Παχύφυτα Vs. Κάκτοι: Ποια είναι η διαφορά;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ παχύφυτων και κάκτων;

Η αλόη βέρα και τα παχύφυτα συνδέονται στενά. Αν και δεν είναι όπως πιστεύουν κάποιοι. Η χρήση των όρων παχύφυτο και κάκτος εναλλακτικά είναι αντιεπιστημονική. Μερικοί κάκτοι είναι παχύφυτα, ωστόσο, δεν είναι όλοι οι κάκτοι παχύφυτα. Και τα πολλά παχύφυτα δεν είναι κάκτοι;

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ ενός κάκτου και ενός παχύφυτου; σύμφωνα με τους βοτανολόγους Όλοι οι κάκτοι είναι παχύφυτα. Δεν είναι όμως όλα τα παχύφυτα κάκτοι. Μερικά παχύφυτα μπερδεύονται με κάκτους λόγω της ράχης τους, ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα παχύφυτα στερούνται αυτό που ονομάζουν κάκτος. Το νησί είναι ένας από τους παράγοντες διαφοροποίησης μεταξύ παχύφυτων και κάκτων. Τα παχύφυτα χωρίς καρπόφυλλα δεν είναι κάκτος.

Θέλετε να μάθετε άλλες διαφορές που διακρίνουν έναν κάκτο από ένα παχύφυτο; Ας τα δούμε όλα σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι τα παχύφυτα;

Τα παχύφυτα έχουν μοναδικές προσαρμοστικές ιδιότητες, όπως η αποθήκευση νερού στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες τους. Αυτά τα φυτά βρίσκονται σε 60 διαφορετικές οικογένειες. Οι κάκτος, το sedum, ο κάκτος, το sempervivum και η havartia είναι κοινά.

Επομένως, είναι σαφές ότι τα περισσότερα παχύφυτα δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια φυτών. Διαφέρουν οπτικά, γενετικά και γεωγραφικά. Όλοι όμως δημιούργησαν γόνιμες οικογένειες.

Τα κοινά παχύφυτα περιλαμβάνουν τον κάκτο και την αλόη βέρα. και η havartia

Τι είναι ο κάκτος;

Ο κάκτος χαρακτηρίζει τα παχύφυτα. Αυτές περιλαμβάνουν ιδιότητες κατακράτησης νερού όπως ρηχές ρίζες, σαρκώδεις μίσχους και κηρώδη φύλλα.Για τον λόγο αυτό, οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι όλοι οι κάκτοι είναι παχύφυτα. Αν και κάποιοι αρνούνται αυτό το γεγονός.

Είναι οικογένεια παχύφυτων. Οι κάκτοι βγαίνουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, κοντοί, λεπτοί, στρογγυλοί, διακλαδισμένοι κ.λπ. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι κάκτοι χυμώδεις. Ορισμένα είδη διαφέρουν από τα παχύφυτα για διάφορους λόγους.

Αν και οι κάκτοι θεωρούνται παχύφυτα. Αλλά ορισμένοι βοτανολόγοι αμφισβητούν αυτό το γεγονός.

Ο κάκτος είναι αλεσμένος

Να θεωρείται χυμώδης κάκτος. πρέπει να αντιπροσωπεύει την ύπαρξη ενός νησιού που κάνουν όλοι οι κάκτοι Η μικρή, μαλακή στρογγυλεμένη σάρκα είναι όπου αναπτύσσονται τα φύλλα, τα αγκάθια, οι τρίχες και τα άνθη του φυτού. Μερικοί γιγάντιοι κάκτοι, όπως το saguaro, έχουν κλαδιά που φύονται από το νησί.

Τα νησιά κατάφεραν να διαχωρίσουν τον κάκτο από άλλα φυτά. γιατί κανένα άλλο είδος Αυτό διευκολύνει τη διάκριση του κάκτου από άλλα φυτά. Γιατί όλοι οι κάκτοι έχουν αυτή την ιδιότητα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που ξεχωρίζει έναν κάκτο από ένα παχύφυτο.

κάκτος χωρίς φύλλα

Εκτός από τους ανθήρες Ένα άλλο φυσικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τα δύο είναι η παρουσία φύλλων. Οι περισσότεροι κάκτοι είναι χωρίς φύλλα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φύλλα προκαλούν αυτά τα φυτά να χάσουν πολλή υγρασία στις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται Ο κάκτος αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα και βροχερά περιβάλλοντα. Όταν βρέχει, θα αποθηκεύει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και θα το αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.

Η υγροσκοπικότητα δυσχεραίνει τη συγκράτηση του νερού γιατί το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας διαφεύγει μέσω των ανοιγμάτων στην επιφάνεια των φύλλων που ονομάζονται στομία. Η έλλειψη παραδοσιακών φύλλων διευκολύνει το φυτό να επιβιώσει σε σκληρές συνθήκες ερήμου.

Έτσι, αν και οι περισσότεροι κάκτοι είναι χωρίς φύλλα, αλλά τα περισσότερα παχύφυτα έχουν Τα φύλλα είναι παχιά και έχουν μια ουσία που μοιάζει με γέλη στο εσωτερικό.Το όνομα succulent προέρχεται από το ουσιαστικό succulents, που σημαίνει γεμάτο νερό.Ο χυμός βοηθά αυτά τα φυτά να επιβιώσουν σε σκληρές εποχές χωρίς βροχή. Δεν μαραίνεται όπως άλλα φυτά

Τα χυμώδη φύλλα έχουν μια υφή που έχει αναπτυχθεί για να αποτρέπει την ταχεία απώλεια νερού. Οι υφές τους κυμαίνονται από γυαλιστερές, κέρινες επιφάνειες μέχρι αγκάθια και φτερά.

Ομοιότητα αλόης βέρα και παχύφυτου

Γιατί πολλοί μπερδεύουν τα παχύφυτα με τον κάκτο. Επομένως, αξίζει να εξεταστεί πρώτα πώς σχετίζονται αυτά τα δύο φυτά. Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι κάκτοι και παχύφυτα μοιάζουν και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Και τα δύο δείχνουν την παρουσία αγκάθων και κυλινδρικών δομών. Για παράδειγμα, η ευφορβία και ο κάκτος είναι παρόμοια αλλά δεν είναι το ίδιο είδος.

Αν και το Euphoria και ο Cactus μοιάζουν πολύ. Δεν είναι όμως το ίδιο είδος.

Γιατί Unity; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον όρο συγκλίνουσα εξέλιξη. Είναι μια εξελικτική διαδικασία που κάνει ορισμένα ζώα και φυτά να μοιάζουν. Αυτό συμβαίνει συχνά με φυτά που ζουν σε παρόμοια περιβάλλοντα. μπορεί να μην είναι από το ίδιο μέρος Επειδή όμως οι συνθήκες είναι ίδιες, εξακολουθούν να μοιάζουν.

Η αλόη βέρα προέρχεται από τις ερήμους της Αμερικής. Υπάρχουν επίσης πολλά παχύφυτα που προέρχονται από ερήμους σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι λίγα παχύφυτα εκτίθενται στο ίδιο περιβάλλον με τους κάκτους. Αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως υπερβολική ζέστη, έλλειψη νερού, ισχυρούς ανέμους και επιθέσεις αρπακτικών.

εξαιτίας αυτών των δυσκολιών Τέτοια φυτά ανέπτυξαν στη συνέχεια παρόμοιες προσαρμογές για να αντεπεξέλθουν και να επιβιώσουν. Τέτοιες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ένα βαρέλι που βοηθά στη διατήρηση του νερού και αγκάθια που τα προστατεύουν από τα αρπακτικά.

Αυτά τα φυτά ανέπτυξαν παρόμοιες προσαρμογές που καθιστούσαν δύσκολη τη διάκρισή τους από άλλα φυτά. Αλλά αν είστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι να κάνετε διαφοροποίηση μεταξύ των δύο. Εσείς θα επιλέξετε τι τους κάνει να διαφέρουν.

Μοιάζει με κάκτο

Υπάρχουν φυτά που συχνά συγχέονται με τους κάκτους. Αυτά τα φυτά είναι παχύφυτα που μοιάζουν με κάκτους και έχουν παρόμοια εμφάνιση. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Euphorbia Horrida Αυτό το φυτό δεν είναι παχύφυτο. αλλά ακριβώς το ίδιο

Αυτό το φυτό έχει αιχμηρά αγκάθια και δυσκολεύει τη διάκρισή τους από τους κάκτους. Αυτό το φυτό αναπτύχθηκε για να αντέχει στο ζεστό και ξηρό κλίμα της Αφρικής. Αυτές οι συνθήκες παράγουν σαρκώδη εμφάνιση και συμπεριφέρονται όπως οι περισσότεροι κάκτοι που αναπτύσσονται υπό παρόμοιες συνθήκες.

Κάκτοι εναντίον παχύφυτων: Συχνές ερωτήσεις

Από πού προέρχονται τα παχύφυτα;

Τα παχύφυτα αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο μέχρι να βρουν το φυσικό τους περιβάλλον. Τα φυτά έχουν διαφορετικούς οικοτόπους και συχνά προσαρμόζονται σε περιβάλλοντα που άλλα φυτά μπορεί να βρουν αφιλόξενα. Τα περισσότερα από αυτά αναπτύσσονται σε άνυδρες περιοχές, ημιερήμους και ερήμους, ορισμένα είδη βρίσκονται σε υγρά δάση και υψίπεδα.

Αυτά τα φυτά είναι προσαρμοσμένα σε ακραίες συνθήκες όπου άλλα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ζουν σε υψηλές θερμοκρασίες. http://hotcanadianpharmacy.com με ελάχιστη ή καθόλου βροχή Το φυτό είναι πολύ προσαρμόσιμο και ανθεκτικό. Υπάρχουν και άλλα παχύφυτα που αναπτύσσονται σε ξηρές παράκτιες περιοχές και λίμνες. Αυτές οι περιοχές περιέχουν υψηλά επίπεδα διαλυμένων μετάλλων που είναι επιβλαβή για άλλα φυτά.

Γιατί οι κάκτοι διαφέρουν από τα παχύφυτα;

Είτε είστε κηπουρός είτε θέλετε να γίνετε κηπουρός. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα διάφορα είδη φυτών. και τα χαρακτηριστικά του Η γνώση των διαφορών μεταξύ κάκτου και παχύφυτου μπορεί να σας βοηθήσει όταν αγοράζετε σπορόφυτα. Θα αποφύγετε να σας εξαπατήσουν να αγοράσετε φυτά που δεν θέλετε.

Η γνώση των διαφορών μεταξύ κάκτων και παχύφυτων μπορεί να σας βοηθήσει να φροντίσετε σωστά τα φυτά σας.

Η γνώση της διαφοράς μεταξύ των δύο θα σας βοηθήσει όταν πρόκειται να ανθίσετε. Τα άνθη του κάκτου είναι ζωηρά και όμορφα. Διατίθεται σε πολλά χρώματα για να τραβήξει την προσοχή όλων. Αν αγοράζετε κάκτο Θα πρέπει να ελπίζεις ότι θα ανθίσει. Δεν θέλετε να περιμένετε να ανθίσει ο κάκτος. Αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι επειδή δεν είναι κάκτος.

Μπορούν να φυτευτούν κάκτος και παχύφυτο μαζί;

Το πώς θα καλλιεργήσετε κάκτους και παχύφυτα θα καθορίσει αν θα πετύχετε ή όχι. Και τα δύο φυτά είναι προσαρμοσμένα σε ξηρές συνθήκες και μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς υγρασία. Και οι δύο απαιτούν παρόμοιες απαιτήσεις σε χώμα γλάστρας και έντονο φως.

Ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι κάκτοι εξακολουθούν να απαιτούν λιγότερο πότισμα από τα περισσότερα παχύφυτα. Λάβετε αυτό υπόψη εάν σκοπεύετε να τα φυτέψετε μαζί. Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας δεν παίρνει περισσότερο νερό από αυτό που χρειάζεται. Και τα παχύφυτα δεν λαμβάνουν λιγότερο νερό από αυτό που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

συνοψίζω

Τώρα καταλαβαίνετε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ κάκτων και παχύφυτων. μπορείς να διαλέξεις Αποφασίστε αν θέλετε να εισάγετε έναν κάκτο ή ένα παχύφυτο στον κήπο σας. Μπορείτε να φυτέψετε και τα δύο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε ένα άτομο χωρίς να συγχέετε τις ανάγκες φροντίδας ενός άλλου.

Θυμηθείτε ότι οι κάκτοι είναι παχύφυτα. Δεν είναι όμως όλα τα παχύφυτα κάκτοι. Οι περισσότεροι κάκτοι και παχύφυτα είναι παρόμοια. Αλλά μόνο οι κάκτοι έχουν μια αριάλα που διαφέρει από άλλα φυτά. Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι παρόμοιες αλλά διαφέρουν ως προς τις απαιτήσεις νερού και ηλιακού φωτός. λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά Μπορείτε να γίνετε με σιγουριά κάκτος και χυμώδης κηπουρός.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *