Λευκή σκόνη σε φύλλα ορτανσίας – Αντιμετώπιση του ωιδίου

By | 30 Ιουλίου, 2023

Λευκή σκόνη σε φύλλα ορτανσίας - Αντιμετώπιση του ωιδίου

Οι μυκητιασικές ασθένειες είναι τα πιο κοινά προβλήματα φυλλώματος στις ορτανσίες, μεταξύ των οποίων το ωίδιο εμφανίζεται συνήθως σε υγρές ή ζεστές μέρες ακολουθούμενες από δροσερές νύχτες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας. Αλλά η πρόληψη είναι εκεί που θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφιερώσετε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας στην καταπολέμηση αυτής της μυκητιακής ασθένειας.

Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος αφιλόξενου για μυκητιασικές ασθένειες είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στις ασθένειες των φυλλωμάτων.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον μηχανισμό δράσης αυτής της μυκητιακής νόσου Θα σας εξηγήσω τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ωίδιο. Πώς να μολύνουμε τις ορτανσίες Πώς να αντιμετωπίσετε τη νόσο και πώς να την αποτρέψετε από την επανεμφάνισή της.

Τι είναι το ωίδιο;

Το ωίδιο σχηματίζει λευκό-γκρι σκόνη στην επιφάνεια των φύλλων. Μπορεί να παρατηρήσετε μια ουσία που μοιάζει με βαμβάκι να αναπτύσσεται στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Μικρές γκρίζες βλάβες που προκαλούνται από το μυκήλιο του μύκητα εμφανίζονται επίσης στα πάνω μέρη των φύλλων. Οι κιτρινοπράσινες κηλίδες ή τα φύλλα που γίνονται μοβ είναι επίσης συμπτώματα αυτής της ασθένειας των φύλλων.

Υπάρχουν αρκετοί μύκητες που μπορούν να προκαλέσουν ωίδιο, συμπεριλαμβανομένων των Microsphaera frisii, Odium hodenza, Colovinomyces oronti και Erysipe poeldii.

Μεταξύ των ποικιλιών ορτανσίας που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες Το ωίδιο επηρεάζει περισσότερο τις ορτανσίες μεγάλων φύλλων.

εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Το ωίδιο μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προβλήματα:

 • Στάση οφθαλμός και ανάπτυξη φύλλων.
 • πρόωρη εκσπερμάτωση
 • χαμηλή ή μικρή παραγωγή φύλλων
 • Η απόδοση των λουλουδιών είναι μικρότερη ή τα άνθη είναι μικρότερα.
 • ανθισμένη αποσύνθεση
 • μακρινούς βλαστούς

Αν και ο μύκητας αναπτύσσεται κυρίως στην επιφάνεια των φύλλων. Αλλά είναι καλυμμένο με λευκή σκόνη. που καλύπτουν τις ρίζες που μοιάζουν με δομές στα φύλλα για να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά Προκαλέστε επιπλέον τραύματα και ζημιές.

Αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι αισθητικό πρόβλημα επηρεάζει τα φύλλα. Αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη Το ωίδιο μπορεί να κατακλύσει την ορτανσία σας και να προκαλέσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης πτώσης των φύλλων.

Πώς περνά το ωίδιο στις ορτανσίες;

Οι μυκητιακές ασθένειες μεταδίδονται εύκολα από τα σπόρια από φυτό σε φυτό και από κλαδί σε κλαδί μέσα στον ίδιο θάμνο ή δέντρο.

Ο λόγος που το ωίδιο είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί είναι επειδή μπορεί εύκολα να έρθει σε επαφή με τις ορτανσίες σας μέσω του ανέμου. Κατακλύζουν τα φυτά σας και αναδύονται κάτω από ευνοϊκές συνθήκες.

Δυστυχώς, το ευνοϊκό περιβάλλον για τα φυτά ξενιστές ευνοεί επίσης τα παθογόνα, την υψηλή υγρασία, την κακή κυκλοφορία του αέρα. Και η υπερβολική σκιά είναι δυσμενής για το ωίδιο.

Η ορτανσία σας μπορεί να προέρχεται από φυτώριο ή θερμοκήπιο όπου τα σπόρια του ωιδίου έχουν εγκατασταθεί στα φύλλα της. Και τα σπόρια μπορούν να μεταφερθούν όταν κόβετε τους θάμνους χωρίς να καθαρίσετε πρώτα τις λεπίδες.

Ακόμη και οι σταγόνες της βροχής μπορούν να διαδώσουν σπόρια από κλαδί σε κλαδί. Επομένως, το ωίδιο είναι ευρέως διαδεδομένο και μπορεί εύκολα να μολύνει τις ορτανσίες σας.

Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε αφιλόξενο έδαφος ώστε οι ορτανσίες σας να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Πριν συζητήσω τις καλύτερες μεθόδους πρόληψης για το ωίδιο. Θα εξετάσω μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας εάν η ορτανσία σας υποφέρει ήδη από αυτό το πρόβλημα.

Αντιμετώπιση του ωιδίου στις ορτανσίες

Όταν παρατηρήσετε συμπτώματα ωιδίου στις ορτανσίες σας (Μια λευκή επικάλυψη πούδρας ή μια μικρή γκρίζα βλάβη.) Υπάρχουν μερικές θεραπευτικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα στελέχη μυκήτων είναι ανθεκτικά στα μυκητοκτόνα. Επομένως, μια μόνο θεραπεία δεν είναι εγγυημένη για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος χημικών ουσιών που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία του ωιδίου στις ορτανσίες.

Υπάρχουν όμως και οργανικές μέθοδοι και, πιο πρόσφατα, μέθοδοι βιολογικού ελέγχου που χρησιμοποιούν διαφορετικά στελέχη Bacillus subtilis. για την καταπολέμηση μυκητιακών προβλημάτων

Οι βιολογικές επιλογές θεραπείας για το ωίδιο περιλαμβάνουν σπρέι ελαίου neem. Οργανικά μυκητοκτόνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την πρόληψη της εξάπλωσης του ωιδίου.

Μια ημι-οργανική μέθοδος είναι η χρήση μείγματος μαγειρικής σόδας. (μισό κουταλάκι του γλυκού) και σαπούνι πιάτων (λίγες σταγόνες) και μισό γαλόνι νερό. Καλύπτουμε τα φύλλα με το μείγμα.

Οι βιολογικές μέθοδοι περιλαμβάνουν Bayer Advanced Nadria Disease Control RTU και μυκητοκτόνο τυριού ή Rhapsody.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε Σημειώστε ότι απαιτείται επανάληψη της αίτησης. Χρησιμοποιείτε μόνο μυκητοκτόνα ως έσχατη λύση. Αυτό μπορεί να έχει επιζήμια επίδραση στους επικονιαστές, ακόμη και στα φύλλα του θάμνου της ορτανσίας.

Φυσικά Εάν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό Μπορεί να κόψει τα φύλλα και τους μίσχους για να αποτρέψει τους μίσχους ή τα μέρη. του δέντρου μπορεί να αυξηθεί

Μπορεί το ωίδιο να σκοτώσει τα φυτά της ορτανσίας;

Το ωίδιο συνήθως δεν βλάπτει τις ορτανσίες. Αλλά η άμυνα μπορεί να εξασθενήσει σε σημείο που τα φυτά να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσουν άλλες ασθένειες ή άλλες μυκητιακές επιθέσεις.

Για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να βλάψει τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τα άνθη, κάνοντας το φυτό μικρότερο και πιο αδύναμο.

Αν και δεν θα βλάψει τις ορτανσίες σας. Αλλά το ωίδιο σίγουρα θα μειώσει την ευελιξία των ορτανσών.

Πρόληψη του ωιδίου στις ορτανσίες

Η πρόληψη, είπα, είναι όπου πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στην καταπολέμηση του ωιδίου στις ορτανσίες.

Ακολουθούν μερικοί καλοί τρόποι με τους οποίους οι μυκητιασικές ασθένειες μπορούν να κάνουν τους θάμνους σας πιο δύσκολο να πιαστούν:

 • Αν καλλιεργείτε ορτανσίες σε θερμοκήπιο Παρέχετε αυξημένο αερισμό και αφύγρανση.
 • Μην φυτεύετε ορτανσίες στη σκιά. Φυτέψτε το σε σημείο που δέχεται δύο ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.
 • Μην ποτίζετε τις ορτανσίες από πάνω. μόνο νερό στη βάση
 • Μην κόβετε ποτέ μια ορτανσία με βρώμικη λεπίδα. Καθαρίστε τις λεπίδες ακόμα και ανάμεσα στο κλάδεμα του ίδιου θάμνου.
 • Αφήστε τις ορτανσίες σε κάποια απόσταση μεταξύ τους όταν φυτεύετε, ώστε να μην στριμώχνονται μεταξύ τους.
 • καθαρίστε τα συντρίμμια νεκρό λουλούδι και νεκρά ή άρρωστα καλάμια από τη βάση του δέντρου για να επιτρέψουν στον θάμνο να έχει καλύτερο αερισμό.

Στόχος σας πρέπει να είναι να μειώσετε την υγρασία στα φύλλα. Κρατήστε τα φυτά μακριά από τη σκιά. και αυξήστε τον αερισμό γύρω από τον θάμνο

συνοψίζω

Το ωίδιο είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλείται από πολλά στελέχη μυκήτων. Ορισμένα στελέχη είναι ανθεκτικά στα χημικά μυκητοκτόνα.

Η πρόληψη λειτουργεί καλύτερα. Αν όμως βρεις ασθένεια Η αφαίρεση των προσβεβλημένων τμημάτων του φυτού και η αυστηρή εφαρμογή βιολογικών και βιολογικών θεραπειών θα λύσει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *