Οι μηλιές χρειάζονται πλήρη ήλιο, μερικό ήλιο ή πλήρη σκιά;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Μια κοντινή εικόνα των μήλων σε ένα δέντρο σε πλήρη έκθεση στον ήλιο. Το φύλλωμα είναι ορατό και οι ακτίνες του ηλιακού φωτός είναι κίτρινες και αστράφτουν από το φύλλωμα και τα φρούτα ταυτόχρονα.

Τα μήλα είναι τόσο εμβληματικά για την Αμερική όσο τα χοτ ντογκ, τα χάμπουργκερ και η 4η Ιουλίου. Εμπνέουν ένα επίπεδο κοινωνικότητας και άνεσης που μπορούν να προσφέρουν άλλα φρούτα. ξεκινήστε να φυτεύετε Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να φυτέψετε και πώς να προτιμάτε τις ηλιόλουστες κατευθύνσεις. για να μπορέσετε να τα τοποθετήσετε στο σωστό σημείο

Η καλλιέργεια μηλιών στο σπίτι δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Η βιομηχανία έχει υιοθετήσει την τέχνη της κηπουρικής στον εμβολιασμό. Αυτό επιτρέπει την παραγωγή νάνων και ημινάνων οπωροφόρων δέντρων. Αν και το δέντρο είναι πολύ μικρό. Αλλά ο καρπός είναι μεγάλος και νόστιμος, όπως αυτοί που καλλιεργούνται στα δέντρα.

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε μια μηλιά στο σπίτι. Μια από τις πρώτες ερωτήσεις Θα αναρωτηθείτε: Πόσο ηλιακό φως χρειάζονται;Ας βουτήξουμε για να μάθουμε.

σύντομη απάντηση

Οι μηλιές χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν σωστά. Αυτή η ποσότητα φωτός θα δει τα δέντρα. Τουλάχιστον έξι έως οκτώ ώρες άμεσο ηλιακό φως. Κάθε μέρα Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα φτωχές αποδόσεις ή πλήρη έλλειψη φρούτων.

μακρά απάντηση

Η κατανόηση των επιπέδων ηλιακού φωτός είναι σημαντική για κάθε κηπουρό. Τα λαχανικά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τα βότανα χρειάζονται τη σωστή ποσότητα άμεσου ηλιακού φωτός κάθε μέρα για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Αρχικά, ας δούμε τι σημαίνει κάθε τύπος ηλιακού φωτός.

γεμάτος ήλιος

όταν αναπτύσσεται σε ηλιόλουστη τοποθεσία Το δέντρο πρέπει να δέχεται 6-8 ώρες άμεσο, αφιλτράριστο ηλιακό φως.

Ο ήλιος είναι το ελάχιστο που θα λάβει το οπωροφόρο δέντρο σας. έξι έως οκτώ ώρες Άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα Όταν όμως ο ηλιακός χρόνος Υπήρχε μεγάλη διαφορά.

Ένα δέντρο που δέχεται πλήρη ήλιο το πρωί και το απόγευμα θα έχει διαφορετικό περιβάλλον ανάπτυξης από ένα δέντρο που δέχεται πλήρη ήλιο σε ένα ζεστό απόγευμα.

Ο απογευματινός ήλιος – ειδικά το καλοκαίρι – είναι λαμπερός και καυτός, ενώ ο πρωινός ήλιος είναι απαλός. Τα νεαρά φυτά μπορεί να δυσκολευτούν σε ορισμένα κλίματα εάν δέχονται πολύ απογευματινό ηλιακό φως. Η νότια έκθεση λειτουργεί καλύτερα εάν έχετε ένα σημείο στον κήπο σας.

μερική ηλιοφάνεια

Κοντινό πλάνο με τρία ώριμα μήλα που κρέμονται σε ένα κλαδί μιας μηλιάς. Λαμπερά πράσινα ζουμερά ώριμα μήλα με ροζ βαρέλια. Τα πράσινα φύλλα αναπτύσσονται πυκνά ανάμεσα στα μήλα στα κλαδιά του δέντρου. Οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν το σχίσιμο των φύλλων και τη δημιουργία κηλίδων στον καρπό. Το φόντο θα είναι θολό.
Τα δέντρα που φυτεύονται σε ηλιόλουστα μέρη δέχονται τρεις έως έξι ώρες απευθείας ηλιακό φως.

Το φυτό χρειάζεται μερική ηλιοφάνεια ή μερική σκιά. Τρεις έως έξι ώρες άμεσο ηλιακό φως Καθημερινά. Αν και αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά στον κόσμο της κηπουρικής, Αλλά η ώρα της ημέρας είναι σημαντική.

Το πιο ηλιόλουστο μέρος σημαίνει ότι το φυτό μπορεί να ανεχθεί και τον ήλιο και τη ζέστη. Η μερική σκιά, από την άλλη, δείχνει ότι το φυτό πρέπει να προστατεύεται από τον απογευματινό ήλιο.

πλήρης σκιά

Κοντινό πλάνο ενός μεγάλου ώριμου μήλου που μεγαλώνει σε πυκνό πράσινο φύλλωμα σε ένα κλαδί μιας μηλιάς. Μερικά φρούτα έχουν έντονο κόκκινο και άλλα πράσινα. Η μηλιά είναι στη σκιά. Το φόντο είναι λίγο θολό.
Τα δέντρα που αναπτύσσονται στη σκιά λαμβάνουν λιγότερο από 4 ώρες απευθείας ηλιακό φως και μπορεί να παράγουν λιγότερους καρπούς.

Η πλήρης σκιά δεν σημαίνει πλήρης ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό χρειάζεται μόνο ένα. Λιγότερο από τέσσερις ώρες απευθείας ηλιακό φως Κάθε μέρα Φυτά που αγαπούν τη σκιά. (Οι ασθενείς είναι ένα καλό παράδειγμα.) Προτιμά τον πρωινό ήλιο ή το έντονο φως όλη την ημέρα.

ναός ηλιοφάνειας

Η μέτρηση του ηλιακού φωτός στο σπίτι σας είναι εύκολη. Γνωρίζετε πώς τα παράθυρά σας με νότιο προσανατολισμό παίρνουν το φως του ήλιου; όπως ακριβώς ο κήπος σας Η γνώση της κατεύθυνσης του ηλιακού φωτός για το μελλοντικό σας περιβόλι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Οι νότιες περιοχές λαμβάνουν περισσότερο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει αρκετό φως στο άμεσο ηλιακό φως από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Εκτός αν υπάρχουν κτίρια ή μεγάλα δέντρα που προσφέρουν σκιά. Αυτό το φως είναι κατάλληλο για λαχανικά που αγαπούν τον ήλιο όπως οι ντομάτες και φυτά που αγαπούν τον ήλιο όπως τα μήλα.

Ο κήπος με βόρειο προσανατολισμό λαμβάνει λίγο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. αν είναι πολύ κοντά στον τοίχο Σκίαση όλη μέρα Σε αυτή την περιοχή θα πρέπει να φυτέψετε φυτά που αγαπούν τη σκιά, όπως τζιτζιφιές ή μαρούλια.

Η περιοχή με ανατολικό προσανατολισμό δέχεται το καλύτερο ηλιακό φως μετά το νότο. Τα φυτά σε αυτήν την περιοχή θα ευδοκιμήσουν εάν χρειάζονται πλήρη ήλιο. Αλλά είναι επιρρεπής στην έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι.

Ο κήπος με δυτικό προσανατολισμό έχει σκιά το πρωί, αλλά ηλιόλουστο το απόγευμα. Τα φυτά θα έχουν καλή απόδοση σε αυτό το περιβάλλον εάν μπορούν να χειριστούν τη ζέστη και την ένταση του καλοκαιρινού ηλιακού φωτός.

πώς να μετρήσετε

Κοντινό πλάνο νόστιμο ζουμερό μήλο που κρέμεται σε κλαδί στον καλοκαιρινό κήπο. Ανοιχτό ροζ μήλα με πράσινες κάτω πλευρές. Οι ακτίνες του ήλιου βλάπτουν τα φύλλα και αφήνουν σημάδια στον καρπό. Στο βάθος είναι μια ελαφρώς θολή μηλιά και ένας μπλε ουρανός.
Το χρυσό πρότυπο για τον πλήρη ήλιο αυξάνεται σε περιοχές που εκτίθενται από το νότο.

Οι μηλιές αποδίδουν καλύτερα όταν φυτεύονται σε περιοχές που έχουν νότια έκθεση. Αυτός είναι ο κανόνας του χρυσού. Θα λειτουργήσει επίσης καλά με ανατολική ή δυτική έκθεση. Εάν είστε σίγουροι ότι θα έχουν 6-8+ ώρες έντονο ηλιακό φως κάθε μέρα.

Η ενεργή μέτρηση του ηλιακού χρόνου είναι εύκολη. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε Σημειώστε πότε ο ήλιος χτυπά για πρώτη φορά στην περιοχή. και την ημέρα της αναχώρησηςΠαρατηρήστε πότε οι περιοχές γίνονται σκιασμένες καθώς ο ήλιος κινείται στον ουρανό. Μεγάλα κτίρια ή δέντρα μπορούν να ρίξουν σκιές σε απροσδόκητες στιγμές.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βάζετε ξυπνητήρι κάθε ώρα από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. Βγάλτε μια φωτογραφία του κήπου σας Μόλις έχετε όλες τις φωτογραφίες Μπορείτε να ελέγξετε ποιες περιοχές λαμβάνουν το ηλιακό φως που χρειάζονται τα φυτά.

Ελέγξτε το φως του ήλιου όλες τις εποχές. Ο κήπος σας παίρνει περισσότερο ηλιακό φως το καλοκαίρι και λιγότερο το χειμώνα όταν ο ήλιος είναι λιγότερος στον ουρανό.

Πόσο ηλιακό φως χρειάζονται;

Κλείσιμο κλαδιών φρούτων με ώριμα φρούτα Τα μήλα είναι έντονο ροζ και η κάτω πλευρά είναι πράσινη. Γύρω από τον καρπό φυτρώνουν ελαφρώς κατεστραμμένα φύλλα.Ο φλοιός είναι μαύρος με βρύα να φυτρώνουν σε ορισμένα σημεία. Στο βάθος διακρίνονται τα κλαδιά μιας ώριμης μηλιάς και ο γαλάζιος ουρανός.
Αυτά τα δημοφιλή οπωροφόρα δέντρα χρειάζονται πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσουν.

Οι μηλιές χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν σωστά. Οτιδήποτε λιγότερο δεν θα αναπτυχθεί και θα οδηγήσει σε έλλειψη παραγωγικότητας. Όπως αναφέρθηκε στην παραπάνω ενότητα. θέλουν να εκτεθούν στο νότιο φωςακολουθούν τα ανατολικά και τα δυτικά Αποφύγετε την έκθεση στο βόρειο φως.

Μπορώ να πάρω περισσότερο ηλιακό φως;

διαφορετική μηλιά μπορώ Λάβετε περισσότερο ηλιακό φως, ειδικά σε ζεστά και κρύα κλίματα. Αν και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συνθήκες ερήμου. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα όταν ο ήλιος είναι πολύ ζεστός. επίσης Ο πολύς ήλιος σε κρύο καιρό προκαλεί ηλιακό έγκαυμα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε δροσερά, ξηρά κλίματα.

καλοκαίρι

Κοντινό πλάνο δύο κατεστραμμένων από τον ήλιο μήλων σε ένα κλαδί σε έναν καλοκαιρινό κήπο. Τα μήλα είναι έντονο κίτρινο και έχουν καμένο φωτοστέφανο. Στα κλαδιά ανάμεσα στους καρπούς φυτρώνουν έντονα πράσινα φύλλα. Στο βάθος είναι ένα ελαφρώς θολό κλαδί μιας μηλιάς.
Νεαρά δέντρα κάηκαν από τον ήλιο στη βάση των κορμών τους.

Τα νεαρά φυτά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα από τον ήλιο στη βάση του κορμού τους. Εάν το φυτό σας καεί από τον ήλιο Θα παρατηρήσετε ότι οι μίσχοι γίνονται κοκκινωποί. Εάν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του φυτού, οπότε αν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα λάβετε άμεσα μέτρα

ήλιος κρύος

Κοντινό πλάνο ενός ώριμου φωτεινού ροζ μήλου που αναπτύσσεται σε έναν κλάδο. Τα μήλα έχουν ελαφρές καφέ κηλίδες λόγω της υπερβολικής έκθεσης στο ηλιακό φως. Τα πράσινα φύλλα έχουν επίσης καφέ κηλίδες. Το φόντο θα είναι θολό.
Αυτές οι ζημιές συμβαίνουν συχνά σε περιοχές με παγωμένο χειμώνα.

Το φως του ήλιου τις κρύες μέρες προκαλεί ηλιακά εγκαύματα και επηρεάζει περισσότερο τα νεαρά φυτά. Το άμεσο ηλιακό φως διαλύει το υπόγειο νερό. Παγώνει γρήγορα όταν ο ήλιος είναι φραγμένος ή δύει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα βλαστοκύτταρα.

Η ζημιά από τον ήλιο μπορεί να θεωρηθεί ως νεκρός φλοιός, που συνήθως βρίσκεται στη νότια ή νοτιοδυτική πλευρά του κορμού του δέντρου. Η πληγείσα περιοχή βυθίζεται κατά μήκος του σπασμένου δακτυλίου, εκθέτοντας το ξύλο από κάτω.

Αυτός ο τύπος ζημιάς είναι πιο συνηθισμένος σε δέντρα που έχουν υποστεί πολύ κρύους χειμώνες και νότια ή δυτική έκθεση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Όμορφα μεγάλα ώριμα μήλα σε ένα λευκό οπωροφόρο δέντρο σε έναν ηλιόλουστο περιβόλι σε ανοιχτό πράσινο φόντο. Κοντινό πλάνο μιας νεαρής μηλιάς με έναν κορμό βαμμένο λευκό. Ροζ μήλα με πράσινα βαρέλια ωριμάζουν σταδιακά στα κλαδιά της μηλιάς. Ο ήλιος λάμπει στη μηλιά στον κήπο.
Συνιστάται να βάφετε τα νεαρά στελέχη με βαφή λατέξ για να τα προστατεύετε από τις βλαβερές συνέπειες του ηλιακού φωτός.

Το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον συνιστά να βάψετε κορμούς νεαρών μηλιών και κάτω κλαδιά με λευκό χρώμα λατέξ ή να τα τυλίξετε με ανακλαστικό υλικό. Αν επιλέξετε να μαζέψετε τα μαγιό σας το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αερίζεται σωστά.

Εάν τα φυτά σας έχουν καταστραφεί από το ηλιακό φως Μην βάφετε ή καλύπτετε την πληγείσα περιοχή. Αντιθέτως, Κάλυψη του σώματος με ανοιχτόχρωμα υλικάΑυτό θα δώσει στο δέντρο την ευκαιρία να επουλωθεί χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια μηλιών στις αυλές μας είναι απίστευτη. Τώρα ξέρετε πόσο ηλιακό φως χρειάζεται ένα δέντρο για να αναπτυχθεί και να παράγει υψηλές αποδόσεις. Ήρθε η ώρα να βρείτε το κατάλληλο μέρος.Θυμηθείτε ότι δύο μηλιές δεν επικονιάζονται μόνες τους. Χρειάζεστε λοιπόν χώρο για να τα μεγαλώσετε. Επιλέξτε νάνους ή ημινάνους ποικιλίες αν έχετε μικρό χώρο. Καλή φύτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *