Μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια με πατάτες στον κήπο σας;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Ένα κοντινό πλάνο από πατάτες και αγγούρια που συγκομίστηκαν πρόσφατα μετά την ανάπτυξη στον κήπο. Τα αγγούρια βρίσκονται σε ένα καφέ ψάθινο καλάθι και οι πατάτες είναι ακόμα καλυμμένες με χώμα, σε ένα μπλε πλαστικό καλάθι.

Η καλλιέργεια της πατάτας είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Αφού φύτεψα πατάτες στον κήπο μου για πρώτη φορά Με γοήτευσε η διαφορά καλλιέργειας πατάτας σε σύγκριση με τα αγγούρια. Όλη η δράση γίνεται κάτω από την επιφάνεια!

Χρειάζεται κάποια προσπάθεια προγραμματισμού πριν αποφασίσετε να φυτέψετε πατάτες. Υπάρχουν πολλά φυτά που αναπτύσσονται καλά κοντά. Υπάρχουν όμως κάποια φυτά που δεν αναπτύσσονται. Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για τις πατάτες είναι το μαρούλι, το σπανάκι και τα ραπανάκια, τα οποία δεν επηρεάζουν τα λαχανικά και τους κόνδυλους με την υπέργεια συνήθεια τους.

Τι γίνεται όμως με τα καλοκαιρινά βασικά προϊόντα όπως τα αγγούρια; Μπορούμε να καλλιεργήσουμε πατάτες ή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κήπους μας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά Δύο Προδιαγραφές Λαχανικών Δείτε αν είναι καλός γείτονας. Ή μήπως πρέπει να διαλέξετε ένα άλλο ζευγάρι;

σύντομη απάντηση

Δεν συνιστούμε να φυτέψετε αγγούρια και πατάτες. Δεν έπαιξαν καλά μαζί.

Ένας λόγος είναι ότι και τα δύο φυτά είναι υπερτροφές και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για ζωτικούς πόρους και νερό. Τα αγγούρια χάνουν τη μάχη επειδή έχουν ρηχά ριζικά συστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κακή ανάπτυξη και χαμηλή παραγωγικότητα.

Ένας άλλος λόγος είναι Οι πατάτες πρέπει να μαδηθούν για να τρυγηθούν.Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαταράξει και να καταστρέψει τις επιφανειακές πλευρικές ρίζες. όπου ζουν εύκολα τα φυτά αγγουριού σας Τα αγγούρια είναι επίσης γνωστό ότι μεταδίδουν την όψιμη μάστιγα στις πατάτες σε ορισμένα κλίματα. Ωστόσο, τα αγγούρια και οι πατάτες δεν είναι καλοί γείτονες.

μακρά απάντηση

Για να μάθετε αν τα αγγούρια και οι πατάτες μπορούν να φυτευτούν μαζί. κοίτα τους αυξημένη ζήτηση και αν είναι φίλοι που ωφελούν ή βλάπτουν ο ένας τον άλλον.

Επεξήγηση της αλληλεπίδρασης

Η μεταφύτευση ενός κήπου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος όπου τα φυτά αναπτύσσονται σε υβρίδια.

Γνωστή και ως μικτή φύτευση. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως κοινή φύτευση. Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να μιμηθεί αυτό που βλέπετε στη φύση – φυτά που αναμειγνύονται μεταξύ τους και αναπτύσσονται όμορφα.

Τα συνδεδεμένα συστήματα ανάπτυξης αναπτύσσονται αρμονικά. Όλες οι βιολογικές δομές συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ισχυρά φυτά που είναι ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες.

Η σύγχρονη γεωργία σήμερα δεν είναι πραγματικά έτσι. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά καλλιεργούνται σε μονοκαλλιέργειες και καλύπτονται με μυκητοκτόνα και φυτοφάρμακα. όταν κάνετε κηπουρική στο σπίτι Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με την καλλιέργεια λαχανικών. βότανα και λουλούδια και υποστηρικτικά φυτά

λόγο της παρέμβασης

Μια σειρά από πατάτες φυτεμένες στον κήπο δίπλα σε άλλα λαχανικά, όλες στην εποχή τους αλλά δεν έχουν ακόμη συγκομιστεί.
Τα οφέλη της από κοινού καλλιέργειας περιλαμβάνουν την προσέλκυση επικονιαστών, την εξάλειψη των ζιζανίων και την απώθηση των παρασίτων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιλογή των φυτών συντροφιάς. Τα οφέλη περιλαμβάνουν: γονιμοποίηση Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική εξοικονόμησης χώρου όταν έχετε έναν μικρό κήπο στο σπίτι.

Λόγοι για αποφυγή φύτευσης

Στον κήπο φυτρώνουν κρεμμύδια, φυλλώδη χόρτα, καρότα και άλλα λαχανικά, φυτεύονται σε σειρές και κάθε λαχανικό μεγαλώνει στη δική του σειρά.
Ορισμένα φυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ένα το άλλο προσελκύοντας έντομα και ανταγωνίζονται για θρεπτικά συστατικά και ηλιακό φως.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφύγετε τη φύτευση μεταξύ συγκεκριμένων φυτών. Επειδή ορισμένα φυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα γύρω φυτά.

Ορισμένα φυτά μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση άλλων φυτών (π.χ. του σκόρδου), ενώ άλλα προσελκύουν πιο καταστροφικά έντομα. Άλλοι θα ανταγωνίζονται για το φως του ήλιου και θα μπλοκάρουν τα πάντα γύρω τους. Μερικοί ανταγωνίζονται για πόρους όπως οι πατάτες και τα αγγούρια.

διατροφικός διαγωνισμός

Μερικά νεαρά αγγούρια φυτρώνουν στον κήπο. Τελικά, ο καρπός του φυτού αναπτύσσεται από έντονα κίτρινα άνθη και αμπέλια. Το φόντο είναι θολά πράσινα φύλλα.
Αυτά τα δύο λαχανικά κήπου ανταγωνίζονται σκληρά για θρεπτικά συστατικά.

Όλα τα καρποφόρα φυτά χρειάζονται νερό και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν. Γιατί κόβουμε αγγούρια και πατάτες όταν χρειαζόμαστε θρεπτικά συστατικά;

Πολλές καλοκαιρινές καλλιέργειες όπως ντομάτες, πιπεριές και αγγούρια βαριά τροφήμπορούν να ζήσουν μαζί ευτυχισμένα Έχουν παρόμοιες διατροφικές ανάγκες. Αλλά πρέπει απλώς να εστιάσετε στη σταθερή λίπανση καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Οι πατάτες, από την άλλη, δεν είναι καλές για κοινή χρήση.

Η ανάπτυξη του κονδύλου της πατάτας, δηλαδή ο «καρπός» του φυτού, γίνεται εξ ολοκλήρου υπόγεια. Τα ριζώδη λαχανικά ωφελούνται από τα υψηλά επίπεδα καλίου και φωσφόρου τους. διεγείρουν την ανάπτυξη του κεφαλιού.

Δεν χρειάζονται τόσο άζωτο. που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των φυτών Ένα καλό λίπασμα για τις πατάτες μπορεί να έχει επίπεδα NPK, όπως 5-10-10 ή 8-24-24. Οι πατάτες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά συστατικά, θείο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και βόριο, όλα απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη. ανάπτυξη και παραγωγικότητα των φυτών

Τα αγγούρια έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό είναι καλύτερη επιλογή για ενίσχυση από τις πατάτες. Αλλά είναι απίθανο να συμβαδίσουν με τις βαθιές ρίζες πατάτες κοντά στο ρηχό ριζικό τους σύστημα. Ως αποτέλεσμα, το κλήμα αγγουριού σας δεν θα αναπτυχθεί καλά και η απόδοση θα είναι πολύ απογοητευτική.

Η συγκομιδή της πατάτας μπορεί να βλάψει τις ρίζες του αγγουριού.

Ο κηπουρός έσκαψε μια τρύπα στον κήπο και έσκαψε τις πατάτες. Είναι πλήρως αναπτυγμένα και έτοιμα για συγκομιδή.Γύρω τους υπάρχουν άλλα φυτά έτοιμα για σκάψιμο. Το έδαφος είναι σκοτεινό και γόνιμο.
Οι νεαρές πατάτες μπορούν να συγκομιστούν 60-90 ημέρες μετά τη φύτευση.

Το να φυτεύεις πατάτες είναι πολύ όμορφο. Ξεκινάτε φυτεύοντας πατάτες με σπόρους ή φύλλα στο έδαφος και θαυμάζετε τον αριθμό των νέων πατατών που παράγει ένα φυτό. Μπορείτε γενικά να περιμένετε 5-10 πατάτες για κάθε φυτό που φυτεύετε. Καθόλου άσχημα για έναν κομμένο φύτρο πατάτας!

Μπορείτε να μαζέψετε τις πατάτες σας όταν έχουν το μέγεθος που θέλετε να είναι. Οι «νέες» ή οι πατάτες baby είναι συνήθως έτοιμες μεταξύ 60-90 από τη φύτευσηΑυτό συνήθως συμπίπτει με τη στιγμή που το φυτό αρχίζει να ανθίζει. Οι πατάτες πλήρους μεγέθους είναι έτοιμες 120 ημέρες μετά τη συγκομιδή.

Ας ελέγξουμε το χρονοδιάγραμμα όλων αυτών. Μπορείτε να φυτέψετε πατάτες 4-6 εβδομάδες νωρίτερα. πριν ημερομηνία του τελευταίου παγετού σας Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι 2 εβδομάδες μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού για να φυτέψετε αγγούρια. όσο το δυνατόν συντομότερα Τα αγγούρια προτιμούν θερμοκρασίες εδάφους 70 μοιρών, επομένως οι περισσότεροι κηπουροί περιμένουν λίγο περισσότερο.

Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε προβλήματα.

Οι πατάτες σας θα είναι έτοιμες για συγκομιδή όσο τα φυτά αγγουριού σας είναι ακόμα μικρά. Αν και όλα τα αστέρια είναι ευθυγραμμισμένα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και οι κόνδυλοι σας είναι όμορφοι και ώριμοι. Όταν όμως έρθει η ώρα της συγκομιδής των πατατών Οι πατάτες παραμένουν στα στάδια της ανθοφορίας και της καρποφορίας.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Κινδυνεύετε να καταστρέψετε τις ρίζες του αγγουριού σας. Όταν ξεκινάτε τη συγκομιδή της πατάτας Η συγκομιδή των πατατών περιλαμβάνει το σκάψιμο του εδάφους και την ανατροπή όλων των πατατών.

ρηχές ρίζες αγγουριού που ακτινοβολεί από το κύριο στέλεχος μπορεί εύκολα να γίνει συνυφασμένη με γειτονικά φυτά πατάτας Η συγκομιδή της πατάτας μπορεί εύκολα να σχίσει ή να βλάψει τις ρίζες που ακολουθούν.

Οι κατεστραμμένες ρίζες ασκούν μεγάλη πίεση στο φυτό. Εάν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες Τα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αντλήσουν αρκετό νερό και θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Το καλύτερο σενάριο είναι ότι το άγχος της βλάβης της ρίζας εμποδίζει το φυτό να παράγει καρπούς. Καμία επιλογή δεν είναι κατάλληλη για τον κήπο σας.

Τα αγγούρια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στις πατάτες σας.

καφέ φύλλο πατάτας από κοντά Ο κηπουρός κρατά τα φύλλα και τα ελέγχει για μούχλα. με μη μολυσμένα πράσινα φύλλα στο βάθος
Τα αγγούρια μπορούν να μολύνουν τις πατάτες με μια μυκητιακή ασθένεια – την όψιμη λοίμωξη της πατάτας.

Μέχρι στιγμής έχουμε συζητήσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εάν φυτέψετε πατάτες κοντά στα αγγούρια σας. Επειδή αυτή η ενότητα εστιάζει στην πραγματικότητα στο αντίθετο. Τα αγγούρια μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια. Αν τα δύο φυτευτούν το ένα κοντά στο άλλο, λέγεται όψιμος ερυθρός.

Η όψιμη λοίμωξη της πατάτας είναι μυκητιακή ασθένεια. Tophthora tinder Μύκητας Εξαπλώνεται γρήγορα στον κήπο μέσω των αερομεταφερόμενων σπόρων μέχρι να εγκατασταθεί σε εξασθενημένα φυτά. Τα σπόρια αδρανούν σε ξηρές συνθήκες. Αλλά καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και υγρός Θα φυτρώσουν και θα αρχίσουν να εξαπλώνονται.

Πατάτα όψιμη λοίμωξη Είναι ένα από τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας γεωργός πατάτας. Γιατί μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες καλλιέργειες μέσα σε λίγες μέρες. Το πιο διάσημο, η όψιμη μάστιγα της πατάτας το 1840 ήταν η κύρια αιτία του λιμού στην Ιρλανδία.

Και τα δύο φυτά είναι ευαίσθητα στην πρώιμη και όψιμη μάστιγα. Η τοποθέτηση αυτών των φυτών ένα-ένα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να εκτεθούν τα φυτά σε μυκητιακές ασθένειες. όταν το φυτό έχει μολυνθεί Θα εξαπλωθεί γρήγορα στους γείτονες.

τη συμβουλή μας

Τα βιολογικά αγγούρια αναπτύσσονται σε ένα θερμοκήπιο. Πολλά είδη φρούτων αναπτύσσονται στο αμπέλι και στη διατομή του αμπελιού. Αλλά η πέργκολα δεν φαίνεται. Αναπτύσσονται κάθετα και δίνουν τέσσερις καρπούς στο ίδιο κλήμα. Πράσινα φύλλα από το αμπέλι πίσω
Τα αγγούρια και οι πατάτες καλλιεργούνται σε διαφορετικά μέρη.

Η συμβουλή μας, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, είναι να αποθηκεύετε τις πατάτες και τα αγγούρια σας σε ξεχωριστά μέρη. Συνιστώ να φυτέψετε πατάτες σε σάκους καλλιέργειας αν είναι δυνατόν. Σωστή λίπανση και πότισμα Πολύ εύκολο και κάνει τη συγκομιδή παιχνιδάκι.

Αντί να χρειάζεται να σκάβουμε το χώμα για να αποθηκεύσουμε τις πατάτες, Μπορείτε εύκολα να αδειάσετε ολόκληρο το σακουλάκι με τις πατάτες και να μαζέψετε τα προϊόντα. Είναι μια πραγματικά διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά – ακριβώς όπως ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών!

τελικές σκέψεις

Ενώ η φύτευση φυτών στους κήπους του σπιτιού μας είναι όσο το δυνατόν δελεαστική, δεν είναι τόσο ελκυστική όσο γίνεται. Αλλά είναι σημαντικό να εξετάσετε τι μεγαλώνει καλά και τι όχι. αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο Γνωρίζουμε ήδη τι είναι το έξυπνο παιχνίδι. Κρατήστε μακριά τα αγγούρια και τις πατάτες. στον κήπο μας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *