Πόσα είδη κάκτων υπάρχουν;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πόσα είδη κάκτων υπάρχουν;

Η αλόη βέρα είναι ένα μοναδικό και δημοφιλές φυτό γνωστό για τη μοναδική του εμφάνιση και τις ιδιαίτερες ιδιότητές του. Τα περισσότερα από αυτά τα παχύφυτα ευδοκιμούν σε σχετικά ζεστά, ξηρά κλίματα. Ένας κάκτος χρειάζεται πολύ λίγο νερό για να επιβιώσει. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά γιατί μπορεί να αποθηκεύσει νερό στον κορμό για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πόσα είδη κάκτων υπάρχουν;? Η οικογένεια των κάκτων περιλαμβάνει περίπου 150 γένη και 2.500 είδη. σε διάφορα μέρη του κόσμουΠολλά από αυτά τα είδη είναι προσαρμοσμένα να αναπτύσσονται σε ξηρά περιβάλλοντα. Αν και ορισμένα είδη είναι εγγενή σε τροπικά δάση και τροπικά κλίματα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν χαμηλότερα φύλλα που μετατρέπονται σε αγκάθια και μίσχους που μπορούν να φωτοσυνθέσουν.

Αν και οι περισσότεροι κάκτοι είναι γνωστοί ως φυτά της ερήμου, είναι γνωστοί ως φυτά της ερήμου. Αλλά μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν και σε εσωτερικά περιβάλλοντα. Αλλά πριν αρχίσετε να καλλιεργείτε αυτά τα καταπληκτικά φυτά. Πρέπει να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους κάκτων. υπάρχουν και τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καλύψουμε όλα τα βασικά στοιχεία για τον κάκτο που πρέπει να γνωρίζετε. Ας μιλήσουμε για ταξινόμηση. τα συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν και κάποιο κοινό κάκτο που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Ταξινόμηση φυτών κάκτων

Η ταξινόμηση αναφέρεται στην ταξινόμηση οργανισμών ή φυτών σε ομάδες. Η ταξινόμηση ξεκινά από την υψηλότερη ομάδα, δηλαδή Βασίλειο για τα είδη της χαμηλότερης ομάδας.

Καθώς μετακινείστε από την υψηλότερη ομάδα (βασίλειο) στην κατώτερη ομάδα (είδος), τα χαρακτηριστικά ενός οργανισμού γίνονται πιο συγκεκριμένα και διακριτά. Ας δούμε πώς χωρίζονται τα φυτά κάκτων σε 7 ομάδες.

Όλοι οι κάκτοι είναι παχύφυτα. Δεν είναι όμως όλα τα παχύφυτα κάκτοι.

1. Βασίλειο

Δεδομένου ότι ο κάκτος είναι φυτό, πέφτει. φυτικό βασίλειοΑυτή είναι η υψηλότερη ομάδα στην κατάταξή μας. και κανένας άλλος από όλα τα φυτά σε αυτό.

2. Phylum and Divisions

Όλοι οι κάκτοι ανήκουν Phylum Tracheophyta και διαίρεση Ανθόφυτα. Το φύλο Tracheophyta αποτελείται από όλα τα αγγειακά φυτά. Ενώ η ομάδα των Ανθόφυτων αποτελείται από ανθοφόρα ή ανθοφόρα φυτά.

3. Τάξεις και υποδιαιρέσεις

Αυτά τα παχύφυτα είναι μέρος της κατηγορίας. ΜαγνολιοψίδαΟνομάζονται επίσης αποκωδικοποιητές και υποκατηγορίες. CaryophyllidaeΌλα τα φυτά αυτής της κατηγορίας και υποκατηγορίας επικονιάζονται από έντομα. Και οι σπόροι έχουν δύο κοτυληδόνες, εξ ου και το όνομα δικοτυλήδονα.

4. Τάξη και οικογένεια

Το φυτό της αλόης ανήκει Παραγγελία Caryophyllales και οικογένεια κάκτωνΠαραγγελία Caryophyllales Είναι μια ομάδα περίπου 26 οικογενειών ανθοφόρων φυτών, χωρισμένες σε 12.500 διαφορετικά είδη. Οι οικογένειες αυτής της σειράς είναι οι Aloes (Cactus), Portlacaceae (Purslanes), Dideteraceae και Nepenthes και Troceraceae.

5. Ανταγωνισμός

Υπάρχουν περίπου 150 διαφορετικά είδη στην οικογένεια. κάκτος Χωρίζεται γενικά σε τρεις υποομάδες ή φυλές. Υποομάδες:

  • σχόλιο: Το γένος Opuntia περιλαμβάνει διακλαδιζόμενα φυτά που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν αγκάθια αλλά έχουν λεπτές τρίχες που ονομάζονται gloshids. Τα φύλλα είναι κυλινδρικά ή επίπεδα. Ο καρπός είναι συνήθως σπόρος. Το πιο κοινό παράδειγμα φυτού αυτού του γένους είναι ο κάκτος φραγκοσυκιάς.
  • Μπερέσκι: Αυτή η υποομάδα περιλαμβάνει φυτά. Ο κορμός είναι ξυλώδης, τα μέρη έχουν αγκάθια και μασχαλιαίες τρίχες.Τα φύλλα είναι ημιφυλλοβόλα και ο καρπός είναι συχνά σαρκώδης.
  • Αλόη: Αυτή η φυλή έχει περίπου 100 είδη και οι περισσότεροι κάκτοι βρίσκονται εδώ. Οι κοινές υποτάξεις του Cactoidea περιλαμβάνουν Cactinae, Trichocerinae, Echinocerinae, Browninginae και Hylocerinae.

Φυσικά χαρακτηριστικά του κάκτου

Μόλις κατανοήσετε τη γενική ταξινόμηση αυτών των παχύφυτων, Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από άλλα φυτά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, Ο κάκτος διακρίνεται εύκολα από τα άλλα παχύφυτα. παρουσία νησιών στην επιφάνεια. Αυτές είναι μικροσκοπικές δομές που μοιάζουν με τρίχες. και απαντώνται σχεδόν σε όλους τους κάκτους

Κάκτος εξωτερικού χώρου σε γλάστρες από τερακότα
Ο κάκτος διακρίνεται εύκολα από τα άλλα παχύφυτα. παρουσία νησιών στην επιφάνεια

Ο κάκτος έχει επίσης ένα μάλλον παχύ, ποώδες στέλεχος. Η κύρια λειτουργία του στελέχους είναι να αποθηκεύει νερό και να πραγματοποιεί φωτοσύνθεση. Λάβετε υπόψη ότι τα αγκάθια που χρησιμεύουν ως φύλλα σε αυτά τα φυτά δεν είναι ικανά για φωτοσύνθεση.

στους περισσότερους κάκτους Τα φύλλα μειώνονται και μετατρέπονται σε αγκάθια. που μειώνει την ποσότητα του νερού που χάνεται αναζωογόνηση μόνο τροπικά είδη περισκόπιο και Περσία Έχει ρεαλιστικά φύλλα και μπορεί να φωτοσυνθέσει. Οι κάκτοι των Χριστουγέννων και των διακοπών είναι επίσης εγγενείς στα βραζιλιάνικα τροπικά δάση.

Οι ρίζες αυτών των φυτών είναι συχνά λεπτές, ινώδεις και ρηχές για να απορροφούν αποτελεσματικά το νερό.

Αυτά τα παχύφυτα ποικίλλουν σε μέγεθος και εμφάνιση. Από τις χαμηλές συστάδες των αγκαθιών Opuntia μέχρι τις σχετικά ψηλές στήλες κυλινδρικού κάκτου. και το μεγαλειώδες ύψος ενός γιγαντιαίου saguaro Τα περισσότερα φυτρώνουν στη γη, αλλά ορισμένα είδη, συμπεριλαμβανομένου του κάκτου των φύλλων (Epiphyllum), του Schlumbergera και του Rhipsalis, είναι επίφυτα. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσονται σε σκληρές επιφάνειες όπως φυτά ή άλλα πετρώματα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι κάκτοι είναι παράσιτα. Όχι μόνο χρησιμοποιούν φυτά και άλλους βράχους για υποστήριξη, αλλά έχουν και τον δικό τους τρόπο να βρίσκουν τροφή και νερό.

Πρωτα απο ολα Τρόπος πολλαπλασιασμού με σπόροΑν και μπορείτε να πολλαπλασιάσετε κάκτους από μοσχεύματα Συνήθως παράγουν όμορφα λουλούδια το καλοκαίρι. Τα άνθη τους είναι συνήθως μεγάλα και πολύχρωμα. Μερικοί κάκτοι, όπως το φραγκόσυκο βρώσιμο φρούτο

Μερικοί συνήθεις τύποι κάκτων

Αν και είναι γνωστό ότι αυτά τα δέντρα καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους σε άνυδρες περιοχές, Αλλά ορισμένα είδη τα πάνε καλά σε εσωτερικούς χώρους όταν ποτίζονται και φροντίζονται σωστά. Αν θέλετε να φέρετε έναν κάκτο στο σπίτι σας Θα πρέπει να εξετάσετε έναν από τους ακόλουθους τύπους κάκτων:

1. Χριστουγεννιάτικος Κάκτος

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι εγγενής στα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη κάκτων.Αυτό το φυτό ανήκει στην οικογένεια. Schlumbergera

Ο κάκτος των Χριστουγέννων δεν έχει αληθινά φύλλα. Αλλά ο μακρύς, επίπεδος μίσχος έχει δομή σαν φύλλο. Το όνομα προέρχεται από την ιδιαιτερότητα της χειμερινής ανθοφορίας τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικος Κάκτος
χριστουγεννιάτικος κάκτος

Ανθίστε σε κίτρινο, κόκκινο, ροζ ή λευκό χρώμα για να εξασφαλίσετε την ανθοφορία του χριστουγεννιάτικου κάκτου σας. Θα πρέπει να το διατηρήσετε σε σχετικά δροσερό περιβάλλον. νερό με φειδώ Γενικά, τα φυτά πρέπει να είναι στο σκοτάδι για 12-14 ώρες κάθε μέρα.

2. Κυλινδρικός κάκτος

Ο κυλινδρικός κάκτος είναι το όνομα ομάδας ενός τύπου κυλινδρικού κάκτου που προέρχεται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Τα φυτά που ανήκουν σε αυτή την ομάδα είναι κυλινδρικά, λαστιχένια, διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, αλλά είναι όλα κυλινδρικά.

Οι κυλινδρικοί κάκτοι χρειάζονται γενικά τον ήλιο αλλά όχι πολύ νερό. στην πραγματικότητα Ο κάκτος σε μια δεξαμενή μπορεί να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει ακόμη και με πότισμα κάθε τρεις μήνες, αρκεί να έχετε αρκετό φως.

Φροντίστε λοιπόν να κρατάτε κάκτους σε γλάστρα σε ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού σας και να τον τοποθετείτε σε ένα παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό εάν ζείτε στο νότιο ημισφαίριο. Ή ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό αν ζείτε στο βόρειο ημισφαίριο.

3. Γριά Κάκτος

ο Mammillaria HahnianaΚοινώς ονομάζεται κάκτος της γριάς. Είναι εγγενές στο Μεξικό και φτάνει τα 10 ίντσες σε ύψος και 20 ίντσες πλάτος.Οι όμορφα στρογγυλεμένοι μίσχοι του καλύπτονται συχνά με αιχμηρά αγκάθια και λευκές τρίχες. Εξ ου και η προέλευση του ονόματος Old Lady Cactus.

Ηλικιωμένη κυρία που ανθίζει κάκτος
Ο κάκτος της ηλικιωμένης κυρίας είναι εύκολος στη φροντίδα. Θέλω μόνο να τα κάνεις όλα σωστά..

Αυτό το φυτό δεν του αρέσει να είναι μόνο του, γεγονός που εξηγεί γιατί μεγαλώνουν σε συστάδες, σχηματίζοντας όμορφες σφαίρες.Το καλοκαίρι, οι σφαιρικές μπάλες φυτών αρχίζουν να φαίνονται νέες.

Η μπάλα αρχίζει να ανθίζει με κοκκινωπά-μοβ λουλούδια που σχηματίζουν ένα υπέροχο στέμμα στην κορυφή. Τα λουλούδια δημιουργούν ένα εφέ φωτοστέφανου που είναι τέλειο ως κόμμωση. Ο κάκτος της ηλικιωμένης κυρίας είναι εύκολος στη φροντίδα και αρκεί να κάνετε τα πάντα σωστά. Θα έχετε μια παράσταση κάθε καλοκαίρι.

4. Κάκτος με αυτιά λαγουδάκι

Ο κάκτος λαγουδάκι είναι εγγενής στο Μεξικό και αναπτύσσεται καλά σε εσωτερικούς χώρους. Κάποιοι τον αποκαλούν κάκτο κουνελιού και άλλοι τον αποκαλούν κάκτο φτερού αγγέλου.

Το δέντρο φαίνεται αστείο λόγω των μεγάλων πράσινων λωρίδων του που μοιάζουν με αυτιά κουνελιού. Ο κάκτος κουνελιού εσωτερικού χώρου μεγαλώνει έως και 60 cm. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι κάκτοι, Ο κάκτος λαγουδάκι θα αναπτυχθεί αργά. Και χρειάζονται μερικά χρόνια για να επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξη.

διαλείπουσα ανθοφορία Αλλά η γενική εμφάνιση είναι όμορφη. Αυτό το φυτό έχει πολύ λεπτούς γλυφούς που μοιάζουν με τρίχες.Τα γλοκίδια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό εάν απορροφηθούν από το δέρμα σας. Προσέξτε λοιπόν αν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας.

5. Σαγκουάρο

Ο τελευταίος κάκτος στη λίστα των κορυφαίων πέντε κάκτων μας είναι το δέντρο saguaro, εγγενές στην έρημο Sonoran στην Αριζόνα. Αν και αυτό το φυτό μεγαλώνει αργά. Αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 60 ποδιών και μπορεί να χρησιμεύσει καλά ως φυτό εσωτερικού χώρου για αρκετά χρόνια πριν μετακομίσει σε εξωτερικούς χώρους.

Το saguaro έχει κυλινδρικό σώμα δίνοντάς του την κλασική εμφάνιση κάκτου. Χρειάζεται πολύ ηλιακό φως για να αναπτυχθεί. Έτσι, αν το διατηρείτε σε εσωτερικό χώρο Φροντίστε να το φυλάξετε σε μέρος που να δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

Τα φυτά μπορούν να αποθηκεύουν νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όταν ποτίζετε, φροντίστε να ποτίζετε βαθιά και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα πριν ποτίσετε ξανά.

κάκτος saguaro
κάκτος saguaro

6. κάκτος του φεγγαριού

Ο κάκτος της Σελήνης είναι ένας τύπος κάκτου που προέρχεται από τη Βραζιλία. Είναι ένας μικρός κάκτος που έχει ύψος μόλις 3-5 ίντσες. Ο κάκτος της Σελήνης πήρε το όνομά του από το σχήμα του που μοιάζει με μπάλα. Η κορυφή του κάκτου του φεγγαριού έχει συχνά έντονα χρώματα, όπως κίτρινο, ροζ ή κόκκινο.Το κάτω μέρος του φυτού είναι συχνά πράσινο.

Ο κάκτος της Σελήνης δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Λειτουργεί καλύτερα σε έντονο και έμμεσο φως. Αλλά θα ανεχθεί και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν ποτίζετε, αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το ξαναποτίσετε. Ο κάκτος του φεγγαριού δεν είναι πολύ σαρκοφάγο ζώο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να γονιμοποιείται πολύ συχνά.

7. κάκτος φραγκόσυκο

Ο κάκτος με φραγκόσυκο είναι ένας τύπος κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό. Είναι ένας μεγάλος κάκτος που μπορεί να φτάσει τα 6 πόδια ύψος και 10 πόδια πλάτος.

Ο κάκτος φραγκοσυκιάς πήρε το όνομά του από τον σαρκώδη στρογγυλό καρπό που παράγει. Γνωστό και ως φραγκόσυκο. Ο καρπός του κάκτου φραγκόσυκου είναι βρώσιμος και ζουμερός.

Ο κάκτος με φραγκόσυκο κάνει καλύτερα τον ήλιο. αλλά ανέχεται και τη μερική σκιά. Όταν ποτίζετε, αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το ξαναποτίσετε. Ο κάκτος με φραγκόσυκο δεν είναι τεράστιος τροφοδότης. Δεν χρειάζεται λοιπόν να γονιμοποιείται πολύ συχνά.

8. αγκαθωτός κάκτος

Οι κάκτοι με αγκαθωτά αγκάθια βρίσκονται κυρίως στις ερήμους της Αριζόνα και του Μεξικού. Είναι ένας μικρός κάκτος που έχει ύψος μόλις 2-4 ίντσες.

Ο κάκτος με αγκαθωτό αγκάθι πήρε το όνομά του από τα μικρά λουλούδια αγκαθιών που ανθίζουν πάνω του. Τα άνθη είναι συνήθως λευκά ή κίτρινα.

Αυτός ο αγκαθωτός κάκτος με αγκάθια κάνει καλύτερα τον ήλιο. αλλά ανέχεται και τη μερική σκιά. Όταν ποτίζετε, αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το ξαναποτίσετε. Ο κάκτος με αγκάθια δεν χρειάζεται γονιμοποίηση για να ευδοκιμήσει.

9. αστέρι κάκτος

Ο κάκτος είναι εγγενής στο Μεξικό και μπορεί να φτάσει έως και τέσσερις ίντσες σε ύψος. Είναι ένας μικρός σφαιρικός κάκτος που πήρε το όνομά του από τα αστεροειδή άνθη του. Τα άνθη του κάκτου είναι συνήθως ροζ ή λευκά.

Στον κάκτο αρέσει ο πλήρης ήλιος. Αλλά θα ανεχθεί τη μερική σκιά.Όταν ποτίζετε, αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το ποτίσετε ξανά.

συνοψίζω

Αν νιώθεις το κάλεσμα στην καρδιά σου, φύτρωσε ένα φυτό και θέλεις να το αγκαλιάσεις. Η αγορά ενός κάκτου είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτά τα φυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάγνωση αυτής της ανάρτησης. Και θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, οπότε αφήστε τα σχόλια, τις ερωτήσεις ή τις συνεισφορές σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *