Οδηγός Πότε να επανατοποθετήσετε το Dracaena Marginata

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Repot Dracaena Marginata

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Εάν έχετε Dracaena marginata, ίσως αναρωτιέστε πότε να το αντικαταστήσετε. Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να μετατοπίζετε τα φυτά σας είναι απαραίτητο για να τα διατηρήσετε υγιή και δυνατά. Και η πολύ συχνά αναφύτευση dracena μπορεί να προκαλέσει άγχος και αργή ανάπτυξη.

Το Dracaena Marginata πρέπει να μεταμοσχεύεται κάθε δύο χρόνια. Θα ξέρετε πότε είναι η ώρα της μεταφύτευσης εάν το φυτό επιβραδύνει. Οι ρίζες προεξέχουν από τις οπές αποστράγγισης. ή σπασμένη κατσαρόλα

Σχετικά με το Dracaena marginata

Ας μιλήσουμε για τα σημάδια ότι η Dracaena marginata σας χρειάζεται μια νέα κατσαρόλα. Θα σας πω τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά τη μεταφύτευση για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή. Στη συνέχεια, θα σας μάθω πώς να φροντίζετε τα φυτά σας στις νέες τους γλάστρες.

Σημάδια ότι μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το Dracaena marginata

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πότε είναι ώρα να αντικαταστήσετε το Dracaena marginata είναι να αναζητήσετε τα ακόλουθα σημάδια:

 • Το φυτό είναι μεγαλύτερο από την αρχική γλάστρα.
 • Οι ρίζες αναπτύσσονται έξω από τη γλάστρα ή είναι ορατές πάνω από το έδαφος.
 • ξηρό χώμα
 • Τα φυτά δεν αναπτύσσονται ούτε επιβραδύνουν.
 • λόγω ανεπαρκών θρεπτικών συστατικών Τα φύλλα άρχισαν να μαραίνονται.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Ήρθε η ώρα να μεταφυτεύσετε το Dracaena marginata σας.Το φυτό είναι πολύ εύκαμπτο και μπορεί να χειριστεί μικρές γλάστρες για λίγο.

Ωστόσο, εάν τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό χώρο Μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει την ανάπτυξη και τη γενική υγεία.

Είναι καλύτερο να το ξαναφυτεύετε όταν αισθάνεστε ότι δυσκολεύεται στο σημερινό του επίπεδο.Θα πρέπει συνήθως να επαναφυτεύετε το Dracaena marginata κάθε δύο χρόνια.

Τα δέντρα γίνονται ψηλά και μεγάλα. Χρειάζονται όμως αρκετά χρόνια για να φτάσει στο μέγιστο μέγεθος.

Φυτεύοντας το Dracaena marginata σας

Τώρα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να επανατοποθετήσετε το dracaena σας για να ενθαρρύνετε την καλή ανάπτυξη. Ας περάσουμε μαζί τη διαδικασία αποκατάστασης!

Τι πρέπει να κάνετε για να αναπαραχθεί το Dracaena marginata;

Για να επανατοποθετήσετε το Dracaena Marginata θα χρειαστείτε τα εξής:

 • Μια νέα γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης 2 ίντσες (5,08 εκ.) πιο φαρδιά από την παλιά.
 • χώμα γλάστρας
 • Τρίφτης (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας)
 • απεσταγμένο νερό
 • επένδυση κατσαρόλας
 • Κύριος.

γιατί τα δέντρα μεγαλώνουν συνεχώς Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την παλιά. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης, ώστε το υπερβολικό νερό να μπορεί να στραγγίσει και να μην παγιδευτεί στη γλάστρα. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών

Θα χρειαστείτε νέο χώμα για γλάστρα για να γεμίσετε τη νέα γλάστρα περίπου 4 ίντσες (10,16 εκ.) από την κορυφή. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του δοχείου χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι έλξης ή τα χέρια σας.

Τώρα που ετοιμάσατε τη νέα σας γλάστρα από τη φύτευση, ας δούμε πώς να καλλιεργήσετε το Dracaena marginata.

Πρέπει να κόβεται το Dracaena marginata κατά την αναφύτευση;

Όταν ξαναφυτεύετε το Dracaena marginata, θα χρειαστεί να κόψετε τις ρίζες. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Αφού κόψετε τις μακριές και πικρές ρίζες, Μπορείτε να μεταμοσχεύσετε το φυτό σε μια νέα γλάστρα.

Προσέξτε να μην κόψετε πολύ τις ρίζες. Δεν πρέπει να πάτε περισσότερο από το ένα τρίτο.

Εάν υπάρχουν πολλά φύλλα, μπορούν να κοπούν πίσω. Ωστόσο, μην κόβετε όλα τα φύλλα καθώς είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών.

Πώς να αφαιρέσετε το Dracaena Marginata από ένα παλιό δοχείο

Πριν ξαναφυτέψετε το draciana σας Θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε από την παλιά κατσαρόλα. Προσέξτε να μην σπάσετε τις ρίζες όταν τραβάτε το φυτό έξω. Και θα πρέπει να απαλλαγείτε από το χαλαρό χώμα.

Για να βγάλετε τη Dracaena Marginata από ένα παλιό δοχείο:

 1. Γεμίστε μια υπάρχουσα κατσαρόλα με νερό και στραγγίστε την εν μέρει. Το μούσκεμα της δράκαινας θα χαλαρώσει το χώμα. καθιστώντας εύκολη την έγκαιρη απόσυρση Γυρίστε το δοχείο στο πλάι για να βοηθήσετε να σπάσει η βρωμιά.
 2. Τώρα πρέπει να βγάλετε το φυτό από τη γλάστρα. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε το φυτό πάνω από το επίπεδο του εδάφους με το ένα χέρι και τη γλάστρα με το άλλο.Γυρίστε απαλά το φυτό καθώς το τραβάτε προς τα έξω. Τινάξτε τη βρωμιά καθώς βγαίνει.
 3. Μόλις τραβήξετε όλα τα φυτά έξω. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις ρίζες για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να ξεσκονίζω απαλά το χώμα. Θα πρέπει να προσέχετε να ισιώσετε τυχόν μπερδεμένες ρίζες. επάνω σε κύκλο ή στρίψτε σε λάθος δρόμο
Repot Dracaena Marginata on

Πώς να προσθέσετε το Dracaena Marginata σε ένα νέο δοχείο

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το φυτό στη νέα γλάστρα.

 1. Προσθέστε το φυτό με χώμα γλάστρας στην κεντρική τρύπα που κάνατε στη νέα γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι καλά καλυμμένες και γεμίστε με χώμα γύρω τους. περισσότερα δέντρα Θα πρέπει να αφήσετε τέσσερα εκατοστά κενό μεταξύ της κορυφής του εδάφους και της άκρης της γλάστρας.
 2. πιέζεται στο φυτικό έδαφος. Τώρα γεμίστε την κατσαρόλα με νερό και αφήστε την να στραγγίσει.Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επένδυση μέσα στην κατσαρόλα για να πιάσετε το νερό που αποστραγγίζεται. Επιστρέψτε το φυτό σε θέση με άμεσο ηλιακό φως. (ή τεχνητό φως)

Αυτό συμβαίνει γιατί η μεταφύτευση μπορεί να στρεσάρει το φυτό. Η ομίχλη των μίσχων και των φύλλων θα βοηθήσει τα φυτά να ανακάμψουν.

Τι θα συμβεί αν δεν χρησιμοποιήσετε ξανά το Dracaena marginata;

Εάν δεν επαναφυτεύσετε το Dracaena marginata, το φυτό μπορεί να υποφέρει από καθυστερημένη ανάπτυξη, σήψη ριζών ή άλλα προβλήματα. Οι ρίζες δεν έχουν αρκετό χώρο για ανάπτυξη. και τα φυτά θα μείνουν καχεκτικά Τα φύλλα κιτρινίζουν και αρχίζουν να πέφτουν. Σε ακραίες περιπτώσεις, το φυτό μπορεί να πεθάνει.

Έχετε κινητικότητα επειδή τα φυτά είναι ανθεκτικά σε στρεσογόνες καταστάσεις.Ωστόσο, οι δεξαμενές αυτού του μεγέθους συχνά δεν επιβιώνουν. Οπότε όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο το καλύτερο.

Η αναφύτευση κάθε δύο χρόνια είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την Dracaena Marginata σας υγιή και να της επιτρέψετε να συνεχίσει να αναπτύσσεται. όταν ξαναφύτευση Φροντίστε να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο για να φροντίσετε επαρκώς τα φυτά σας.

Ποια εποχή του χρόνου πρέπει να φυτεύεται το Dracaena Marginata;

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε Dracaena marginata Η άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που το φυτό αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανακάμψετε γρήγορα από τη διαδικασία μεταμόσχευσης.

Αν το φυτό έχει φυτρώσει ή έχει ανθίσει Θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφύτευση αυτή τη στιγμή. αυτό το διάστημα Τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε μικρές γλάστρες. και όταν ανθίζει Μπορείτε να μετακινήσετε το δέντρο.

Συμβουλές φροντίδας για το Dracaena Marginata

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα της Dracaena Marginata:

 • νερό τακτικά Αλλά μην ποτίζετε πολύ. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Μπορείτε να καταλάβετε εάν το φυτό σας χρειάζεται νερό αγγίζοντας το φυτικό έδαφος. εάν στεγνώσει στην αφή Θα χρειαστεί να ποτίσετε μέχρι να μουλιάσει.
 • Εάν η περιοχή σας προσθέτει φθόριο στο νερό της βρύσης Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση Το φθόριο είναι επιβλαβές για το Dracaena Marginata και μπορεί να προκαλέσει πτώση και κιτρίνισμα των φύλλων.
 • Δώστε στα φυτά σας αρκετό φως. (φυσικό ή τεχνητό) Το Dracaena Marginata χρειάζεται περίπου έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, ωστόσο, δεν πρέπει να το τοποθετείτε σε άμεσο ηλιακό φως. Επομένως, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος με έμμεσο φως.
 • Αν και αυτό το φυτό δεν χρειάζεται τόσο συχνά μεταφύτευση, χρειάζεται. Αλλά πρέπει να αλλάζετε συχνά το ντρέσινγκ της σαλάτας. Η αντικατάσταση του εδάφους βοηθά στη διατήρηση της περιεκτικότητας του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά που αρέσει στο φυτό.

FAQ

Μπορεί το Dracaena Marginata να είναι σε εξωτερικό χώρο;

Το Dracaena Marginata μπορεί να ζήσει σε εξωτερικούς χώρους εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα. Δεν πρέπει να τοποθετείται έξω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό δεν αντέχει το κρύο.

Οι θερμές θερμοκρασίες είναι αποδεκτές για αυτό το φυτό. Θα πρέπει όμως να το φυτέψετε σε σκιερό μέρος. Δεν πρέπει να θερμαίνονται από τον ήλιο.

Είναι το Dracaena Marginata δηλητηριώδες για τον άνθρωπο;

Το Dracaena Marginata δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο. Έτσι, εάν έχετε παιδιά κοντά, θα είναι ασφαλή σε αυτήν την περιοχή του εργοστασίου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατάτε αυτό το φυτό μακριά από κατοικίδια καθώς μπορεί να είναι τοξικό για αυτά.

Γιατί κιτρινίζει το Dracaena marginata μου;

Τα φύλλα σας Dracaena Marginata μπορεί να κιτρινίσουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Φθόριο στο νερό ή έλλειψη φωτός Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί προσαρμόζοντας τις συνήθειες ποτίσματος ή μετακινώντας το φυτό σε πιο φωτεινή τοποθεσία.

Καθαρίζει τον αέρα το Dracaena Marginata;

Το Dracaena marginata καθαρίζει τον αέρα. Αυτό το φυτό απομακρύνει τοξίνες όπως το ξυλόλιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του αέρα Αυτό είναι ένα υπέροχο φυτό για να έχετε στο σπίτι σας.

συμπέρασμα

Αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου χωρίς συντήρηση, το Dracaena Marginata είναι μια καλή επιλογή. Αυτά τα δέντρα είναι εύκολο να τα φροντίσετε και χρειάζεται να επαναφυτεύονται μόνο κάθε λίγα χρόνια.

όταν ξαναφυτεύετε Φροντίστε να ακολουθήσετε τα βήματα σε αυτό το άρθρο για να φροντίσετε σωστά τα φυτά σας Με λίγο TLC, το Dracaena Marginata σας θα μεγαλώσει και θα είναι μια όμορφη προσθήκη στο σπίτι σας.


Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *