Πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό από φλούδες μπανάνας για φυτά;

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Φτιάχνοντας νερό από φλούδες μπανάνας ως λίπασμα

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές, κόλπα και αμυχές που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη ζωή σας με κάθε δυνατό τρόπο. συμπεριλαμβανομένης της κηπουρικής Ένα από τα πιο πρόσφατα αγαπημένα hacks είναι trend στα social media, ειδικά το TikTok (ή PlantTok). Ο χυμός από φλούδα μπανάνας είναι επίσης γνωστός ως τσάι μπανάνας.

Μπορείτε να βρείτε αμέτρητα βίντεο που συζητούν τα οφέλη από τη χρήση αυτού του DIY νερού ως λίπασμα για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αλλά όπως όλες οι εικασίες Θα πρέπει να βιαστείτε να δοκιμάσετε ένα νέο πάθος; Αυτό το hack δίνει όλα τα οφέλη που ισχυρίζεται ή υπάρχει πρόβλημα με τη βασική επιστήμη;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του χυμού από φλούδα μπανάνας ως συμπλήρωμα ή λίπασμα για τα φυτά σας. Εμβαθύνουμε στις αξιώσεις και Είτε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για τα φυτά σας είτε όχι. Πήδα μέσα και σκάψε πιο βαθιά!

εξήγησε τα θρεπτικά συστατικά των φυτών

Τα φυτά χρειάζονται ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά για να επιβιώσουν επαρκώς.

ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Τα φυτά απαιτούν διαφορετικές ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Βοηθήστε τα να αναπτυχθούν σωστά και όλα τα συστήματα και οι διαδικασίες λειτουργούν όπως προβλέπεται. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: μακροθρεπτικά συστατικά, δευτερεύοντα θρεπτικά συστατικά και δευτερεύοντα θρεπτικά συστατικά.

Τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε μεγάλες ποσότητες. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τη συντομογραφία NPK στη συσκευασία των λιπασμάτων. Ο κώδικας για αυτά τα τρία βασικά στοιχεία είναι: Άζωτο (Ν), Φώσφορος (Ρ) και Κάλιο (Κ).Το άζωτο είναι απαραίτητο για την υγεία των φύλλων και του στελέχους. Ο φώσφορος βοηθά στην ανθοφορία και το κάλιο εμπλέκεται στις ρίζες και τη γενική υγεία των φυτών.

μικροθρεπτικά συστατικά Ανάγκη σε ποσότητες μικρότερες από τα μακροθρεπτικά συστατικά. αλλά ακόμα σημαντικό Αυτό περιλαμβάνει ασβέστιο και θείο. που συμβάλλει στην υγιή κύτταρα και την ανάπτυξη των φυτών

μικροθρεπτικά συστατικά Απαιτούνται πολύ μικρές ποσότητες σιδήρου και βορίου. Αλλά οι ελλείψεις σε αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη και τη γενική υγεία.

Ζήτηση για νερό κομποστοποίησης από μπανανόφλουδες

Φτιάξτε κομπόστ σε βάζα.
Πολλοί ιδιοκτήτες φυτών ισχυρίζονται ότι αυτό το αμφιλεγόμενο λίπασμα φυτών DIY κάνει θαύματα για την ανάπτυξη των φυτών.

Αν έχετε επισκεφτεί μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με φυτά σε γλάστρες τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα έχετε δει φυτικές αμυχές σχετικά με το τσάι κομπόστ από φλούδες μπανάνας. Ψιλοκομμένες μπανανόφλουδες σε ένα βάζο με νερό. Φαίνεται να είναι παντού και όλοι θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη νέα τάση.

Γιατί είναι κορυφαία σύσταση; Αρχικά, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές μπανάνες. κάλιο Μεταξύ αυτών, μάλιστα, αυτό είναι το πιο ωφέλιμο από την κατανάλωση αυτών των φρούτων. Το κάλιο είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζονται περισσότερο τα φυτά. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι οι μπανάνες είναι τόσο ωφέλιμες για τα φυτά όσο και για τους ανθρώπους. με οφέλη για τον άνθρωπο

Αν και το άζωτο είναι το πιο πολυσυζητημένο θρεπτικό συστατικό για φυτά εσωτερικού χώρου λόγω της συμβολής του στην ανάπτυξη των φύλλων, είναι επίσης γνωστό ως άζωτο. Αλλά το κάλιο είναι επίσης σημαντικό. Όχι μόνο αυτό προάγει τις υγιείς ρίζες, Επηρεάζει επίσης την απορρόφηση νερού και βοηθά τα φυτά εσωτερικού χώρου να αντιμετωπίσουν καλύτερα το χαμένο πότισμα.

Λίπανση των φυτών σας με αυτόν τον παράδοξο τρόπο. Οι υποστηρικτές λένε ότι το κάλιο που χρειάζονται είναι άμεσα διαθέσιμο στις ρίζες. καθώς και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά

Λειτουργεί πραγματικά;

μπουκάλι με φλούδα μπανάνας
Τα αποτελέσματά σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κηπουρό με τον οποίο μιλάτε.

Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί φαίνονται λογικοί με την πρώτη ματιά. Αλλά μετά από μια πιο προσεκτική εξέταση, υπάρχουν ορισμένα επιχειρήματα.

Το πρώτο σημείο είναι Περιεκτικότητα σε κάλιο στο νερόΔιάφορες συνταγές Συνιστάται να βράζετε τις φλούδες σε διαφορετικούς χρόνους, μερικές συνταγές όλη τη νύχτα. και ορισμένα σκευάσματα χρειάζονται περισσότερο από μία εβδομάδα. Το κάλιο θα εισχωρήσει πολύ λίγο στο νερό.

Οι ισοδύναμοι ισχυρισμοί για την ποσότητα καλίου που λαμβάνουν τελικά τα φυτά είναι ανακριβείς. Το μεγαλύτερο μέρος του καλίου βρίσκεται στο δέρμα παρά στο νερό.

Το δεύτερο σημείο αφορά την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα φυτά. Το κάλιο δεν είναι το μόνο απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό. Χρειάζονται ισορροπία αζώτου και φωσφόρου. (μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά) για να αναπτυχθούν αποτελεσματικά

Οι κηπουροί που διαβάζουν αυτούς τους ισχυρισμούς μπορεί να πιστεύουν ότι ο χυμός από φλούδα μπανάνας είναι τέλειο λίπασμα. Και πραγματικά είναι. Παρέχει μόνο απαραίτητα θρεπτικά συστατικάΩστόσο, προσθέστε μόνο μια μικρή ποσότητα αυτού του θρεπτικού συστατικού στο έδαφος.

Ελλείψεις και Επιπλοκές

Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε “hack” ή “tip” – υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα για να το δοκιμάσετε στα δικά σας φυτά. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να βελτιώσετε την ανάπτυξη των φυτών σας. Ας δούμε μερικά κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

προβλήματα παρασίτων

Ο μύκητας θα διεισδύσει στο έδαφος.
Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των σκνίπων, των μυκήτων.

Αν δοκιμάσετε αυτό το κόλπο έστω και μία φορά. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε περισσότερα προβλήματα από τον υποσιτισμό. Το νερό από τις φλούδες της μπανάνας προσελκύει γρήγορα μια ποικιλία παρασίτων στο έδαφος. Γιατί μόνο μια μικρή ποσότητα μπανάνας παραμένει στο νερό.

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα μυκητιακό κουνούπιΑυτά τα ενοχλητικά παράσιτα είναι μικροσκοπικά ιπτάμενα έντομα. γύρω από το νησί το χώμα και τα φυτά σας και θα εξαπλωθεί γρήγορα σε άλλα μέρη στο σπίτι σας με υγρασία Γεννούν τα αυγά τους στο χώμα και τελικά καταλαμβάνουν το σπίτι σας.

Η μούχλα είναι επίσης πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε. Σε αντίθεση με άλλα έντομα που τρέφονται με χυμό που μπορεί να σκουπίσει το δέντρο με λάδι neem Αυτά τα ιπτάμενα έντομα θα φύγουν γρήγορα από το φυτό όταν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε. Οι κολλώδεις παγίδες είναι η καλύτερη γραμμή άμυνάς σας. Αλλά δεν πιάνονται όλοι οι εγκληματίες. Και αφού γεννήσουν τα αυγά τους στο χώμα, μπορούν να τα ξεφορτωθούν μόνο με επανασπορά.

ανεπαρκείς διατροφικές συνήθειες

Ισορροπημένο κομπόστ στο έδαφος.
Τα φυτά χρειάζονται ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

χυμό από φλούδα μπανάνας Δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρες λίπασμα.. Στην πραγματικότητα Είναι επίσης αμφίβολο αν μπορεί να θεωρηθεί λίπασμα. λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά Η χρήση αυτού του μείγματος για να ταΐσετε τα φυτά σας μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου επωφελούνται από την τακτική λίπανση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Γιατί μένουν στην ίδια γλάστρα πολλά χρόνια. Εξαντλούν γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και χρειάζονται αναπλήρωση για να αναπτυχθούν.

Τα αειθαλή φυτά χρειάζονται ένα ισορροπημένο λίπασμα που περιέχει ίσες ποσότητες από όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά. συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μικροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών Το κάλιο από μόνο του και σε μικρές ποσότητες δεν μπορεί να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένα φυτό.Παρά την πεποίθηση ότι «δημιουργείτε» αυτά τα πράγματα, με την πάροδο του χρόνου αυτό οδηγεί σε περισσότερες διατροφικές ελλείψεις.

άσχημη μυρωδιά

Κόψιμο μπανανόφλουδων για κομπόστ
Ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής, αυτή η μέθοδος DIY μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές.

Εάν δεν στραγγίζετε σωστά το τσάι κομπόστ μπανάνας, Θα πάρετε μερικά τσιπς μπανάνας μέσα και γύρω του. χώμα στην αυλή σας Εκτός από την προσέλκυση εντόμων Θα σαπίσουν επίσης σταδιακά. Αφήνοντας μια δυσάρεστη μυρωδιά γύρω από τα φυτά σας..

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τσάι Αυτά τα προβλήματα μόνο θα αυξηθούν. Αυτό τελικά θα εισχωρήσει στο σπίτι σας ή στον εξωτερικό κήπο σας με έντονο άρωμα.

Οδηγεί επίσης σε ανάπτυξη της εκτύπωσης Στο έδαφος, ένα κοινό πρόβλημα με τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το υπερβολικά υγρό έδαφος. Μπορεί τελικά να σταματήσει να αναπτύσσεται. (Και η μυρωδιά δεν είναι πολύ καλή.) Η μούχλα είναι συχνά δύσκολο να αφαιρεθεί από το χώμα. Μπορεί επίσης να απελευθερωθεί στον αέρα. δημιουργήστε ένα επικίνδυνο περιβάλλον τριγύρω Το δέντρο σας υπόκειται σε ορισμένους μύκητες.

τι μπορείτε να κάνετε αντ ‘αυτού

Έτσι, αποφασίσατε ότι αυτή η τάση δεν είναι το θέμα σας. Και θέλετε να επιμείνετε σε δοκιμασμένες μεθόδους. Ας δούμε μερικά πρωτότυπα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ανάπτυξη των φυτών σας.

θρέψτε το δέρμα σας

οργανικό λίπασμα στον κήπο
Οι μπανανόφλουδες κάνουν εξαιρετικό κομπόστ.

Αν και υπάρχουν λόγοι για να μην φτιάξετε τσάι με ζύμωση μπανάνας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο φλοιός είναι άχρηστος για τα φυτά σας. αντί για σκουπίδια Το καλύτερο μέρος για αυτό το δέρμα είναι στο σωρό κομπόστ σας.

Εδώ αποσυντίθενται και απελευθερώνουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. όταν συνδυάζεται με θρεπτικά συστατικά σε άλλη οργανική ύλη υποβαθμισμένος Είναι πιο πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών από το τσάι που έχει υποστεί ζύμωση. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση Αλλά μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα εσπεριδοειδή.

Αν δεν έχετε κομπόστ έξω, είναι πάντα εκεί. Πώς να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρουςΟι κάδοι κομποστοποίησης διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Για εσωτερική και εξωτερική χρήση Αυτό δεν περιορίζει μόνο την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της υγείας του δέντρου σας με την πάροδο του χρόνου.

Προσθέστε ένα ισορροπημένο λίπασμα στο έδαφος.

οργανικό λίπασμα εδάφους
Εάν είναι δυνατόν, το οργανικό λίπασμα υψηλής ποιότητας είναι το καλύτερο για τα περισσότερα φυτά.

Για όσους υποψιάζονται υποσιτισμό και πιστεύουν ότι ο χυμός μπανανόφλουδας θα τους λύσει όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ανάπτυξη των φυτών σας.

ειδικό λίπασμα σε γλάστρα Υπάρχουν πλήρη θρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες. Έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της ανάπτυξης ειδικά για γρήγορη πρόσληψη σε φυτά εσωτερικού χώρου ανάλογα με το τι φυτεύετε. Μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα για το συγκεκριμένο φυτό.

Εάν καλλιεργείτε φυτά εξωτερικού χώρου στον κήπο σας ή καλλιεργείτε λαχανικά Εφαρμόστε ένα υψηλής ποιότητας οργανικό λίπασμα στα φυτά σας.

Αυτά δεν είναι κατάλληλα μόνο για φυτά. αλλά και να σε βοηθήσει Μάθετε τι συμβαίνει στο χώμα σας.Αποτρέψτε αργότερα προβλήματα διατροφικής ανισορροπίας.

τελικές σκέψεις

είμαστε Σε όλους αρέσει ένα καλό χακάρισμα στο διαδίκτυο.Ειδικά για να βοηθήσουμε τα φυτά μας να γίνουν μεγαλύτερα και πιο δυνατά. Οι αμυχές όπως η χρήση αλατιού Epsom στις ντομάτες έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι χρήσιμες. Δυστυχώς, όταν πρόκειται για τον χυμό από φλούδα μπανάνας, Οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι υπερβολικοί ή αναληθή.

Αν θέλεις αυτό δεν πρέπει να σε σταματήσει. Υπάρχουν πολλοί κηπουροί που ορκίζονται σε αυτά τα κόλπα με βάση τα δικά τους στοιχεία. Αρκεί να είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τα μειονεκτήματα του κομπόστ από φλούδα μπανάνας. Τελικά εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να το δοκιμάσετε ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *