Μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια με πιπεριές στον κήπο σας;

By | 9 Σεπτεμβρίου, 2023

αγγουράκια και πιπεριές

Αν σκέφτεστε να φυτέψετε αγγούρια και πιπεριές φέτος. Δείξτε ότι είστε καλός φίλος. Για πολλούς οικιακούς κηπουρούς, αυτά τα λαχανικά αποτελούν βασικό προϊόν του καλοκαιριού. Φυτέψτε κάθε χρόνο, φυσικά! Μπορούν όμως να φυτευτούν μαζί στο ίδιο μέρος;

Ως κηπουρός μικρού χώρου, αγαπώ μεγαλώνουν μαζίΗ κοινή φύτευση είναι η φύτευση ορισμένων λαχανικών, φρούτων και βοτάνων μαζί στην ίδια περιοχή επειδή είναι αμοιβαία επωφελή. Τα οφέλη μπορεί να περιλαμβάνουν την προσέλκυση επικονιαστών. (αύξηση της παραγωγικότητας), διαχείριση παρασίτων και ασθενειών ενίσχυση της γεύσης καταπολέμηση ζιζανίων κ.λπ.

Ετσι κάνε το Οι πιπεριές και τα αγγούρια είναι καλά φυτά συντροφιάς. Ή πρέπει να τα φυλάμε χωριστά στον κήπο μας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις ειδικές απαιτήσεις και των δύο λαχανικών για να δείτε αν κάνουν καλούς γείτονες στον κήπο σας.

σύντομη απάντηση

Τα αμπελολαχανικά όπως τα αγγούρια είναι τέλειοι σύντροφοι για θαμνώδη λαχανικά όπως οι πιπεριές. Είναι διασκεδαστικά. παρόμοιες συνθήκες καλλιέργειας και μπορούν να φυτευτούν μαζί στην ίδια περιοχή με ένα μόνο φυτό Τοποθετήστε τα μπισκότα σας σε μια πέργκολα και φυτέψτε πιπεριές μπροστά τους για να μην μπλοκάρουν τα κλήματα από τον ήλιο.

μακρά απάντηση

Το αν μπορείτε ή όχι να καλλιεργήσετε αγγούρια και πιπεριές μαζί είναι ένα θέμα. τις αυξανόμενες ανάγκες τους Δείτε αν υπάρχει κάποιο δωρεάν Έχουν τις ίδιες ανάγκες σε ήλιο, έδαφος και νερό;

Τα δύο περιτυλίγματα βοηθούν ή βλάπτουν το ένα το άλλο; Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στην επιστήμη της φύτευσης συντρόφων και γιατί τα δύο κάνουν ένα υπέροχο ζεύγος στον κήπο σας.

Επισκόπηση Φύτευσης Companion

Φύτευση μαζί για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος όπου τα λαχανικά αναπτύσσονται μαζί για να βοηθήσουν το ένα το άλλο.

Διακαλλιέργεια (Υποφύτευση) έχει μακρά ιστορία στη βιολογική κηπουρική. Η ιδέα βασίζεται σε ένα μοντέλο ανάπτυξης φυτών σε φυσικούς οικοτόπους. Στη φύση, θα δείτε διαφορετικά φυτά να αναπτύσσονται αρμονικά σε ένα μέρος.

Το συνδεδεμένο οικοσύστημα λειτουργεί ως σύνολο. Και πολλά φυτά μεγαλώνουν μαζί μόνα τους.Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερα φυτά, ζώα και έντομα στο διάστημα. Τα φυτά είναι πιο ανθεκτικά σε προβλήματα παρασίτων. και ασθένεια

Τώρα σκεφτείτε τη σύγχρονη ιδέα ενός αποστειρωμένου λαχανικού. Αυτός ο τύπος μονοκαλλιέργειας έρχεται σε αντίθεση με τη φυσική επιθυμία του φυτού να αναπτυχθεί. Είναι κατανοητό γιατί μεγαλοκαλλιεργητές και αγρότες επέλεξαν αυτή τη διαδρομή. Πρόκειται για οικονομίες κλίμακας.

Αλλά ως κηπουρός στο σπίτι Μπορείτε να καλλιεργήσετε σκόπιμα βότανα, λαχανικά και λουλούδια για να δημιουργήσετε το δικό σας οικοσύστημα κήπου.

Η αιτία του υπο-φυτού

Πιπεριές, αγγούρια και ντομάτες φυτρώνουν σε θερμοκήπια.
Τα φυτά συντροφιάς έχουν πολλά οφέλη, όπως την προσέλκυση επικονιαστών, την απώθηση των εντόμων, την αναστολή της ανάπτυξης των ζιζανίων. και προσθέτουμε γεύση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιλογή των φυτών συντροφιάς. Τα οφέλη περιλαμβάνουν: γονιμοποίηση (Το οποίο βοηθά στην αύξηση της απόδοσης), διαχείριση παρασίτων και ασθενειών, βελτίωση της γεύσης, χώρο και φωτισμό, καταστολή ζιζανίων κ.λπ.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για αυτά τα δύο λαχανικά Εστιάζουμε περισσότερο στο ενδιάμεσο για παρόμοιες απαιτήσεις φυτών. Όταν τα φυτά έχουν παρόμοιες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά, συνθήκες νερού και εδάφους Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να τα φυτέψετε στο ίδιο μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι φυτά με παρόμοιες απαιτήσεις ανάπτυξης μπορεί να ανταγωνίζονται για βασικά θρεπτικά συστατικά. Αν όμως ακολουθήσεις τα σωστά βήματα. Τα φυτά σας θα αναπτυχθούν όμορφα και θα παράγουν υψηλές αποδόσεις αυτή την εποχή.

αυξημένη ζήτηση

Όταν ρωτήθηκε αν αυτά τα δύο λαχανικά μπορούν να φυτευτούν μαζί ή όχι. Θα είναι χρήσιμο να δούμε μερικά βασικά σημεία: Απαιτήσεις ήλιου, εδάφους και νερούΕάν αυτά είναι συνεπή Τα δύο φυτά πρέπει να ταιριάζουν καλά.

ηλιακό φως

Τα λαχανικά αναπτύσσονται πλήρως στο φως του ήλιου.
Και στα δύο λαχανικά αρέσει να αναπτύσσονται στο φως του ήλιου για 8-10 ώρες την ημέρα.

Καλοκαιρινές καλλιέργειες όπως τα αγγούρια και οι πιπεριές πρέπει να φυτεύονται στον ήλιο. τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα

Τους αρέσουν 8-10 ώρες ηλιακού φωτός για μέγιστη παραγωγικότητα. όπως και με τα περισσότερα καλοκαιρινά φυτά. Ο νότος είναι καλύτερος εκεί όπου δέχεται το μεγαλύτερο μέρος του φωτός της ημέρας. Προστατέψτε από τον απογευματινό ήλιο..

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πόσο ηλιακό φως παίρνει ο κήπος σας. Ας το μετρήσουμε. όταν το φως του ήλιου χτυπά αυτή την περιοχή Ελέγξτε αν υπάρχουν μεγάλα δέντρα ή κτίρια που εμποδίζουν τον ήλιο ή όχι. και όταν βγαίνεις έξω Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι πιπεριές σας και οι καλοκαιρινές πιπεριές που αγαπούν τον ήλιο θα έχουν αρκετό φως.

Φυτέψτε τις πιπεριές και τις πέργκολες σας για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά πιπεριάς σας δεν σκιάζονται από την αναπτυσσόμενη αμπέλι αγγουριού.

γη

φυτέψτε σπορόφυτα στο έδαφος
Και τα δύο λαχανικά απαιτούν καλά στραγγιζόμενο έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία.

Και τα δύο αυτά λαχανικά είναι μεγάλες κτηνοτροφικές καλλιέργειες και απαιτούν φυσικά πλούσιο, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να αναπτυχθούν και να παράγουν μέγιστη απόδοση. για να εγκαταστήσετε με επιτυχία το εργοστάσιό σας Προσθέστε κομπόστ στο έδαφος. Ένα μήνα πριν από τη φύτευση, σκάψτε απαλά.

Εάν έχετε κομπόστ ή κομπόστ, φτιάξτε το δικό σας από βερμικομπόστ. Αυτό είναι ιδανικό, διαφορετικά το τοπικό φυτώριο ή το κέντρο κήπου σας έχει πολλές επιλογές για βιολογικό λίπασμα.

Η λίπανση πριν από τη φύτευση και η λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μπορεί να είναι κρίσιμη για την επιτυχία των φυτών σας. Επειδή και τα δύο αυτά φρούτα απαιτούν πολλά θρεπτικά συστατικά. ως εκ τούτου τείνουν να ανταγωνίζονται για πόρους Μπορείτε να το μειώσετε διατηρώντας την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το φυτό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τα καλά νέα είναι ότι και τα δύο λαχανικά απαιτούν παρόμοιες ποσότητες κομπόστ. ισορροπημένη κοπριά ή κομπόστ Κατάλληλο για την αρχή του κύκλου ζωής

όταν το φυτό αρχίζει να ανθίζει Αλλάξτε σε ένα λίπασμα μέτριας περιεκτικότητας σε άζωτο αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και κάλιο. Προωθεί την παραγωγή λουλουδιών και καρπών περισσότερο από τη συνεχή παραγωγή φύλλων.

άρδευση

Σύστημα στάγδην άρδευσης για λαχανικά
για αποτελεσματικό πότισμα πιπεριών και αγγουριών Συνιστάται η χρήση συστήματος στάγδην άρδευσης.

Μια άλλη περιοχή όπου και τα δύο φυτά έχουν τις ίδιες ανάγκες είναι το πότισμα. Και τα δύο χρειάζονται περίπου. 1-2 ίντσες νερό την εβδομάδα Εξαρτάται από το κλίμα και τον τύπο του εδάφους σας. Η πιπεριά έχει πολύ ρηχές ρίζες και χρειάζεται συνεχή υγρασία. Το στρες στο νερό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερες αποδόσεις ή πιπεριές.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αν τα ραπανάκια και οι πιπεριές χρειάζονται νερό είναι να βάλετε το δάχτυλό σας 2-3 ίντσες στο χώμα (κάτω από τη γραμμή του σάπια φύλλα) Αν το χώμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε. Αν είναι ακόμα όμορφο και υγρό, δώστε του μια άλλη μέρα.

Σωλήνας εμβάπτισης ή σύστημα σταγόνας Η καλύτερη επιλογή για βιώσιμη και αποτελεσματική άρδευση. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο ακριβώς όπως ποτίζετε το πρωί. με έμφαση στο πότισμα του εδάφους Δεν ποτίζει τα φύλλα

Πιθανά σφάλματα

Καλλιέργεια μπισκότων στον κήπο
Θα αντιμετωπίσετε δύο βασικά προβλήματα: τον ανταγωνισμό για τα θρεπτικά συστατικά και τη σκιά.

Υπάρχουν δύο πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν καλλιεργείτε αγγούρια και πιπεριές μαζί: Τα αγγούρια προσφέρουν σκιά στα δέντρα πιπεριάς. ή φυτά που ανταγωνίζονται για πόρους

Η πρόσβαση στον πλήρη ήλιο δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τα φυτά πιπεριάς σας. Αρκεί να τα φυτέψετε μπροστά από αγγούρια. Στην πέργκολα (η ηλιόλουστη πλευρά), τα αμπέλια σας θα σκαρφαλώσουν στο καφασωτό. κάνει το ηλιακό φως να λάμπει στα φύλλα και τα πιπεριά σας δεν θα σκιαστούν από τον ήλιο.

Αφού και τα δύο είναι βαριά φαγητά. Πρέπει λοιπόν να διαχειρίζεστε καλά το έδαφος και το νερό. Δεν ανταγωνίζονται για περιορισμένους πόρους.Ωστόσο, εάν συνεχίσετε να ποτίζετε και να λιπαίνετε τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι αυτά τα φυτά μπορούν να φυτευτούν κοντά, επειδή τα αγγούρια μεγαλώνουν κατακόρυφα.

τη συμβουλή μας

Κόκκινη γλυκιά πιπεριά που μεγαλώνει στον κήπο
Αυτά τα δύο ταιριάζουν καλά. αλλά πρέπει να φροντίζει το έδαφος Αποφύγετε το πότισμα από πάνω. και περιλαμβάνει φυτά που ζουν μαζί

Η συμβουλή μας είναι να καλλιεργείτε ταυτόχρονα αγγούρια και πιπεριές. Ακόμη και σε έναν μικρό κήπο, μερικές ποικιλίες πιπεριάς και μπισκότων μπορούν να παράγουν καταπληκτικές σοδειές αυτή την εποχή. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε αυτά τα δύο λαχανικά να αναπτυχθούν μαζί.

Συμβουλές για την καλλιέργεια αγγουριών και πιπεριών μαζί

  • Πάσσαλο και Καφασωτό Εκπαιδεύστε τα αγγούρια σας να μεγαλώνουν κάθετα σε πέργκολα και χρησιμοποιήστε κλουβιά ντομάτας για τις πιπεριές σας.
  • Διαχείριση του εδάφους. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε λίπανση τακτικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ειδικά όταν τα φυτά σας αρχίζουν να ανθίζουν.
  • Προσθέστε άλλα φυτά υποστήριξης. Λουλούδια όπως τα νυστέρια και οι κατιφέδες βοηθούν και τα δύο φυτά προσελκύοντας επικονιαστές.
  • Αποφύγετε το πότισμα από πάνω. Αυτή είναι μια καλή συμβουλή ανεξάρτητα από το τι φυτεύετε. Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα εμβάπτισης ή στάγδην άρδευση όποτε είναι δυνατόν.

τελικές σκέψεις

ξέρεις τώρα Τα αγγούρια και οι πιπεριές είναι υπέροχοι σύντροφοι στον κήπο.Είναι ώρα φύτευσης! Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα αγγούρια σας σε μια πέργκολα ενώ φυτεύετε πιπεριές από κάτω για να προσθέσετε ενδιαφέρον στον κήπο σας. με την κατάλληλη φροντίδα και αποθήκευση Θα απολαύσετε αυτά τα καλοκαιρινά φαγητά σε ελάχιστο χρόνο. Καλή φύτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *