και ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Πολλές ασθένειες και παράσιτα των φυτών μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια Και πιστεύω ακράδαντα στην πρόληψη ασθενειών.

Διερευνήστε τις ασθένειες της αλοκάσιας και μάθετε για τους τύπους παρασίτων που προσβάλλουν τα φυτά αλοκάσιας (π.χ. ακάρεα αράχνης, αφίδες, θρίπες, λέπια κ.λπ.), τα συμπτώματά τους. και τη λύση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Η αλοκασία που είναι ευαίσθητη σε παράσιτα και ασθένειες δεν θα αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο ένα υγιές φυτό.

συμπέρασμα

Τα φυτά αλοκασίας μεγαλώνουν ένα ή δύο πόδια το χρόνο όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Κατά τα άλλα, τα νούμερα είναι μεγαλύτερα.

Ένας αργός ρυθμός ανάπτυξης ή καθόλου ανάπτυξη υποδηλώνει ότι το Alocasia σας δεν του αρέσει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης αυτού του φυτού μπορεί πραγματικά να επισημάνει το πρόβλημα.

Μόλις εντοπίσετε τον πιο πιθανό ένοχο. Θα χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές για να καλύψετε τις ανάγκες της Alocasia.

Μετά από μερικές εβδομάδες εφαρμογής των απαραίτητων αλλαγών. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το Alocasia σας λειτουργεί καλύτερα από πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *