Μπορείτε να γονιμοποιήσετε ορχιδέες όταν ανθίζουν;

By | 30 Ιουλίου, 2023

Μπορείτε να γονιμοποιήσετε ορχιδέες όταν ανθίζουν;

Εάν γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας πριν ανθίσουν Ίσως αναρωτιέστε αν πρέπει να συνεχίσετε να γονιμοποιείτε τις ορχιδέες σας μόλις ανθίσουν.

Υπάρχουν διαφορετικά λιπάσματα για διαφορετικούς σκοπούς. Συμπεριλαμβανομένου λιπάσματος που διεγείρει τα άνθη ορχιδέας. Γιατί οι ορχιδέες είναι πολύ ευαίσθητες στα λιπάσματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε και πώς να γονιμοποιήσουμε.

Δεν συνιστώ να γονιμοποιήσετε την ορχιδέα σας όσο ανθίζει. Θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί και πότε πρέπει να γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας.

Λίπανση του φυτού της ορχιδέας σας

Οι ορχιδέες καλλιεργούνται σε περιβάλλον χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, χρειάζεται συμπληρωματικά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα για την υποστήριξη των εσωτερικών διεργασιών των φυτών.

Όμως οι ορχιδέες δεν είναι βαριά τροφή. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν καλύτερα σε αδύναμα διαλύματα που χρησιμοποιούνται τακτικά. Οι ορχιδέες ευδοκιμούν όταν γονιμοποιούνται με ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα.

Η ίδια ποσότητα λιπάσματος θα ευνοήσει την ανάπτυξη των φυτών. Ανάπτυξη ριζών και σχηματισμός οφθαλμών Ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και χαμηλό σε άζωτο θα ενθαρρύνει την ανθοφορία.

Οι ανθισμένες ορχιδέες δεν χρειάζονται γονιμοποίηση. γιατί δεν επικεντρώνονται στην ανάπτυξη Αντί όμως να φροντίζεις τα λουλούδια

Εάν εξακολουθείτε να κάνετε λίπανση Κάνετε αυτό με φειδώ και αραιώστε το λίπασμα στο μέγεθος των ποδιών σας.

Αν γονιμοποιήσετε πάρα πολύ Θα διατρέχετε τον κίνδυνο να φυτρώσετε ή να χάσετε την άνθιση. Επομένως, προτείνω να μην κάνετε λίπανση αυτή τη στιγμή.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται οι ορχιδέες κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας;

Το πόσο συχνά ποτίζετε τις ορχιδέες σας εξαρτάται από παράγοντες που επηρεάζουν την απορρόφηση νερού τους. Αυτό περιλαμβάνει τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου, το ηλιακό φως, τα επίπεδα υγρασίας. και την περιεκτικότητα σε υγρασία του υλικού φύτευσης.

Ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες, μπορείτε να ποτίζετε τις ορχιδέες σας μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Ορισμένα υλικά γλάστρας διατηρούν το νερό περισσότερο από άλλα. Για παράδειγμα, τα βρύα κρατούν το νερό περισσότερο από το φλοιό των δέντρων.

Ποτίστε την ορχιδέα σας όταν στεγνώσουν τα μπουμπούκια και αρχίσουν να γκριζάρουν οι εναέριες ρίζες Ποτίστε βαθιά, αλλά φροντίστε να στραγγίσει το περιττό νερό από τη γλάστρα.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε την ορχιδέα το πρωί, ώστε οι γλάστρες να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Το υπερβολικό νερό που μένει στη γλάστρα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Ορισμένοι ειδικοί σε ορχιδέες συνιστούν να ομιχτώνετε τα λουλούδια και το φύλλωμα το πρωί για να μιμηθείτε το πότισμα αυτών των φυτών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε νερό χωρίς χλώριο και ψεκάστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός Αυτό θα αυξήσει το επίπεδο υγρασίας.

Πώς να κάνετε την ορχιδέα σας μεγαλύτερη;

Το αν η ορχιδέα σας θα παράγει μεγαλύτερα λουλούδια κατά την επόμενη ανθοφορία εξαρτάται από το πώς φροντίζετε την ορχιδέα σας μετά τον κύκλο της ανθοφορίας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τις ορχιδέες αφού ανθίσουν και να ενθαρρύνετε περισσότερη παραγωγή λουλουδιών:

διακοπή επανεκκίνησης

Όταν φέρνεις την ορχιδέα στο σπίτι από το κέντρο του κήπου Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξαναφυτέψετε σε γλάστρα. Μην το κάνετε. Περιμένετε μέχρι να τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας και ξαναφυτέψτε μόνο αφού πέσουν όλα τα λουλούδια.

Αν φυτέψετε πολύ νωρίς Διατρέχετε τον κίνδυνο να πέσουν πρόωρα τα λουλούδια. όταν ξαναφύτευση Επιθεωρείτε πάντα τις ρίζες και αφαιρείτε τα ξηρά, τρυφερά ή άρρωστα μέρη.

κόψτε αιχμές λουλουδιών

Οι ορχιδέες δεν απαιτούν κλάδεμα ή κοπή. Αλλά πρέπει να αφαιρέσετε το μυτερό λουλούδι. Μπορείτε να κόψετε μία ή δύο άκρες από τις δυνατές αιχμές λουλουδιών. ή αφαιρέστε όλα τα αποξηραμένα λουλούδια

Αυτό θα ενθαρρύνει το φυτό να έχει ισχυρότερες ρίζες και να παράγει ισχυρότερα, μεγαλύτερα άνθη στον επόμενο κύκλο ανθοφορίας.

διατηρεί ένα καλό επίπεδο υγρασίας

Οι ορχιδέες ευδοκιμούν σε υψηλή υγρασία και χρειάζονται υγρασία για όλες τις εσωτερικές διαδικασίες μέχρι την παραγωγή λουλουδιών.

Διατηρήστε ένα καλό επίπεδο υγρασίας ψεκάζοντας τακτικά τις ορχιδέες σας ή χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα.

χαμηλή θερμοκρασία τη νύχτα

Αυτό θα τονώσει την παραγωγή ταξιανθιών και θα κάνει τις ορχιδέες σας να ανθίσουν ξανά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 55-65°F τη νύχτα. Κάντε αυτό για δύο εβδομάδες για να ενθαρρύνετε τις ορχιδέες σας να ανθίσουν ξανά.

Διατηρήστε ένα καλό πρόγραμμα ποτίσματος.

για ορχιδέες Το πότισμα είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι από εμάς θα χρησιμοποιήσουμε υπερβολικά ορχιδέες. Αυτό θα αποτρέψει την πλήρη ανθοφορία και θα προκαλέσει προβλήματα βλάστησης εάν οι ρίζες του φυτού αρχίσουν να σαπίζουν.

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν το πότισμα των ορχιδέων κάθε 10-14 ημέρες, αλλά συνεχίστε να ελέγχετε το έδαφος και τις ρίζες. Αν νιώθετε ότι το χώμα είναι σχεδόν στεγνό και οι ρίζες αρχίζουν να γκριζάρουν λίγο. Συνεχίστε να ποτίζετε τις ορχιδέες σας.

Μπορούν οι ορχιδέες να γονιμοποιηθούν με κατακάθι καφέ;

Εάν έχετε ένα δέντρο εδώ και πολύ καιρό Μπορεί να έχετε συναντήσει την ιδέα να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ για να γονιμοποιήσετε ορχιδέες.

Αν και τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ περιέχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τα φυτά. συμπεριλαμβανομένου του γιασεμιού Αλλά πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε κατακάθι καφέ.

Δεν συνιστώ να το προσθέσετε στο χώμα ως έχει. Είναι καλύτερα να τα πετάξετε πρώτα στο σωρό κομπόστ και να τα χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη του στη βελτίωση του εδάφους. χωρίς δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις όπως η κατακράτηση υγρασίας που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας ή να αναστείλει την ανάπτυξη των φυτών λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη.

Κατά την κομποστοποίηση Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα φυσικού λιπάσματος στις ορχιδέες σας.

κάλυμμα

όταν ανθίζει το γιασεμί Αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους στην παραγωγή λουλουδιών και στη συντήρηση των λουλουδιών. Η ανάπτυξη των φυτών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι ελάχιστη και τα φυτά ενδέχεται να μην γονιμοποιηθούν.

Εάν δεν είστε σίγουροι, μην χρησιμοποιείτε λίπασμα ενώ οι ορχιδέες σας είναι ανθισμένες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ αραιωμένο λίπασμα. και χρησιμοποιήστε όπως απαιτείται

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν πρόωρα τα λουλούδια ή τα μπουμπούκια. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπεργονιμοποιηθεί το φυτό.

Η συμβουλή μου: γονιμοποιείτε τακτικά τις ορχιδέες σας με ένα ήπιο λίπασμα. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Και μοιράστε το λίπασμα κατά την περίοδο της ανθοφορίας μέχρι να τελειώσουν τα άνθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *