Κορυφαίες συμβουλές περιποίησης φύλλων σύκου από την Guest Expert Alessandra Pham

By | 30 Ιανουαρίου, 2024

Κορυφαίες συμβουλές περιποίησης φύλλων σύκου από την Guest Expert Alessandra Pham

μας Ομάδα πόρων Fiddle Leaf Fig Tree บน Facebook μεγαλώνω κάθε εβδομάδα Τα μέλη μας είναι γεμάτα συμβουλές και τεχνικές για τη φροντίδα των φύλλων συκής. Ένα έμπειρο μέλος που μοιράζεται τις γνώσεις της είναι η Alessandra Baum. Είχε την καλοσύνη να συντάξει μαζί μας τη λίστα με τις συμβουλές φροντίδας των φύλλων σύκου του βιολιού για να τις μοιραστεί!

Έτσι φροντίζω τα παιδιά μου και κάνω όλες τις μικρές συμβουλές και κόλπα μου. Παρακαλώ σημειώστε ότι διατηρώ τα φύλλα σύκα ως φυτά εσωτερικού χώρου όλο το χρόνο. Επομένως, μπορώ μόνο να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου με αυτό το είδος φροντίδας.

Κορυφαίες 7 Συμβουλές για τη φροντίδα των φύλλων του βιολιού

φως

Έντονο έμμεσο φως τους θερμότερους μήνες και άμεσο φως τους πιο κρύους μήνες.Γενικά τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα φωτεινό δωμάτιο. (Κρατάω το δικό μου σε ένα δωμάτιο με παράθυρα που βλέπουν νοτιοδυτικά) τουλάχιστον 2-3 πόδια μακριά από το παράθυρο για να μειώσω τα ρεύματα/υψηλή ζέστη. Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτά τα φυτά για άμεσο ηλιακό φως, αλλά κάντε το σταδιακά αν δείτε τα φύλλα να κιτρινίζουν. Τα φυτά σας παίρνουν πολύ ηλιακό φως. Και πρέπει να μετακινηθείτε λίγο πιο μακριά από το παράθυρο.

νερό

Σε αυτά τα φυτά δεν αρέσει το υγρό ή μουσκεμένο έδαφος. Φροντίστε λοιπόν η γλάστρα σας να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο. όχι μόνο στο πλάι Συνιστώ να φυτέψετε αυτά τα μωρά δύο φορές. (π.χ. φυτεύονται σε πλαστικές γλάστρες τοποθετημένες σε διακοσμητικές γλάστρες/καλάθια) καθώς η σωστή αποστράγγιση είναι σημαντική. Έπρεπε να ανοίξω μια τρύπα στο κάτω μέρος για το μεγάλο μου FLF γιατί έχει μόνο τρύπες στο πλάι και δεν είναι αρκετά μεγάλο. Όταν γέρνει στο πλάι, ρέει αρκετή ποσότητα νερού.

1. Πότε πρέπει να ποτίζετε:

Συνέδεσα έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για να ελέγξω τη στάθμη πριν το πότισμα. αλλά βρέθηκε ανομοιόμορφη για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα Αυτό που κάνω είναι να βάζω τα δάχτυλά μου στο χώμα μερικά σημεία και να δω αν είναι ακόμα υγρό.Αν είναι υγρό μην το ποτίζετε.Αν το πάνω μέρος είναι ελαφρώς υγρό αλλά στεγνό. περίμενε δύο μέρες Το πότισμα το πρωί όταν οι δύο κορυφαίες ίντσες του εδάφους είναι στεγνό θα το βοηθήσει να απορροφήσει το ηλιακό φως και να το διατηρήσει στεγνό όλη την ημέρα. (για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών).

2. Τι είδους νερό:

Το νερό της βρύσης από έναν εύκαμπτο σωλήνα ντους ή κήπου θα λειτουργήσει. Αλλά αν μπορείτε να μαζέψετε το νερό της βροχής Είναι ακόμα καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Προσδιορίστε αυτόν τον πλαστικό κάδο απορριμμάτων 30 γαλονιών με καπάκι (σημαντικό, απωθητικό για τα κουνούπια) ως βαρέλι βροχής! Χρησιμοποιώ το νερό της βροχής για όλα τα φυτά μου. Αυτές οι δεξαμενές καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα από τις δεξαμενές 65+ γαλονιών πραγματικού βρόχινου νερού (η μαμά μου έχει ένα, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Πίστεψε με πονάει)

3. Ποσότητα νερού:

Μπορείτε να επιλέξετε: α) να ποτίζετε πιο συχνά ή β) να ποτίζετε λιγότερο. Προσωπικά επιλέγω να ποτίζω λιγότερο. Καλύψτε τη γλάστρα με αρκετό νερό αρκετές φορές. Ποτίστε αργά και σχολαστικά μέχρι να τρέξει το νερό από τον πάτο της γλάστρας, περίπου 5 λεπτά. Μην φοβάστε να ξεπλύνετε τα φύλλα αυτή τη στιγμή και χρησιμοποιήστε μια ροή νερού για να δώσετε το φυτό σας λίγη άσκηση. Κάτω από τα φύλλα λοιπόν, πυροβολήστε τα πάντα με νερό και μετακινήστε τα.Προσωπικά βγάζω τα FLF μου έξω για να τα ποτίσω. Μουσκέψα τη βάση στο νερό της βροχής που μαζεύτηκε πολλές φορές μέχρι να βγει το νερό από τις τρύπες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα φύλλα με το λάστιχο του κήπου μου.

4. Μέθοδος αποστράγγισης:

Το αφήνουμε για 15-30 λεπτά να στραγγίξει. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να απορροφήσετε το υπερβολικό νερό από την κατσαρόλα. στη συνέχεια βάλτε την κατσαρόλα πίσω στο σπίτι Έκανα το επιπλέον βήμα να γέρνω ελαφρά τις πλαστικές γλάστρες στο πλάι για να δω αν υπήρχε παγιδευμένο νερό μέσα. Προστατεύω τα καλάθια μου φωλιάζοντάς τα σε πλαστικές σακούλες.

λιπαίνω

χρησιμοποιώ Τα φύλλα συκιάς είναι φυτική τροφή. Όλα τα άλλα πότισμα. Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει το φυτό να γίνει ποδαράκι και να πεθάνει. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με αυτό και σημειώστε πώς μοιάζει το κάθε φυτό σας. Τα παιδιά μου λατρεύουν το φαγητό της Claire και το κάνουν καλύτερο κάθε εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι αντικαθιστάτε την κορυφή αρκετές ίντσες του εδάφους με ένα στρώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μία φορά το χρόνο.

πορώδης

Αφαιρέστε τα κακά φύλλα εάν έχετε αρκετά υγιή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά σας χρειάζονται ενέργεια για υγιή νέα ανάπτυξη. Το μεγάλο μου σύκο έχει παλιά κάτω φύλλα που είναι ελαφρώς μελανιασμένα. Στη συνέχεια τα έκοψα με καθαρό ψαλίδι κλαδέματος για να ενθαρρύνω τη νέα ανάπτυξη. μέσα σε δύο εβδομάδες Έχω και νέα μπουμπούκια! Μπορείτε να τσιμπήσετε τα κορυφαία “μπουμπούκια λουλουδιών” για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. που έχω κάνει πολλές φορές με τα πιτσιρίκια. εγκοπή (μικρό κόψιμο πάνω από την άκρη όπου το φύλλο συναντά το κλαδί) και ενθαρρύνει τη διακλάδωση προς τα έξω και όχι προς τα πάνω.

πρόβλημα

Στα φύλλα του βιολιού αρέσει να προσκολλώνται σφιχτά στις ρίζες. Επανατοποθετείτε μόνο όταν βλέπετε ρίζες να αναπτύσσονται από τις οπές αποστράγγισης. σε νεαρή ηλικία Ίσως μια φορά το χρόνο και θα μειώνονται καθώς ωριμάζουν

1. Πότε πρέπει να ξαναφυτευτεί:

Οι αρχές της άνοιξης είναι η καλύτερη εποχή για να αναμίξετε γλάστρες υψηλής ποιότητας. Ένα μείγμα γλάστρας για εσωτερικούς χώρους ή μείγμα κάκτων είναι μια χαρά.

2. Για αναδημοσίευση:

Φοβάμαι πολύ τη σήψη των ριζών. Επιλέξτε λοιπόν ένα μείγμα κάκτων για πιο γρήγορη αποστράγγιση. για να κρατήσει τα πράγματα απλά Δεν ανακατεύω ούτε περλίτη ούτε τίποτα. Απλώς χρησιμοποιώ τα δικά μου συστατικά. όχι κάτω βράχος χωρίς πρόσθετα Προσέξτε να μην τυλίξετε πολύ σφιχτά το μείγμα με τα χέρια σας. (Έχω κάνει αυτό το λάθος στο παρελθόν.) Χτυπήστε το χώμα μία ή δύο φορές. Κατά τη φύτευση, επιλέξτε μια γλάστρα 2-3 ίντσες μεγαλύτερη από τη ρίζα.

γενική συντήρηση

Ομίχλη συχνά για να προσθέσετε την απαραίτητη υγρασία. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Τουλάχιστον μία φορά το μήνα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως για τη φωτοσύνθεση. Χρησιμοποιήστε αυτή τη φορά για να επιθεωρήσετε την κάτω πλευρά του φύλλου και τις καφέ πτυχές κατά μήκος του στελέχους για τυχόν ελαττώματα.

έντομο

Έχω κοριούς στο μωρό μου. Έτσι ετοίμασα αμέσως ένα εντομοκτόνο σπρέι neem oil έτοιμο για χρήση μαζί της. Είναι σημαντικό να ψεκάζετε την απορροή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψεκαστεί αρκετά ώστε το φυτό να αρχίσει να στάζει. Αφήστε αυτό το σπρέι για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Ανάρρωσε πλήρως από το περιστατικό μετά από μία μόνο θεραπεία.

Σας ευχαριστώ Alessandra Baum για τις γνώσεις σας στο βιολί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *