Μπορούν τα φυτά να πάρουν πολύ φως; Απάντησε

By | 30 Ιουλίου, 2023

Μπορούν τα φυτά να πάρουν πολύ φως

Μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι – Τα φυτά σας παίρνουν πολύ φως;? Είναι δύσκολο να απαντηθεί για όλα τα φυτά με διαφορετικές ανάγκες. Αλλά όχι ότι τα περισσότερα φυτά υποφέρουν από πολύ φως..

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι με τους οποίους τα φυτά παίρνουν πολύ φως: η διάρκεια του πολύ φωτός και η υπερβολική ένταση φωτός.

Θα τα εξετάσουμε σε βάθος παρακάτω. Συμπεριλάβετε πρώτα γενικά σημάδια βλάβης από το φως και το καλύτερο φως για τα φυτά σας.

ελαφριά ένταση

Η ένταση του φωτός σημαίνει ότι το φυτό εκτίθεται σε πάρα πολύ φως προκαλώντας αρνητικά αποτελέσματα.

Το φως υψηλής έντασης μπορεί να εκθέσει τα φυτά σας σε ανθυγιεινά επίπεδα φωτεινής ενέργειας και μεγάλες ποσότητες θερμότητας.

Αυτή η θερμική ενέργεια πρέπει να αφαιρεθεί. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως από τα εργοστάσια για την ψύξη του υπάρχοντος νερού.

λίγο μετά Τα αποθέματα νερού του φυτού σας μπορεί να εξαντληθούν σε σημείο που να μην υπάρχει αρκετό νερό για ζωτικές διαδικασίες όπως η ανάπτυξη και η φωτοσύνθεση.

Εάν η ικανότητα απαγωγής θερμότητας της εγκατάστασής σας έχει εξαντληθεί ή εάν η ποσότητα της θερμότητας υπερβαίνει την ικανότητα απαγωγής θερμότητας Το φυτό σας θα υποστεί ζημιά λόγω θερμότητας.

Επιπλέον, η ένταση του φωτός μπορεί να κάνει το έδαφος που αντλούν υγρασία από τα φυτά σας να στεγνώσει. Αυτό θα ενθαρρύνει τα φυτά να αφυδατωθούν.

Πάρα πολύ φως

Μπορούν τα φυτά να πάρουν περισσότερο φως;

Τα περισσότερα φυτά μπορούν να εκτεθούν σε μεγάλες περιόδους φωτός και εξακολουθούν να αναπτύσσονται.Ωστόσο, η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ανάπτυξης ορισμένων φυτών.

Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό σκοταδιού την ημέρα Υπάρχουν πολλά φυτά που αδυνατούν να εξελιχθούν στα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης ή τα άνθη. Παραδείγματα αυτών των φυτών είναι η αλεξανδρινή και ο χριστουγεννιάτικος κάκτος.

ενδιαφέρον είναι Πολλά φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα τη νύχτα. Αυτό οφείλεται σε ορισμένες βασικές μεταβολικές διεργασίες που συμβαίνουν τη νύχτα.

Γενικά, ο κύκλος ανάπτυξης ενός φυτού επηρεάζεται από τη διάρκεια του φωτός. Αλλά τα φυτά σπάνια επηρεάζονται.

Σημάδια ότι το φυτό σας παίρνει πολύ φως

Γιατί κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς πόσο φως χρειάζονται τα φυτά σας.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Τα φυτά που λαμβάνουν υψηλά επίπεδα έντονου φωτός θα παρουσιάσουν σύντομα εμφανή σημάδια ζημιάς.

Η αναγνώριση αυτών των πρώιμων ενδείξεων είναι σημαντική. Επειδή θα σας επιτρέψει να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές και να διορθώσετε το πρόβλημα πριν επηρεαστεί σοβαρά η υγεία του φυτού.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά κοινά σημάδια ότι το φυτό σας παίρνει πολύ φως.

  • καφέ, ξηρά μπαλώματα στα φύλλα
  • Τα φύλλα μπορεί να γίνουν ωχρά ή κίτρινα. ειδικά όταν εκτίθεται σε πολύ φως
  • καφέ άκρες ή άκρες φύλλων
  • Κάποιο κιτρίνισμα μπορεί να παρατηρηθεί στις άκρες των φύλλων.
  • μαρασμό νεαρών φύλλων

Το πολύ φως επηρεάζει τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Ωστόσο, τα φυτά εσωτερικού χώρου σπάνια παίρνουν πολύ φως. Αλλά μπορεί ακόμα να συμβεί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το φυτό βρίσκεται κοντά σε ένα παράθυρο και δέχεται αρκετό άμεσο ηλιακό φως.

Το φως που εισέρχεται από ένα παράθυρο είναι 50% λιγότερο από το άμεσο ηλιακό φως έξω, αλλά είναι αρκετό για να βλάψει πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Για παράδειγμα, οι φτέρες ευδοκιμούν σε καλό φως. Αλλά τείνουν να καταστραφούν εάν τοποθετηθούν απευθείας κοντά σε ένα παράθυρο.

Αν λοιπόν καλλιεργείτε φυτά εσωτερικού χώρου Η καλύτερη λύση για μικρές ζημιές είναι απλή. Απλώς μετακινήστε τα φυτά σας σε μια πιο κατάλληλη τοποθεσία.

Τα φώτα LED καίνε τα φυτά;

Όλα εξαρτώνται από τη θερμότητα που απελευθερώνεται από τα LED και την ένταση της φωτεινής ενέργειας που παρέχεται στο φυτό.

Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τα φώτα LED σε λογική απόσταση από το φυτό που προσπαθείτε να φυτέψετε. Αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ όταν λαμβάνεται υπόψη η ισχύς των φώτων που χρησιμοποιείτε και των φυτών που καλλιεργείτε.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε αποκλειστικά φώτα ανάπτυξης αντί για τυπικούς λαμπτήρες LED.Το φως που εκπέμπουν οι τυπικοί λαμπτήρες LED δεν είναι πολύ ευεργετικό για την ανάπτυξη των φυτών.

Τα φώτα ανάπτυξης LED, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά για την παροχή φωτός που βοηθά τα φυτά σας να αναπτυχθούν αποτελεσματικά και γρήγορα. Είναι λιγότερο πιθανό να κάψουν τα φυτά σας.

Μπορεί το πολύ φως να σκοτώσει τα φυτά;

Ναι, το φυτό σας τελικά θα πεθάνει εάν πάρει πολύ φως.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Η υπερβολική ένταση φωτός θα βλάψει το φυτό σας μέχρι να πεθάνει. ενώ το πολύ φως θα στεγνώσει τα φυτά. καθιστώντας το ανίκανο να αναπτυχθεί και να φωτοσυνθέσει

Ωστόσο, τα φυτά είναι ανθεκτικά, οπότε αν νομίζετε ότι το φυτό σας πρόκειται να πεθάνει. Μετακινηθείτε σε περιοχή με καλύτερο φωτισμό. και κόψτε τα κατεστραμμένα μέρη

Εάν το κάνετε αυτό αμέσως μόλις παρατηρήσετε σημάδια βλάβης. Θα εκπλαγείτε πόσα δέντρα μπόρεσαν να ανακάμψουν πλήρως.

τελικές σκέψεις

όπως περιγράφει αυτός ο οδηγός Τα φυτά μπορούν να λάβουν περισσότερο φως. στην πραγματικότητα Το υπερβολικό φως συχνά επηρεάζει την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωσή τους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις φωτός των φυτών που προσπαθείτε να καλλιεργήσετε.

Εάν λάβετε υπόψη τη συνιστώμενη προσέγγιση του δέντρου και τις αρχές αυτού του οδηγού. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο φωτισμό για τα φυτά σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Category: Χωρίς κατηγορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *