Μπορείτε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Μπορείτε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους;  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η λεβάντα είναι ένα αρωματικό και πολύχρωμο φυτό που αγαπιέται για τα πολλά οφέλη του. Αυτά τα όμορφα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε χώρο στην αυλή σας ή ζείτε σε μια κρύα περιοχή; ή θέλετε να έχετε όμορφα λουλούδια λεβάντας στο κρεβάτι ή στην κουζίνα Ορίστε μερικά καλά νέα για εσάς: Η λεβάντα μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους.

Η καλλιέργεια λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται ακόμα άφθονο ηλιακό φως. Και χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Πρέπει λοιπόν να δώσετε περισσότερη προσοχή στις ανάγκες τους. Μια άλλη ερώτηση κατά την καλλιέργεια λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους είναι: Ποια λεβάντα να επιλέξετε για να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσω για την καλύτερη λεβάντα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Θα σας διδάξω πού να φυτέψετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους και τα οφέλη της καλλιέργειας λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους.

Ας αρχίσουμε.

Οι καλύτερες λεβάντες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

Όταν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η ποικιλία που θα επιλέξετε. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες λεβάντες δεν είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε γλάστρες ή για τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες στο σπίτι σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος των κατηγοριών. Δεν θέλετε έναν μεγάλο θάμνο στο σπίτι σας. Και αυτά τα φυτά δεν θα αναπτυχθούν πλήρως γιατί δεν τους αρέσει να μεγαλώνουν σε γλάστρες.

Όταν λοιπόν επιλέγετε ποικιλίες λεβάντας Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις ποικιλίες νάνων. Μερικές από αυτές τις ποικιλίες νάνων που μπορώ να προτείνω είναι οι Goodwin Creek Grey, Mansted ή Little Lottie.

Ωστόσο, η εμπειρία μου είναι ότι η καλύτερη λεβάντα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους είναι η νάνος γαλλική ποικιλία λεβάντας. Αυτές είναι μικρές ποικιλίες που αναπτύσσονται καλά σε γλάστρες και είναι αρκετά ζωηρές για να χειριστούν τις αλλαγές θερμοκρασίας στο σπίτι σας.

Οι γαλλικές λεβάντες ανθίζουν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους από τις αγγλικές λεβάντες. και αναπτύσσεται καλά σε γλάστρες Αλλά από όλες τις ποικιλίες γαλλικής λεβάντας, η Lavandula stochas ‘Anouk’ είναι μία από τις καλύτερες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Το Lavender Stochas ‘Anook’ είναι πολύ συμπαγές. Επομένως, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί στο περβάζι. με το μέγεθός του Αυτή η ποικιλία αρέσει να φυτεύεται σε γλάστρες. και παράγουν περισσότερα αρωματικά άνθη

Όταν επιλέγετε τη σωστή ποικιλία για το σπίτι σας Θυμηθείτε ότι η γαλλική λεβάντα είναι η καταλληλότερη για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους και διαρκεί μόνο τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Αλλά οι αγγλικές ράτσες που αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως η Hidcote και η Manstead, θα ζήσουν πολύ αν τους δοθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν βγάζουν τόσα λουλούδια όσο η γαλλική λεβάντα.

Πού βάζετε λεβάντα στο σπίτι;

Εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη θέση του. Γενικά η λεβάντα δεν είναι καλλωπιστικό φυτό του σπιτιού. Επομένως, χρειάζεται συγκεκριμένες συνθήκες για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει.

Όπως ανέφερα προηγουμένως Η λεβάντα είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο και απαιτεί περισσότερες από 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. Η λεβάντα δεν ζει στη σκιά ή σε φωτεινά μέρη. αλλά υπάρχει φως του ήλιου

Εάν το φυτό δεν λαμβάνει αρκετό άμεσο ηλιακό φως Τα φυτά είναι λεπτά και παράγουν λιγότερα, λιγότερο αρωματικά άνθη.

Η λεβάντα απολαμβάνει τον προσωπικό χώρο και απολαμβάνει τον αερισμό ανάμεσα στα φύλλα. Μην συνωστίζεστε λοιπόν γύρω από δέντρα ή οτιδήποτε άλλο.

Φροντίστε να τοποθετήσετε το φυτό λεβάντας σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως την ημέρα Και το δωμάτιο έχει αρκετό ξηρό αέρα.Για παράδειγμα, το μπάνιο είναι κακό μέρος για λεβάντα. Η λεβάντα πρέπει να τοποθετηθεί στο περβάζι που βλέπει νότια.

Θα ανθίσει η λεβάντα σε εσωτερικούς χώρους;

Όπως είπα παραπάνω Η λεβάντα μπορεί να ανθίσει αν καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει όμως να εξασφαλίσετε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η λεβάντα αγαπά τη θερμότητα και το άμεσο ηλιακό φως. Εάν δεν τροφοδοτηθεί στο φυτό, θα επηρεάσει τη διαδικασία ανθοφορίας. Θα λάβετε λιγότερα ή καθόλου λουλούδια και ποδαρικά φυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης για να βεβαιωθείτε ότι η λεβάντα έχει αρκετό φως.

Ο τύπος του εδάφους είναι επίσης σημαντικός. Στη λεβάντα δεν αρέσει το υπερβολικό πότισμα. Επομένως, χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο χώμα σε μια καλά στραγγιζόμενη γλάστρα.

Στη λεβάντα αρέσει το αλκαλικό έδαφος. να βοηθήσει σε αυτό Μπορείτε να προσθέσετε περιστασιακά τσόφλια αυγών στο χώμα. Αυτό θα κρατήσει το έδαφος από το όξινο.

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη διαδικασία ανθοφορίας εσωτερικού χώρου είναι η ποικιλία των φυτών λεβάντας σας. Ανθεκτικότητα 8-9 γαλλικές ποικιλίες λεβάντας παράγουν περισσότερα άνθη από λιγότερο ανθεκτικές αγγλικές ποικιλίες λεβάντας. Ορισμένες λεβάντες προτιμούν να αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους παρά σε εσωτερικούς χώρους. Επομένως, παράγουν λιγότερα άνθη αν φυτευτούν στη σκιά.

Οφέλη από την καλλιέργεια λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους

Η καλλιέργεια λεβάντας σε εσωτερικούς χώρους δεν προσθέτει μόνο ομορφιά στο σπίτι σας. σας δίνει επίσης τα πολλά οφέλη της λεβάντας.

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι η υπέροχη μυρωδιά των λουλουδιών και τα άθικτα φύλλα του φυτού. Το άρωμα της λεβάντας θα σας κάνει να νιώσετε χαλαροί και ήρεμοι. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το άρωμα της λεβάντας στα μπάνια τους.

Ανοιξιάτικα φύλλα και άνθη λεβάντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιείται συχνά σε επιδόρπια όπως παντεσπάνι ή διάφορες σοκολάτες. Αλλά πολλοί άνθρωποι προσθέτουν χυμό λεμονιού και λεβάντα. Η λεβάντα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αλκοολούχα ποτά.

Αυτό το όμορφο φυτό χρησιμοποιείται και για ιατρικούς σκοπούς. Τα αιθέρια έλαια φυτικής προέλευσης μπορούν να προστεθούν σε λοσιόν σώματος ή σε έγχυση και το άρωμα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η αποξηραμένη λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χειροτεχνίες. Πολλά διακοσμητικά μπορούν να γίνουν από αρωματικά λουλούδια, όπως κεριά ή αρωματικά φακελάκια για την γκαρνταρόμπα σας.

Μην ξεχνάτε τα οφέλη Το Lavender’s Another Thing: Αυτά τα αρωματικά φυτά είναι εξαιρετικά εντομοαπωθητικά. Το άρωμα της λεβάντας απωθεί τις αράχνες, τα κουνούπια και άλλα έντομα.

συνοψίζω

Η λεβάντα καλλιεργείται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά ορισμένες ποικιλίες καλλιεργούνται εύκολα στη σκιά.

Η γαλλική λεβάντα Lavandula stoechas ‘Anouk’ είναι μια εξαιρετική λεβάντα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους, αλλά το Munsted, το Goodwin Creek Grey ή το Little Lottie θα το εκτιμήσουν περισσότερο όταν καλλιεργούνται σε γλάστρες και σε εσωτερικούς χώρους.

Αν θέλετε πολλή λεβάντα να ανθίσει Βεβαιωθείτε ότι η λεβάντα σας έχει αρκετό άμεσο ηλιακό φως. και το δωμάτιο όπου φυτεύτηκε ήταν αρκετά ζεστό

Η καλλιέργεια λεβάντας στο σπίτι σας δεν είναι μόνο όμορφη. Αλλά είναι επίσης καλό για εσάς. Μπορείτε όμως να απολαύσετε το άρωμα και τη γεύση του προσθέτοντάς το στο νερό του μπάνιου ή στο γλυκό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *