Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για το φυτό ZZ; Απάντησε

By | 30 Ιουλίου, 2023

Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για το φυτό ZZ; Απάντησε

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Η εύρεση του σωστού μίγματος εδάφους μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε χαρούμενα και υγιή φυτά ZZ. Διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές αναλογίες εδάφους. Ποια φυτά λοιπόν είναι καλύτερα για τα φυτά ZZ;

Τα φυτά ZZ αναπτύσσονται καλύτερα σε έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγιζόμενο. Αυτές οι ιδιότητες του εδάφους μπορούν να επιτευχθούν εύκολα. Ανακατεύοντας περλίτη, χώμα γλάστρας και λίγο χώμα γλάστρας μαζί. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση χώματος που συγκρατεί καλά το νερό. Επειδή θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε τη σήψη των ριζών στα φυτά σας ZZ.

Ευτυχώς, τα φυτά ZZ είναι πολύ ανθεκτικά και δεν νοιάζονται για το έδαφος στο οποίο φυτεύονται. Αλλά η βελτίωση του μίγματος εδάφους μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη και ισχυρότερη ανάπτυξη των φυτών. Μάθετε πώς να αναμίξετε το καλύτερο χώμα. Πότε να φυτέψετε ξανά και πολλά άλλα!

Το καλύτερο μείγμα εδάφους για το φυτό ZZ

Τα φυτά ZZ είναι μερικά από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στην αγορά.

Ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό και στο έδαφος. αλλά όπως και άλλα φυτά Θα παράγουν περισσότερη ανάπτυξη όταν καλλιεργηθούν στις κατάλληλες συνθήκες.

Τα περισσότερα χώματα για γλάστρες θα λειτουργήσουν καλά. Αν δεν θέλετε να ανακατέψετε το χώμα Αναζητήστε ένα μείγμα γλάστρας με ένα μείγμα περλίτη, τύρφης και άμμου για να διατηρήσετε την υγρασία και να επιτρέψετε την καλή αποστράγγιση.

Συμπτώματα δηλητηρίασης φυτών ZZ σε ανθρώπους και κατοικίδια

Τα συστατικά ενός καλού χώματος γλάστρας ZZ

Αν και κάθε φυτό είναι μοναδικό. Αλλά γενικά, θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα συστατικά του εδάφους θα κρατήσουν τα φυτά ZZ σας χαρούμενα και υγιή με επαρκή αποστράγγιση και θρεπτικά συστατικά:

 • χώμα γλάστρας – Αυτό το έδαφος είναι μια καλή βάση για την ανάπτυξη των φυτών σας. Θέλετε κάτι που να φαίνεται και να φαίνεται ευάερο και φυσικό.
 • κηπευτική άμμος – Αυτή η χοντρή άμμος περιέχει θρυμματισμένη πέτρα, γρανίτη ή ψαμμίτη και βοηθά το φυτικό χώμα ZZ να αναπνέει.
 • ίνα καρύδας – Αυτό το υλικό αποτελείται από φλούδες καρύδας και έχει υφή παρόμοια με βρύα παντζαριού. Η διαφορά είναι ότι γίνεται λίγο πιο συμπαγής με την πάροδο του χρόνου.
 • λεπτός φλοιός πεύκου – Αυτό το συστατικό είναι έλατο, πεύκο και πεύκο με μικρά κομμάτια πεύκου. υψηλή περιεκτικότητα σε λιγνίνη Αυτό σημαίνει ότι το χώμα θα διατηρήσει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το χώμα αεριζόμενο και όχι συμπιεσμένο.
 • περλίτης – Αυτή η πέτρα μοιάζει με αφρό αλλά δεν απορροφά νερό. Είναι μια καλή επιλογή για τον αερισμό και την αποστράγγιση του εδάφους της γλάστρας.

Τώρα καταλαβαίνετε πώς κάθε συστατικό συμβάλλει στο μείγμα γλάστρας. Ακολουθούν δύο δείγματα συνταγών που μπορείτε να ακολουθήσετε την επόμενη φορά που θα αντικαταστήσετε τη γλάστρα φυτών ZZ.

Μέθοδος 1

 • 3/4 βιολογικού εδάφους γλάστρας
 • 1/4 του μείγματος κρέατος
 • μια χούφτα κομπόστ (για την παροχή άφθονων θρεπτικών συστατικών)

Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο. και προσθέστε το μείγμα στα νέα δοχεία φυτών ZZ.

Μέθοδος 2

 • 1/4 μέρος χώμα γλάστρας
 • 1/4 μέρος τύρφη
 • 1/2 μέρος περλίτη ή χοντρή άμμο

Συνδυάστε τα σε ένα δοχείο και ανακατέψτε τα όλα μαζί πριν προσθέσετε το μείγμα στο νέο βαρέλι του εργοστασίου ZZ.

Αντί να χρησιμοποιείτε τύρφη Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 μέρος περλίτη ή 1/4 μέρος σκόνη κακάο.

Η χρήση αυτών των συνταγών θα βοηθήσει τα φυτά ZZ σας να παραμείνουν ενυδατωμένα χωρίς να πλημμυρίζουν ή να χρειάζεται να ποτίζονται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. (Αν όχι μια φορά την εβδομάδα!)

Zanzibar Gem ZZ Factory Guide

ZZ Η σημασία του καλά στραγγιζόμενου εδάφους για τα φυτά

Τα φυτά ZZ απαιτούν καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας. Το να αφήσετε τις ρίζες των φυτών ZZ σε βρεγμένο έδαφος μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων.

Εάν τα φυτά ZZ έχουν πολύ νερό και πολύ λίγο οξυγόνο Μπορεί να αναπτύξει μύκητες σήψης των ριζών. αυξάνουν τον κίνδυνο παρασίτων Διακόπτει την ανάπτυξη και κάνει τα φυτά ZZ να υποτονούν και να μαραίνονται.

Δεδομένου ότι τα φυτά ZZ έχουν ριζικό σύστημα ριζώματος, Τείνουν να απορροφούν νερό σαν σφουγγάρι. Αν υπάρχει πολύ νερό Το νερό θα είναι πλήρες και τα φυτά θα πνιγούν αυτόματα.

Ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το έδαφος του φυτού ZZ σας δεν θα διατηρεί περισσότερη υγρασία από αυτή που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις παραπάνω φόρμουλες κατά τη μεταφύτευση.

Σημάδια ότι χρησιμοποιείτε λάθος μείγμα εδάφους για το φυτό ZZ σας

Ευτυχώς, το φυτό ZZ είναι χαρούμενο στα περισσότερα εδαφικά περιβάλλοντα με σωστή αποστράγγιση.

Μερικές φορές εξαπατάμε το χώμα που χρησιμοποιούμε για τα φυτά μας. Ορίστε λοιπόν μερικά σημάδια ότι μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το χώμα του φυτού ZZ:

 • Τα φύλλα γίνονται κίτρινα ή καφέ.
 • κατσαρά φύλλα
 • σήψη των ριζών
 • μαραμένα ή ζαρωμένα στελέχη

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι Αυτό κάνει το φυτό ZZ σας να εμφανίζει σημάδια προβλημάτων που δεν σχετίζονται με το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται.

Εάν το φυτό σας ZZ παίρνει πολύ ή πολύ λίγο φως. ή σε εξαιρετικά ξηρά περιβάλλοντα Θα αντιμετωπίσετε μερικά από αυτά τα συμπτώματα.

Ποιο ποσοστό λιπάσματος είναι καλύτερο για τα φυτά ZZ;

Εάν έχετε μπει ποτέ στο τμήμα λιπασμάτων του τοπικού σας κέντρου κήπου, Μπορεί να παρατηρήσετε τρεις αριθμούς στο μπροστινό μέρος των περισσότερων φιαλών λιπασμάτων.

αυτούς τους αριθμούς (συνήθως σε μορφή x:y:z) ως οδηγός για το ποια λιπάσματα θα λειτουργήσουν καλύτερα με βάση τη σύνθεσή τους.

Τα λιπάσματα περιλαμβάνουν:

 • Το άζωτο (Ν) απαιτείται για τη φωτοσύνθεση και προάγει την ανάπτυξη των πράσινων φύλλων. (ειδικά σε μίσχους και φύλλα)
 • Ο φώσφορος (P) είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη μιας ισχυρής δομής ρίζας. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει τα λουλούδια να ανθίσουν και να καρποφορήσουν. (δεν είναι στοιχείο σε φυτά ZZ)
 • Το κάλιο (Κ) είναι απαραίτητο για τα φυτά να γίνουν δυνατά και να αντέχουν σε σκληρά περιβάλλοντα ρυθμίζοντας την απορρόφηση του νερού. Ενισχύει την ικανότητα των φυτών να καταπολεμούν τις ασθένειες.

Ο αριθμός που σχετίζεται με την τιμή NPK δείχνει το ποσοστό κάθε στοιχείου στο λίπαμά σας.

Για παράδειγμα, μια αναλογία λιπάσματος 12:6:8 περιέχει 12% άζωτο, 6% φώσφορο και 8% κάλιο.

Τα λιπάσματα στοχεύουν συγκεκριμένα φυτά με βάση τις αναπτυξιακές τους συνήθειες.

Για παράδειγμα, φυτά όπως τα τριαντάφυλλα χρειάζονται πολύ φώσφορο για να διατηρήσουν τα άνθη τους υγιή. Ενώ φυτά όπως τα banyans δεν χρειάζονται τόσο φώσφορο επειδή δεν ανθίζουν τόσο συχνά.

Πότισμα φυτών ZZ

Για τα φυτά ZZ, θα διαπιστώσετε συχνά ότι το μείγμα λιπασμάτων περιέχει περισσότερο άζωτο και κάλιο από ό,τι φώσφορο.

Τα φυτά ZZ χρειάζονται κατάλληλο πότισμα για να διασφαλιστεί ότι έχουν πολλά φύλλα. πράσινη ανάπτυξη και σωστή ανάπτυξη των φυτών

Αν θέλετε να αγοράσετε λίπασμα για το φυτό σας ZZ, δεν θα βρείτε πολλά καταστήματα. μόλις ZZ φυτικό λίπασμα.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε λίπασμα με την ένδειξη “λίπασμα”. Αντίθετα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως «λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου» και το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε άλλα φυτά. Το δικό σου επίσης!

Ποιο είναι το καλό μέγεθος γλάστρας για φυτά ZZ;

Παρόλο που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φυτών γνωρίζουν ότι τα φυτά ZZ αργούν να αναπτυχθούν, μπορούν γρήγορα να αναπτυχθούν ξανά υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Η καλλιέργεια αρκετών φυτών ZZ και η επιλογή μεγέθους γλάστρας μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Κατ ‘αρχήν Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια γλάστρα που δίνει στο φυτό αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί. Αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να τρομάξει το φυτό ή τόσο μικρό που να μην μπορεί να φανεί η σωστή ανάπτυξη πριν από τη μεταφύτευση σε νέα γλάστρα.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να δοθούν ειλικρινείς απαντήσεις, Αλλά ο παρακάτω οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος γλάστρας για το φυτό ZZ.

Μικρό δοχείο (4-6 ίντσες)

Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο εργοστασιακό ZZ θα είναι σε μια δεξαμενή αυτού του μεγέθους.

Τα περισσότερα από τα φυτά που βρίσκετε στα κέντρα κήπου έρχονται σε γλάστρες αυτού του μεγέθους.

Ευτυχώς, εάν μόλις αγοράσατε ένα φυτό ZZ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφύτευση αμέσως.

Αφήστε τα φυτά να αναπτυχθούν σε αυτή τη γλάστρα για μερικούς μήνες πριν μεγαλώσουν.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φυτά ZZ σας με πολλαπλασιασμό στο έδαφος ή με πολλαπλασιασμό δέντρων με νερό, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέγεθος γλάστρας.

Οι μικρές γλάστρες θα επιτρέψουν να σχηματιστούν νέες ρίζες χωρίς να σοκάρουν το φυτό και να διαταράξουν την ανάπτυξή του.

Μεσαίο δοχείο (7-10 ίντσες)

Οι μεσαίες γλάστρες έχουν το καλύτερο μέγεθος για τα περισσότερα φυτά ZZ εσωτερικού χώρου. Εάν μεταφέρετε μια υπάρχουσα γλάστρα φυτών Θα πρέπει να επιλέξετε μια κατσαρόλα αυτού του μεγέθους. Αυτή η γλάστρα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και θα βοηθήσει το φυτό σας ZZ να γίνει υγιές και δυνατό.

Οι μεσαίες γλάστρες είναι επίσης εύκολο να πολλαπλασιαστούν. Εάν θέλετε να διαιρείτε το φυτό κάθε 2-3 χρόνια.

Μεγάλη κατσαρόλα (+10 ίντσες)

Οι μεγάλες γλάστρες προορίζονται για μεγαλύτερα φυτά ZZ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα τις χρειαστείτε εάν αγοράσετε τα φυτά ZZ.

γενικά Θα χρησιμοποιήσετε αυτό το μέγεθος για φυτά που έχουν ύψος μεταξύ 4 και 5 πόδια. Δυστυχώς, τα δέντρα ZZ εσωτερικού χώρου σπάνια έχουν αυτό το μέγεθος.

Αν θέλετε το αποτέλεσμα ενός μεγάλου και χαριτωμένου φυτού ZZ. Μπορείτε πάντα να το τοποθετήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα με καπάκι, όπως φαίνεται στην εικόνα 3 σε αυτόν τον οδηγό φροντίδας φυτών ZZ.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια νέα δεξαμενή για το εργοστάσιό σας ZZ.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη βελτιστοποίηση του μεγέθους γλάστρας των φυτών ZZ:

 • Μην επιλέγετε μια γλάστρα που είναι πολύ μεγάλη ή μικρή για το φυτό.
 • Εάν είναι δυνατόν, φέρτε το ίδιο μέγεθος γλάστρα με το τρέχον φυτό ZZ στο κέντρο του κήπου όταν αγοράζετε μια μεγαλύτερη γλάστρα.
 • Αποφύγετε τις μαρμάρινες γλάστρες. Γιατί θα κάνει το έδαφος του φυτού ΖΖ να ρέει εύκολα. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών
 • Να επιλέγετε πάντα ένα μέγεθος γλάστρας 2 ίντσες μεγαλύτερο από το τρέχον μέγεθος.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις οδηγίες όταν επιλέγετε νέες δεξαμενές για το εργοστάσιό σας ZZ, θα έχετε την τέλεια δεξαμενή!

ZZ Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το φυτικό έδαφος

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα φυτά και το έδαφος ZZ:

Πότε πρέπει να φυτέψω τα φυτά μου ZZ;

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δείτε εάν το φυτό ZZ σας χρειάζεται νέες γλάστρες και χώμα:

 • Το έδαφος του φυτού ZZ στεγνώνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. – Αυτό σημαίνει να ποτίζετε τα φυτά ZZ σας περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να διατηρείται το έδαφος υγρό.
 • Οι ρίζες αναπτύσσονται μέσω οπών αποστράγγισης. – Το φυτό θα αρχίσει να αναπτύσσεται στον πάτο της γλάστρας μόλις εξαντληθεί ολόκληρη η γλάστρα.
 • Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το φυτό ZZ από τη γλάστρα του/οι ρίζες θα μεγαλώσουν σε σχήμα δοχείου. – Τα φυτά ZZ δεμένα σε γλάστρες παρουσιάζουν ελαφρά λερώματα και οι ρίζες είναι πολύ πυκνές.
 • Το φυτό σας ZZ κουτσαίνει ή έχει μικρή νέα ανάπτυξη. – Ακόμα κι αν γονιμοποιείτε τακτικά τα φυτά σας ZZ. Αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα ανάπτυξη εάν είναι προσκολλημένο στις ρίζες. Τα φυτά χάνουν γρήγορα την υγρασία με αποτέλεσμα να μαραίνονται.

Αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά σημάδι ότι το φυτό σας ZZ είναι συνδεδεμένο με τις ρίζες. Αυτό μπορεί να διορθωθεί αφαιρώντας τη ρίζα και επαναφυτεύοντάς την σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Εάν δεν βλέπετε τα πιο εμφανή σημάδια ενός ριζωμένου ZZ, θα πρέπει να σκεφτείτε να το φυτέψετε ξανά.

Μερικές φορές τα φυτά ZZ παρουσιάζουν δυσφορία από τη μεταφορά τους σε νέο περιβάλλον/κλίμα. Σίγουρα δεν θέλω να το ξανακάνω..

Η αναφύτευση του φυτού ZZ ενώ είναι απασχολημένο με τον εγκλιματισμό στο νέο περιβάλλον μπορεί να καθυστερήσει.

Αν δείτε μόνο περιορισμένη ανάπτυξη Δεν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή – μερικές φορές τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα:

 • αλλάξτε το πρόγραμμα ποτίσματος – αύξηση ή μείωση της συχνότητας ποτίσματος
 • ελέγξτε για σφάλματα – Τα έντομα μπορούν να ελέγξουν την ανάπτυξη των φυτών ZZ
 • Το ZZ δίνει περισσότερο φως στα φυτά. – Τα φυτά ZZ μπορούν να αναπτυχθούν σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά θα αναπτυχθεί περισσότερο σε ένα καλά φωτισμένο περιβάλλον.
 • Μειώστε ή αυξήστε τη συχνότητα της λίπανσης. – Το πολύ ή πολύ λίγο λίπασμα είναι επιβλαβές για την ανάπτυξη των φυτών.

Αποφύγετε να φυτεύετε τα φυτά ZZ την άνοιξη ή το καλοκαίρι. και αν είναι δυνατόν κατά τους ψυχρότερους μήνες

Μετά τη φύτευση του νέου σας ZZ Θα πρέπει να σταματήσετε τη λίπανση για λίγο. Και προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ το φυτό ΖΖ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χώμα κάκτου για τα φυτά μου ZZ;

Ενώ το χώμα του κάκτου είναι η καλύτερη επιλογή για την καλλιέργεια των φυτών ZZ, μπορεί να είναι πολύ ξηρό για να υποστηρίξει το φυτό.

Θέλετε να αναμίξετε κάτι που θα συγκρατεί την υγρασία στο χώμα του κάκτου.

Κάνετε αυτό αναμειγνύοντας καλής ποιότητας χώμα γλάστρας και χώμα κάκτου μαζί.

Μπορείτε να προσθέσετε τύρφη, περλίτη ή κακάο κακάο για να αυξήσετε την ικανότητα συγκράτησης νερού του εδάφους.

Αυτά τα στοιχεία έχουν επίσης πρόσθετα διατροφικά οφέλη. Με αποτέλεσμα την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών και των ριζών.

Ποιο εύρος pH είναι καλύτερο για το φυτικό έδαφος ZZ;

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον pH από 6,0 έως 7,0 για να ευδοκιμήσουν τα φυτά ZZ σας. Βασικά, τα φυτά ZZ μπορούν να αναπτυχθούν σε ουδέτερα ή πολύ όξινα εδάφη.

συμπέρασμα

Η κατοχή ενός φυτού ZZ είναι μια απλή υπόθεση.Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά και δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα ή πότισμα.

Ωστόσο, προτιμούν τις βέλτιστες συνθήκες εδάφους και θα σας προσφέρουν άφθονη νέα ανάπτυξη στο κατάλληλο έδαφος και ελαφρύ περιβάλλον.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα έδαφος που στραγγίζει καλά και να προσθέσετε συστατικά όπως τύρφη ή περλίτη στο μίγμα εδάφους σας.

Προσθέτοντας αυτά τα συστατικά στο μείγμα του κάκτου και του χώματος της γλάστρας. Θα μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος των φυτών ZZ και θα παρέχετε ένα περιβάλλον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Βελτιώστε το περιβάλλον ανάπτυξης του φυτού σας ZZ και θα δείτε πολλά νέα ανάπτυξη σε χρόνο μηδέν!


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *