Κίτρινα φύλλα Monstera – Αιτίες και θεραπείες

By | 27 Ιουνίου, 2023

Κίτρινα φύλλα Monstera – Αιτίες και θεραπείες

Τα μεγάλα, λοβωτά φύλλα Monstera deliciosa κοσμούν πολλά σπίτια και κτίρια γραφείων. Είναι ένα διαχρονικό και άμεσα αναγνωρίσιμο τροπικό φυτό.

Όταν λοιπόν κιτρινίζουν τα μεγάλα φύλλα Monstera Είναι κατανοητό ότι ο ιδιοκτήτης του δέντρου άρχισε να ανησυχεί μήπως κάτι δεν πάει καλά με το δέντρο.

στην πραγματικότητα Κάποια πράγματα μπορεί να κάνουν τα φύλλα των φυτών Monstera να κιτρινίζουν. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι περιβαλλοντικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί.

Παρακάτω, έχω περιγράψει μερικές από τις πιο κοινές αιτίες κίτρινων φύλλων στα φυτά Monstera και δίνω συμβουλές για το πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Αιτίες των κίτρινων φύλλων Monstera

Ο εντοπισμός της βασικής αιτίας των κίτρινων φύλλων στα φυτά Monstera μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του κιτρινίσματος των υγιών φύλλων. Συνήθως, το πρόβλημα είναι το περιβάλλον. Επομένως, η αλλαγή ορισμένων στοιχείων στο εργοστασιακό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες κίτρινων φύλλων στα φυτά Monstera deliciosa:

– Άρδευση

Και τα δύο – το υπερβολικό πότισμα και το υποβρύχιο – μπορούν να κιτρινίσουν τα φύλλα του ελβετικού τυριού σας.

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε το έδαφος.Αν το χώμα είναι στεγνό, δεν είναι μόνο οπτικό. Αλλά ακόμα κι αν βάλεις το δάχτυλό σου μέσα Σημαίνει ότι κρατάτε το τέρας σας κάτω από το νερό. Και τα φύλλα κιτρινίζουν από έλλειψη νερού.

Ωστόσο, το να πηγαίνεις κάτω από το νερό συχνά συνδέεται με καφέ ή κίτρινα περιθώρια φύλλων. Αν αυτό συμβαίνει με το τέρας σας Φροντίστε να επαναλάβετε το σωστό πρόγραμμα ποτίσματος για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στα φύλλα.

Το υγρό, υγρό χώμα κάτω από το ανώτερο στρώμα μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υπερβολικού ποτίσματος. Μερικές φορές η ανάπτυξη μυκήτων είναι ορατή στο έδαφος ή στη βάση του φυτού.

Η αναφύτευση του Monstera και το κλάδεμα των αδύναμων ή κατεστραμμένων ριζών μπορεί να βοηθήσει να σωθεί το φυτό εάν η σήψη των ριζών δεν εξαπλώνεται.

Εκτός από το να ποτίζετε τα τέρατα σας όταν το επάνω στρώμα είναι στεγνό, Εστιάστε στη χρήση ενός μείγματος γλάστρας που στραγγίζει καλά.

– θερμοκρασία

Τα τροπικά φυτά είναι καλύτερα όταν καλλιεργούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 80 °F. Το φυτό θα δυσκολευτεί ή μπορεί να παρατηρηθεί βλάβη στους ιστούς. Τα φυτά μπορεί να πεθάνουν ή να παγώσουν.

Οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο φυτό σας. Για παράδειγμα, η έκθεση σε κρύο αέρα ή αεραγωγούς θερμότητας μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων και τελικά πτώση.

επίσης Αυτό το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό, επομένως τα φυτά Monstera που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να μετακινούνται σε εσωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από 55 F.

– λάμπα

Τα προβλήματα έκθεσης είναι επίσης συνήθεις λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του Monsteras κιτρινίζουν. Η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία και η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει κίτρινα ή ωχρά φύλλα.

Τα φυτά Monstera απολαμβάνουν έντονο φως χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Το άμεσο ηλιακό φως στο φυτό θα προκαλέσει εγκαύματα ή αποχρωματισμό των φύλλων.

Η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει χλωμό των φυτών monstera. Εάν το σπίτι σας δεν έχει αρκετό φως Ο τεχνητός φωτισμός μπορεί να βοηθήσει.

– Άγχος (λόγω επανατοποθέτησης)

Ανέφερα ότι το άγχος της θερμοκρασίας είναι μια πιθανή αιτία αποχρωματισμού των φύλλων στα Monsteras, αλλά άλλοι τύποι στρες, όπως το άγχος σε γλάστρα Monstera, μπορεί να κάνουν τα φύλλα να κιτρινίζουν.

Η φύτευση Monstera σε λάθος εποχή του χρόνου ή η παραμονή των ριζών σε εξωτερικούς χώρους για πολύ καιρό ή η χρήση ακατάλληλου μείγματος γλάστρας μπορεί να ενθαρρύνει το άγχος και να αποχρωματίσει το φύλλωμα.

Η καλύτερη στιγμή για να μετακινήσετε το monstera σε μια νέα γλάστρα είναι νωρίς την άνοιξη πριν εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.

– έντομο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να προσβληθούν από διάφορα έντομα. Αυτό καταστρέφει τα φύλλα του φυτού Τα φυτά Monstera προσβάλλονται συχνά από ακάρεα αράχνης ή αφίδες.

Αυτά τα έντομα που τρέφονται με χυμό μπορεί να προκαλέσουν κίτρινες κηλίδες ή γενικά κίτρινα φύλλα.

Οι ιστοί αράχνης στο Monstera σας θα μπορούσαν να υποδηλώνουν προσβολή από ακάρεα αράχνης. Ενώ οι αφίδες μπορεί να μοιάζουν με μικροσκοπικούς κόκκους ρυζιού στους μίσχους και τα φύλλα,

Το πλύσιμο των φύλλων με ένα υγρό πανί μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον ένοχο. Το βιολογικό σπρέι για σφάλματα είναι μια επιλογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα ή σαπούνι πιάτων αραιωμένο σε νερό για να σκουπίσετε τα φύλλα. Φροντίστε να έχετε και την κάτω πλευρά του φύλλου.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κίτρινες κάρτες στο Monstera;

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κίτρινων φύλλων στα φυτά Monstera είναι ο εντοπισμός του υποκείμενου προβλήματος.

Ξεκινήστε με τις συνήθεις υποψίες – πότισμα, φως, θερμοκρασία. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα που προκαλεί κίτρινα φύλλα και θάνατο τεράτων φυτών. Τα προβλήματα παρασίτων, ειδικά οι αφίδες, μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Μετά τον εντοπισμό του προβλήματος Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο περιβάλλον του φυτού, όπως να μετακινήσετε το φυτό σε πιο φωτεινή τοποθεσία ή μακριά από το άμεσο ηλιακό φως εάν έχει πολύ φως.

επίσης Το πρόβλημα του υπερβολικού ποτίσματος ή του υποποτίσματος μπορεί να λυθεί με την αλλαγή σε μια ρουτίνα ποτίσματος που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες τροπικών φυτών όπως το Monstera.

όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα παρασίτων Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται μέχρι να εξαφανιστούν τα παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Τα κίτρινα φύλλα δεν μπορούν να φυτευτούν ξανά στο παλιό πράσινο. ανεξάρτητα από την αιτία Όταν τα φύλλα του Monstera κιτρινίζουν Τα φύλλα θα μείνουν έτσι μέχρι να πέσουν. Κάτι που μας φέρνει στο επόμενο βήμα σε αυτό το άρθρο.

Πρέπει να κόβονται τα κίτρινα φύλλα Monstera;

Ναι, πρέπει πρώτα να κόψετε τα κίτρινα φύλλα Monstera. Δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, αλλά μετατοπίζουν τα υποτιθέμενα θρεπτικά συστατικά σε νέα ανάπτυξη.

κομμένα κίτρινα φύλλα? Τελικά θα χαλάσουν. Αλλά μην χάσετε πολύτιμους πόρους στο μεταξύ.

συνοψίζω

Αν δείτε κίτρινα φύλλα στο τέρας σας Να σκέφτεστε πάντα το άμεσο περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε αυτό το άρθρο ως μια γρήγορη λίστα ελέγχου για πιθανές αιτίες. Και προσπαθήστε να περιορίσετε το πρόβλημα πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

Μερικές φορές, πολλά πράγματα από αυτήν τη λίστα ελέγχου ισχύουν ταυτόχρονα. Φροντίστε λοιπόν να εξαλείψετε όλες τις πιθανές αιτίες κιτρινίσματος του Monstera σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *